Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

@RonnieArtestics prośba o oznaczanie mnie, jeśli chcesz bym się odniósł… Chyba, że nie chciałeś, a to coś mówi o człowieku. 

Zapomniałem, że to beGM… I zaczęły się wycieczki osobiste, których ja nie czyniłem. 

Nie przypominam sobie, byśmy mieli jakąś bazę do tego typu praktyk i pomimo tego przedstawię odpowiedzi w swoim stylu. Kreowanie narracji, że teraz “żulę” głosy i nie mam nic na swoją obronę jest błędna i przede wszystkim urągająca inteligencji tych co to czytają. Tak nie robią gentlemani. Choć pierwotnie nie wiem czy właściwym było uwzględnianie Ciebie w tej kategorii, znając historię. 

Jak pewnie wiesz, szanuję Ciebie i Twoje opinie, bez względu na to jak głupie i dalekie od rzeczywistości one są. Mógłbym teraz powiedzieć, że:

• nie istnieje u Ciebie strategiczne myślenie, jeśli uważasz, że chciałbym podpisać Milesa, by Ciebie specjalnie osłabić;
  • sam nie wybierasz nadspodziewanie dobrze, bo regularnie mijałeś się z lepszymi role playerami do swojego zespołu; 
  • szczytem Twoich możliwości jest pozyskanie DeAndre Aytona i Freda VanVleeta, oddając w międzyczasie takich zawodników jak Keldon Johnson, Myles Turner, Julius Randle czy w formie Chris Paul; 
  • w ślepej wierze, że cokolwiek uda Ci się ugrać zakopałeś się tak głęboko, że Twoje picki są gorącym towarem;
  • nie wiesz jak śledzić oferty i reoferty;
  • nie masz faktów i nie umiesz poprawnie argumentować, a jedynie bić pianę. 

Jednak czuję się lepszy i nie użyję tych argumentów. 

Odniosę się jedynie do faktów i będę prostował te miejsca, gdzie minąłeś się z realiami:

• Nigdy nie hejtowałem Twojego podejście do Milesa, a pozytywną opinię przedstawiłem w swoim pierwszym poście. 
  • Nieprawdą jest, że nie podbiłem oferty. Podbiłem ofertę, o tyle ile mogłem, by być odpowiedzialnym finansowo i dałem PO. Wyszło więc 5 mln różnicy na trwaniu całej umowy… Wygląda więc, że słabo cenisz jego lojalność… 5 mln więcej przy 8%? Słabo.
  • Mógłbyś mieć cap space na maxa, ale nie miałeś bo doskonale wiedziałeś, że nie miałbyś większych szans na podpisanie kogokolwiek. Nie pokazałeś zaufania, pokazałeś pragmatyzm i to łączy nasze oferty. 
  • Jeżeli Twoim podstawowym centrem jest DeAndre Ayton to możesz jedynie liczyć, że będzie mu się chciało grać, zaś przy VanVleecie że akurat musi kryć kogoś, kto nie zdobywa punktów.
  • Ściągnięcie Josha Harta niewiele zmienia i zapomniałeś dodać kto obchodzi, a w Twoim przypadku musi być to ktoś, kto rzeczywiście dawał wartość. 
  • Z Chrisem Paulem to raczysz żartować - 1st, 2xswap i 3x2nd plus kasa? Powiedz teraz proszę, jak daleko zaszedłeś dzięki tej wymianie i jak skończył Paul. Zarzut, że sprzedałem po low-value jest również błędny, choć fakt w następnym sezonie grał jeszcze lepiej. 
  • Pacers w tym ślepym dążeniu do walki o PO, bez najmniejszych perspektyw na coś więcej zakopali się przepotwornie i teraz chwytają się wszystkiego, by pozostać na powierzchni. Nie ma tam wizji, jest jedynie płacz i strach przed utratą zawodnika, być może że nawet najlepszego. Biorąc to pod uwagę... Nisko go cenisz, jak na takiego. 
  • Duet Murray-Holmgren zjadają na śniadanie duet VanVleet-Ayton. Jeśli chcesz mówić, który duet może walczyć o cokolwiek, to odpadasz w przedbiegach, nie wstajesz z ławki, a nawet oglądasz to wszystko z trybun.
  • Nie widzę konkretów w tym co piszesz… Widzę jedynie narrację, bardzo miałką narrację, która opiera się na pół prawdach, a nie faktach. 

Przyznaj proszę fakty, byśmy mieli podstawę do dalszej rozmowy - Podbiłem ofertę dla Milesa i dałem mu tyle, by wszystko finansowo zmieścić po wymianie za Murraya i innych. Pomimo moich poprzednich lat i błędów mniejszego i większego kalibru, zbudowałem zespół w którym są perspektywy. Twoja oferta jest jedynie 5mln lepsza, pomimo 8% podwyżki co rok. 

Jeśli Miles zostanie w Pacers - gratulacje dla zawodnika i @RonnieArtestics.

Ale proszę każdego o przeanalizowanie perspektyw i przedstawionych faktów oraz nie kupowanie taniej narracji budowanej na oszczerstwach i kłamstwie. 

Ta oferta dla Brooka to nie jest zaden no brainer. Klasyczne MLE na trzy lata wiec ekip zainteresowanych bedzie wiecej w kolejnych rundach. Moze nawet z wiekszym szmalem niz MLE np. Hornets jak nie podpisza Hertensteina

@january

LaMelo Ball
Knicks - 185/5
QO - 26 762 385
Zawodnik odrzuca wszystkie oferty 
Głos: Odrzuca
Po co ma się spieszyć tu Ball? Nie wiem czy będę na 100% oczekiwał maxa (skłaniam się ku temu), ale na pewno bez PO w 5 roku nie klepnę niższej niż max oferty.

Jamal Murray
Hawks - 244,6/5
Zawodnik odrzuca wszystkie oferty 
Głos: 1. ATL
Normalnie bym chciał jako agent PO jeszcze, ale skoro wszyscy Jamala olali...

@MarcusCamby

LaMelo jest wiekszosc kariery kontuzjowany i 20mln znizki na 5 letniej umowie nie uwazam za wielki problem. Nikt nie chcial sie w niego pakowac oprocz Knicks wiec to mowi wszystko.

Murray gra u nas w Hawks. Kiedy oni byli ostatnio w PO?? Ma sie wiazac na 5 lat bez opcji z takim teamem? Wytlumaczylem w swoim glosowaniu jakiej oferty oczekiwalby Murray

Logiki to nie ma akceptujac Brooka a potem teksty ze MLE to nie ta runda

Brook Lopez to już powinien mieć podpisaną tą umowę. Extension przeszło i nie rozumiem czemu @Reikai wykazał się heroizmem. Nie ma znaczenia czy wiedział o odejściu Duranta czy nie. Przypadki oszukanych graczy mieliśmy setki i nikt z tego powodu nie usuwał umowy. Dziwne, że rada to klepnęła.

DeRozana też nikt oferty nie złożył, dostał od Kings tyle co w RL NBA, w przeciwieństwie do LaMelo, a Ty odrzucasz. Dla mnie to przykład braku spójności w głosowaniu.

Ja tez dalem tyle co w rl Horfordowi i Princowi (tu wiecej) i wszyscy odrzucaja 🤔 takze ja tez nie widze powodu spieszenia sie z decyzjami. DeRozan koniec koncow moze skonczyc w duzo lepszej ekipie niz tutejsze Sacramento ktore postanowilo wzmocnic druzyne Haywardem. W rl bedzie gral w silniejszej :)

A i jeszcze bym poprosił o uzasadnienie Horforda w Knicks bo to oni wyrównali moja kontrę i nawet słowa nie napisali czego miałby wybrać ich kosztem Thunder

Edytowane przez bogans2

4 minuty temu, ernie9005 napisał(a):

Mitchell ma exp 7 lat, więc żeby się załapać na maxa po 10 exp i tak musi zagrać 3 sezony jeszcze, więc jeśli dobrze rozumiem, to nic nie traci na ofercie od Magic 3+1 PO.

Niech ktos potwierdzi I jesli tak jest, to zmieniam na tak.

I gratuluje, ze w koncu padl argument.

12 minut temu, ernie9005 napisał(a):

Mitchell ma exp 7 lat, więc żeby się załapać na maxa po 10 exp i tak musi zagrać 3 sezony jeszcze, więc jeśli dobrze rozumiem, to nic nie traci na ofercie od Magic 3+1 PO.

Tracić może jeszcze, ale mniej niż 30 (bodajże 15) mln jak myślałem wcześniej. To już można klepnąć, więc tam zmienię Glos na tak.

2 godziny temu, Ashigaru napisał(a):

Zapomniałem, że to beGM… I zaczęły się wycieczki osobiste, których ja nie czyniłem. 

Nie przypominam sobie, byśmy mieli jakąś bazę do tego typu praktyk i pomimo tego przedstawię odpowiedzi w swoim stylu. Kreowanie narracji, że teraz “żulę” głosy i nie mam nic na swoją obronę jest błędna i przede wszystkim urągająca inteligencji tych co to czytają. Tak nie robią gentlemani. Choć pierwotnie nie wiem czy właściwym było uwzględnianie Ciebie w tej kategorii, znając historię. 

Jak pewnie wiesz, szanuję Ciebie i Twoje opinie, bez względu na to jak głupie i dalekie od rzeczywistości one są. Mógłbym teraz powiedzieć, że:

• nie istnieje u Ciebie strategiczne myślenie, jeśli uważasz, że chciałbym podpisać Milesa, by Ciebie specjalnie osłabić;
  • sam nie wybierasz nadspodziewanie dobrze, bo regularnie mijałeś się z lepszymi role playerami do swojego zespołu; 
  • szczytem Twoich możliwości jest pozyskanie DeAndre Aytona i Freda VanVleeta, oddając w międzyczasie takich zawodników jak Keldon Johnson, Myles Turner, Julius Randle czy w formie Chris Paul; 
  • w ślepej wierze, że cokolwiek uda Ci się ugrać zakopałeś się tak głęboko, że Twoje picki są gorącym towarem;
  • nie wiesz jak śledzić oferty i reoferty;
  • nie masz faktów i nie umiesz poprawnie argumentować, a jedynie bić pianę. 

Jednak czuję się lepszy i nie użyję tych argumentów. 

Ehh, widzę ze właśnie pokazałeś jakim jestes gentlemanem :D 

Dobrze to jak chcesz merytorycznie pogadać to: 
* oddałem cp3 w ostatnim dobrym momencie, trymestr później ( w offseason) już bym tyle nie dostał a teraz uchodzi za zwykłego rezerwowego po niespełna półtorej roku czasu od dealu. (Marzec 2023)
* chyba nie muszę tłumaczyć ze trudniej jest trafic dobrego rolesa poza loterią niż startera w top10 draftu. Ty miałeś 5 lat i 8 picków w top10 a z dobrych starterów w dobrych zespołach masz z tego jedynie Suggsa i Holmgrena. Słabo. Ja wybierałem w loterii chyba tylko jeden raz i był to nietrafiony Davion Mitchell. Ale z kolei wybrałem z 27 Tre Jonesa, z 24 Keldona Johnsona którego tak tutaj chwalisz, czy ostatnio Brandina Podziemskiego z 18. Ten wybór był zresztą turaj wyśmiewany przez was (np ignazza) że zdecydowanie za wcześnie, a potem sie okazało ze w realu poszedł tylko jeden pick niżej i to do Warriors. I kolo skończył sezon w pierwszej piatce rookies. I coraz to więcej osób widzi to o czym pisałem na początku sezonu w dziale nba, gdzie zostałem obśmiany, czyli że Brandin to jest materiał na allstara w przyszłości. Wg mnie Keldon z 24, Tre Jones z 27 i teraz Brandin to jest not bad at all historia draftów.  
* Miles Bridges przyszedł za Keldona i Daviona, wiec wypisując co miałem a co mam mieszasz fakty i wyrywasz wszystko z kontekstu. Aytona i Nesmitha, dwóch starterów, co by o nich nie mówić, pozyskałem za samego jednego Nurkica, który jest już po drugiej stronie rzeki. Nie mieszaj proszę faktów i nie wyrywaj z kontekstu historii mojej drużyny, bo to jest właśnie wg mnie dużo bardziej nieeleganckie, niż ten mój słynny styl wypowiedzi.

* pisząc o vanvleecie ze on musi kryć graczy którzy nie punktują i sugerując nam ze to kiepski obronca wykazujesz jedynie ze nie masz chyba w ogóle pojęcia co się dzieje w NBA i jedziesz chyba nadal na autopilocie tutaj. FVV to jeden z lepszych guardów w NBA w obronie, kryje zawsze dobrych gości i zobacz sobie chociażby może ile kręci stocks na mecz zanim będziesz pisał takie bzdury. Top3 Najwiecej bloków w NBA z tego co kojarzę wśród guardów. lepszy tylko SGA i white. Itd itp, serio, to jest legit obronca i nie muszę się tu na ten temat dłużej rozpisywać, bo się po prostu ośmieszyłeś. 
* VanVleet jest oczywiscie dużo lepszym graczem niż Murray i każdy advanced stats ranking który sprawdzisz ci to pokaże, zachecam do sprawdzenia. Holmgren miał rzeczywiście lepszy sezon niż Ayton, ale w pewnych aspektach koszykówki na pewno jest jeszcze duuuzo słabszym zawodnikiem. W czym jest slabszy? Na pewno w zbiorkach i zastawianiu. Wiadomo ze aytonowi musi się chcieć grac i zobaczymy jak to bedzie wyglądało w przyszłym sezonie. Ale pisząc ze Murray i Holmgren to zdecydowanie lepszy zestaw to jest to raczej twoje subiektywne zdanie niczym nie poparte. Na pewno VanVleet jest lepszym graczem niż Murray i możesz sobie sam to sprawdzić. Straszne jest to jak niedoceniany jest VanVleet, oraz jego impact. Ale tak, zazwyczaj jest to wśród ludzi jak ty, którzy nie maja za bardzo czasu i nie śledzą NBA aż tak bardzo. Murray ma pewnie lepszy boxscore ale w każdych zaawansowanych statystykach wypada gorzej od FVV. Nie boxscore wygrywa mecze, tylko impact. 

* moje picki są gorącym towarem? No to ludzie powinni może zrobić jakąś nową analizę wartości bo zdecydowanie historycznie widać że je przeszacowują. Odkad gram a dobrze wiesz ze gram od początku istnienia gry, tylko raz mój pick był w top10 draftu i to było wtedy gdy wiedziałem ze go posiadam i zrobiłem rok soft tanku. Gdy nie mam swoich pickow to są one zawsze poza loterią. Także radzę wreszcie docenić moje starania, bo jako small market mam dużo ciężej i regularnie przegrywam głosowania na FA jesli grubo nie przeplace kogos. Pisałem już o tym z dwa lata temu, nadal tak chyba jest, ze Pacers jest niedoceniane, skoro nawet u Milesa Bridgesa, mojego zawodnika, gdy dostał ode mnie najlepsza ofertę i współpracuje ze mną od czterech lat sugerujesz że są jakieś watpliwosci czy powinien ze mną podpisać. 

Masz fajny skład po mału, ale przeceniasz swoje możliwości, to nie bedzie lepszy zespół od Pacers. Pojawia się tez taka kwestia ze to ja przepłacam sobie graczy co roku, raczej nie rzucam nimi jak workiem z ziemniakami, buduje druzyne starannie i staram się trzymać obranego kursu, wiec powinienem serio mieć wśród agentow dobre opinie, na pewno lepsze niż Ty i twoja historia w begm. Sorki. Takie są fakty. Kiedy ja przeplacalem gości jak Will Barton, Jeremy Lamb, wielu wielu innych średniaków to ty wolales co roku brać na siebie zle umowy by mieć picki i spokojnie tankować. Ja zapunktowalem u wielu graczy i serio powinno to być brane tutaj pod uwagę. Niestety co niektórzy ludzie zawsze będą sugerować się antypatią do mnie i nie będą potrafili dla dobra tej zabawy oddzielić swojej niechęci do mnie i wykonać rzetelnej oceny sytuacji. Ale tak czy siak mysle ze na szczęście takich osób jest nadal tylko kilka, wiec imo chocbys na c***u stanął to nie masz szans wygrać Milesa Bridgesa.

Do reszty może się jeszcze odniosę ale teraz wracam do pracy, pozdrawiam. 

Edytowane przez RonnieArtestics

28 minut temu, Reikai napisał(a):

Niech ktos potwierdzi I jesli tak jest, to zmieniam na tak.

I gratuluje, ze w koncu padl argument.

Jak to nic nie traci? Weźmie te extension przy 9y experience (ma jeszcze dwa lata starej umowy do dogrania) I będzie trwało minimum 3 lata bo ma oferowane 3+1PO więc jako 10y exp nie podpisze. Co ma małe znaczenie wg mnie bo różne rzeczy mogą mu się przytrafić w ciągu tych dwoch lat więc lepiej mieć zaklepanego maxa z 9y exp niż zadnego. Jak ktoś celuje jako argument w 10y experience Mitchel powinien wziąć 1+1PO a nie 3+1PO

Edytowane przez bogans2

2 godziny temu, Ashigaru napisał(a):

Pacers w tym ślepym dążeniu do walki o PO, bez najmniejszych perspektyw na coś więcej zakopali się przepotwornie i teraz chwytają się wszystkiego, by pozostać na powierzchni. Nie ma tam wizji, jest jedynie płacz i strach przed utratą zawodnika, być może że nawet najlepszego. Biorąc to pod uwagę... Nisko go cenisz, jak na takiego. 

Raz w historii begm mialem pick w top10 draftu, nigdy w historii begm nie miałem hardcapu przez zle finanse, może z dwa razy skończyłem pojedynczy sezon na finansowym minusie, regularnie przepłacam graczy na fa zyskując dobre relacje z agentami, regularnie wchodzę do PO, mam dobry skład na conajmniej dwa nastepne lata, a później mam już swoje picki, wiec wytlumacz prosze gdzie widzisz to straszne zakopanie się ? Nie powinieneś mnie serio pouczać jak prowadzić zespół jeżeli sam prowadzisz historycznie NAJGORZEJ w całej stawce. Mój trzon składa się z VanVleeta lekko po trzydziestce oraz graczy przed trzydziestką. Brandin ma potencjał na bycie zajebistym two-way starterem. Nesmith jest fajnym two-way rolesem starterem. Ayton ma oczywiście słabszy okres ale może się nadal odbić, ma jedynie 26 czy 27 lat. Ludzie zapomnieli już jak dobrym starterem był w suns u boku legitnego rozgrywajacego i zapominają o tym ze ja sam mam super rozgrywających w zespołem Błagam, nie pisz bzdur, nie pouczaj mnie, bo jest to po prostu śmieszne. Koleś który przez 5 lat nie powąchał PO probuje ze mnie zrobić słabego gm-a? Śmiech na sali i tyle w temacie. 
15, 12, 13, 15, 24 - wiesz co to za liczby? Liczba twoich zwyciestw w RS w ostatnich pięciu latach. I co wlasciwie masz wartościowego w składzie po tych pięciu latach? Jednowymiarowego Suggsa, oraz Holmgrena, jednowymiarowego Ausara. (Którego pewnie oddales za murraya). Także tego. Wmawiaj ludziom ze masz lepsze perspektywy od Pacers ile chcesz, zobaczymy ile osób to kupi :D 

Edytowane przez RonnieArtestics

1 godzinę temu, bogans2 napisał(a):

A i jeszcze bym poprosił o uzasadnienie Horforda w Knicks bo to oni wyrównali moja kontrę i nawet słowa nie napisali czego miałby wybrać ich kosztem Thunder

a co tu uzasadniac?

miejsce w s5 w druzynie ktora w zdrowiu bedzie walczyc o wysokie cele. 

nie ma tu zadnego uzasadnienia przeprowadzka do OKC na stare lata. zamieszkal w NY, a w twojej ofercie nie ma ani przewagi finansowej ani sportowej.

33 minuty temu, ernie9005 napisał(a):

A jest ktoś chętny dać Patrickowi Williamsowi ok. 18-20 mln$ za sezon, żeby mógł odrzucić tę ofertę Knicks?

skoro w kontrach nikt tego nie zrobil, to pytanie retoryczne 🤷‍♂️

reasumujac w knicks stawiamy na swoich zawodnikow i chcemy kontynuowac projekt - mam andzieje, ze zawodnicy docenia, a wał sędziowski w play-inach tylko wzmocnił panujace w organizacji morale. jestesmy rodzina.

Edytowane przez człowiek...morza

22 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

a co tu uzasadniac?

miejsce w s5 w druzynie ktora w zdrowiu bedzie walczyc o wysokie cele. 

nie ma tu zadnego uzasadnienia przeprowadzka do OKC na stare lata. zamieszkal w NY, a w twojej ofercie nie ma ani przewagi finansowej ani sportowej.

ja mam 5 zawodników w espn top 100 za sezon 23/24 :) a ty dwóch więc gdzie ta Twoja przewaga sportowa? Do tego dalej nie masz pewności że Williams i Pritchard z Tobą podpiszą. U mnie sytuacja bardziej stabilna. Jedyny plus że Knicks są na Wschodzie bo innych nie widzę.

@ignazz musisz się zobligować jaki kontrakt dasz OG w kolejnej rundzie żeby było wiadomo na czym stoimy. Czy chcesz go stracić za free czy nie. Część ofert jest odrzucana "poczekajmy, nie spieszy sie" wiec chciałbym sie dostosować. Może klub macierzysty chce dobrze podbić?

W dniu 3.01.2024 o 19:03, człowiek...morza napisał(a):

dla mnie to juz podpada pod trade request. jakby sie czuł gość o takim potencjale gdy przed nim w rotacji ejst k**** klay xd

W dniu 8.06.2022 o 11:19, człowiek...morza napisał(a):

Klay jest słabiutki. 

Taki GM chce pozyskać Klaya.

Zero szacunku

16 minut temu, bogans2 napisał(a):

@ignazz musisz się zobligować jaki kontrakt dasz OG w kolejnej rundzie żeby było wiadomo na czym stoimy. Czy chcesz go stracić za free czy nie. Część ofert jest odrzucana "poczekajmy, nie spieszy sie" wiec chciałbym sie dostosować. Może klub macierzysty chce dobrze podbić?

5.34: Od momentu otwarcia kopert z reofertami do momentu zamknięcia głosowania w danej turze zabronione jest składanie obietnic i deklaracji dla graczy, którzy dostali oferty/kontroferty/reoferty. Jeśli GM nie dostosuje się do tego zakazu, oferta jego drużyny dla danego gracza zostanie wykreślona w głosowaniu o podpis zawodnika.

ile razy już to przerabialiśmy. Ignazz miał swoj czas na oferty kontroferty i reoferty. Teraz jest już nielegalne składać obietnice.