Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Tyler Cavanaugh vet + TO (jeśli tak to Stone do G-League)

Isaiah Taylor vet + PO (kontruje) (jeśli tak to Burke do G-League)

C.J. Williams vet + PO (jeśli tak to Cook do G-League)

Jamil Wilson (TWC)

Darius Miller vet + vet (jeśli tak to Johnson do G-League)

Maxi Kleber vet + vet (wolny slot)

G.Green vet + TO (tutaj zmieniam priorytet jeśli można to on a jak nie to Tayler a jeśli nie to tak jak było napisane jeśli nie Tyler)

Nie można wysłać nikogo do GLeague żeby jego kontrakt sie nie liczył WTF? :grin:

LAF próbował ;) jak wyżej widać ;) czyli kolejne nieważne oferty - może w tym wątku określimy, które oferty są ważne i do kiedy można kontrować ew.?

Yup, dodam, że od mojego złożenia do wycofania ofert wpłynęła jedynie oferta za G.Greena od Clippers (też chyba nieważna ;d), ale na wszelki wypadek G.Greenowi ofert nie składam.

Jakby wpłynęły inne mogłoby to budzić niesmak.

A nie możesz zrzucić kogoś - Ellisa przykładowo? 

Rozumiem, że można ofertę wariantową, czyli x, y, ale y jak x nie?

Argument jest oczywisty. Wszystkie te kontrakty są poniżej wartości, ale ten oferowany przez Mavs jest zarówno solidny finansowo, jak i daje Spencerowi szanse zarobienia prawdziwych pieniędzy, jakie utrzyma grając półtora sezonu na obecnym poziomie. Oczywiście ty będziesz mówił, że przecież gra dobrze raptem dwa miesiące i zaraz może być nic nie znaczącą postacią tej ligi, a ja uważam, że jest młody, wciąż rozwojowy i jeszcze przed swoim prime, w końcu mówimy o 24 latku. Oba rozwiązania są równie prawdopodobne.

Swego czasu pisałem o przypadku Ezeliego, oczywiście przykład był fatalny, bo Ezeli totalnie przepadł, ale szybko życie podarowało Nam przykład z życia wzięty. Dinwiddie nie podpisałby kontraktu na cztery lata bez możliwości nawet player option na czwarty rok.

Mavs dają mu 6mln za sezon, ty osiem. Nie ma tu wielkiej różnicy, tak więc uważam że finansowo twoja oferta nie jest w żaden sposób atrakcyjna. SD jeśli potwierdzi wartość będzie mógł podziękować Mavs za trzeci rok gry i zgłosić się po prawdziwe pieniądze.

Harden FA?

Richardson PG?

Do tego cała masa przeciętnych nazwisk, które mają mniejsze lub porównywalne prawo, by szukać dobrego kontraktu jak Dinwiddie. Jako, że jest duży problem z PG, a wiem co mówię, bo sam mam Holidaya, który przeszedł na SG i widzę, że rynek jest właśnie dość płytki na tej pozycji. Podobnie widać to, chociażby przy omawianych Knicks, gdzie C_M szuka rozwiązań z Grantem w podstawie. Jest dużo combo guardów, a nie wielu prawdziwych PG tak doskonale kreujących atak jak obecnie robi to SD.

SD wejdzie na rynek 19/20 czyli ostatni rok bonanzy 2016, sporo pieniędzy będzie uwolnionych lub na ostatnim roku kontraktu. Salary cały czas rośnie, a jak będzie wyglądało za dwa lata to możemy tylko domniemywać.

Ty za dwa lata dajesz 16, Mavs 12. Tak, więc stratny jest tylko 4mln, a potencjalnie może stracić dużo więcej. 10mln dałbym mu już teraz ( wciąż to mogę zrobić, dać deklaracje że daje mu pełne MLE na cztery lata z PO niezależnie od wszystkiego, wtedy ty stracisz ostatnie argumenty ), więc uważam że do stracenia ma dużo więcej.