MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Skoro ty sam nie wiesz wszystkiego, siedząc w temacie pewnie już parę lat, to czemu dziwisz się niewiedzy innym, którzy zainteresowali się tematem dopiero na wskutek tej gry. Coraz częściej pojawiają się takie pytania, że Karpiu odpowiada nie wiem. Albo są tylko przypuszczenia, które nie zawsze pokrywają się zv rzeczywistością. Tu latają takie pojęcia, że nawet po polsku każdy wszystko zrozumie. Nie wystarczy dać link po angielsku do CBA. W kąciku porad zapytałem o kontakty 2nd roundera, BTPH coś odpisał, ale bez przekonania i ja już wiem, że częściowo błędnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Jeśli ponad połowa grających zrozumiała co napisałeś daje 100zł na wybrany przez Ciebie ośrodek pomocy lub sprowadzoną fundację, żadnych Owsików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Warriors wydali taxplayer mid-level exception na N.Younga (cbafaq 25 punkt). Capholdy się nie liczą. (tylko umowa normalna). Ważne jest apron. (125 666 000 $) Niektóre wyjątki (non-tax player mid-level exception na pewno, nie wiem czy nie jeszcze jakieś) powodują, że nie można przekraczać pewnej granicy w salary jak się ich użyje (dostaje się hardcap), więc uważać. No, dokłądnie o to mi chodziło. Ten hardcap to jest chyba tyko to, że jeśli użyje się nontaxpayer albo bi-annual to jest się z automatu ograniczony do poziomu apron. Tak na szybko rzuciłem okiem na CBAFaq i tak tam jest napisane. Więc mocno logiczna kwestia. Skopiuję jeszcze edit poprzedniej wiadomości jak cuś. "Kiedy mniej więcej info o tym, czy przeszła opcja 1 czy 2 ( z poprzedniej strony) i czy ewentualnie dokładamy jeszcze sloty, jak tam sugerowaliśmy? Jak coś to przydałoby się to wrzucić w ten wątek zbiorczy na PW, żeby każdy dostał powiadomienie. " Jeśli ponad połowa grających zrozumiała co napisałeś daje 100zł na wybrany przez Ciebie ośrodek pomocy lub sprowadzoną fundację, żadnych Owsików Ta powyższa kwestia chyba rozwiązuje wszystko, tak mi się zdaje. Jeżeli używając NonTaxPayer lub Bi-Annual z automatu na siebie nakładasz obowiązek (hardcap) na poziomie apron, to nie ma możliwości, żeby użyć któregoś z tych wyjątków będąc już powyżej tej wartości. The transactions listed above are reserved for teams that are below the Apron. This applies to the entire season in which one of these exceptions is used -- for example, if a team is below the Apron and utilizes its Bi-Annual exception, it commits itself to remaining below the Apron for the remainder of that season (through the following June 30). In other words, when a team is below the Apron and uses its Bi-Annual exception, receives a player who is signed-and-traded, or uses its Mid-Level exception to sign a player to a contract larger than allowed by the Taxpayer Mid-Level exception, the team becomes hard-capped at the Apron for the remainder of that season. Edytowane 24 Lipca 2017 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Czy nie łatwiej byłoby zrobić update listy z wyjątkami którą przed FA podał MC jeżeli jest ona błędna/nieaktualna? W jednym poście jasno i klarownie przedstawione kto na co może sobie pozwolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Czy nie łatwiej byłoby zrobić update listy z wyjątkami którą przed FA podał MC jeżeli jest ona błędna/nieaktualna? W jednym poście jasno i klarownie przedstawione kto na co może sobie pozwolić Jesteś poniżej apron - masz pełne MLE i BiAnn jeśli drużyna nie wykorzystała Jesteś powyżej masz taxpayer tylko Jesteś poniżej salary masz room mle i BiAnn jeśli... Sytuacja jest dynamiczna, bo ciągle skladane są oferty więc nie da się jednoznacznie określić kto co ma, bo to może się zaraz zmienić z którąś ofertą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Jesteś poniżej apron - masz pełne MLE i BiAnn jeśli drużyna nie wykorzystała Jesteś powyżej masz taxpayer tylko Jesteś poniżej salary masz room mle i BiAnn jeśli... Sytuacja jest dynamiczna, bo ciągle skladane są oferty więc nie da się jednoznacznie określić kto co ma, bo to może się zaraz zmienić z którąś ofertą. W takim wypadku rozumiem ze mogę najpierw podpisać gościa za space, wskoczyć na poziom 90mln i podpisać potem gościa za full mle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Noo tak, ale wtedy to nie musisz tego wyjątku używać. Jak to ? Mam jeszcze shabazza do podpisania i 3,6 mln space Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Noo tak, ale wtedy to nie musisz tego wyjątku używać. Jeśli jest się poniżej salary to wyjątki nie liczą się against the cap? Czyli nie dodaje się ich do salary? Jak to ? Mam jeszcze shabazza do podpisania i 3,6 mln space Shabazza możesz podpisać bezproblemowo nawet na maxie, nikomu się nie tłumacząc. Tak działają prawa birda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Pisałem na samym początku, że będą syfy z capem i trzeba napisać uproszczony salary cap dla gierki to mnie wyśmiano. A teraz 5 osób może wie (lub myśli, że wie) co jak działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Wiem, ale jak mam mieć możliwość podpisać kogoś za full mle to najpierw musze dobić do 90% salary, prawda? A mam teraz 87 z hakiem. I zastanawiam się jak ustawić listę priorytetów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Wiem, ale jak mam mieć możliwość podpisać kogoś za full mle to najpierw musze dobić do 90% salary, prawda? A mam teraz 87 z hakiem. I zastanawiam się jak ustawić listę priorytetów. Musisz zrobić tak, że Twoje salary + 3,290 + 8,406 > 99093000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Wyjątki mogą się zmienić w trakcie tury? To ostra jazda się szykuje. Mam nadzieję, że znajdę swoje źródło i wrócimy do normalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Ronnie nie masz full MLE tylko room MLE możesz dać Shabazowi ile chcesz wykorzystać cap space te 3 bańki z groszami i jeszcze dać komuś room MLE na maks dwa lata a minimalnych ile chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Od którego momentu wg Was, LAF stracił swój wyjątek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Wyjątki mogą się zmienić w trakcie tury? To ostra jazda się szykuje. Mam nadzieję, że znajdę swoje źródło i wrócimy do normalności. No jeżeli masz na 1. gracza, który ustawia się na apron to nie możesz podpisać z 2. kogokolwiek na BiAnnual lub full mle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Wyjątki mogą się zmienić w trakcie tury? To ostra jazda się szykuje. Mam nadzieję, że znajdę swoje źródło i wrócimy do normalności. można stracić full mid level jeśli ktoś zaczynał over the cap ale zszedł poniżej - wtedy zostaje tylko room MLE dlatego chyba Morey jak dealował po cp3 to brał te niegwarantowane kontrakty żeby nie stracić full MLE, którego użył na Tuckera ale ogólnie wszystko zależy jaki jest stan na 1 lipca jak ktoś był over the cap to ma Full mid level albo taxpayer mid level a jak był pod to ma Room MLE ale piszę na szybko z głowy, jak coś niech ktoś poprawi no ale w Indianie to jest sprawa prosta bo z tego co kojarzę to byli under the cap czyli mają tylko room MLE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Od którego momentu wg Was, LAF stracił swój wyjątek? Kiedy zdecydował się zatrudnić CP3 i Blake'a. Ma tylko taxpayer. Jeśli użyłby pełnego mle lub biannual zobowiązuje się do hardcapu na apronie = musi wywalić któryś z tych kontraktów 4, bo się nie zmieści. Edytowane 24 Lipca 2017 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Ogarniam teraz szczegóły, wstępnie moratorium przeskoczy u nas na okres przed III turę (co jest dość dobrym odwzorowaniem - gdy kluby NBA też się spieszą z pierwszymi umowami wysokimi zamiast capholdów, by mieć MLE). Czyli dobrze mówiłem, że wyjątki są przyznawane podczas Moratorium, tylko zmienił się u Nas ten okres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Czyli dobrze mówiłem, że wyjątki są przyznawane podczas Moratorium, tylko zmienił się u Nas ten okres Ale i tak nie możesz użyć pełnego MLE albo Biannual do przekroczenia apronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Ale i tak nie możesz użyć pełnego MLE albo Biannual do przekroczenia apronu. I to pewnie wyjaśnia kwestie tego co było na ESPN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi