Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

tak sobie spojrzałem to nie ma kompletnie nikogo w to lato na fa

Myślę, że gracze hurtowo będą brali swoje player-option, bo gotówki latem bardzo mało, a za to 2027 może być ciekawym FA u nas.

Dlatego obstawiam wzięcie PO (ewentualnie negocjacje na obniżenie za długą umowę) przez Goberta, Younga, Holidaya, Wigginsa czy Dejounte Murraya. Zobaczymy co z Herro.

Ale sporo RFA jest ciekawych - Holmgren, Duren, Kessler, Keegan, Jabari, Diabate, Jaquez, Eason, Mathurin, Mark Williams, Camara(jak Hawks go zrobią RFA). I tu trza liczyć na ekipy mające cap space, że nie pozwolą tym grajkom grać za frytki (no, przy niektórych typu Holmgren to max być musi).

8 minut temu, january napisał(a):

Ale sporo RFA jest ciekawych - Holmgren, Duren, Kessler, Keegan, Jabari, Diabate, Jaquez, Eason, Mathurin, Mark Williams, Camara(jak Hawks go zrobią RFA). I tu trza liczyć na ekipy mające cap space, że nie pozwolą tym grajkom grać za frytki (no, przy niektórych typu Holmgren to max być musi).

wiesz jacy sa u nas sknerusi...

ale oby @Ashigaru z avidja stanowil przyklad, ze warto ryzykować

16 minut temu, january napisał(a):

I tu trza liczyć na ekipy mające cap space, że nie pozwolą tym grajkom grać za frytki (no, przy niektórych typu Holmgren to max być musi).

Miejmy nadzieję, że Regis tym razem nie przepadnie w offseason, w zeszłym roku przez pierwsze dwie tury nie wysłał ofert.

Edytowane przez LONGER01

14 minut temu, january napisał(a):

Myślę, że gracze hurtowo będą brali swoje player-option, bo gotówki latem bardzo mało, a za to 2027 może być ciekawym FA u nas.

Dlatego obstawiam wzięcie PO (ewentualnie negocjacje na obniżenie za długą umowę) przez Goberta, Younga, Holidaya, Wigginsa czy Dejounte Murraya. Zobaczymy co z Herro.

A co z Claxtonem? Jak go rynek widzi? 

8 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

A co z Claxtonem? Jak go rynek widzi? 

40 mln rocznie 

18 minut temu, LONGER01 napisał(a):

Miejmy nadzieję, że Regis tym razem nie przepadnie w offseason, w zeszłym roku przez pierwsze dwie tury nie wysłał ofert.

najwyzej rada komisarycznie bedzie musiala zadzialac

taki max dla durena mysle easy z ich strony

• 2 miesiące temu...
1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Indiana Pacers : 

DeMar DeRozan 43/1+1PO kontrakt malejacy o 5%. 

argumentacja: 

zamiast 26,8 dostaje 43 i dorzucam player option za rok aby w razie mega mocnego sezonu lub mega slabego zachowal dla siebie korzystne możliwości i pole do wyboru co dalej za rok. Myślę że dla takiego weterana jak DeRozan, który jest u schylku kariery i blisko ostatnich kontraktow w karierze takie flexibility w postaci Player Option jest bardzo korzystne. W skrocie rezygnuje z paru milionow w sezonie 26/27 ale przedluza sobie o rok gwarantowana spora wypłatę. Także jest on zabezpieczony na kolejny rok w razie jakiejś poważnej kontuzji lub spadku formy w sezonie 26/27. 

Opcja w kontrakcie Ronnie nie może być malejąca. Musi być równa lub wyższa względem poprzedniego roku. 

ja zawsze dosyć pozytywnie rozpatruję przede wszystkim oferty macierzystych klubów szczególnie gdy gracz ma wspólną przeszłość z danym klubem i jest jego wychowankiem.

to co mnie martwi ostatnio to wysoki poziom bierność wielu GM ( nieobecnych na forum w szczególności) i brak jakichkolwiek starań naprawczych związanych z finansami.

Nie do końca mogę zaakceptować starania danego ( hurtowo u nas) GM gdzie nie zadaje sobie nawet trudu wejścia w jakiekolwiek negocjacje ( jasne że w niektórych przypadkach trzeba w takim przypadku dopłacić assetem) gdzie kontrakt Gwiazdy zostałby zachowany kosztem innych ( czasem kosztownych ) ruchów.

Jeżeli ktoś chce wykazać staranność oraz lojalność w stosunku do swoich graczy to danie jedynie niższej oferty jako PODMIANKI aby się kontrakty w końcu zgadzały bez szukania alternatyw jest dla mnie jednoznaczne ze złymi intencjami i pogorszeniem relacji wewnątrz klubu.

Nie to podpowiada hierarchia klubowa.

Wstawienie jedynie ogłoszenia o doraźnej akcji typu dorzuć się Gwiazdo do biznesu bo nie chcę inaczej uzdrowić sytuacji ( sporo GM biernych) tylko twoimi pieniędzmi martwi.

I piszę to z perspektywy GM który ( co można łatwo sprawdzić) bardzo liberalnie głosował na tak w propozycjach rozsądnych kontraktów nawet wtedy gdzie było słychać głosy " grand! okradają! daj więcej!".

Nie pamiętam abym był hamulcowym w głosowaniach macierzystych klubów gdy kwota była niższa ale uzasadniona takim a nie innym rynkiem naszej gry.

mam nadzieję, że niektóre śpiochy zalogują się do gry i zaczną proces rzetelnego naprawiania przesolonych finansów i nie ograniczy się do wstawienia pod głosowanie tego co mi brakuje aby Gwiazda zespołu ( często dopiero co zakupiona w innym dealu) zapłaciła za to że nie mieści się 10 ty gracz rotacji bo ma i on zawyżone parametry.

apeluję o rozwagę w podpisach ale i w szukaniu innej drogi uzdrowienia sytuacji niż kalkulator i ile uciąć z tego co gracz dostał wcześniej

to, ze rynek u nas się zmienia przez brak pazernych agentów z 10% prowizjami od "obrotu" dobrze o nas swiadczy!

jak ktoś handluje gwiazdami na lewo i prawo i teraz nagle zobaczył że suma 3 kontraktów w roku 3 który rośnie nie mieści mu się w skarbonce to niech nie liczy że mu tu gracz zrobi przysługę w imię czego? dalszego handlowania?

gracze wybrani w drafcie przez rodzimy klub i grający w nim od początku powinni mieć inne relacje i tu o porozumienie będzie moim zdaniem dużo łatwiej...

i jeżeli ktoś ma takiego gracza to aby nie umknęło dajcie znać bo tu chyba margines negocjacyjny robi się szerszy moim zdaniem..

szczególnie gdy gracz nie bywał stałym bywalcem listy: SPRZEDAM

dajcie znać w dyskusji aby to uwzględnić

Edytowane przez ignazz

• 2 tygodnie później...