Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

mógłbym dać Spencerowi te 8,4 mln z wyjątku za kontuzję Haywarda, no ale jak nie będę mógł go wytransferować potem ani za bardzo nie będę miał kasy dla niego za rok, to wyszłoby, że zrobiłbym to na przekór komuś, a to jest pozbawione sensu :P ja do FA się wkrótce włączę - powiem tylko, że nikt z graczy, na których poluję, nie dostał jeszcze oferty :D

mógłbym dać Spencerowi te 8,4 mln z wyjątku za kontuzję Haywarda, no ale jak nie będę mógł go wytransferować potem ani za bardzo nie będę miał kasy dla niego za rok, to wyszłoby, że zrobiłbym to na przekór komuś, a to jest pozbawione sensu :tongue: j

ależ jak najbardziej ma to sens, w tym istota zabawy żeby sobie podkładać świnie ;)

szczerze 8 baniek do końca roku to już bym może wziął jako Dinwiddie

ależ jak najbardziej ma to sens, w tym istota zabawy żeby sobie podkładać świnie ;)

szczerze 8 baniek do końca roku to już bym może wziął jako Dinwiddie

no ale co z tego będę miał za zysk, skoro i tak po roku odejdzie :P no i dodatkowo będzie moim 6PG w rosterze :D jeszcze mi kilka spotkań wyrwie, więc nawet mi się za bardzo nie opłaca :P

mi też tankowanie zepsuje, ale i tak złożylem ofertę - stosuje zasady jak w grach planszowych, że jak przeciwnikowi za dobrze idzie do reszta graczy w celu utrzymania status quo musi wsadzić kijek w szprychę

gdybym nie podbił tej oferty do 30 baniek to by Spencer poszedł za 20/4 i  wtedy by była dopiero awantura

Czy ktoś oczekuje ode mnie jeszcze dyskusji nt. czemu Dinwiddie idzie do Lakers, w związku z ofertą Mavericks, czy mogę sobie darować wyjaśnianie kolejnej oczywistości :smile: ?

ja mam pytanie, czy Twoja kontroferta dla Dinwiddiego nie była po czasie? :P do kiedy miałeś czas? 72h od pierwszej kontroferty czy do 72h od pierwszej oferty w ogóle? Bo jeśli ta pierwsza opcja, to ok, ale według mnie taki system jest totalnie nie fair (na przyszłość), a jeśli druga opcja, to nie zdążyłeś :P

ja mam pytanie, czy Twoja kontroferta dla Dinwiddiego nie była po czasie? :tongue: do kiedy miałeś czas? 72h od pierwszej kontroferty czy do 72h od pierwszej oferty w ogóle? Bo jeśli ta pierwsza opcja, to ok, ale według mnie taki system jest totalnie nie fair (na przyszłość), a jeśli druga opcja, to nie zdążyłeś :tongue:

Jeśli Marcus Camby nie wejdzie i nie ogłosi, że jego zdaniem się liczy, to tak, jest po czasie i liczy się tylko ta pierwsza. 

absurd czyli january miał siedzieć ciągle na forum i patrzeć czy ktoś nie skontrował jego oferty ?

Jak już mam Twoją atencje czy rada zamierza robić coś z draftem ? Chodzi mi o zawodników , którzy nie zostali wybrani będzie dodatkowa runda dla tych zespołów czy zostaje tak jak jest ?

Co zrobić z draftem? :D Są 2 rundy, 60 picków i więcej nie będzie. Niewybrani zawodnicy są wolnymi agentami do podpisania w lato normalnie. 

cóż, jak na moje Tomek źle sformułował przepis, dlatego January ma możliwość złożenia nowej oferty dla Dinwiddiego.

1.1Jeśli po 72h nie będzie kontroferty gracz ląduje w zespole X.

1.2 Jeśli jakieś będą (w ciągu tych 72h) to głosowanie na koniec okienka nad wszystkimi.

1.3 tak jak latem pierwszy "wnioskujący" ma prawo W CIĄGU 72 H OD ZGŁOSZENIA PIERWSZEJ OFERTY raz ZWIĘKSZYĆ ofertę, jeśli pojawią sie kolejne. 

lub   "tak jak latem pierwszy "wnioskujący" ma prawo do zgłoszenia kontroferty zgodnie z przepisem 1.1 i 1.2.

Tak powinien brzmieć przepis, który zezwalałby na złożenie nowej oferty pierwszemu oferentowi tylko w ciągu 72 h. 

A brzmi tak.

1.Jeśli po 72h nie będzie kontroferty gracz ląduje w zespole X.

2Jeśli jakieś będą (w ciągu tych 72h) to głosowanie na koniec okienka nad wszystkimi.

3.+ tak jak latem pierwszy "wnioskujący" ma prawo raz ZWIĘKSZYĆ ofertę, jeśli pojawią sie kolejne. 

Nie ma tu nic napisane, że "kontroferta z "1" to to samo, co "zwiększenie oferty" z "3".  I to jest podstawowy problem. 

Edytowane przez człowiek...morza

Wydaje mi się, że to kwestia tego czy gramy ściśle trzymając się zasad czy gramy z duchem gry.

Ja jestem za duchem gry, bo trzymając się ściśle zasad wyznaczonych przez radę to wiele z naszych poczynań było niezgodnych z zasadami :smile:

a co jest teraz duchem gry?  korzyść Karpika, czy korzyść Tomka?

Żeby nie było, ja jestem od początku zwolennikiem intepretowania przepisów w ten sposób, bo co chwila coś wychodzi i mamy klejny tego przykład, natomiast w tym konkretnym przypadku owego ducha nie da się raczej wychwycić. 

Gdyby kontroferty pojawiły się powiedzmy ostatniego dnia po 23, to january mógłby narzekać, że nie miał czasu na przebicie, nie widział tego itd. i w takim przypadku w zasadzie pierwsza oferta nie jest taka super, bo możesz nie zdążyć przebić :tongue: no ale jeśli widział te kontroferty i wiedział, ile chce złożyć, to nie wiem, dlaczego z tym zwlekał i przez to są te niepotrzebne problemy :tongue:

Edytowane przez MJ1

a co jest teraz duchem gry?  korzyść Karpika, czy korzyść Tomka?

Żeby nie było, ja jestem od początku zwolennikiem intepretowania przepisów w ten sposób, bo co chwila coś wychodzi i mamy klejny tego przykład, natomiast w tym konkretnym przypadku owego ducha nie da się raczej wychwycić. 

Duchem gry byłoby to, że january pisał wcześniej, że da większą ofertę, wszyscy o tym wiedzieli i się spodziewali i to, że rano dał zamiast czatować o północy, nic tu nie zmieni i, że pozwalamy mu na to w drodze wyjątku, zgodnie z duchem gry.

Dobra Dinwiddie do Lakers i kończmy to zamieszanie zanim pójdzie na noże

ale jeszcze na szybko moje uwagi

1. Obecny system jest niesprawiedliwy i dysfunkcjonalny i jest absolutnie do poprawienia

2. Prawda jest jednak taka, że jedyną poszkodowaną osobą jestem w tej chwili tylko ja, bo mam cap space, a nie mogę przelicytować Januarego, który otrzymał dwa razy większą siłę głosu tylko dlatego, że był pierwszy z ofertą.

3. Niemniej nie rzucę Spencerowi 40/4 bo zachowuję wobec zjawiska Dinsanity zdrowy sceptycyzm i mam obecnie inne plany 

4. Oferta Mavs jest ciekawa (brak konkurencji na pg, duzo minut, Carlisle), ale 15 baniek to 15 baniek

5. Jak kogoś boli dupa, że Dinwiddie idzie do Lakers to trzeba było sobie zostawic cap space, żeby móc powalczyć a nie teraz tu płakać.

to tyle ode mnie

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd