Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, bogans2 napisał(a):

Szukałem i nic o tym nie ma że to jest z automatu. Pokażesz źródło?

A ten zawodnik z NTC jak ma zawetować jakiś trejd skoro u nas gm decyduje. Pusty zapis.

nie jest to pusty zapis - robiliśmy już głosowania przy okazji trejdów z 1y min 

a NTC na roczne minima to automat w CBA 

6 minut temu, Szulim napisał(a):

Pusty zapis jeżeli dodawany jest z automatu do gracza na minimum. Znaczy się jakiś Janusz na minimum ma sobie wybierać klub do jakiego chce iść i ma możliwość blokowania trejdu? Pusty zapis

Zresztą nie znalazłem nic o tym w nowym cba

Edytowane przez bogans2

1 minutę temu, bogans2 napisał(a):

Pusty zapis jeżeli dodawany jest z automatu do gracza na minimum. Znaczy się jakiś Janusz na minimum ma sobie wybierać klub do jakiego chce iść i ma możliwość blokowania trejdu? Pusty zapis

No ale to jest tak samo jest w RL NBA zgodnie z CBA to nie jest wymysł beGM 

taki Trent jr np podpisał teraz min z bux i może fetować próby handlowania nim albo się zgodzić 

1 godzinę temu, człowiek...morza napisał(a):

to moze niech @LAF sie wypowie? w tym zakresie obietnice akurat powinny byc dozwolone, skoro mozemy tylko kontrowac

Ale w czym mam sie wypowiedzieć ? 

1 godzinę temu, LONGER01 napisał(a):

Dla mnie to kołek na 25min, lepszemu Zubacowi dałeś dużo mniej 🙂

O teraz to lepszemu a ostatnio to był kasztan niegodny pójścia jako asset za KD. 

Ciekawe 

19 minut temu, Szulim napisał(a):

No ale to jest tak samo jest w RL NBA zgodnie z CBA to nie jest wymysł beGM 

taki Trent jr np podpisał teraz min z bux i może fetować próby handlowania nim albo się zgodzić 

Ok ale to gracz prosi o NTC a nie klub daje. Dla klubu jest to nie na rękę.

NBA Free Agency 2024: LeBron James joins Bradley Beal as the second player with a no-trade clause. The two NBA All-Stars are the only ones who can single-handedly turn down a trade.Jul 3, 2024

Także dalej nie wierzę że jakieś minima mają NTC i maja prawo ciągnąć klub za nos i decydować gdzie będą grać.

Ok taki Trent może sobie to NTC wynegocjować ale jak to przełożyć na begm? No i kto o zdrowych zmysłach trejdowalby Trenta na minimum. Prince poprosił o ntc? 

WKlejcie to z nowego cba to będzie czarno na bialym

NO i w regulaminie pisze że trzeba mieć 4 lata w klubie żeby na ntc się kwalifikowac

Edytowane przez bogans2

@bogans2 wystarczy przeczytać regulamin 

16.21: Zawodnicy, którzy podpisują za minimum dla weteranów na jeden sezon mogą podpisać bez klauzuli no trade. Taka informacja musi być zawarta w momencie wysyłania ofert a w arkuszu pojawia się specjalna zakładka mówiąca, którzy zawodnicy mają no trade a, którzy nie.

Czyli przykładowo Prince ma z automatu ntc. Człowiek go trejduje, poddajemy głosowaniu i w każdym przypadku przechodzi bo kogo obchodzi gdzie będzie grał Prince. Niech idzie gdziekolwiek. Także po co tu ntc. Pusty zapis

Chyba że przy NTC gm robi dopisek. Trejd tylko do drużyny PO albo do kontendera jezeli pozyskaliśmy gracza na minimum i jest title chaserem, dobrym rolsem wartym więcej niż minimum. Wtedy będzie to miało ręce i nogi

Jak Tristan Thompson ma z automatu ntc to kogo to obchodzi gdzie on pójdzie i po co to glosowac

Czyli tak ja dałem Princowi więcej niż minimum, dałem dwa lata i wyżej jest odrzucenie i oferta 1y min? 24 ekip olało kontry na niego, mogło użyć bae czy cokolwiek, nawet minimum na dwa lata żeby Prince przechwycić po dobrej cenie i co? Nic. Prince ma teraz odrzucić ofertę Thunder I myśleć że dostanie lepiej jak nie było ofert?? Niech nikt mi nie mówi że nie mógł machnąć minima za niego w kontrach

Edytowane przez bogans2

Godzinę temu, Szulim napisał(a):

Mysle ze już z kilkadziesiąt razy zapomnieliśmy o tym NTC przy okazji tradeow wiec wszystkie te 1 roczne NTC powinny być tez zawarte w arkuszu 

@MarcusCamby@january @LONGER01 @Reikai - Prośba o uwzględnienie moich komentarzy w swoim głosowaniu, bowiem nie do końca się zgadzam, że wybór w przypadku Milesa jest taki oczywisty.

W mojej opinii, perspektywy jakie daje gra w Portland Trail Blazers jest zachęcająca dla każdego z zawodników, którzy otrzymali kontrakt. 

Miles Bridges rzeczywiście wiele zawdzięcza Pacers, nie będe nikogo przekonywał, że jest innaczej. Jednak perspektywa Pacers vs. perspektywa Blazers to dwa różne światy. Z jednej strony Ayton, VanVleet, Nesmith, Podziemski, z drugiej Murray, Holmgren, Suggs, Green.

Proszę sobie odpowiedzieć - który zespół ma większe szanse na osiągnięcie czegokolwiek w najbliższych sezonach? 

Miles ma coś do udownodnienia w lidzę, większe szanse na walkę ma w Portland. Indianie będzie wdzięczy, ale czas zrobić następny krok w jego karierze. 

Portland Trail Blazers i Miles Bridges to bardzo fajne połączenie, a jeśli zawodnik uważa się za ambitnego, to z całą pewnością 5 mln nie przekreśli szans by osiągnąć więcej niż jest w stanie osiągnąć w obecnym zespole. 

W przypadku Deniego - sprawa jest jasna. Wierzę w jego umiejętności i wiem, że zawodnik będzie bardzo dobrze pasował w Portland. Dostał bardzo dobrą ofertę i liczę, że ją przyjmie. 

Jerami Grant dostał więcej pieniędzy niż dał mu macierzysty zespół, bowiem to może go zmotywować do zmiany zespołu. Nie ukrywajmy, że pewnie Denver może osiągnąć więcej w najbliższym czasie, ale myślę że zawodnik nie przejdzie obojętnie obok budowania zespołu z Portland za dobre pieniądze. 

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Zniknął podpis u @Ashigaru "Sam Hinkie z Oregonu", także te deklaracje trzeba chyba zacząć traktować poważnie :P

Zapisz moje słowa - Portland Trail Blazers wracają do poważnej beGMowej koszykówki. 

Wrzuć to do FA - argumenty to może kogoś przekonasz ;)

U mnie to sam rozumiesz, dopiero zaczynasz pokutować za oddanie Lillarda i to w momencie, gdy miałeś HCA na Zachodzie :P A potem dojdą ze dwa sezony na kilkuletni tank :P

Tankować tyle sezonów, a potem mówić o assetach kosztem zawsze walecznych Pacers, to jednak dla mnie słabo, ale ja to jestem w innej szkole wychowany ;)

Dodatkowo: 

Nie rozumiem o co chodzi wielu z LaMelo... Skoro nikt... Dosłownie nikt, nie złożył mu oferty, to czemu chcecie sabotować ofertę NYK? LaMelo musiał sobie pomyśleć, że nie jest na tyle dobry, by dostać maxa, na jakiego myślał, że zasługiwał... Więc przy braku innych ofert, oferta NYK jest godna rozważenia. Natomiast deklaracje, że ktoś mu da lepszą ofertę należy włożyć między bajki. 

21 godzin temu, karpik napisał(a):

Ja oczywiście mam swój interes, tak jak Ty masz swój w tym poście, ale nie o nasze interesy tu chodzi, tylko o interes Holidaya. A jemu zależy, żeby dostać dobry kontrakt oraz grać o tytuł. Twoja oferta nie przebija aż tak mojej, żeby to był no brainer dla Jrue, a jednak podpisanie z Nets to dla Holidaya sportowa emerytura. Gdybym się zorientował wcześniej, że te snt są do śmieci, to pewnie bym podbił swoją ofertę dla Jrue. I dlatego wg mnie jasną sprawą jest, że on w drugiej turze na pewno nie dostanie gorszych ofert niż w pierwszej, a zatem w jego najlepszym interesie jest poczekać, bo Nets nie są sportowo na tyle atrakcyjnym kierunkiem, żeby iść tam przy pierwszej okazji.

No tak mam interes w tym by wyprostować niektóre tezy które tu padły. Jaki to interes Holidaya? Co oferty nieważne były po 25 a moja jest za 10, że trzeba ją odrzucać? Przecież gdyby tak było to bym się tylko ośmieszył. Gdybyś dbał o interes Holidaya to byś nie akceptował dwóch snt tylko podpisywał go na birdach. Ale z posiadanych graczy postanowiłeś poświęcić właśnie jego. Holiday ma świadomość że chciałeś się go pozbyć a teraz chcesz to przypudrować.

Oczywiście że Nets to emerytura, za to te drużyny z ofert snt w chuy mocne. Wg mnie ten sam poziom (zakładam zdrowie wszystkich bo nie mam szklanej kuli). A wspominales że Jrue u nas nie ma pierścienia to w sumie powinien wybierać wśród wszystkich drużyn z największym prawdopodobieństwem mistrzostwa, najlepiej za minimum. 

Właśnie gdybyś się zorientował, a ja gdybym nie przegapił że to już to bym składał wcześniej niż w kontrofertach. Życie. Czyli potwierdzasz to co już pisałem, chcesz zrobić sobie save and play bo coś poszło ci nie po myśli. Moja oferta jest dla Jrue korzystna i obaj to dobrze wiemy. 

Jrue może poczekać do drugiej tury, spoko, a jak tym razem ty złożysz lepsza ofertę to może ja zasugeruje (czego podobno nie można robić a jednak niektórym wolno), że w sumie to w 3 turze złoże jeszcze lepsza ofertę, bo czemu ty możesz a ja nie, przecież jesteśmy równi sobie. 

Obaj wiemy, że ty masz dużo więcej do stracenia. Bo jak Jrue odejdzie od ciebie za darmo to nie będziesz w stanie podpisać gracza na podobnym poziomie. Ja mniej bo mam cap space i mogę go wykorzystać na kilka sposobów. 

Gdzieś mi tu migło, że na stare lata nie będzie się chciał przenosić, no ba, przecież przy snt zostałby w Dallas.

Jrue ma też tą świadomość że chciałeś się go pozbyć. Teraz dupa zaczyna ci się palić i będziesz przekonywać agentów że to nic takiego. Czemu Holiday ma ci zaufać? Skoro raz chciałeś się go pozbyć to może za jakiś czas znowu to zrobisz? Niech się zapyta takiego zawodnika, może znasz, Dirk Nowitzki, co się stało, iż kończył karierę poza drużyna, w której spędził prawie całą karierę (w rl całą karierę) i która to drużyna wyciągnęła do niego pomocną dłoń (z resztą nie tylko do niego).

21 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

U mnie to sam rozumiesz, dopiero zaczynasz pokutować za oddanie Lillarda i to w momencie, gdy miałeś HCA na Zachodzie :P A potem dojdą ze dwa sezony na kilkuletni tank :P

Tankować tyle sezonów, a potem mówić o assetach kosztem zawsze walecznych Pacers, to jednak dla mnie słabo, ale ja to jestem w innej szkole wychowany ;)

Rozumiem, co nie zmienia faktu, że fajnie zbudowałem zespół, który ma perspektywy. Natomiast waleczni Pacers nie mają nawet swojej najbliższej przyszłości w swoich rękach, a mają za to Aytona jako najwyższy kontrakt i jednego z liderów oraz niewiele możliwości na zmianę swojego losu.

Wszystko zależy od tego, czy Miles wybierze lojalność za 5 mln więcej, czy ambicje za 5 mln mniej.

Wiedziałem, że będzie ciężko po tych sezonach tanku... Ale skoro RL Sixers udało się coś sensownego stworzyć po latach tanku, to wierzę, że i mi się uda.

Bardzo emocjonalny Dejounte Murray rok temu podobno wybrał suns aby budować coś więcej niż w rl z ATL po czym nie minął rok a go przerzucono jak kartofla dalej. I to do klubu który dopiero buduje aspiracje do walki o wyższe cele. Fajnie się wasze głosy brzydko zestarzaly. 

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Bardzo emocjonalny Dejounte Murray rok temu podobno wybrał suns aby budować coś więcej niż w rl z ATL po czym nie minął rok a go przerzucono jak kartofla dalej. I to do klubu który dopiero buduje aspiracje do walki o wyższe cele. Fajnie się wasze głosy brzydko zestarzaly. 

tak tez mi sie to bardzo nie podoba 

imo suns przez to są straceni na FA w czymkolwiek

chocby w kwestii extension JJJ

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

A jak Ci się podoba, że w RL NBA zmienia kluby równie często, a Ignazz chciał przyżydzić na swoim graczu dziesiątki milionów?

W rl podpisał taniej niż moja oferta. Właśnie przez lojalność. Znasz takie słowo?

Dałem dużo więcej niż wziął ale lepiej srac słowem przyzydzic. Jak ja aryjskie geny mam. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

W rl podpisał taniej niż moja oferta. Właśnie przez lojalność. Znasz takie słowo?

Ja mogę znać. Agent pobierający prowizje jak widać nie. 

Słowo prowizja z tego co wiem jest Ci dobrze znane, także oszczędzę sobie równie retorycznych pytań :)