Alonzo Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 9 minut temu, january napisał: Co to za niziutkie extension dla Mitchella @Alonzo od Ciebie:) ? Już mam prawidłowe. Pomyliłem z tegorocznym. Tam jest 163 z opcjami do prawie 196. Dziś jeszcze kontroferty, zatem będę wysyłał poprawne jutro jak będą reoferty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 idąc tokiem rozumowania Alonzo z zeszłego FA, to Mitchell właśnie się obraził i żąda wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 A właśnie. Czemu Siakam nie dostał designated player contract? @LONGER01 1 minutę temu, january napisał: Nah, chyba masz szczęście i u nas max extension dla Mitchella to te 163, ale @karpik niech się wypowie. Jeśli dobrze rozumiem, to Mitchell dostanie DP jeśli spełni kryteria DP, bo na razie się nie łapie. Nie widzę powodu, żeby u nas nie było tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 1 minutę temu, january napisał: No skoro Simmons nie dostał u nas to czemu Mitchell ma dostać? To jest takie wybiórcze bawienie się teraz. dlatego, ze zostal popelniony blad, nalezy popelnic kolejny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 1 minutę temu, january napisał: No skoro Simmons nie dostał u nas to czemu Mitchell ma dostać? To jest takie wybiórcze bawienie się teraz. A czy Tecu próbował dać mu DPE i mu ktoś nie pozwolił? Bo nie pamiętam co było rok temu. Ja tam w regulaminie nie widzę zapisu, że nie można, więc powinno być zgodnie z CBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Ale tu jest wyraźnie zaznaczone, że jest to 25% SC. Zatem jedno drugiego nie wyklucza i @Alonzo może dać taką klauzulę i w razie czego zwiększyć do 30%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 14 minut temu, january napisał: Przecież dopiero pisałeś, że nie można dawać klauzul/bonusów w umowach. Kiedy? Ja nie widzę tutaj pola do interpretacji, bo Tecu wyraźnie napisał, że daje mu DPE startujące od 25%. Nie moja wina, że ktoś to w ten sposób wpisał do arkusza z głosowaniem. Tecu złożył ofertę zgodną z CBA, a Simmons ją przyjął. Jak Alonzo chce dać DPE Mitchellowi, to nie widzę problemu, skoro ktoś kiedyś popełnił błąd, to nie widzę powodu naprawiać go następnym błędem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 2 minuty temu, karpik napisał: Jak Alonzo chce dać DPE Mitchellowi, to nie widzę problemu, Oczywiście daje DPE Mitchellowi i potwierdzam u KATa. #kulturaorganizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Skoro głosowaliśmy na 170/5 to czemu kontrakt Simmonsa został obniżony? @january @karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 6 minut temu, MarcusCamby napisał: Skoro głosowaliśmy na 170/5 to czemu kontrakt Simmonsa został obniżony? @january @karpik Bo to była prognoza i liczone według prognozowanego SC na sezon 20/21, który okazał się niższy aniżeli zakładano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 (edytowane) W dniu 21.11.2020 o 00:20, kolader napisał: Ja zjebałem bo nie dopisałem że dla każdego ostatni rok to PO @Alonzogdzie jestes? czyzby double standards? Edytowane 22 Listopada 2020 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 5 minut temu, człowiek...morza napisał: @Alonzogdzie jestes? czyzby double standards? No nie napisałem i sam jestem sobie winien, że osłabiłem swoją pozycję negocjacyjną, bo to 4 pełne lata bez opcji dla gracza. Życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Teraz, kolader napisał: No nie napisałem i sam jestem sobie winien, że osłabiłem swoją pozycję negocjacyjną, bo to 4 pełne lata bez opcji dla gracza. Życie. ale ja nie mam pretensji jbc. Zmienisz i tyle. Uderzam w co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Teraz, człowiek...morza napisał: ale ja nie mam pretensji jbc. Zmienisz i tyle. Uderzam w co innego Chyba nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 19 minut temu, kolader napisał: Chyba nie mogę Chyba możesz. Od tego są reoferty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 1 godzinę temu, karpik napisał: Bo to była prognoza i liczone według prognozowanego SC na sezon 20/21, który okazał się niższy aniżeli zakładano. Trochę to naciągane. Ale jak uważasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, karpik napisał: A właśnie. Czemu Siakam nie dostał designated player contract? @LONGER01 Jeśli dobrze rozumiem, to Mitchell dostanie DP jeśli spełni kryteria DP, bo na razie się nie łapie. Nie widzę powodu, żeby u nas nie było tak samo. Jeśli mogę to oczywiście daje designated player, nie wiedziałem jak to ująć w ofercie. Poprawie to w reofertach Edytowane 22 Listopada 2020 przez LONGER01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 oj u @Alonzo to się zapowiadają chyba ładne przetasowania w składach xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 19 minut temu, MarcusCamby napisał: Trochę to naciągane. Ale jak uważasz. Ben Simmons extension 5 letni max 25% dpe 8% rise mi wychodzi 158.253.000 $/5 z aktualnego salary To jest oferta Sixers, naprawdę to jest naciągane? Przecież to nie Tecu pisał o 170 mln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 (edytowane) 41 minut temu, karpik napisał: Ben Simmons extension 5 letni max 25% dpe 8% rise mi wychodzi 158.253.000 $/5 z aktualnego salary To jest oferta Sixers, naprawdę to jest naciągane? Przecież to nie Tecu pisał o 170 mln. Wytłumacz mi jak chłopu na miedzy. Jak to jest, że max w RL NBA Simmonsa wynosi 170mln, a u Nas 158mln? I nie mówię tu o bonusach, bo po bonusach wyszło nawet ponad 177mln. Edytowane 22 Listopada 2020 przez MarcusCamby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi