Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem, że sytuacja jest w związku z tym co wydarzyło się w RL i jakąkolwiek logiką oczywista i nie będę musiał się szerzej rozpisywać, ale tu się dzieją jak to w beGM absurdalne rzeczy, więc po kolei, przypominam, że macie wcielać się w rolę agenta LeBrona (w RL Rick Paul).

1. Wypowiedź agenta LeBrona Jamesa przed draftem w RL

"LeBron is off this idea of having to play with Bronny," Paul said Wednesday. "If he does, he does. But if he doesn't, he doesn't. There's no deal made that it's guaranteed that if the Lakers draft Bronny at 55, he [LeBron] will re-sign. If that was the case, I would force them to take him at 17. We don't need leverage. The Lakers can draft Bronny, and LeBron doesn't re-sign. LeBron is also not going to Phoenix for a minimum deal. We can squash that now."

2. Co robią Lakers w RL w drafcie?

Nie wybierają Bronnyego Jamesa z 17 pickiem draftu. Nie handlują pod inny pick, by go wybrać. Czekają do late 2nd (55 pick).

3. Co robi agent LeBrona Jamesa w trakcie draftu w RL?

Rich Paul is calling teams, [saying] don't take Bronny James,' Myers, the former Golden State Warriors GM, told the ESPN panel. 'He's telling them do not take him.

'If you take him, he's going to Australia. So he has a plan and he has a place.'

4. Co robią pozostałe teamy w RL NBA?

Szanują życzenie LeBrona Jamesa i nikt nie śmie podbić po niego aż do picku Lakers #55.

5. Co robi GM Memphis u nas?

Dosłownie pluje LeBronowi w twarz nie szanując jego życzenia, dosłownie pluje w twarz agentowi, w którego macie się wcielić.

A ja tu czytam, że kwestia ściągnięcia Bronnyego przez Memphis jest traktowana jako pozytyw, pry rekrutacji LeBrona. Poważnie? Jak z tych powyższych punktów można w ogóle wysnuć taki wniosek? To jest jakiś absurd, że głosujecie przeciw temu co wydarzyło się w RL (a różnice między RL, a naszą grą są na moją korzyść, o czym później), uważając, że wiecie lepiej od LeBrona, w którego macie się wcielać.

6. Pisanie o walce o tytuł w Memphis.

Po pierwsze GM Grizzlies już dwukrotnie mimo upomnień moich wprowadza Was w błąd, bo nie będzie miał TPE przy konstrukcji składu. Po drugie z ekipy co wyleciała w 1R odchodzą: Michael Porter Jr, Bruce Brown, Jonas Valanciunas, Jordan Clarkson (muszą go zrzucić), Mike Conley i Bogdan Bogdanović, a roster, który GM Grizzlies proponuje LeBronowi to Giannis, Reid, Powell i kuźwa Amir Coffey. Czy Wy jesteście poważni, gdy próbujecie imputować, że ten bez urazy badziewny roster też ma szanse na tytuł w porównaniu do moich Lakers?

7. Porównywanie 2018 a 2024

To też jest cudowne, gdy w RL LeBron ogłosił bardzo konkretną decyzję i taką podjął u nas, a teraz u nas w RL macie wskazane co zostało powiedziane, chcecie zrobić na odwrót i jeszcze piszecie o 2018. Absurdalne. A i przypomnę, że w 2018 Cavs Lja po przegranych finałach to było McCollum, Love i DeAndre Jordan jako wsparcie (gdy u mnie był wart więcej od całego rosteru Cavs razem wziętego Jimmy Butler). W 2024 LeBron u nas zdobył tytuł i ma obok siebie Stefka Kurę i Kevina Duranta właśnie.

8. Pisanie o lepszej ofercie finansowej Grizzlies.

To nie jest prawda. LeBron w RL chciał (As The Athletic previously reported, the Lakers are prepared to offer James whatever type of contract he wants this season), podpisać 1+1 i taką ofertę dostał ode mnie. Grizzlies znów zadziałali wbrew jego życzeniu. Za pierwsze 2 lata ode mnie ma 94,4, od Memphis 96, z tym, że jak zrobi za rok optout i dostanie maxa od Lakers to ma od LAL 100/2, albo w przeciwieństwie do 144/3 od Memphis 157/3 od Lakers. Ale znów piszecie, że wiecie lepiej od samego LeBrona.

9. Pisanie o złej ofercie Lakers, bo pytanie o paycut.

Rich Paul of Klutch Sports told ESPN that LeBron James has officially opted out with L.A. and will work with LAL on his next deal if it means adding an impact player: "He is prioritizing a roster improvement. He's been adamant about exuding all efforts to improve the roster." A ja proszę o paycut bo ściągnąłem nie graczy rodzaju Klaya Thompsona, czy Valanciunasa, ale superstara Kevina Duranta.

Naprawdę znowu wcielając się w LeBrona pokazać próbujecie, że wiecie lepiej niż on.

10. Niesmaczna gierka Alonzo

Dla mnie niepoważne jest, że Alonzo użył swojej pozycji radnego, by bez powodu zmienić regulaminowe zasady o terminie wymian w trakcie FA, pod swoją własną wymianę z Grizzlies, na której skorzystał, a która w ogóle pozwoliła Mempis na złożenie jakiejkolwiek poważniejszej finansowo oferty wedle regulaminu. A teraz jest głównym fighterem o Lja w Grizzlies. Bardzo nieładne i niesmaczne zachowanie ze strony radnego.

11. Pomysły o oddawaniu assetów za Bronnyego Cma

To pod każdym kątem brzmi jak żart. Memphis mają traktować młodego jako żywego zakładnika, a LJ niby ma to akceptować i jeszcze naciskać na to, by Bronny został zajechany hejtem w całych Stanach za taką gównianą akcję. Serio?

12.  Porównanie RL vs beGM

To jest najlepsze, że u nas LJ zdobył w 6 lat postprime pode mną więcej niż przez 15 lat swej kariery. Właśnie wywalczył 3 tytuł ze mną i swój 6 w ogóle zrównując się z Jordanem. Sprowadzam mu do Kury jeszcze Duranta i ma wedle niektórych się na to wypiąć, wbrew temu co robi w RL. To jest totalny absurd. LeBron, a przede wszystkim Bronny zostaliby tak zjebani za to w USA, że głowa mała i Bron z osoby obecnie lubianej i szanowanej stałby się znów public enemy, tylko teraz jednocześnie z swym sonem, któremu w życiu nie chciałby sprezentować takiego losu. A tak to LJ może sobie bronić tytułu, zarzuty o nepotyzm całkiem tu odpadają, a kiedyś sobie będzie mógł jeszcze zagrać z Bronnym.

Z mojej strony tyle, więcej nie chce mi się pisać, że macie się wcielać w rolę agenta LJa, a robicie dokładnie na odwrót głosując na Brona w Grizzlies. I cały czas Wam to wskazuję, a to po prostu ignorujecie.

Zachęcam do zapoznania się dokładnego tych co już oddali taki niepoważny głos na Memphis.

Edytowane przez january

14 minut temu, january napisał(a):

mozna skrócić to do krótkie, oczywistej tezy - nie chcesz spełnić woli LeBrona, który chce grać z synem.

Owszem, Memphis zrobiło psikusa.

Ale to w zaden sposób nie zaprzecza chęci gry LeBrona z synem.

I zgodze sie co do tego, że chce to zrobic w Lakers.

jestem w stanie nawet dlatego zrobić paycut LeBrona, tak żeby on i Bronny dostali tyle razem siana co maja w realu.

Problem jest taki, że aktualnie jego gm pomimo wielu kart w ręku nie chce spełnić tego życzenia.

U nas rzeczywistość potoczyła się inaczej w realu. Czy to dobrze czy to źle nie mi oceniac. Stoje natomiast na stanowisku, że jedno by się nie zmieniło - LeBron chce grać z synem. 

i moim zdaniem ta chec jest wieksza ponad wszystko. 

Edytowane przez człowiek...morza

17 minut temu, january napisał(a):

Myślałem, że sytuacja jest w związku z tym co wydarzyło się w RL i jakąkolwiek logiką oczywista i nie będę musiał się szerzej rozpisywać, ale tu się dzieją jak to w beGM absurdalne rzeczy, więc po kolei, przypominam, że macie wcielać się w rolę agenta LeBrona (w RL Rick Paul).

1. Wypowiedź agenta LeBrona Jamesa przed draftem w RL

"LeBron is off this idea of having to play with Bronny," Paul said Wednesday. "If he does, he does. But if he doesn't, he doesn't. There's no deal made that it's guaranteed that if the Lakers draft Bronny at 55, he [LeBron] will re-sign. If that was the case, I would force them to take him at 17. We don't need leverage. The Lakers can draft Bronny, and LeBron doesn't re-sign. LeBron is also not going to Phoenix for a minimum deal. We can squash that now."

2. Co robią Lakers w RL w drafcie?

Nie wybierają Bronnyego Jamesa z 17 pickiem draftu. Nie handlują pod inny pick, by go wybrać. Czekają do late 2nd (55 pick).

3. Co robi agent LeBrona Jamesa w trakcie draftu w RL?

Rich Paul is calling teams, [saying] don't take Bronny James,' Myers, the former Golden State Warriors GM, told the ESPN panel. 'He's telling them do not take him.

'If you take him, he's going to Australia. So he has a plan and he has a place.'

4. Co robią pozostałe teamy w RL NBA?

Szanują życzenie LeBrona Jamesa i nikt nie śmie podbić po niego aż do picku Lakers #55.

5. Co robi GM Memphis u nas?

Dosłownie pluje LeBronowi w twarz nie szanując jego życzenia, dosłownie pluje w twarz agentowi, w którego macie się wcielić.

A ja tu czytam, że kwestia ściągnięcia Bronnyego przez Memphis jest traktowana jako pozytyw, pry rekrutacji LeBrona. Poważnie? Jak z tych powyższych punktów można w ogóle wysnuć taki wniosek? To jest jakiś absurd, że głosujecie przeciw temu co wydarzyło się w RL (a różnice między RL, a naszą grą są na moją korzyść, o czym później), uważając, że wiecie lepiej od LeBrona, w którego macie się wcielać.

Od kiedy w naszej rzeczywistości wpływ na to gdzie idzie dany gracz mają agenci w RLu? To tak jakby mówić o big i small market że mają wypływ a ponoć nie mamy na to patrzeć, ale Ty wciąż się upierasz o spłynięciu w twarz Grizzlies gdzie sam zrobiłeś podobnie, próbując wcisnąć Lebronowi paycut na prawie 30mln....lol

Imo zeby nie bylo - jakies zaciekle odmowy GM'a Grizzlies przyjecia oferty Lakers rowniez w mojej ocenie powinny odniesc swoje reperkusje. 

czekam na informacje.

10 minut temu, Alonzo napisał(a):

Patrick Williams

• Knicks 80/4+1PO
  • QO - 15 800 139
  • Zawodnik odrzuca wszystkie oferty 

Głos: Knicks

Jeszcze się waham, ale okolice MLE są do przyjęcia.

zeby byla jasnosc. to jest 25 mln wiecej od mid-level exception.

dla gracza ktory zdobywal sr. 10 pkt i 4 zb i opuscil polowe sezonu.

58 minut temu, january napisał(a):

10. Niesmaczna gierka Alonzo

Dla mnie niepoważne jest, że Alonzo użył swojej pozycji radnego, by bez powodu zmienić regulaminowe zasady o terminie wymian w trakcie FA, pod swoją własną wymianę z Grizzlies, na której skorzystał, a która w ogóle pozwoliła Mempis na złożenie jakiejkolwiek poważniejszej finansowo oferty wedle regulaminu. A teraz jest głównym fighterem o Lja w Grizzlies. Bardzo nieładne i niesmaczne zachowanie ze strony radnego.

Takie oszczerstwo chciałbym wyjaśnić:

Po pierwsze to kwestia okienka dotyczyła Wymiany @LAF i @Pablo81 - mam nadzieję, że obaj GMowie to potwierdzą. Było mało czasu na dopięcie i ogłoszenie wszystkich szczegółów, do tego Radę opuścił @Reikai gdzie przez jakiś czas nie wiedzieliśmy na czym stoimy. Postanowiliśmy iść w wielu kwestiach GMom na rękę nie trzymając się sztywno terminów, ale przesuwając je na korzyść GMów/teamów. 

Natomiast kwestię przedłużenia okienka podejmowała Rada  @karpik  potwierdzi - ja nie naciskałem na na żadne stanowisko w tej kwestii. Mieszanie mnie w to jest nie fair. A na wymianę jako GM Kings zgodziłem się, gdyż była korzystna z mojego punktu widzenia. Kings dostali pierwszorundowy pick. Zresztą jako GM Kings prowadziłem rozmowy z kilkoma innymi GMami odnośnie wymian.

Rozumiem January Twoje rozgoryczenie, gdyż jasno stawiałem kwestię LeBrona od samego początku - gdyby Kuba nie wybrał Bronniego, to pewnie zrobiłbym to ja z #22 pickiem i proponował LeBronowi 3+1PO MLE. Nie mam do Ciebie o to co robisz pretensji, ale nie atakuj już mnie, gdyż nie masz racji. Jak Ty wybrałbyś Bronniego w drafcie, to głosowałbym naturalnie na Lakers w kwestii LeBrona. Wolałeś Carltona Carringtona (to też rozumiem, bo fajny intrygujący gracz, brałbym go z #19 do Kings), dlatego możesz stracić LeBrona. ja już się nie będę w tym temacie wypowiadał - żebyś mi nie zarzucał dalej stronniczości. Nie jestem przeciwko Tobie - jestem za grą LeBrona i Bronniego razem w jednym teamie. Byłbym Tobie wdzięczny jakbyś mi tego w BeGM nie obrzydzał. 

2 godziny temu, january napisał(a):

6. Pisanie o walce o tytuł w Memphis.

Po pierwsze GM Grizzlies już dwukrotnie mimo upomnień moich wprowadza Was w błąd, bo nie będzie miał TPE przy konstrukcji składu. Po drugie z ekipy co wyleciała w 1R odchodzą: Michael Porter Jr, Bruce Brown, Jonas Valanciunas, Jordan Clarkson (muszą go zrzucić), Mike Conley i Bogdan Bogdanović, a roster, który GM Grizzlies proponuje LeBronowi to Giannis, Reid, Powell i kuźwa Amir Coffey. Czy Wy jesteście poważni, gdy próbujecie imputować, że ten bez urazy badziewny roster też ma szanse na tytuł w porównaniu do moich Lakers?

Masz rację co do TPE to moj błąd i niestety nie będę mógł z nich skorzystać.

Co do siły ekipy to przede wszystkim wylecieliśmy w 1R przez to że brakło Giannisa, gdyby grał w PO to myślę że wynik serii Lakers vs Grizzlies mógłby potoczyć się całkiem inaczej, ale to już gdybanie. Fajnie że teraz doceniasz Bogdana czy Jonasa a jak przyszło co do czego czyli czas PO to było pisane że to kasztany a Porter to słaba druga czy tam trzecia opcja mimo że w RL 1 rd zagrał bardzo fajnie. 

2 godziny temu, january napisał(a):

7. Porównywanie 2018 a 2024

To też jest cudowne, gdy w RL LeBron ogłosił bardzo konkretną decyzję i taką podjął u nas, a teraz u nas w RL macie wskazane co zostało powiedziane, chcecie zrobić na odwrót i jeszcze piszecie o 2018. Absurdalne. A i przypomnę, że w 2018 Cavs Lja po przegranych finałach to było McCollum, Love i DeAndre Jordan jako wsparcie (gdy u mnie był wart więcej od całego rosteru Cavs razem wziętego Jimmy Butler). W 2024 LeBron u nas zdobył tytuł i ma obok siebie Stefka Kurę i Kevina Duranta właśnie.

Tutaj lecą porównania do tego co było Twoim głównym argumentem przy pozyskaniu Lebrona czyli jego syn a co teraz starasz się w podobnym tonie jak wtedy wyśmiewać, czyli obrażając tych co głosują teraz na Memphis. Pozyskalłeś teraz Duranta ale bądźmy szczerzy, gdybyś tego nie zrobił to drugiego takiego samego sezonu byś nie dostał gdzie praktycznie w każdej rd ktoś z kluczowych zawodników wylatywał, przez całe PO. A Steph też by się pewnie wtedy zastanawiał czy zostać w LA z banda gówniarzy 😉

3 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

a czy z jrue lepiej nie zaczekac i moze ktorejs druzynie zmieknie rura i da 4-latke?

imo na tych umowach co dali, holiday to steal.

Nie wiem rob jak uwazasz. Mavs bardziej chceli sie go pozbyc niz zatrzymac a odrzucenie troche nie fair w stosunku do BKN. 4 ekipy zaoferowalo mniej wiec czego tu sie jeszcze doszukiwac?

47 minut temu, bogans2 napisał(a):

Nie wiem rob jak uwazasz. Mavs bardziej chceli sie go pozbyc niz zatrzymac a odrzucenie troche nie fair w stosunku do BKN. 4 ekipy zaoferowalo mniej wiec czego tu sie jeszcze doszukiwac?

no ja mysle, ze ktorejs z druzyn moze zmieknac rura i 4 rok dodac.

2 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Czlowiek skaut w nim jest akurat zakochany, to chyba nie bedzie problemu żeby dać maxa ? :o 

Dolary przeciwko orzechom, że nie da mu tego extension.

Się zobaczy co się wydarzy. Może będzie pretekst w trakcie przyszłego FA do oferowania zniżki? :)

Chyba trzeba faktycznie pomyśleć o wycofaniu poparcia dla Al Horforda i Patricka Williamsa, bo kultura organizacji w Knicks słabiutka i nie docenia się swoich graczy.

Dzisiaj ostatni dzień głosowania:

@Principe @kolader @człowiek...morza @Tecu @ozzy110 @karpik @Regis @LeweBiodroSmoka @Szulim @Braveheart22

39 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Dolary przeciwko orzechom, że nie da mu tego extension.

Się zobaczy co się wydarzy. Może będzie pretekst w trakcie przyszłego FA do oferowania zniżki? :)

Chyba trzeba faktycznie pomyśleć o wycofaniu poparcia dla Al Horforda i Patricka Williamsa, bo kultura organizacji w Knicks słabiutka i nie docenia się swoich graczy.

Dzisiaj ostatni dzień głosowania:

@Principe @kolader @człowiek...morza @Tecu @ozzy110 @karpik @Regis @LeweBiodroSmoka @Szulim @Braveheart22

Mogę zapewnić ze dogadamy sie z mobleyem w to lato

20 godzin temu, bogans2 napisał(a):

Sęk w tym, że głosujecie z perspektywy Holidaya, a przyjmowanie w I turze kontraktu 3-letniego w dodatku od wiecznie przeciętnych Nets, to jest po prostu działanie na niekorzyść gracza.

Nie jest tajemnicą, że Holidayem interesują się zespoły, które chcą mu dać 4-letnie, lepsze umowy, od tych, które dostał w I turze, więc wszelkie głosy inne niż odrzucenie są moim zdaniem działaniem na szkodę gracza. Jrue za 3 lata będzie miał 37 lat i z dużym prawdopodobieństwem będzie wart okolice minimum, więc biorąc teraz 84/3 zamiast realnego 110/4 być może wiązać się będzie ze stratą ponad 20 mln.

Także jako agenci gracza, może jeszcze raz warto przemyśleć swój głos @LAF @ignazz @Pablo81 @Sylvinho. @RonnieArtestics @kuba2419 

2 godziny temu, karpik napisał(a):

Także jako agenci gracza, może jeszcze raz warto przemyśleć swój głos @LAF @ignazz @Pablo81 @Sylvinho. @RonnieArtestics @kuba2419 

Ja postanowiłem że ma dość dramy wokół siebie i bierze bezpieczną kasę. 
On właśnie uslyszal od agenta że będą dwie opcje na sign and trade po czym usłyszał ze Jednak oba deale upadły bo były nielegalne i jako jego agent nie byłem pewny czy wpłyną znowu te same oferty, więc doradzilem mu brać co ma na stole w młodziutkim i obiecującym zespole z nets, zanim tamci się rozmyślą i podpiszą kogoś innego. 

[Jako gm pacers wzmacnianie Brooklyn jest mi na rękę ale glosuje z duchem gry, imo @koladerzrobił dobrą robotę a wy coś po drodze skopaliście, więc byłoby nie fair w stosunku do koladera dawać odrzucenie, wygrał ten co najlepiej się przygotował do I tury] 

Edytowane przez RonnieArtestics