Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) No i jak to się ma teraz do tego, że każda (prawie) z tych drużyn wydała dziesiątki milionów i ich status zwyczajnie się zmienił? Edytowane 24 Lipca 2017 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Czy wyjątki które wcześniej podał Marcus są aktualne? Żeby nie było później nieważnych ofert Boston Celtics: Cap space: 19 291 391 Max Cap space: 27 026 424 Cap hold: brak Dostępne wyjątki: Room MLE Brooklyn Nets: Cap space: 15 873 685 Max cap space: 21 794 502 Cap hold: Tony Snell Dostępne wyjątki: Room MLE New York Knicks: Cap space: 24 697 031 Max cap space: 24 697 031 Cap hold: brak Dostępne wyjątki: Room MLE Philadelphia 76ers: Cap space: 43 961 616 Max cap space: 43 961 616 Cap hold: brak Dostępne wyjątki: Room MLE Toronto Raptors: Cap space: 1 876 491 Max cap space: 24 676 491 Cap hold: Kyle Lowry, James Johnson Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Chicago Bulls: Cap space: 11 173 402 Max cap space: 22 665 749 Cap hold: Patty Mills, Cristiano Felicio, Dewayne Dedmond Dostępne wyjątki: Room MLE Cleveland Cavaliers: Cap space: brak Max cap space: brak Cap hold: Kyle Korver, James Jones, Tony Allen, Vince Carter, Jordan McRae, Chris Andersen Dostępne wyjątki: Taxpayer, Bi Annual Detroit Pistons: Cap space: 25 621 207 Max cap space: 25 621 207 Cap hold: brak Dostępne wyjątki: Room MLE Indiana Pacers: Cap space: 26 871 624 Max cap space: 47 687 372 Cap hold: Shabazz Muhammad, Jeff Teague Dostępne wyjątki: Room MLE Milwaukee Bucks: Cap space: brak Max cap space: brak Cap hold: Ben McLemore, Darren Collison Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Atlanta Hawks: Cap space: brak Max cap space: 24 124 261 Cap hold: Paul Milsap, Tim Hardaway Jr, PJ Tucker, Zach Randolph Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Charlotte Hornets: Cap space: brak Max cap space: brak Cap hold: Brian Roberts, Christian Wood Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Miami Heat: Cap space: 14 912 816 Max cap space: 19 861 798 Cap hold: Dion Waiters, Willie Reed Dostępne wyjątki: Room MLE Orlando Magic: Cap space: 1 399 894 Max cap space: 21 069 674 Cap hold: Nerles Noel, CJ Miles Dostępne wyjątki: MLE, Bi-Annual Washington Wizards: Cap space: brak Max cap space: brak Cap hold: Otto Porter Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Dallas Mavericks: Cap space: brak Max cap space: brak Cap hold: brak Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Houston Rockets: Cap space: 1 175 008 Max cap space: 8 490 008 Cap hold: Thabo Sefolosha Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Memphis Grizzlies: Cap space: brak Max cap space: brak Cap hold: Thomas Robinson Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual New Orleans Pelicans: Cap space: brak Max cap space: 28 064 604 Cap hold: Jrue Holiday, Tyreke Evans, Dante Cummingham, Langston Galloway, Terrence Jones, Donatas Motiejunas Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual San Antonio Spurs: Cap space: brak Max cap space: brak Cap hold: David Lee, Jonathan Simmons Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Denver Nuggets: Cap space: 38 007 114 Max cap space: 38 007 114 Cap hold: brak Dostępne wyjątki: Room MLE Minnesota Timberwolves: Cap space: brak Max cap space: 5 068 923 Cap hold: Serge Ibaka, Kentavious Caldwell-Pope, Omri Casspi Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Oklahoma City Thunder: Cap space: 5 257 373 Max cap space: 13 963 219 Cap hold: Andre Robertson, Joffrey Lauvergne Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Portland Trail Blazers: Cap space: brak Max cap space: brak Cap hold: Mason Plumlee Dostępne wyjątki: taxpayer, Bi-Annual Utah Jazz: Cap space: 1 389 085 Max cap space: 41 583 795 Cap hold: Gordon Hayward, George Hill, Joe Ingles Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Golden State Warriors: Cap space: brak Max cap space: 61 953 290 Cap hold: Kevin Durant, Stephen Curry, Andre Iguadola, Shaun Livingston, Javalee McGee, David West, Zaza Pachulia, Ian Clark, James McAdoo Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Los Angeles Lakers: Cap space: 33 811 564 Max cap space: 36 632 061 Cap hold: JaMychal Green Dostępne wyjątki: Room MLE Los Angeles Clippers: Cap space: brak Max cap space: 39 142 014 Cap hold: Chris Paul, Blake Griffin, J.J. Redick, Luc Mbah a Moute Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual (brak, wykorzystany na Moute ) Phoenix Suns: Cap space: 67 193 566 Max cap space: 67 193 566 Cap hold: brak Dostępne wyjątki: Room MLE Sacramento Kings: Cap space: brak Max cap space: brak Cap hold: brak Dostępne wyjątki: MLE, Bi Annual Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Jakieś posty zostały skasowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Wiele niejasności, a tylko 5 dni na składanie ofert. Źle to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Camby, albo ktoś inny, chciałbym się upewnić: Mam 4 sloty w rosterze, cap hold Shabazza i 3,63mln... załóżmy ze Shabazza chce podpisać. Mogę swoją ofertę skonstruować w ten sposób ?* shabazz* gracz x za 3,63* gracz y za 2 letnie MLE * gracz z za vet min (jeśli nie można w III turze to załóżmy że w IV to robię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 moim zdaniem możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Przeciez w 3 to juz vet minimum mialy leciec wiec nie kombinujmy. Indiana sie zbroi ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 mówiłem, że z tym Bookerem na PG to nie jest blef no ale Minnesota może jeszcze zmatchować, bo zostają z Lancem na SG w innym wypadku Bardziej Wiggins bedzie startowal na sg mimo wszystko. Lance to bedzie rezerwowa opcja na 1-2. Swoja droga poszalales z oferta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 zrobiłbym wolną amerykankę i zwiększył liczbę ofert do 6 na wszelki wypadek ew na wypadek totalnego skandalu możliwość oddania głosu pt "foch" czyli jedyna oferta jest tak dupna, że FA każe GMowi spierdalać na drzewo, a agent czeka do następnej tury na coś lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Lećmy już bez ograniczeń. Żeby się bronić przed tym możesz dodać kolejne miejsca, bo to jest barierą głównie. Im więcej ofert klub może złożyć, tym jest mniejsza szansa na jakiś steal oderwany od rzeczywistości, bo nikt nie musi rezygnować z opcji. Jednocześnie nie tworzy sztucznych podziałów i daje większe pole do wykazania się, a nie tylko rzucanie na pewniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Bardziej Wiggins bedzie startowal na sg mimo wszystko. Lance to bedzie rezerwowa opcja na 1-2. Swoja droga poszalales z oferta. no oferta jest taka, żeby trzeba było się nad nią zastanowić - i tak to 20 baniek mniej niż Otto, no a jakbym dał 70-75 mil to by na pewno kolega zmatchował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Co z moimi pytaniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Co z moimi pytaniami? Standardowo Cie olali ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Widzę właśnie. Dlatego rozważam rezygnację. Coraz częściej pojawia się rozgoryczenie i frustracja niż przyjemność z gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Widzę właśnie. Dlatego rozważam rezygnację. Coraz częściej pojawia się rozgoryczenie i frustracja niż przyjemność z gry. Ja Ci przedstawiłem mój punkt widzenia i jak to wyglądało z Warriors. Karpik Ci wrzucił fragment, że jeśli wyjątek wynosi Cię ponad poziom, to jest on nielegalny. Dalej nie wiem o co chodzi. Jeśli chcesz odpowiedzi na jakieś pytanie TAK, k**** / NIE I c*** to nie do nas, tylko do Januarego i do niego miej pretensje. Najlepiej oznacz i pierdolnij capslockiem. Bez żartów ani sarkazmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Wyjątki według stanu po II turze (jak ktoś chce ich użyć w III turze). Czy w takiej sytuacji liczy się ta osławiona kolejność, czy zakładamy, że każdy GM w głowie coś ma i jak w gre wchodzą birdy i exception to exception będzie najpierw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Napiszę później co mi się nie podoba. W każdym razie skoro zadaje pytania, to grono osób które nie rozumie jest znacznie szersze, bo albo ja dostaję pytania na PW, albo niektórzy wstydzą się zapytać albo jak post bułka giną w gąszczu bez odpowiedzi. Nie mam pojęcia czemu też zmieniła się wartość wyjątków, skoro w RL NBA są rozdawane podczas July Moratorium. Odpowiedź Karpia mi nic nie wyjaśniła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Nie mam pojęcia czemu też zmieniła się wartość wyjątków, skoro w RL NBA są rozdawane podczas July Moratorium. Odpowiedź Karpia mi nic nie wyjaśniła. Daj źródła to się pochylimy nad tym. Sam ostatnio mi pisałeś, że chyba caholdy nawet są wliczane do tego. I to by spinało klamrą tylko 5,2 dla N. Younga opisywane wszędzie jako pełne MLE. Po podpisaniu Stepha, Shauna, AI i Duranta wpakowali się w luxury i nie mogli dać tych 8. Tak mi się wydaje, że to o to chodziło. Edytowane 24 Lipca 2017 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 To co wrzucałem Tobie i Karpiowi na PW było dla mnie niezrozumiałe. A źródło rewelacji mogę podać później, bo na komórce nie chcę mi się szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Kolejność zawsze była ważna. Wg mnie - jak ktoś nie jest czegoś pewny to niech pyta na priv (jak nie chce publicznie) albo publicznie. Nawet jest topic z kącikiem porad... Najprościej sprawdzić wyjątki na http://www.cbafaq.com/salarycap.htm Ja zazwyczaj by odpowiadać na pytania też muszę się przez to przedzierać, a myślę że większość z Was ENG zna lepiej ode mnie. Nie no, chodzi mi o taką sytuację: Mam 100 milionów i prawa birda do Dariusza Różanego Chcę zaoferować Dariuszowi 15 mln na rok Chcę użyć pełnego nontaxpayer 8,4 na Tadeusza Młodego Muszę zwracać uwagę, że Tadeusz ma 1. a Dariusz 2? Kiedy mniej więcej info o tym, czy przeszła opcja 1 czy 2 ( z poprzedniej strony) i czy ewentualnie dokładamy jeszcze sloty, jak tam sugerowaliśmy? Jak coś to przydałoby się to wrzucić w ten wątek zbiorczy na PW, żeby każdy dostał powiadomienie. Edytowane 24 Lipca 2017 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi