Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

rozumiem, że aby należycie "wykonać pracę agenta" wszystkie te śmieszne umowy dla Klaya i kilku innych zostaną odrzucone, prawda? 

wszak nawet taki Achuiwa dostał 15 na sezon

Tyle, że nie ma już kasy na rynku i maksymalnie co dostanie to te pełne MLE 12,822 mln

5 minut temu, Reikai napisał(a):

No Klay to sie raczej nawet nie zastanawia.

Powrot do Golden na zakonczenie kariery i s5.

Jedyna godna oferta z maksymalna iloscia lat, gdzie KAZDY mogl mu zlozyc MLE, a dostal same ochlapy.

w takim wypadku dla Klaya lepiej jest brać 2roczną umowę z PO w okolicach MLE niż wiązać się długoterminowo za takie pieniądze

11 minut temu, ozzy110 napisał(a):

Tyle, że nie ma już kasy na rynku i maksymalnie co dostanie to te pełne MLE 12,822 mln

ja tylko zwracam uwagę na olbrzymią hipokryzję gdzie za kontrakty Granta, Watsona, P. Williamsa i LaMelo wymagane było wyciągnięcie z drużyn jak najwięcej, a tu nagle promocje jak w biedrze na tanie browary

odechciewa się

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ja tylko zwracam uwagę na olbrzymią hipokryzję gdzie za kontrakty Granta, Watsona, P. Williamsa i LaMelo wymagane było wyciągnięcie z drużyn jak najwięcej, a tu nagle promocje jak w biedrze na tanie browary

odechciewa się

Jop to jest jakieś totalne nieporozumienie. 

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

w takim wypadku dla Klaya lepiej jest brać 2roczną umowę z PO w okolicach MLE niż wiązać się długoterminowo za takie pieniądze

odechciewa się

Chyba inaczej ocenia sie vetow, a inaczej QO u mlodych grajkow, co nie? Zwlaszcza, ze CM dawno mialby ich zaklepanych jakby obrzydliwie nie obnizyl oferty w 2 turze. No brak extension u Watsona bylo dziwne, ale cala reszta raczej normalna sprawa.

Pewnie, niech bierze PO jak kazdy, zamiast gwarantowac sobie 4 lata full MLE, przy braku choc zblizonych ofert, choc wielu moglo dac full mle. Zwlaszcza, ze w RL podpisal krotszy kontrakt. Wszyscy niech najlepiej biora 1+1 PO.

Za rok tez przez 3 rundy niech nikt mu nic nie da, to tez sobie wezmie 1+1 PO. I tak do konca kariery.

@LeweBiodroSmoka przeciez Ty masz Granta na nizszym kontrakcie niz w RL :) w czym problem?

Edytowane przez Reikai

22 minuty temu, Reikai napisał(a):

Za rok tez przez 3 rundy niech nikt mu nic nie da, to tez sobie wezmie 1+1 PO. I tak do konca kariery

Wybacz, ale ja to samo pisałem o Grancie w kontekście drugiej tury i między innymi od Cb poszedł głos o odrzucenie nie tylko mojej, ale i oferty @Ashigaru

także albo obieramy jeden kierunek, a nie tylko wtedy gdy jest to nam wygodne

Zwlaszcza, ze CM dawno mialby ich zaklepanych jakby obrzydliwie nie obnizyl oferty w 2 turze.

sam głosowałem za odrzuceniem, tu chodzi jedynie o ssm fakt wymuszenia lukratywnych ofert za graczy na których nie ma zainteresowania poza macierzystymi klubami (co najwyżej jest chęć przyjęcia ich za psi c***) 

@LeweBiodroSmoka przeciez Ty masz Granta na nizszym kontrakcie niz w RL :) w czym problem?

dobrze wiesz, że oferta od Blazers to jedna z dziwniejszych umów ostatnich lat, Grant jest w Nuggets 3-4 opcją, zarobił już tu bardzo dużo w trakcie tych kilku lat, oferta 101/4 nie była dla niego żadną krzywdą, nie mówiąc o tej wyższej ofercie

ta zasada o odrzuceniu ofert na bazie kilku głosów jest nieżyciowa i szkodzi drużynom, bo ja nie chciałem przyoszczędzić tylko usiłowałem utrzymać dobry skład ale nie za wszelką cenę, a teraz obserwuje jak Bruce Brown modli się by załapać się na 32/4 - to nawet nie jest żart

Klay już swoje zarobił. Rezygnacja z kasy od GSW w realu pokazuje,że chce S5 i grę o wyniki. Myślę, że mógłby dać szanse "projektowi" Grizzlies jeśli doszłoby do tej oferty. Na ten moment raczej pozostanie w 76ers, jeśli @Tecu gwarantuje mu S5 przez cały sezon.

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Wybacz, ale ja to samo pisałem o Grancie w kontekście drugiej tury i między innymi od Cb poszedł głos o odrzucenie nie tylko mojej, ale i oferty @Ashigaru

To byla 1 tura, gdzie wydawalo sie ze ludzie beda sypali jeszcze hajsem, tymczasem poszly pojebane kontrakty dla Avdiji, czy OG, wszyscy sie wyprztykali z kasy.

Teraz mamy 3 ture, gdzie kontrakty sa zalosne. Zostaly dwie tury, gdzie hajsu bedzie jeszcze mniej.

Zupelnie inna sytuacja.

1 minutę temu, ozzy110 napisał(a):

Klay już swoje zarobił. Rezygnacja z kasy od GSW w realu pokazuje,że chce S5 i grę o wyniki. Myślę, że mógłby dać szanse "projektowi" Grizzlies jeśli doszłoby do tej oferty. Na ten moment raczej pozostanie w 76ers, jeśli @Tecu gwarantuje mu S5 przez cały sezon.

Kazdy inny scenariusz niz Klay w GSW to zart :) ale byl czas sie przyzwyczaic.

3 minuty temu, Reikai napisał(a):

To byla 1 tura, gdzie wydawalo sie ze ludzie beda sypali jeszcze hajsem

Grant nie dostał innych ofert, nawet warunkowych z dalekich pozycji, nie wiem co Wam się wtedy wydawało, ale mówimy o gościu, o którego trzeba się co rok wykłucać żeby w ogóle grał, stąd te pieniądze dla Avdiji mnie nie dziwią przynajmniej jest w miarę pewnym slotem

2 minuty temu, ozzy110 napisał(a):

Ingram, Finney-Smith, Kuminga, Holland. Where minuty dla Klaya?

Nie rozumiem. Jest masa minut jako starter oraz backup na SF.

PG: Coby White/ DLO

SG: Klay/Holland/DLO

SF: Ingram/ Klay/ Holland

PF: Kuminga/DFS

😄 Williams/  WCJ/ DFS w smallballu.

4 minuty temu, january napisał(a):

Poedytujesz mój szablon dokładając Conleya? Bo do jutra nie mam już dostępu do lapka a z fonu ciężko 

Nie mam tez dostepu do kompa dzis.

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

-3W na starcie za granie DLO z ławki

U mnie na pewno, ale widocznie innym to nie przeszkadzalo, wiec nie sadze :)