Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Reikai napisał(a):

Skandaliczny brak pieniedzy na rynku, a za rok bedzie jeszcze gorzej + masa topowych FA :)

Chyba, aż tak źle nie będzie. Wizards, Spurs, Hawks, Grizzlies, Rockets, Wolves albo kontrola swojego big3 albo duża kasa, może Blazers, Suns.

Trochę tych pieniędzy na rynku będzie. Na pewno więcej niż w obecnym, chociaż oczywiście pula graczy też dużo ciekawsza.

I wciąż nie widzę tych steali potężnych.

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Ludzie jeszcze nie zrozumieli, ze chore kontrakty dla role playerow skonczyly sie wraz z nowym CBA.

Albo beda brac minimum za rok, by za rok podpisac ponizej MLE, albo beda od razu to podpisywac. Czasy 20 mln/y za gownograjka sie skonczyly.

2nd apron wymusza oszczednosci na klubach, a CJ McCollum ma krew na rekach za to wynegocjowal :)

11 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Melton, NAW, Bruce Brown - już widać, że tam szału nie będzie z $$$ w tym sezonie. Pewnie będą brać jakieś 1+1PO w IV turze.

Gdyby nie moja #kulturaorganizacji, to bym się obłowił zamiast przepłacać swoich.. 😐

8 minut temu, Reikai napisał(a):

Ludzie jeszcze nie zrozumieli, ze chore kontrakty dla role playerow skonczyly sie wraz z nowym CBA.

Albo beda brac minimum za rok, by za rok podpisac ponizej MLE, albo beda od razu to podpisywac. Czasy 20 mln/y za gownograjka sie skonczyly.

2nd apron wymusza oszczednosci na klubach, a CJ McCollum ma krew na rekach za to wynegocjowal :)

Yap!

Coś poszło nie tak z tymi kontraktami dla klasy średniej.

Edytowane przez Alonzo

6 minut temu, Alonzo napisał(a):

Melton, NAW, Bruce Brown

Melton 8mln zamiast 12mln. Solidny role player.

NAW zagrał pierwszy sezon w karierze, gdzie nie jest ujemnym zawodnikiem i dostaje też koło 8mln

Bruce Brown rok temu dostał 20mln w RL NBA, ale szybko okazało się, że to średniak i został wypchnięty jako minusowy asset, jego TO nie zostanie podjęte na przyszły sezon przy takiej grze jak w tym roku i też te 8mln to będzie jego rynkowa wartość.

Może trochę dziwić niskie zainteresowanie Nurkicem, ale tak to raczej wszyscy gracze dostają zbliżone pieniądze do tych z RL NBA. 

Swoją drogą ktoś wie jak to się stało, że Dunn jest FA, skoro on był na niskiej umowie TO, a nie ma nigdzie informacji że został zrzucony jego kontrakt?

5 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Bruce Brown rok temu dostał 20mln w RL NBA, ale szybko okazało się, że to średniak i został wypchnięty jako minusowy asset, jego TO nie zostanie podjęte na przyszły sezon przy takiej grze jak w tym roku i też te 8mln to będzie jego rynkowa wartość.

zostal oddany jako asset, a TO zostało już podjęte żeby szedł pod handel

ps. mozna zmieniac hierarchie ofert w reofertach?

W dniu 4.07.2024 o 04:56, kuba2419 napisał(a):

Memphis zrzuca Rubio, Joseph, Saric, Dunn

7 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

NAW zagrał pierwszy sezon w karierze, gdzie nie jest ujemnym zawodnikiem i dostaje też koło 8mln

Może trochę dziwić niskie zainteresowanie Nurkicem, ale tak to raczej wszyscy gracze dostają zbliżone pieniądze do tych z RL NBA. 

Swoją drogą ktoś wie jak to się stało, że Dunn jest FA, skoro on był na niskiej umowie TO, a nie ma nigdzie informacji że został zrzucony jego kontrakt?

Dunn zostal zrzucony, zeby podpisac OG.

15 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Melton miał u nas propozycje od Celtics po 12mln$ chyba w I turze FA.

NAW - gdyby nie niesłowność jednego z naszych GMów, byłby już w poprzednim sezonie graczem Kings, ale nie brałem go od Karpika, bo jeden User odgrażał się, że przebije każdą kwotę.. i po prostu przyjałem inna politykę klubowa w Sacto.. Nie wiem, czy NAW nie powinien klepnąć jakiegoś 1+1PO od Mavs (pogadamy o tym w Radzie)

Bruce Brown jak nie dostanie jakiegoś dobrego kontraktu, to albo pójdzie za jakiś 1+1PO do contendera, albo powinien zostać w Grizzlies.

Jest jeszcze kilku ciekawych graczy - jak chociażby Jalen Smith, który podpisał fajny kontrakt z rl Bulls, a u nas jakies grosze na długich umowach ma proponowane (tu raczej no brainer 1+1PO) i jeszcze paru - ale to będzie uzależnione od kombinacji kto z kim podpisze.

9 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

zostal oddany jako asset, a TO zostało już podjęte żeby szedł pod handel

ps. mozna zmieniac hierarchie ofert w reofertach?

Sprawdź w Regulaminie, ale chyba tylko w Kontrach można zmienić kolejność.

Do końca 3 tury można jeszcze stretchować graczy i wycofywać się z QO (2way nie liczymy).

@january tam jest PO w ostatnim roku dla Achiuwy od Spurs

@ignazz czemu nie podbijałeś takiego Strusa? Na luzie mogłeś mnie przebić. Ja też dlatego podniosłem do 25 mln na 3 lata a nie zostawiłem to co dałem. Tak naprawdę można powiedzieć, że oferta dla Strusa od Warriors nie dojdzie do skutku ze względu na NAWa a i przez Okoro oferta Bulls nie dojdzie do skutku.