Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

O k**** robicie szum o grajka, ktory jest potencjalnie rezerwowym i jego max to raczej granie z lawki, a gra w Nets koszykowki to tylko potwierdza. Jak slysze ze taki kolo bierze i odrzuca wolna reka 20 baniek bo w wakacje moze dostanie 24-30 to az mnie mgli...czego wy sie nalykaliscie...? Porownywanie go z Embiidem to juz mega przesada.

Znaczy ja się nie dziwę, że bierzesz SD nad Gasola mniej starego ;)

Który to gra najsłabszy sezon od lat chyba. 41% field gola, efg 45 bodajże, to że Memphis z nim na boisku są -6/100 poss to mnie nie dziwi, ale że +/- Gasola przy takiej łapance jak w Grizz to -8 z hakiem według bbref to już jest kolosalny znak zapytania. I ze statystyk i ze spotkań Grizzlies, które oglądałem to mam wielki wtf po co Ci takie 24 mln w salary? 

Jak bardzo żałowałem pozostawienia Pau przez Spurs, które im ucięło wiele opcji, to w tym momencie wolałbym w swojej drużynie mieć chyba jednak starszego Gasola z ograniczoną rolą, niż płacić 22, 24 i 26 chyba mln za Marca. 

Edytowane przez Tomek9248

czego wy sie nalykaliscie...? 

też bym chciał wiedzieć co oni biorą, bo musi byc strasznie mocne :D

a tak serio, kluczowy jest argument, że Knicks nie są w stanie dać Dinwiddiemu latem więcej hajsu bo nie mają cap space. W lipcu moze liczyć na maksymalnie full MLE przez 4 lata w NYK więc skad to pieprzenie o 60 milionach?

No, jakby tak dokładnie pisać to w ataku to jest chyba około -1 przy średniej ligowej, a w obronie + 1,6 (1,8?) 

Więc bez szału jak na 34 latka zaraz za 25 mln.

Przy takim zbiorze nieznanych nikomu "gwiazd" posiadanie AŻ TAK ujemnego on/off to mocno podejrzana kwestia, która by się pokrywala z tym bardzo niklym wpływem na grę.

No, jakby tak dokładnie pisać to w ataku to jest chyba około -1 przy średniej ligowej, a w obronie + 1,6 (1,8?) 

Więc bez szału jak na 34 latka zaraz za 25 mln.

Przy takim zbiorze nieznanych nikomu "gwiazd" posiadanie AŻ TAK ujemnego on/off to mocno podejrzana kwestia, która by się pokrywala z tym bardzo niklym wpływem na grę.

Chciałbym zauważyć:

- to nie ten temat

- robisz złą reklamę Gasolowi na czym może ucierpieć menedżer Miśków

Po Tobie się tego nie spodziewałem :)

Chciałbym zauważyć:

- to nie ten temat

- robisz złą reklamę Gasolowi na czym może ucierpieć menedżer Miśków

Po Tobie się tego nie spodziewałem :smile:

Nie robię złej reklamy Gasolowi, tylko dziwi mnie trochę to, że January po niego sięgnął w jego sytuacji.

Marc jest dogadany między nimi, pozostaje kwestia Spencera, pewnie Januaremu brakowało by capspace na SD po wymianie.

a jak już przy SD jesteśmy to z 50:50 teraz zdecydowanie bliżej mi do Suns/Lakers.

A teraz ja wtrącę swoje 3 grosze.

Bardzo nie podoba mi się sposób tego FA. Dlaczego? Bo pierwsza osoba która złoży ofertę dla danego wolnego gracza dostaje "restrykcję" do niego i zyskuje przewagę nad pozostałymi gm-ami mogąc wyrównać ofertę (pozostali nie). Czy w rzeczywistości takie coś względem FA ma miejsce? Bo wydaje mi się że nie.

Sprawa z SD. Nie pierdolcie głupot że Spencer odrzuca 33/4 (czy ile tam tego było) dla 9/2. Nie ma bata. Dla mnie korzystniejsze byłaby chyba tylko oferta w stylu 24/2+1 PO (co starałem się już wcześniej podkreślić).

Edytowane przez kolader

Pełna zgoda z Koladerem, zresztą pisałem też o tym, że moim zdaniem skoro decyduje głosowanie na końcu to kazdy może podbijać, nie tylko oryginalny oferent.

Po prostu wyznaczmy deadline do głosowania i każdy może zmienic ofertę, tak będzie bardziej fair.

I trochę zachowujecie się jak pies ogrodnika czy teraz tak jak na tych popularnych memach z nosaczem sundajskim. Samemu nie możecie go podpisać to inny (somsiad) też go mieć nie może.

kolader, ty jeszcze parę stron temu, żeś pisał że 4 lata to przesada dla SD, a teraz takie teksty...

Nieładnie, kolego...

A zresztą do lata daleko.

kolader, ty jeszcze parę stron temu, żeś pisał że 4 lata to przesada dla SD, a teraz takie teksty...

Nieładnie, kolego...

A zresztą do lata daleko.

Źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o to że idealną ofertą dla mnie byłaby oferta trzyletnia z 3 rokiem PO. Gość przez 2 lata by zarobił 16mln. Gdyby złapała go kontuzja lub grałby cienko to bierze opcje i ma dodatkowe 8mln. Gdyby grał dużo lepiej niż dotychczas to rezygnuje z pieniążków na rzecz nowej oferty. Miała to być podpowiedź dla tych, którzy będą chcieli kontrować ofertę januarego. Ale póki co mam na stole 3 oferty: LAL (20/4); PHX (29,4/4) i NYK (9/2) więc dla agenta SD oferta NYK jest po prostu odstająca.

Edytowane przez kolader

Prawie 10 stron np Tomka wydaje się przekonało. Więc ta dyskusja najwyraźniej była potrzebna, bo poza zainteresowanym CM jesteś jedynym, który uważa że oferta NYK jest lepsza od PHO/LAL

Ale Ty wolałbyś by on min. przyjął niż poszedł do mnie na longterm :smile:

Ale co, mam Ci ulatwiac robote? :D