Tecu Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 14 minut temu, january napisał: Ale wyjątki się w trakcie sezonu zmniejszają. Jeżeli wrzucisz coś na poparcie tej tezy to chyba sprawa jest jasna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 1 minutę temu, Tecu napisał: Jeżeli wrzucisz coś na poparcie tej tezy to chyba sprawa jest jasna. Kontrakt Duncana Robinsona chociażby: https://www.spotrac.com/nba/miami-heat/duncan-robinson-27658/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Jeśli kontrakt jest nieprawidłowy to powinno być głosowanie od nowa bez oferty Wolves Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Teraz, Lucas napisał: Jeśli kontrakt jest nieprawidłowy to powinno być głosowanie od nowa bez oferty Wolves Aha. A co z Bjelicą i Danuel House proponujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 3 minuty temu, MarcusCamby napisał: Aha. A co z Bjelicą i Danuel House proponujesz? Chyba mieliśmy inne zasady, poza tym po fakcie to chyba bez sensu. 4 minuty temu, Lucas napisał: Jeśli kontrakt jest nieprawidłowy to powinno być głosowanie od nowa bez oferty Wolves Chyba powinniśmy najpierw ustalić czy faktycznie tak jest i dodatkowo poczekać na @Qcin_69 i @mac by mogli się wypowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 6 minut temu, MarcusCamby napisał: Aha. A co z Bjelicą i Danuel House proponujesz? No to było stosunkowo dawno, a jeśli ewentualny błąd (czy jest czy nie to nie stwierdzam) był teraz to można go jeszcze naprawić. Po prostu gdyby nie było oferty Wolves to głosowanie mogłoby wyglądać inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 8 minut temu, MarcusCamby napisał: Aha. A co z Bjelicą i Danuel House proponujesz? Z tego co pamiętam to pierwszy do Miami a drugi do Toronto;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 5 minut temu, Tecu napisał: Chyba powinniśmy najpierw ustalić czy faktycznie tak jest i dodatkowo poczekać na @Qcin_69 i @mac by mogli się wypowiedzieć. Trzeba poczekać na @Qcin_69 bo ja się na przepisach nie znam. Dostosuję się do decyzji ligi. Chociaż cała sytuacja wygląda słabo ogólnie. Tyle dyskusji tak długi i nikt tego nie zauważył, a teraz nagle tak. Warto by było wprowadzić jakieś narzędzie pozwalające określać czy danych ruch jest dozwolony czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 10 minut temu, Lucas napisał: Jeśli kontrakt jest nieprawidłowy to powinno być głosowanie od nowa bez oferty Wolves Z tym że oferty z wyjątków w całości były u nas wykorzystywane zawsze, ja tak dawałem umowę, Jasiek tak dawał umowę, Eld tak dawał umowe itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Teraz, fluber napisał: Z tym że oferty z wyjątków w całości były u nas wykorzystywane zawsze, ja tak dawałem umowę, Jasiek tak dawał umowę, Eld tak dawał umowe itd. Dlatego napisałem jeśli, bo samej kwestii prawidłowości nie oceniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Teraz, Lucas napisał: Dlatego napisałem jeśli, bo samej kwestii prawidłowości nie oceniam. Ja w sumie nie wiem jak jest, tecu podaje przykłada analogiczny do wcina z deckiem. No i głupio by było gdyby Jasiek najpierw wygrał gracza z takiego niby nieprawidłowego wyjątku ( dinwiddie) a potem wygrał gracza zarzucając bledna ofertę innemu graczowi który zrobił dokładnie to samo co on kiedyś. No kurde granie z kimś kto napisał regulamin gry jest średnio sprawiedliwe w tych okolicznosciach;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Starting January 10 of each season, the Mid-Level (Non-Taxpayer, Taxpayer and Room), Bird (Larry Bird, Early Bird and Non-Bird) and Bi-Annual exceptions begin to pro-rate2 (reduce in value). For example, if there are 177 days in the season, then these exceptions reduce in value each day by 1/177 of the amount remaining on January 10. So if a team had a $9 million Non-Taxpayer Mid-Level exception and spent $2 million before the start of the season, then on January 10, and each day thereafter, the exception would reduce in value by 1/177 of $7 million, or $39,548. Even if the team signs another player after January 10, the daily pro-ration would continue to be 1/177 of $7 million. http://www.cbafaq.com/salarycap.htm#Q26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 9 minut temu, fluber napisał: Z tym że oferty z wyjątków w całości były u nas wykorzystywane zawsze, ja tak dawałem umowę, Jasiek tak dawał umowę, Eld tak dawał umowe itd. Eld od dwóch lat nie użył żadnego wyjątku, a Camerona Payne podpisał z cap sace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 3 minuty temu, january napisał: Czyli wchodzimy na kwestię bardzo śliskich interpretacji Nie. Chyba jednoznaczne potwierdzenie, że się zmniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Dlatego w tym sezonie zostawmy KCP Wolves, a od przyszłego 1/3 czy to minimum, czy to któregoś z wyjątków, to po prostu 1/3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Teraz, Alonzo napisał: Dlatego w tym sezonie zostawmy KCP Wolves, a od przyszłego 1/3 czy to minimum, czy to któregoś z wyjątków, to po prostu 1/3. A co jeśli jednak klub będzie chciał mu dać całe pozostałe MLE jakie ma? Dajmy na to wydam z full MLE 3M, zostanie mi 7M zwolni TJ Leafa, a ja akurat jemu będę chciał to dać to co? 1/3 z 7M tylko będę mógł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 2 minuty temu, Tecu napisał: Nie. Chyba jednoznaczne potwierdzenie, że się zmniejsza. Ale nie wiadomo jaka datę u nas dać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 2 minuty temu, Eld napisał: A co jeśli jednak klub będzie chciał mu dać całe pozostałe MLE jakie ma? Dajmy na to wydam z full MLE 3M, zostanie mi 7M zwolni TJ Leafa, a ja akurat jemu będę chciał to dać to co? 1/3 z 7M tylko będę mógł? No tyle ile Tobie zostanie - jak to jest tylko na 1 trymestr, to po prostu 1/3 tej kwoty którą dysponujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Teraz, Alonzo napisał: No tyle ile Tobie zostanie - jak to jest tylko na 1 trymestr, to po prostu 1/3 tej kwoty którą dysponujesz. Bez sensu. To jest gdzieś w CBA? Jakoś jak miałem cap space 2,7M to mogłem cały na Payne'a wywalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 4 minuty temu, Eld napisał: Bez sensu. To jest gdzieś w CBA? Dałem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi