Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Przesadzasz. 

myslę, że spokojnie nasze oferty są porównywalne. 

W głosowaniu wyjdzie, kto twardo stąpa po ziemi, a kto jest małym hazardzistą(moze dostac dostac duzo wieksza umowe w lato, niz twoja) i romantykiem(s5, msg, playoffy, pilka w moich rekach= piękna wizja o ktorej snisz) :)

No dobra umówmy się, że January musi na ten moment mnie wyrównac, rzucić 30/4 i ma Spencera, a do tego casu czekamy na kozaka, który da więcej. Oferta NYK jest za słaba, dla gościa który prawie wyleciał z NBA gwarantowane 30 baniek to life changer.

A pi****lenie, że nie 4 lata a 2 lata to tylko pi****lenie. Rynek to z kolei rynek i na razie nie ma tu oferty 18/2.

btw Dinwiddie jest z Kaliforni tak tylko dodam

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

Im dłużej nad tym myślę, tym bardziej January twoja oferta blednie.

Na FA będzie dużo gotówki, czołowi gracze podpisali kontrakty. Tak jak w tym roku będą wielcy przegrani. Nawet, jeśli Dinwiddie złapie kontuzje i zaliczy regres, to może oferta 60/4 czy nawet 80/4 się nie pojawi, ale bankowo ktoś da 20/1 dla samego przeczekania i zostawienia sobie praw Birda.

To, że zarobił mało nie jest dla mnie argumentem. On jest z draftu 2014, tego co Wiggins i Embiid. Jego czas na zarabianie właśnie nadchodzi.

No dobra umówmy się, że January musi na ten moment mnie wyrównac, rzucić 30/4 i ma Spencera, a do tego casu czekamy na kozaka, który da więcej. Oferta NYK jest za słaba, dla gościa który prawie wyleciał z NBA gwarantowane 30 baniek to life changer.

Wielu z niej zrezygnowało. Patrzmy z perspektywy młodego gościa, ktory pewnie nie jest jakos mega inteligentny, a ktoremu agent rzuca obietnice 60/4 w lato, jak tylko odpalisz w Knicks 

Edytowane przez człowiek...morza

Wielu z niej zrezygnowało. Patrzmy z perspektywy młodego gościa, ktory pewnie nie jest jakos mega inteligentny, a ktoremu agent rzuca obietnice 60/4 w lato, jak tylko odpalisz w Knicks 

No weź nie pitol, Dinwiddie ma ksywę The Mayor myslisz dlaczego?

Serio sam złozyłem ofertę po części żeby trochę powkurzać Januarego, ale w tej chwili to qrwa przesadzacie i nie bardzo da się to czytać.

Jak Was to boli to róbcie trejdy jakiś szybko, czyście space i składajcie lepszą ofertę.

Jej, January, to jest takie miałkie wpisywanie, że ktoś jest z konferencji zachodniej, naprawdę. Jak typowo LAL, jesteśmy Lakers, pamiętajcie, że okupujemy dół NBA!

Gdyby tam nie było room tylko MLE to bym napisał, że łapiesz się brzytwy.

I nie zmieniłem zdania więc zmień płytę, bo usilnie starasz się ignorować co piszę.

Liczy się kasa, ale na FA będzie jej tak dużo, a tak niewielu graczy na nią zasługujących, że blokowanie 24 latka na 4 lata to jest dość duże ryzyko. Więc zamiast pisać "mam bekę, hahaha" i szukać regularnie wszędzie okazji do zasugerowania, że uważasz resztę za gorszą to może pomyśl, że sam sobie skomplikowałeś sytuację proponując 4 lata umowy, do czego nikt Cię nie zmuszał. 

No weź nie pitol, Dinwiddie ma ksywę The Mayor myslisz dlaczego?

No to jako inteligentny człowiek z pewnoscia jest swaidomy, ze 60 mln to 2x30, a taka kasa go czeka w lato. 

powtorze, heat,  mavs, suns, nets, magic, bucks. Sporo druzyn ktore zaplaca, a ktore maja duzo wolnej gotowki. Rynek ubogi, wiec nie bedzie zbytnio w kim wybierac. 

Nie będzie.

Większość gotówki mieć będą tankerzy.

Tankerami nie jest się wieczność, nawet oni szukają perspektyw.

Tangiers będzie potrzebował się wzmocnić na już. Taki Dinwiddie to dla Niego idealny bet. Albo ktoś kto przegra/przeczeka FA jak ty, Boston, Sixers. W czarnym scenariuszu dostanie połowę w rok, tego co ty dajesz w cztery lata.

Zresztą ludzie zadecydują, ale nie próbuj Nas tutaj dyskredytować, że Ci ciemnota na złość robi.

No to jako inteligentny człowiek z pewnoscia jest swaidomy, ze 60 mln to 2x30, a taka kasa go czeka w lato. 

powtorze, mavs, suns, nets, magic, bucks. Sporo druzyn ktore zaplaca, a ktore maja duzo wolnej gotowki. Rynek ubogi, wiec nie bedzie zbytnio w kim wybierac. 

no co wiskasz, ja przecież napisałem ilę mu mogę zapłacić, koło 15 mln ta kwota nie stała

to jest śmieszne, że wyceniasz zawonika na 15 mln a dajesz mu 3x mniej

no to teraz chyba jedyny ratunek w karpiku i tangiersie 

a Ty C_M już nie mąć bo ogoliłeś na łyso wystarczająco wiele osób w tym tygodniu ;)

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

Przypominam. Jest z draftu 2014. Nikt z tego draftu nie zarobił.

Randle był jeszcze niedawno totalnym szrotem. Teraz wygląda całkiem kozacko, choć nie tak dobrze jak Dinwiddie. Jak myślisz, jakby zareagował jakby teraz Lakers dali mu 24/4? Cieszyłby się, że nabrali się na jego dobre trzy miesiące czy czekał na potencjalne dwa razy więcej?

Moim zdaniem Dinwiddie poczeka na lato i weźmie cokolwiek, byle na FA być panem sytuacji.

Przypominam. Jest z draftu 2014. Nikt z tego draftu nie zarobił.

Randle był jeszcze niedawno totalnym szrotem. Teraz wygląda całkiem kozacko, choć nie tak dobrze jak Dinwiddie. Jak myślisz, jakby zareagował jakby teraz Lakers dali mu 24/4? Cieszyłby się, że nabrali się na jego dobre trzy miesiące czy czekał na potencjalne dwa razy więcej?

Moim zdaniem Dinwiddie poczeka na lato i weźmie cokolwiek, byle na FA być panem sytuacji.

to mam mu min rzucać? hehe ;)

Dobra, odwróćmy trochę pytanie do głównych zainteresowanych.

Czy Spencer Dinwiddie (tak? xd) zbudował hype na swoją osobę tym, że naprawdę jest AŻ TAK DOBRY (w kontekście back upu czy grze w słabej drużynie ofc) , czy po prostu wejście w buty D'LO było tak niewymagające i to DLO nie dawał za wiele drużynie?

Edytowane przez Tomek9248

Głosowanie to miało być wczuwanie się w zawodników? Niech ktoś mi powie, że zrobiłby coś takiego.

To jako właściciel zwalniam Cie zanim zdazysz pomyslec o zapropoowaniu takiego kontraktu jakiemus bolkowi z chin :grin:

Karpiu no złóż tą ofertę bo pi****lenia Cambiego i C_Ma już nie da się czytać :P

btw jak bym mógł to może bym i zmodyfikował swoją, ale jakieś tam zasady są więc się trzymamy? A będzie głosowanie w ogóle? Bo jeśli tak to w sumie można by się licytować do konkretnej daty, nie wiem czy obecne zasady dające przewagę temu kto pierwszy złożył ofertę są w pełni sprawiedliwe