Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

52 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

moim zdaniem klepanie oferty na tym etapie nie ma sensu.

taka oferte dostanie rowniez w lato,

a play-offami i mozliwym runem pistons w realu może sobie ta wartość podbic 

ja nie jestem przekonany co do shootingu rl Pistons, a jak dojdą podwojenia Cadea w playoffs, które jest jednak innym zwierzem niż regular, to różnie może być. Obstawiam w rl Finał Konfy niezmiennie Knicks - Cavs.

Też nie do końca masz rację z tymi ofertami w offseason, bo żeby dostał wyższy kontrakt niż ode mnie liczyć się będą tylko drużyny z cap space. 

MLE jest prognozowane na około 65mln. Stew ma od Magic na stole pewne 70mln$ + 12mln bonusów + TK 15% i PO w 4tym roku. On na ten moment w rl gra śr. 23min. - uważam, że to fair kontrakt dla niego z nadzieją na utrzymanie tego poziomu gry i rozwój. 

Te bonusy są u nas bardzo mało wykorzystywane i uważam, że jednak mało doceniane. Jednak dla gracza ma znaczenie fakt gry w mocnym klubie, świadomość że jest chciany i sama kontrsukcja kontraktuu wyraźnie pokazuje że Magic bardzo na niego będą stawiać. 

Liczę na Twój obiektywny głos.

26 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ile minut będzie grał Stewart w PO? nie jestem przekonany czy to odpowiednia motywacja dla rezerwowego, na FA może dostać tyle w pełni gwarantowane, 80/4+PO to jest minimum na co może liczyć przy obecnym poziomie capu

Przypuszczam, że porównywalne minuty do rl z oczywiście perspektywą coraz ważniejszej roli w drużynie. Planuje mu dawać w 3T - 24-26min. - chyba że sytuacja niezależna ode mnie wymusi większe minuty. Też oczywiście nie będę pisał, że posadzę dla niego Draymonda na ławce i dam mu s5 bo to by było nieuczciwe z mojej strony.

Jak Stewart zapracuje uczciwie na większe minuty, to naturalnie będzie je miał. Uważam, że jest idealnym partnerem dla KATa. 

24 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Nie widzę powodów, by Stewart odrzucił dobrą, rynkową ofertę. 

a gwarancja minut w perspektywie następnych lat przestaje mieć nagle znaczenie, co będzie gdy Draymond podejmie PO?

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Uważam, że jest idealnym partnerem dla KATa. 

czy Draymond o tym słyszał?

co będzie w PO @Alonzo ile minut dostanie Stewart?

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a gwarancja minut w perspektywie następnych lat przestaje mieć nagle znaczenie, co będzie gdy Draymond podejmie PO?

Stewart ma zagwarantowane minuty porównywalne z rl - przypuszczam że na teraz tak jak Tobie napisałem powyżej 24-26min. z - mam szczerą nadzieję tendencją wzrostową. Na teraz przejmuje minuty od Yvesa Missiego który wypada ze stałej rotacji + przejmuje kilka dodatkowych minut od innych graczy - tu jeszcze obacze jak to ostatecznie ułożę, bo Jaquez zostanie przesunięty po odejściu Dru Smitha na niższe pozycje.

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

czy Draymond o tym słyszał?

co będzie w PO @Alonzo ile minut dostanie Stewart?

Porównywalną ilość do tych rl. ja dość precyzyjnie staram się zawsze podawać te minuty - co można łatwo sprawdzić w moich opisach. Przypuszczam, że w playoffs to też będa spore minuty (bazujące na tych z rl). Stewart przejmie minuty rezerwowych pf/c - czyli też ponad 20min. Nie potrafię Tobie oczywiście powiedzieć jaka będzie rola Draymonda , bo czy Dray, czy Beef Stew mogą mi wypaść za jakąś bójkę, czy flagrant. 

Ogólnie moje żelazne top7 jakie planuję na playoffs, to s5 + Jaquez Jr. i Stewart. Reszta w zależności od sytuacji i matchupów. 

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

przy zdrowych Townsie, AG i Draymondzie Stewart dostanie przynajmniej 24 minuty gry?

w playoffach podobnie?

Tak

24min. to minimum.

Masz moje słowo. 

5 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

moj glos jest zawsze obiektywny i o to nie musisz sie martwic

Na to liczę :) 

2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

i tu masz szczęście, bo w przeciwieństwie do Ciebie przy ostatecznej ocenie wyłączam emocje 

To podaj mi przykład, gdzie się kierowałem emocjami zamiast racjonalną oceną. Jedyne co mi przychodzi do głowy to sytuacja z FA Oubre i PJ Tucjera chyba z 2019r. - co nawiasem mówiąc jest przekłamaniem, które sobie żyje swoim życiem u nas jak McKinnie;) klasyczna semantyczne nadużycie które bez względu na rzeczywistość stało się BeGMowym żartem. 

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

To podaj mi przykład, gdzie się kierowałem emocjami zamiast racjonalną oceną. Jedyne co mi przychodzi do głowy to sytuacja z FA Oubre i PJ Tucjera chyba z 2019r. - co nawiasem mówiąc jest przekłamaniem, które sobie żyje swoim życiem u nas jak McKinnie;) klasyczna semantyczne nadużycie które bez względu na rzeczywistość stało się BeGMowym żartem. 

@january ostatnio podał 

a Ty najwyrazniej wypierasz rzeczywistosc 🤷‍♂️

Edytowane przez człowiek...morza

Z tym Stewartem...

Chyba przy extension 4 miesiące przed FA powinny być tylko no-brainery.

Jednak sporą kasą dysponować będą przykładowo Rockets, Hornets i Suns, a klasa FA jest bardzo uboga. Najlepszych graczy RFA typu Holmgren, Duren, Kessler, Keegan, Jabari, Eason, Camara czy UFA Lebron, Sabonis, Herro, Brooks wyciagnac z macierzystych teamów będzie bardzo trudno, więc Stewart spokojnie może poczekać do lata.

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

myślę, że warto to zapamiętać 

96 minut do rozdzielenia na pozycjach PF/C

Draymonda nie widzę grającego regularnie więcej niż 30min. KAT łapie faule w ofensywie, co też go będzie nieco ograniczać - ale tak, docelowo pomiędzy tą trójkę będą rozdzielone te minuty na pozycji pf/c + możliwe że coś tu będzie rotowany Aaron Gordon, który jednak będzie przede wszystkim tym drugim wingiem obok 2 z tej 3. 

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Draymonda nie widzę grającego regularnie więcej niż 30min. KAT łapie faule w ofensywie, co też go będzie nieco ograniczać - ale tak, docelowo pomiędzy tą trójkę będą rozdzielone te minuty na pozycji pf/c + możliwe że coś tu będzie rotowany Aaron Gordon, który jednak będzie przede wszystkim tym drugim wingiem obok 2 z tej 3. 

rozpisz proszę przypuszczalną rotacje przy zdrowym rosterze na T3

10 minut temu, january napisał(a):

Z tym Stewartem...

Jednak sporą kasą dysponować będą przykładowo Rockets, Hornets i Suns, a klasa FA jest bardzo uboga. Najlepszych graczy RFA typu Holmgren, Duren, Kessler, Keegan, Jabari, Eason, Camara czy UFA Lebron, Sabonis, Herro, Brooks wyciagnac z macierzystych teamów będzie bardzo trudno, więc Stewart spokojnie może poczekać do lata.

Myślę, że jak te teamy będą się chciały faktycznie wzmocnić, to pójdą przede wszystkim w graczy z najwyższej półki, a nie w elitarnych role playerów. 

19 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

rozpisz proszę przypuszczalną rotacje przy zdrowym rosterze na T3

Gordon dopiero wróci. Dray gra aktualnie śr. 25-26min. - ale opuszcza czasami jakiś mecz.

Tu jest rotacja z 2T:

pg Immanuel Quickley 33 (825) / Jamal Shead 17 (459) / Terance Mann (12)

sg Donovan Mitchell 33 (825) / Dru Smith 16 (416) / Terance Mann 2,5 (55) / Tyrese Proctor

sf Aaron Gordon 27 (270) / Julian Champagnie 28 (756) / Nae'Qwan Tomlin 10 (270) / Terance Mann

pf Draymond Green 25 (600) / Jaime Jaquez Jr. 28 (644) / Nae'Qwan Tomlin 2 (52) 

c KAT 30 (750) / Yves Missi 20 (520)/ Draymond Green 1 (20)/ Christian Koloko

Czyli z miejsca Stewart przejmuje minuty Missiego. Z rotacji wypada też Tomlin, a Jaquez przechodzi na niższą pozycję sg/sf (choć ostaną mu jeszcze jakieś minuty na czwórce ) gdzie do rozdysponowania są tez minuty Dru Smitha - czyli to tak naprawdę minuty na cała pozycję, które przejmie tez po powrocie Gordon. 

Wzrosną pewnie nieco minuty Manna - dostanie jakies regularne na sg, ale spadną minimalnie Champagnie. 

Daje to jak widać około 1000min. do rozdysponowania inaczej, gdyż Stewart w kilku pierwszych meczach był zawieszony i nie grał - zatem ktoś inny musiał te minuty grać (Missi, Tomlin i pewnie ktoś jeszcze bo Missi też na początku trymestru coś opuścił). 

Tak jak Tobie napisałem - Stewart ma u mnie w 3T śr. przynajmniej 24-26min. w meczach w których oczywiście będzie w rl grał (nie można wykluczyć jakiegoś zawieszenia znając jego temperament). 

Rotacja w playoffs - tak jak napisałem powyżej się zawęża. 

13 minut temu, january napisał(a):

Tylko nie ma po kogo iść na FA. 

Nie doceniasz u nas ilości wymian jak pojawią się hard capy. 

Edytowane przez Alonzo

37 minut temu, january napisał(a):

Z tym Stewartem...

20 minut temu, january napisał(a):

Tylko nie ma po kogo iść na FA. 

otóż to.