Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

C_M to z tego co ma to jeszcze Westbrooka i LeBrona ściągnie :grin:

No dla Lebrona Knicks mysle mega atrakcyjna obecnie druzyna. jak bede chcial to uruchomie sobie miejsce w salary :smile:

mccollum-lee-lbj-porzingis-gobert i gsw zegna sie z hegemonia 

Edytowane przez człowiek...morza

No dla Lebrona Knicks mysle mega atrakcyjna obecnie druzyna. jak bede chcial to uruchomie sobie miejsce w salary :)

Mogę tylko życzyć powodzenia, bo z tego co zastałeś przejść do tego co masz to propsy.

Ogólnie to co tu się odjaniepawla. Zawodnicy zarabiający miliony przerzucani jak kartofle na rynku w sobote. Spencer "Superstar" Dinwiddie zajmuje 10 stron tematu i walka o niego jak o torebki w lidlu. #JustBeGMthings

Ogólnie to co tu się odjaniepawla. Zawodnicy zarabiający miliony przerzucani jak kartofle na rynku w sobote. Spencer "Superstar" Dinwiddie zajmuje 10 stron tematu i walka o niego jak o torebki w lidlu. #JustBeGMthings

no i to myślę pokazuje, jaka ta gra ma moc, a Ci co nie graja niech zaluja. 

A mi np. średnio się podoba to rzucanie zawodnikami jak workami kartofli, 

a z tym sie akurat zgadzam. Ale ta machina ruszyla przede wszystkim przez ordynarnie tankujace druzyny, co bylo totalnym oderwaniem od rzeczywistosci.  Miami, czy Dallas to pierwsze przyklady, ktore mi do glowy przychodza, a ktore tankwoac nie musiały. 

odnosilem sie bardziej do tych 10 stron na temat dinwiddiego

Edytowane przez człowiek...morza

Notabene Hurd jak Tyś wyliczył, że niby nie mogę dać więcej SD :grin: ?

Przecież ja nawet w dół mogę iść (7.8/7.6/7.4/7.2) i wyjdzie 30/4 czyli więcej :tongue:

w dół nie możesz zrobić tylko maksymalnie frontloadowanej umowy, inne możesz - przez ten dziwny format FA mi się coś pomieszało i faktycznie przyjąłem reguły z RFA (a tam byś mojej umowy nie mógł zmatchować)

dlatego zgodnie z wolą większości i zdrowym rozsądkiem trzeba na szybko dostosować zasady, żeby ponowną ofertę mógł zrobić każdy jak na licytacji, wtedy może pomyślę czy Spencer to allstar jak chce MC i rzucę coś wyższego ;)

mówi się chyba "Crocsy z Lidla" ;)

Zmiany w trakcie to wiesz, gdzie sobie wsadź

:tongue:

staram się znaleźć sensowne wyjście z sytuacji tak samo jak broniłem Twojej oferty przed atakami C_Ma i Cambiego

moim zdaniem każdy zinteresowany powinien móc podbić ofertę aż na stole zostanie ta najlepsza

to że Ty masz dwie oferty a ja i C_M jedną jest ewidentnie niesprawiedliwe i doszło tu do przeoczenia, co stwierdzi każdy. Nie można w tej grze premiować na zasadzie kto pierwszy ten lepszy, bo to nie jest ww. LIDL  

a z tym sie akurat zgadzam. Ale ta machina ruszyla przede wszystkim przez ordynarnie tankujace druzyny, co bylo totalnym oderwaniem od rzeczywistosci. Miami, czy Dallas to pierwsze przyklady, ktore mi do glowy przychodza, a ktore tankwoac nie musiały.

odnosilem sie bardziej do tych 10 stron na temat dinwiddiego

Mam nadzieję, że trochę się to unormuje bo jest to kompletnie nierealistyczne, zobaczymy jak to będzie wyglądało w przyszłym sezonie Edytowane przez SlaKB

Nie no misiek, była o tym gadka przed FA (sam nie chciałem tego systemu) - głos o północy to było ryzyko straszne, że ktoś inny da ofertę sekundę wcześniej i zostaję z ofertą złożoną 3 dni przed końcem, próba zmiany tego teraz to byłoby delikatnie mówiąc nie fair^

bardziej nie fair jest to, że Ty masz 2 oferty a ja jedną - niemniej nie będę o to umierać, ale na przyszłość trzeba te zasady zmienić bo jak się pojawi grubsza ryba niż Spencer to będzie awantura

bardziej nie fair jest to, że Ty masz 2 oferty a ja jedną - niemniej nie będę o to umierać, ale na przyszłość trzeba te zasady zmienić bo jak się pojawi grubsza ryba niż Spencer to będzie awantura

Po prostu FA jak każde.

Teraz nie ogarnąłem tego czasowo i głupi było mi truć tyłek na ostatnią chwilę Julkowi

Moja wina. Szkoda, bo w tej V czy VI turze latem zadziałało fajnie, ale widać, że i tam lepiej od tego odejść, na co na szczęście będziemy mieli czas spokojnie. 

mówi się chyba "Crocsy z Lidla" ;)

staram się znaleźć sensowne wyjście z sytuacji tak samo jak broniłem Twojej oferty przed atakami C_Ma i Cambiego

moim zdaniem każdy zinteresowany powinien móc podbić ofertę aż na stole zostanie ta najlepsza

to że Ty masz dwie oferty a ja i C_M jedną jest ewidentnie niesprawiedliwe i doszło tu do przeoczenia, co stwierdzi każdy. Nie można w tej grze premiować na zasadzie kto pierwszy ten lepszy, bo to nie jest ww. LIDL  

Przewidziałem to i pisałem o tym. Proponowałem też licytację itd. Tak mamy to trudno, trzeba zmodyfikować na następny raz.

To jest sprawa ewidentnie dla Karpia do rozwiązania :grin:

Bardzo proszę nie zwalać na mnie winy, ponieważ wg mojej koncepcji osoba składająca jako pierwsza miała prawo co najwyżej wyrównać kolejne oferty, a nie prawo do złożenia dwóch ofert. To są trochę inne rzeczy i trochę je pomieszałeś w tym okienku.

Poza tym "system" został wymyślony 3 miesiące temu, więc było naprawdę dużo czasu na ewentualne uwagi i żeby go udoskonalić. Jeśli ktoś ma pomysł, żeby to lepiej działało, to chyba nikt tu nie gryzie i można rzucić pomysłem, a żadnej propozycji sobie nie przypominam.

2. jeśli powyzsze sie nie powiedzie, to daje room MLE Pachulii do końca sezonu z team option na drugi sezon.

Zaza póki co jest dostępny jako waiver, więc nie można mu składać ofert z FA.

Edytowane przez karpik