Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

To w końcu krytykujemy obronę Magic czy brak minut dla Stewarta, bo się zgubiłem?

brak minut dla Stewarta nie jest już problemem, tylko nie jestem przekonany czy to lepiej, kompletnie nie widzę kontynuacji takich ustawień w kontekście playoffów

51 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Gordon w obronie operuje pod koszem, nie jesteś w stanie switchować wszystkiego Gordonem i Greenem z obecnego sezonu, to oczywiste niedopatrzenie z mojej strony, ale to nie zmienia faktu, że jest to też oczywisty błąd wynikający ze zbyt optymistycznego patrzenia na same nazwiska, takie coś miałoby sens pewnie jeszcze 2-3 late temu, teraz Green nie jest już tak mobilny, w zasadzie to stracił wszystkie swoje atuty, chyba, że mu się nagle zachce, a AG stał się bardziej rim protectorem niż plastrem na SF-PF, on przez szybkich wingów jest dość łatwo mijany,stąd najlepiej się czuje operując w okolicach trumny

Tak samo wstawiając Stewarta powinieneś go przesunąć na centra żeby to miało większy sens, tym samym znowu zmienisz pozycje Townsowi

Oczywiście zdaję sobie sprawę z gry na czwórce Gordona w Denver obok Joka, ale u mnie od zawsze grał też spore minuty jako nominalna trójka, zresztą potrafił też bronić niższych graczy, choć ostatnimi czasy miałem dla niego odpowiedniejsze matchupy w playoffs. Zresztą grając obok MPJ w Nuggets, był zmuszony też bronić niższych i szybszych graczy i nikt nigdy tej kwestii nie negował u nas.

Na trójce miałem też m.in. w ostatnich latach Caleba Martina z jego czasów w Heat i Haywooda Highsmitha,co częściej pozwalało mi grać Gordonem normalnie na czwórce. Potrzeba rozłożenia jego minut wróciła, gdy musiałem znaleźć regularne minuty dla Draya. Z Granatem Williamsem było zresztą jak pisałem podobnie - choć na nieco mniejszych minutach.

W tym sezonie tych meczy jednak do tej pory, gdzie grali obaj i Dray i Gordon było zbyt mało i nie było okazji o tym napisać.

Stewart daje mi tu naturalną głębię i elastyczność pod koszem, gdyż spodziewam się że Dray i Gordon będą mi opuszczali częściej mecze, a Dray będzie grał już w regularne mniejsze minuty.

Na trójce aktualnie jestem bardzo zadowolony z gry Champagnie, a Jaquez - jak wielokrotnie podkreślałem - to gracz, którego trudno przypasować do jakiejś konkretnej pozycji.

Dlatego uznałem, że Stewart jest idealnym wzmocnieniem dla mojej rotacji patrząc długofalowo na potrzeby Magic.

27 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

To w końcu krytykujemy obronę Magic czy brak minut dla Stewarta, bo się zgubiłem? :)

Dlatego zawsze się dziwiłem skąd tak ostra krytyka mojej defensywy :)

22 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

brak minut dla Stewarta nie jest już problemem, tylko nie jestem przekonany czy to lepiej, kompletnie nie widzę kontynuacji takich ustawień w kontekście playoffów

Wemby będzie coraz groźniejszy.

Przy KATie potrzebuję bardzo specyficznych graczy.

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Stewart daje mi tu naturalną głębię i elastyczność pod koszem, gdyż spodziewam się że Dray i Gordon będą mi opuszczali częściej mecze, a Dray będzie grał już w regularne mniejsze minuty.

przesuniesz Townsa na czwórke w lineupach ze Stewatem?

jakby trochę się zdziwiłem, bo myślałem, że Draymond gra w Magic dopiero od tego sezonu, nie chcę tutaj robić rabanu na siłę o to, ale patrząc na to globalnie, to o wiele bardziej widzał bym Draymonda na nominalnej trójce, bo jego rim protecting nie jest już taki dobry od lat i jako wielki fan AG uważam, że on w takim ustawieniu mocno traci, tak samo jak nie potrafię sobie wyobrazić dowolny lineup tej czwórki ustawionych obok siebie na pozycjach sf-pf-c, przede wszystkim Gordon powinien być główną postacią w defensywie, a Ty swoją rotacją dałeś po prostu paliwo do wątpliwości, gdzie nie byłoby nawet takiego problemu gdyby Draymond prezentował się w obronie podobnie jak rok temu, teraz to jest naprawdę wadliwy element tej rotacji, a Stewart na PF tego imo nie poprawia

10 minut temu, Alonzo napisał(a):

Dlatego zawsze się dziwiłem skąd tak ostra krytyka mojej defensywy

musisz mieć strasznie zmarszczone czoło, wszystko Cb dziwi widzę

11 minut temu, Alonzo napisał(a):

Wemby będzie coraz groźniejszy.

nie ma większych dowodów na to, że Stewart może zatrzymać Żyrafa, ciężko to będzie czymś podeprzeć

Jedna z wad naszej gry jest brak uzgodnienia przed transferem szczegółów przedłużenia gracza. Spurs jako zespół na dorobku dał szansę graczowi aby poszedł do kandydata na finał konfy. Jasne że nie ma jak zweryfikować tej chęci a robienie głosowań przed warunkowym dealem tylko zrobiło by zamieszanie w głosowaniu. Dla mnie szczerze mogę napisać że oferta ORL jest ciut wyższa niż fair.  Gracz ma gorącą głowę więc tu jakieś gorsze zawieszenie może psuć mu notowania kontraktowe. Częścią ustaleń wymiany w RL byłoby zapewnienie kupującego że zawodnik przedłuży. Spurs rozważali kontrakt nowy w minimalnie niższej kwocie. Więc jakby tak gdybać moim zdaniem po mojej ofercie nowy klub daje wyższą propozycję. Tu musicie mi uwierzyć na słowo. Więc patrząc na praktyki takich rolesow zawodnik moim zdaniem zadowolony jest z tego że spurs oddali go do mocniejszej ekipy a na deser zobaczył w kopercie wyższe kwoty niż moje wstępne propozycje. No brainer. A przy obecnym rynku i wolnej kasie to jednak dla gracza ryzyko by było. Pamiętajmy też że u mnie nie miał wybitnych wyników zespołowych więc jego pozycja negocjacyjna jest gorsza niż w RL gdzie trafił na mocny sezon RL pistons. 

a oferta jest bardzo fair. Nie widzę potrzeby ryzykowania w naszych warunkach. A one są mniej hojne niż w RL. 

Pamiętajmy o tym że liga ogólnie idzie w polaryzację. Super wysokie kontrakty liderów i coraz niższe kwoty dla rolesow. Taka oferta to ucieczka spod noża. 

Moim zdaniem bardzo istotne jest to co chciałem zaproponować Stew. I gracz wie że kwota ode mnie była niższa. 

Dużo łatwiej mu przyjąć wirtualną podwyżkę od lepszej ekipy. 

Z resztą w RL spurs też mieliby w interesie wysondować nastrój gracza aby właśnie nie wrócił od do rywala zza między czyli HOU. i zapewne jednym z elementów wymiany byłoby moje przekonanie że zostanie w ORL. by się to sprawdzenie odbyło przed wymianą.  Bym zapytał Stew czy tam gdzie zgodzę się go wysłać zostanie.  

Nasza gra ma parę wad i brak możliwości takiej weryfikacji jest jedną z nich. 

A taktyka wysyłania gracza do drogiej konferencji jest znana i praktykowana. A to jednak roles jest i takie ustalenia byłyby elementem negocjacji puszczenia gracza do lepszego klubu przed końcem kontraktu. 

Zdecydowanie na tak mój głos. 

52 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

przesuniesz Townsa na czwórke w lineupach ze Stewatem?

jakby trochę się zdziwiłem, bo myślałem, że Draymond gra w Magic dopiero od tego sezonu, nie chcę tutaj robić rabanu na siłę o to, ale patrząc na to globalnie, to o wiele bardziej widzał bym Draymonda na nominalnej trójce, bo jego rim protecting nie jest już taki dobry od lat i jako wielki fan AG uważam, że on w takim ustawieniu mocno traci, tak samo jak nie potrafię sobie wyobrazić dowolny lineup tej czwórki ustawionych obok siebie na pozycjach sf-pf-c, przede wszystkim Gordon powinien być główną postacią w defensywie, a Ty swoją rotacją dałeś po prostu paliwo do wątpliwości, gdzie nie byłoby nawet takiego problemu gdyby Draymond prezentował się w obronie podobnie jak rok temu, teraz to jest naprawdę wadliwy element tej rotacji, a Stewart na PF tego imo nie poprawia

musisz mieć strasznie zmarszczone czoło, wszystko Cb dziwi widzę

nie ma większych dowodów na to, że Stewart może zatrzymać Żyrafa, ciężko to będzie czymś podeprzeć

Draya pozyskałem w poprzednim sezonie od Wizards po kontuzji Granta Williamsa. Oczywiście zdawałem sobie sprawę, że to było rozwiązanie tymczasowe, dlatego w tym sezonie tak bardzo zależało mi na ściągnięciu Stewarta.  rl Knicks grają Anunobym i Bridgesem obok KATa, a ja starałem się zawsze, żeby miał obok siebie Aarona Gordona i jeszcze jakiegoś wysokiego, który mógłby mi swiczować. Na przestrzeni czasu - Gordon zaczął grać bliżej kosza w Nuggets, ale ja - tak jak pisałem wyżej rotowałem zawsze tymi dwoma wingami. Oczywiście - głównie w playoffs - starałem się odciążać KAta pod koszem. Pierwsze tego typu moje ustawienie z którego byłem zadowolony, to chyba lineup Aaron Gordon/Nerlens Noel/KAT jeszcze w bańce.

Teraz mając jeszcze fajnego w ofensywie Jaqueza w tym sezonie - jak zdrowie pozwoli to mogę grać lineupem Jaquez/Gordon/Stewart. Natomiast same ustawienia będą uzależnione od - tak jak pisałem - zdrowia moich graczy, formy i lineupów. Patrząc na same nazwiska - jest kłopot bogactwa i można faktycznie mieć wątpliwości czy znajdą się dla wszystkich minuty. Jednak realia mnie nauczyły, że zawsze ktoś tam mi wypadnie. W poprzednich playoffs był to niestety Gordon.. 

O samych matchupach na Wschodzie nie chcę jeszcze pisać, bo to nie ten moment. Mam nadzieję, że przyjdzie na to czas jak ruszą u nas playoffs. 

KAT mi nie zapewni rim protection. Stewart już tak. Gordon jak bogowie koszykówki pozwolą mu wreszcie być zdrowi - również. Niestety przy jego stylu gry spodziewałem się problemów z kontuzjami dając mu extension. No i jest Dray, który jest przyszłościowo niewiadomą - stąd zabezpieczenie takim graczem jak Stewart już teraz.

Jak widzisz - Beef Stew ma w Magic bardzo solidne podwaliny na kluczowego gracza rotacji na lata. 

47 minut temu, ignazz napisał(a):

Jedna z wad naszej gry jest brak uzgodnienia przed transferem szczegółów przedłużenia gracza. Spurs jako zespół na dorobku dał szansę graczowi aby poszedł do kandydata na finał konfy. Jasne że nie ma jak zweryfikować tej chęci a robienie głosowań przed warunkowym dealem tylko zrobiło by zamieszanie w głosowaniu. Dla mnie szczerze mogę napisać że oferta ORL jest ciut wyższa niż fair.  Gracz ma gorącą głowę więc tu jakieś gorsze zawieszenie może psuć mu notowania kontraktowe. Częścią ustaleń wymiany w RL byłoby zapewnienie kupującego że zawodnik przedłuży. Spurs rozważali kontrakt nowy w minimalnie niższej kwocie. Więc jakby tak gdybać moim zdaniem po mojej ofercie nowy klub daje wyższą propozycję. Tu musicie mi uwierzyć na słowo. Więc patrząc na praktyki takich rolesow zawodnik moim zdaniem zadowolony jest z tego że spurs oddali go do mocniejszej ekipy a na deser zobaczył w kopercie wyższe kwoty niż moje wstępne propozycje. No brainer. A przy obecnym rynku i wolnej kasie to jednak dla gracza ryzyko by było. Pamiętajmy też że u mnie nie miał wybitnych wyników zespołowych więc jego pozycja negocjacyjna jest gorsza niż w RL gdzie trafił na mocny sezon RL pistons. 

a oferta jest bardzo fair. Nie widzę potrzeby ryzykowania w naszych warunkach. A one są mniej hojne niż w RL. 

Pamiętajmy o tym że liga ogólnie idzie w polaryzację. Super wysokie kontrakty liderów i coraz niższe kwoty dla rolesow. Taka oferta to ucieczka spod noża. 

Moim zdaniem bardzo istotne jest to co chciałem zaproponować Stew. I gracz wie że kwota ode mnie była niższa. 

Dużo łatwiej mu przyjąć wirtualną podwyżkę od lepszej ekipy. 

Z resztą w RL spurs też mieliby w interesie wysondować nastrój gracza aby właśnie nie wrócił od do rywala zza między czyli HOU. i zapewne jednym z elementów wymiany byłoby moje przekonanie że zostanie w ORL. by się to sprawdzenie odbyło przed wymianą.  Bym zapytał Stew czy tam gdzie zgodzę się go wysłać zostanie.  

Nasza gra ma parę wad i brak możliwości takiej weryfikacji jest jedną z nich. 

A taktyka wysyłania gracza do drogiej konferencji jest znana i praktykowana. A to jednak roles jest i takie ustalenia byłyby elementem negocjacji puszczenia gracza do lepszego klubu przed końcem kontraktu. 

Dzięki Iggy za docenienie i poparcie od GMa San Antonio - klubu z którego pozyskałem właśnie Stewarta. :) 

38 minut temu, Alonzo napisał(a):

KAT mi nie zapewni rim protection. Stewart już tak

znowu na nic nie odpowiadasz, gdybyś zamiast tego pitolenia na około składał długopisy, to byś już nas tu wszystkich kupił dwa razy

to Gordon jest najważniejszy w kontekście PO w team teamie, powinien być głównym rim protectorem i liderem defensywy, Stew to świeżak, a wg. Twojej teorii gracze muszą sie najpierw zgrać, więc póki co impact Stewa będzie niepełny

kto jest na T3 centrem w s5?

40 minut temu, Alonzo napisał(a):

jak zdrowie pozwoli to mogę grać lineupem Jaquez/Gordon/Stewart

w jakim zakresie minut, co to oznacza?

wolałbym wiedzieć ja zamierzasz grać Gordonem przez ostatnią część sezonu, jak pogodzisz jego z KATem i Stew

40 minut temu, Alonzo napisał(a):

Jak widzisz - Beef Stew ma w Magic bardzo solidne podwaliny na kluczowego gracza rotacji na lata. 

to czy ma to się okaże dopiero gdy wyjaśni się kwestia PO Draymonda, tak samo jak Magic odpadną w pierwszej rundzie - teoretycznie - to też mogą mu się nie za bardzo te wszystkie bonusy spodobać

na dziś Magic nie zagwarantowali Stewartowi nic nadzwyczajnego finansowo (to nie jest najwyższa możliwa umowa) jak i sportowo, na jego miejscu poczekał bym do FA i wybrał najlepszą ofertę, albo przynajmniej zyskał pewność czy Draymond będzie w Orlando na następny sezon, gość zarabiał niewiele do tej pory, kwota zaproponowana przez Magic jest w porządku,ale nic więcej

jak zwykle zbyt 0-1 podchodzisz do sprawy, myśląc, że gracz powinien być Twój, bo za niego zapłaciłeś, niestety przy okazji masz problem z Greenem, któremu musisz uciąć minuty i zmarginalizować rolę, to nie jest wymarzona sytuacja aby podjąć w tych warunkach tak szybką decyzję o podpisaniu umowy, no chyba, że kwota na kontrakcie widocznie wzrośnie