Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Regis napisał(a):

Grizz raczej tym wczesnym  wyborem nie zapunktowali. 

Mnie najbardziej dziwi, że po tym co wydarzyło się w RL ktokolwiek podnosi sprawę Grizzlies jako destynacji FA dla LJ, a wzięcie przez nich Bronnyego jako plus dka nich w tej kwestii.

Przypomnę ( na razie sama kwestia młodego) po kolei co sie wydarzyło w RL:

1. Agent Jamesów publicznie mówi, że FA LJ i draft Bronnyego to 2 osobne sprawy.

2. Agent Jamesów zabrania innym teamom niż team LJ i team Duranta workoutow z młodym.

3. Będący w znacznie gorszej sytuacji niż ja rl Lakers nie poświęcają 17 picku na Bronnyego tylko na wzmocnienia.

4. Agent Jamesów literalnie dzwoni po kolei do pozostałych teamów, by nie wybierali młodego.

W RL do takiego życzenia LJa znacznie mocniejsze i atrakcyjniejsze teamy niż nasze Grizzlies się oczywiście dostosowały, bo nie pluje siębez powodu w twarz taliej personie w NBA.

U nas Grizzlies napluli w twarz LJowi i agentowi LJa, w którego macie się jako głosujący wcielać, traktując ich jak cieci bez głosu.

I tu ktoś jeszcze pisze, że LJ idzie do Grizzlies po czymś takim? Wtf:)

1 minutę temu, january napisał(a):

Mnie najbardziej dziwi, że po tym co wydarzyło się w RL ktokolwiek podnosi sprawę Grizzlies jako destynacji FA dla LJ, a wzięcie przez nich Bronnyego jako plus dka nich w tej kwestii.

1. Agent Jamesów publicznie mówi, że FA LJ i draft Bronnyego to 2 osobne sprawy.

2. Agent Jamesów zabrania innym teamom niż team LJ i team Duranta workoutow z młodym.

3. Będący w znacznie gorszej sytuacji niż ja rl Lakers nie poświęcają 17 picku na Bronnyego tylko na wzmocnienia.

4. Agent Jamesów literalnie dzwoni po kolei do pozostałych teamów, by nie wybierali młodego.

W RL do takiego życzenia LJa znacznie mocniejsze i atrakcyjniejsze teamy niż nasze Grizzlies się oczywiście dostosowały, bo nie pluje siębez powodu w twarz taliej personie w NBA.

U nas Grizzlies napluli w twarz LJowi i agentowi LJa, w którego macie się jako głosujący wcielać, traktując ich jak cieci bez głosu.

Nie wstyd Ci dawać taki kontrakt Lebronowi?

38 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Nie wstyd Ci dawać taki kontrakt Lebronowi?

Skoro w RL po odpadnięciu w 1R PO Lebron był gotów na paycut dla Lakers otwierający MLE dla graczy rodzaju Valanciunasa, by wzmocnić team, to tu ma być mi wstyd, gdy po zdobyciu tytułu Lebron ma wziąć paycut na ściągnięcie Duranta i uzupełnienie rosteru, by maksymalizować swe szanse w walce o swój 7 tytuł?

14 minut temu, january napisał(a):

Skoro w RL po odpadnięciu w 1R PO Lebron był gotów na paycut dla Lakers otwierający MLE dla graczy rodzaju Valanciunasa, by wzmocnić team, to tu ma być mi wstyd, gdy po zdobyciu tytułu Lebron ma wziąć paycut na ściągnięcie Duranta i uzupełnienie rosteru, by maksymalizować swe szanse w walce o swój 7 tytuł?

Jak dla mnie, dając o wiele niższy kontrakt niż Mem bezdyskusyjnie z nimi przegrywasz walkę o podpis LBJa, a dając o wiele niższy kontrakt niż w realu tracisz wiarygodność jako GM. Masz chyba Lebrona i nas - jego agentów - za jakichś skończonych idiotów.

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Jak dla mnie, dając o wiele niższy kontrakt niż Mem bezdyskusyjnie z nimi przegrywasz walkę o podpis LBJa, a dając o wiele niższy kontrakt niż w realu tracisz wiarygodność jako GM. Masz chyba Lebrona i nas - jego agentów - za jakichś skończonych idiotów.

Przypominam, że masz się wcielać w agenta gracza. A argumentujesz tu nie przeciw mnie, tylko dokładnie przeciw temu co mówił i robił w rl agent Lebrona, co masz powyżej rozpisane.

Teraz, january napisał(a):

Przypominam, że masz się wcielać w agenta gracza. A argumentujesz tu nie przeciw mnie, tylko dokładnie przeciw temu co mówił i robił w rl agent Lebrona, co masz powyżej rozpisane.

Jako agent gracza twierdzę, że oferta jest obraźliwa dla mojego klienta. A Ty, jako GM, nie okazałeś mu odrobimy szacunku przedstawiając taką ofertę.

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Jako agent gracza twierdzę, że oferta jest obraźliwa dla mojego klienta. A Ty, jako GM, nie okazałeś mu odrobimy szacunku przedstawiając taką ofertę.

Czyli Lebron w rl jeśli ściągną mu odpowiednie wzmocnienia w ekipie 1st round exit (i to nie jakichś kozaków tylko typów rodzaju Valanciunasa) był gotów brać poważny paycut. A u nas oferta by wziął poważny paycut po swoim 6 tytule i możliwości zrobienia 7 po sprowadzeniu Duranta jest dla niego obraźliwa?

Wytłumacz mi tu swój tok myślenia:)

Teraz, january napisał(a):

Czyli Lebron w rl jeśli ściągną mu odpowiednie wzmocnienia w ekipie 1st round exit (i to nie jakichś kozaków tylko typów rodzaju Valanciunasa) był gotów brać poważny paycut. A u nas oferta by wziął poważny paycut po swoim 6 tytule i możliwości zrobienia 7 po sprowadzeniu Duranta jest dla niego obraźliwa?

Fajna narracja, szkoda, że zupełnie rozbieżna z rzeczywistością :)

Jako agent LBJa wstaje od stołu i nawet nie chcę słuchać reoferty :)

EOT :)

Dbając o dobro dyskusji, przedstawiam beGMową narrację, w stylu przedstawionej przez @january w swoim poprzednim poście.

___

Zaznaczę, że nic nie stoi na przeszkodzie, by kreować beGMową rzeczywistość w następujący sposób:

1. Agent Jamesów publicznie stwierdza, że wolna agentura LeBrona Jamesa i draft Bronny'ego są komplementarnymi aspektami, ponieważ od dłuższego czasu taka była wizja kariery i dziedzictwa LeBrona Jamesa.

2. Agent Jamesów zabrania innym drużynom, poza drużyną LeBrona Jamesa i drużyną Giannisa, organizowania workoutów z młodym.

3. Chcąc pokazać zaangażowanie w to przedsięwzięcie, drużyna Giannisa wybiera Bronny'ego w pierwszej rundzie - dokładnie tak, jak było ustalone z drużyną Giannisa.

4. Agent Jamesów literalnie dzwoni po kolei do pozostałych drużyn, aby nie wybierały młodego.

5. Poprzednia drużyna LeBrona Jamesa napluła w twarz LeBronowi i Bronny'emu. Po pierwsze, nie wybierając Bronny'ego i nie chcąc angażować się w jego pozyskanie. Po drugie, oferując kontrakt uwłaczający instytucji, jaką jest LeBron James.

____

W RL, jak doszło co do czego to wziął 3 mln mniej...

Rzeczywiście Królewski Paycut.

Godzinę temu, january napisał(a):

To wszystko prawda. 

Ale jednak ta oferta dla LeBrona jest żałosna. Daj mu to co dostał w realu, a nie twórz alternatywnych historii o paycutach, których nie wziął. 

7 minut temu, january napisał(a):

Czyli Lebron w rl jeśli ściągną mu odpowiednie wzmocnienia w ekipie 1st round exit (i to nie jakichś kozaków tylko typów rodzaju Valanciunasa) był gotów brać poważny paycut.

LeBron podczas draftu nie sygnalizował że chce wzmocnień na teraz a nie czterech rookasów?

1 minutę temu, Regis napisał(a):

To wszystko prawda. 

Ale jednak ta oferta dla LeBrona jest żałosna. Daj mu to co dostał w realu, a nie twórz alternatywnych historii o paycutach, których nie wziął. 

Nie może tyle od mnie dostać, bo wzięcie Duranta wrzuciło Lakers na hardcap. Rzucę ile mogę.

Co do postów Ashi i Pablo. Cóż, zakładałem jak widać niesłusznie, że ludzie czytają posty dokładnie i dokładnie wiedzą co się działo w NBA, ale wrzucę linki konkretne w odpowiednim temacie później.

2 minuty temu, LONGER01 napisał(a):

LeBron podczas draftu nie sygnalizował że chce wzmocnień na teraz a nie czterech rookasów?

Rok temu dostał Livelyego oraz Casona. Myślę że ma zaufanie, po zdobyciu w 6 lat w Lakers postprime tyłu tytułów co przez pierwsze 15 lat kariery:)

36 minut temu, january napisał(a):

No pokazałeś Jasiu czarnuchowi gdzie jest jego miejsce w szeregu - wolałeś Carringtona od Nepobaby i dałeś mu po zdobyciu mistrzostwa, które Tobie wywalczył z Currym i tą bandą rolesów ( w tym sporo młodych) niepoważny kontrakt ;) Dla mnie przegrałeś LeBrona biorąc Carringtona z #18. Myślałem, że już Tecu z #16 o Bronnym wcześniej pomyśli. Pozyskałeś sporo picków i skoncentrowałeś się na nie tych rookich co trzeba. Klutch i marka Lakers mnie nie interesują - bo u nas rynki są bez znaczenia. Powinieneś brać po prostu Bronnyego.

Teraz niby w rl będziemy oglądać wspólne momenty LeBrona i Bronnyego na boisku - uśmiechnięty i dobrze się bawiący LeBron w garbage z synem i mamy udawać, że to się nie dzieje? ;) 

31 minut temu, january napisał(a):

Nie może tyle od mnie dostać, bo wzięcie Duranta wrzuciło Lakers na hardcap. Rzucę ile mogę.

Myślę, że dla takiego gracza jakim jest LeBron, możesz wygenerować trochę więcej kasy pozbywając się jakiegoś gracza. Nic nie stoi na przeszkodzie.

6 minut temu, Alonzo napisał(a):

No pokazałeś Jasiu czarnuchowi gdzie jest jego miejsce w szeregu - wolałeś Carringtona od Nepobaby i dałeś mu po zdobyciu mistrzostwa, które Tobie wywalczył z Currym i tą bandą rolesów ( w tym sporo młodych) niepoważny kontrakt ;) Dla mnie przegrałeś LeBrona biorąc Carringtona z #18. Myślałem, że już Tecu z #16 o Bronnym wcześniej pomyśli. Pozyskałeś sporo picków i skoncentrowałeś się na nie tych rookich co trzeba. Klutch i marka Lakers mnie nie interesują - bo u nas rynki są bez znaczenia. Powinieneś brać po prostu Bronnyego.

Czyli następny, który literalnie pisze, że ma gdzieś to co się stało w RL, gdzie Lakers majac cały feedback od LJa też nie wybrali jakoś Bronnyego z 17 pickiem, bo tu user sam wie lepiej niż LJ co Lakers powinni dla niego zrobić:]

Nie wiem jak mam z takim absurdem dyskutować tbh:)