Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Reikai napisał(a):

Wiem, ze byly od 3.

Ale wiem tez, ze to idiotyczne skoro roznica to mln?2? Pomiedzy % SC 2 tury, a full MLE.

A capspace nie ma nikt prawie.

To miał być właśnie handicap dla klubów z capspace. Raczej słabo będzie wyglądało zrobienie tej zmiany teraz. 

Przecież Ignazz mógł celowo odpuścić OG, by teraz korzystać z handicapa. 

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

To miał być właśnie handicap dla klubów z capspace. Raczej słabo będzie wyglądało zrobienie tej zmiany teraz. 

Aight, just propozycja. Wiadomo, ze zawsze mozna kontrowac FULL MLE, ale sam przepis do zastanowienia jak I cale FA.

To było celowe kiedyś, by nie bylo MLE w 2 turze, ale warunki się mocno zmieniły plus ten przepis z dowolnymi ofertami dla swoich w 1r mocno zamieszał.

Mnie dalej bardziej interesuje skąd pomysł by minimum nie było w 3r:) Ale ofertę o 1 dolara większą od minimum będzie można złożyć:]

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Możemy zmienić za rok. Teraz to chyba nie można grzebać w regulaminie jak już się w sumie zaczął etap ;) 

No tu Ignaś ma rację. Mnie zmiana w 1R nagła regulaminu wkurzyła:)

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

Tak wiele pytań a tak mało odpowiedzi. 

Najważniejsze z pytań przed 2 turą to chyba dotyczą polityki naszych Spurs. Zespół bez swojego picku, który rok po roku traci podczas FA swojego najlepszego zawodnika, zamiast walki o dostępnych zawodników podczas FA oferuje pośrednictwo dla innych zespołów celem zdobycia picków i młodych zawodników? Jest jakiś plan w tym wszystkim? 

Tylko wysłałem zapytanie. Jeżeli dla spurs oferta przejęcia Cap space byłaby bardziej przyszłościowa niż nurkowanie po jakiegoś grajka którego np trzeba przepłacać to czemu nie? Z drugiej strony badam rynek. Jeżeli z tak niewinnego zapytania i sondowania rynku ma się budować narracja anty GM to chyba jest to gruba nadinterpretacja. I kij w oko tym co takie coś lajkuja 

Patrząc na time line zespołu nie boli mnie nawet #1 dla lakers w drafcie 2025 to „wasz” problem 

19 minut temu, ernie9005 napisał(a):

Najważniejsze z pytań przed 2 turą to chyba dotyczą polityki naszych Spurs. Zespół bez swojego picku, który rok po roku traci podczas FA swojego najlepszego zawodnika, zamiast walki o dostępnych zawodników podczas FA oferuje pośrednictwo dla innych zespołów celem zdobycia picków i młodych zawodników? Jest jakiś plan w tym wszystkim? 

4 godziny temu, ignazz napisał(a):

Tak wiele pytań a tak mało odpowiedzi. 

34 minuty temu, ignazz napisał(a):

Tylko wysłałem zapytanie. Jeżeli dla spurs oferta przejęcia Cap space byłaby bardziej przyszłościowa niż nurkowanie po jakiegoś grajka którego np trzeba przepłacać to czemu nie? Z drugiej strony badam rynek. Jeżeli z tak niewinnego zapytania i sondowania rynku ma się budować narracja anty GM to chyba jest to gruba nadinterpretacja. I kij w oko tym co takie coś lajkuja 

Patrząc na time line zespołu nie boli mnie nawet #1 dla lakers w drafcie 2025 to „wasz” problem 

Tylko że to Ty przesuwasz ten timeline od pięciu lat co roku, a nie my, wiec raczej Twój problem, a raczej nieudolność  :D 

miales Wagnera, dubwilla, kogos tam jeszcze z zacnych prospektów, Dejounte, a został ci Jeremiaszek. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Muszę z tym żyć że nie chciałem przepłacać na max Dejounte czy OG. Lub że nie przesunąłem time line w drugą stronę i nie kupiłem PG13. W sumie masz rację. Codziennie jak myję zęby przy lustrze to spluwam. 

Centerpice Wagner za 320M też by w sumie dobrze siadł. 

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości 

19 minut temu, ignazz napisał(a):

Muszę z tym żyć że nie chciałem przepłacać na max Dejounte czy OG. Lub że nie przesunąłem time line w drugą stronę i nie kupiłem PG13. W sumie masz rację. Codziennie jak myję zęby przy lustrze to spluwam. 

Centerpice Wagner za 320M też by w sumie dobrze siadł. 

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości 

Hmm ale po co ta błazenada? 

jak co roku robisz to samo czyli branie na siebie złych kontraktow za picki, a potem dość przecietnie wybierasz w drafcie, a jak już dobrze wybierzesz to oddajesz to w słabych sportowo dealach, to w sumie nic dziwnego ze timeline się przesuwa. Tylko wg mnie ernie zadał słuszne pytanie: czemu w ogóle rozważasz tankowanie kolejny rok, nie mając swojego picku.

proszę nie traktuj tego co napisze jako prowokowanie ciebie do odejścia, ale mysle ze w realu już byś chyba był dawno rozliczony za wyniki. Nie obraź się. Ja sie jak coś nie obrażam za kija w oko. 

Bo szukam jak każdy zespół Center piece? I tak OG czy Dejounte czy nawet Wagner może ( nie wiem tego na pewno) nim nie być? Jasne dwa ruchy co nie ukrywam były nierozważne ale zauważ że ja nie mam gracza jak Wemby czy Halli aby już budować. Co złego w tym że jeżeli gawiedź krzyczy daj maxa ja gotowy jestem na stwierdzenie „jeszcze nie teraz”? 

Daj mi Halli to zacznę robić ruchy skrojone do sytuacji na razie tak nie mam 

Mogle bez wymian wprowadzić spurs z hard cap z super kontraktami Dejounte Wagner i za rok DWill płacić im w 5 lat 500 mln  ale nie o to chodzi moim zdaniem 

I coś mi się wydaje że 500 nie styka 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Bo szukam jak każdy zespół Center piece? I tak OG czy Dejounte czy nawet Wagner może ( nie wiem tego na pewno) nim nie być? Jasne dwa ruchy co nie ukrywam były nierozważne ale zauważ że ja nie mam gracza jak Wemby czy Halli aby już budować. Co złego w tym że jeżeli gawiedź krzyczy daj maxa ja gotowy jestem na stwierdzenie „jeszcze nie teraz”? 

No to nie sądzisz ze zamiast zbierac któryś raz jakies z dupy picki za salary dump lepiej podpisać kogos konkretnego na FA, a dopiero później nim pohandlować w trade deadline, gdy sezon jemu oraz paru innym grajkom wyjdzie ? Wg mnie po prostu próbujesz tej samej taktyki od kilku lat już, nieprawdaż ? A w tym nie masz swojego picku wiec jest to konkretny powód aby powalczyć na FA i spróbować raz innej taktyki. 

I nie rozciągaj tego na nie wiem jak długi okres bo jakiś czas temu czytałem krytykę że niepotrzebne walczę o PO a kiedyś wcześniej przy kl że nie zaryzykowałem atakując mistrza z KL2 który był na L4

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

No to nie sądzisz ze zamiast zbierac któryś raz jakies z dupy picki za salary dump lepiej podpisać kogos konkretnego na FA, a dopiero później nim pohandlować w trade deadline, gdy sezon jemu oraz paru innym grajkom wyjdzie ? Wg mnie po prostu próbujesz tej samej taktyki od kilku lat już, nieprawdaż ? A w tym nie masz swojego picku wiec jest to konkretny powód aby powalczyć na FA i spróbować raz innej taktyki. 

Ale nie wiesz co to za oferty? Jskie Picki? Z dipy czy nie z dupy. 

Ja tylko zapytałem 

A Ty rozliczasz z ruchów pucków ofert których jeszcze nie przeczytałem a o wybraniu oferty nie wspominając. Hamuj bracie 

Powtórzę. Wrzuciłem w eter zapytanie. I się odpierdooool z łaski swojej z oceną czegoś co nawet nie jest zainicjowane 

Podpisze kogoś konkretnego jak to będzie najlepsza opcja. Sprzedam cap space jak to będzie najlepsza opcja. Wybiorę kolejnego młodego jak to będzie najlepsza opcja. Weź numerek i czekaj. 

Zawsze możesz zyskać wymieniając się ze mną 

5 minut temu, ignazz napisał(a):

I nie rozciągaj tego na nie wiem jak długi okres bo jakiś czas temu czytałem krytykę że niepotrzebne walczę o PO a kiedyś wcześniej przy kl że nie zaryzykowałem atakując mistrza z KL2 który był na L4

Ale nie wiesz co to za oferty? Jskie Picki? Z dipy czy nie z dupy. 

Ja tylko zapytałem 

oj Myślę ze dostaniesz więcej za powiedzmy lamelo w dobrej formie podczas trade deadline,  niż za jakiekolwiek salary dump. Tylko trzeba zaryzykowac i mieć jaja. Połamie sie to trudno, coś wymyślisz, ale jak będziesz grał zawsze zachowawczo to jeszcze bardzo długo nie znajdziesz tego centerpiece. A kto wie, pod nowym trenerem może Hornets w końcu zaczna wyglądać jak poważna drużyna i lamelo zrobi outbreak year ?  Nastepna okazja dla ciebie to Draft 2026 by znaleźć franchise, a tu w ciągu tego sezonu można poszponcić i poryzykować. Kto wie, może lamelo się nim stanie ? Zrobisz jak uważasz oczywiście i nikt ci tego nie zabrania, ja mowie tylko ze słusznie ernie zwraca uwagę ze dziwnie to „wezmę salary” wyglada z boku w Twojej sytuacji.