Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

@Tecu juz nie badz tak wrazliwy I obrazalski, bo I tak zawyzylem jak sie okazalo. Nie 3 osoby, a DWIE wziely udzial w tym teraz.

I to jest bardziej wiazace niz regulamin...zabawa dla 2 osob.

Dlatego nie widze problemu, by moje exibit 11 tez dzialalo od przyszlego okienka.

I nie chodzi o Pata Spencera, a o regulamin gry ktory jest obchodzony zabawa dla dwoch osob.

Brawo Reikai

Właśnie rozwaliłeś temat Exhibit 10 w BeGM.

ja rezygnuję z wyrównania Pata Spencera

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

Właśnie rozwaliłeś temat Exhibit 10 w BeGM.

Temat exibit 10 w poprzednim sezonie właściwie nie istniał. W tym sezonie dopiero raczkował, budząc większe zainteresowanie bo wybory tam podpisane stawiały wyżej niż wężyk. To było zburzenie hierarchii jaką mamy od początku gry, też początkowo byłem sceptyczny, ale przystałem na to i też zaangażowałem się w projekt, zgłosiło się też wielu GMów ze swoimi wyborami. Sami Pelicans nic na tym nie zyskali, ale gdzieś tam zapisałem sobie w głowie nazwisko Dinka Pate i potem podpisałem go już do Hornets, chociaż prawa mieli Pelicans.

Ja już dwa dni temu napisałem na radzie, że to podejście do exibit10 to absurd. Temat możliwości wyrównania wypłynął nagle, nie był wcześniej omawiany na radzie. Nagle się okazało, że jakieś nazwiska są chronione. Nie wiadomo do kiedy i na jakiej zasadzie. W RL NBA mamy przecież tak, że ostatnio Tristen Newton podpisał umowę two-way z Houston Rockets, chociaż był w Iowa Wolves i Minnesota nie miała do Niego żadnych praw wyrównania.

Moim zdaniem Exibit to powinien być tylko dodatek do summer league i zapaleńców. A tu się okazuje, że dwa kluby miały pod swoją opieką jeszcze kilka nazwisk czekając na to co wyjdzie w trakcie sezonu. To tak jakby mieć nieformalne sześć miejsc two-way. Pisałem to na radzie, myślałem że podejmiemy wspólną decyzje, ale nagle okazało się że ważniejsze jest zdanie osób postronnych. 

Projekt exibit powinien się kończyć wraz z rozpoczęciem sezonu i wszystkie prawa powinny przepaść.

2 godziny temu, Reikai napisał(a):

@Tecu juz nie badz tak wrazliwy I obrazalski, bo I tak zawyzylem jak sie okazalo. Nie 3 osoby, a DWIE wziely udzial w tym teraz.

I to jest bardziej wiazace niz regulamin...zabawa dla 2 osob.

Dlatego nie widze problemu, by moje exibit 11 tez dzialalo od przyszlego okienka.

I nie chodzi o Pata Spencera, a o regulamin gry ktory jest obchodzony zabawa dla dwoch osob.

Cytat

AKTUALNY STAN EXIBIT10 

Magic: Samson Johnson, Grant Nelson, Jahmir Young

Kings: Pat Spencer, Cam Christie, Moussa Cisse

Cavaliers:  Dylan Cardwell

Mavericks: Payton Sandfort, Hunter Dickinson

Raptors: Eli Ndiaye

Lakers: Tamar Bates, Kadary Richmond, Kobe Johnson

Bucks: Chase Hunter

Pistons: Jaxson Robinson

Nets: Arthur Kaluma

Pelicans:

Clippers: Jonathan Pierre

Trail Blazers: Nikt

76ers: Viktor Lakhin, Ron Harper jr., Efe Abogidi 

Suns: Cameron Matthews, Curtis Jones, Jahmyl Telfort

ja widze troche wiecej niz DWA osoby które się w to bawią

Ja nie widzę problemu w tym że ktoś „zabezpieczył” nazwiska i skorzystał z nowego przepisu. Mamy grę managerską gdzie i tak sporo jest losowości jak komuś się połamie gracz w RL. Ten element wprowadza mimo wszystko kolejny element nagradzający aktywnych. Jest ok. 

I mamy radę która panuje nad porządkiem i trzeba się dostosować. 

Czy się komuś podoba czy nie. 

@Tecu należą się podziękowania ze stworzył mini dodatek. I tyle 

@MarcusCamby co Ty masz za wieczną kosę i o co z Tecu że tak jednoznacznie torpedujesz pomysł gdzie mam nieodparte wrażenie że to problem personalny a nie przedmiotowy to nie wiem. Taki małostkowy jesteś? 

@Reikai poziom reakcji nieadekwatny do poziomu tematu. Z jednej strony walczysz na maksa z drugiej deprecjonujesz temat do pół człowieka. 

Alonzujesz ostatnio. ;))))

To że nie skorzystałem z zapisu Tecu nie znaczy że mnie to nie zainteresowało. Dopisz pół człowieka do liczby uczestników. 

Byłem passive agressive w tym sezonie. 

• 1 miesiąc temu...
2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

btw teraz dopiero to zauwazylem i za to przypadkiem nie mialy leciec jakies kary?

czy sa jakies konsekwencje tego?

mianowicie to trzymanie na stashu siona jamesa przez 76ers i @Tecu

Tecu ma też na stashu Kobe Sandersa (chyba w Suns). Pamiętajmy, że w 76ers stashowany był też w swoim pierwszym sezonie Jalen Brunson - co dziś brzmi wyjątkowo montypythonowo.;)

Nie, nie ma obowiązku przeconvertowywania swoich 2nd rounderów w ich rookie sezonie, jednak jak gracz w rl jest dobry to zgadzam się, że to słabo wygląda.. @Tecu warto rozważyć ich podpisanie na 2-letni 2way bo ten Sion James bardzo by się przydał 76ers. Trey Jemison grał już w dwóch trymestrach i w 3 albo byś musiał go przeconvertować, albo nie będziesz mógł nim już grać. 

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Tecu ma też na stashu Kobe Sandersa (chyba w Suns). Pamiętajmy, że w 76ers stashowany był też w swoim pierwszym sezonie Jalen Brunson - co dziś brzmi wyjątkowo montypythonowo.;)

Nie, nie ma obowiązku przeconvertowywania swoich 2nd rounderów w ich rookie sezonie, jednak jak gracz w rl jest dobry to zgadzam się, że to słabo wygląda.. @Tecu warto rozważyć ich podpisanie na 2-letni 2way bo ten Sion James bardzo by się przydał 76ers. Trey Jemison grał już w dwóch trymestrach i w 3 albo byś musiał go przeconvertować, albo nie będziesz mógł nim już grać. 

no ale to co, on za rok moze go podpisac na 4-letnia umowe?

moim zdaniem do regulaminu przed kolejnym sezonem nalezy wprowadzic zapis wedle którego, jeżeli gracz z draftu podpisze kontrakt w realu, to u nas druzyna ma obowazek go podpisac. 

9 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

moim zdaniem do regulaminu przed kolejnym sezonem nalezy wprowadzic zapis wedle którego, jeżeli gracz z draftu podpisze kontrakt w realu, to u nas druzyna ma obowazek go podpisac. 

3-letni - tak jak ja mam McCullara (on wrócił do gry pod koniec sezonu jak pamiętasz i zagrał jakieś garbage minuty w 4 meczach)

ja bym optował za tym, żeby jak gracz rozegra do końca 2T np 33,3% meczy było trzeba podjąć jakąś decyzję co do jego losów w trakcie sezonu. Mamy 3 sloty na 2way - jak gra powstawała 2way były 2 sloty, więc tu można by przeprowadzić otwartą dyskusję.

Obecny system funkcjonuje dobrze i nie ma sensu go zmieniać. Polityka antystashowa chroni przed powtórzeniem casusu Dillona Brooksa, który był rookie, chyba nawet przez sześć sezonów. 

Większość graczy trafia już na normalne umowy (pomaga też wprowadzenie przez ligę wyjątku na podpisanie 2nd rounderów) lub umowy two-way i nie są mrożeni na stashach.

21 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

Wszystko jest w regulaminie. Do końca III tury trzeba mu zaproponować umowę, potem staje się FA.

30 minut temu, ernie9005 napisał(a):

Knicks

Składam je tylko, jeżeli mnie stać finansowo.

1. Bryce McGowens - 1/min

Jednak co GOAT to GOAT! @człowiek...morza

Dziękuję Przyjacielu za docenienie scoutingu Wielkich Magic ❤️

Bryce jest w Kings;) W offseason czeka go nowa umowa (jako 1st rounder będzie RFA) :) 

Edytowane przez Alonzo

14 minut temu, LONGER01 napisał(a):

@Alonzo Kiedy Twój zawodnik po raz ostatni testował wolny rynek? 🙂

Jaquez będzie teraz;) Chociaż mogłem bazować na narracji LBSa i dać mu jakąś niską propozycję - ciekawe czy LBS by to klepnął. - oczywiście żartuję. 

Wcześniej pewnie Quickley z tych najistotniejszych jako RFA. 

Jak robił to Lowry to pamiętamy jak to się zakończyło.. postanowił za kilka mln$ więcej na teraz iść do tankujących Nets..

Ogólnie ja mam bardzo mało zmian w core i daję im bardzo długie kontrakty - na czym różnie wychodzę, bo extension to zawsze ryzyko przepłacenia też. Ciekawi mnie niebawem narracja przy KATie - ale tu tez czekam na to, co się wydarzy w rl. 

Taka prowadzę Longer politykę klubową - trzymam się swojego core. W kolejnym sezonie będę powyżej 2nd apron tax i prawdopodobnie teraz to jest ostatni mój sezon poniżej luxury tax przed jakimiś większymi zmianami - a kiedy one będą, to będzie zależało od osiągnięć drużyny i związanych z tym wysokości repeater taxów i z czasem hard capu. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Co z tymi bonusami. To przy nowym podpisie Stew wejdzie już do salary czy po staremu tylko do wyniku finansowego? 

ja jestem za tym, żeby bonusy liczyć normalnie w salary. Do zeszłego tygodnia zreszta byłem święcie przekonany, że tak właśnie jest. 

Niby dla gracza to neutralne jak dostaje przelew za bonus. Ale ma to też wpływ na postrzeganie przez gracza swojego klubu. Tu moim zdaniem to wrzucanie bonusa do salary pomaga graczom podpisywać umowę bo zmienia się optyka klubowa. Warto to rozstrzygnąć zanim pojedziemy ze Stew. Którego oferta jest ok moim zdaniem. 

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Niby dla gracza to neutralne jak dostaje przelew za bonus. Ale ma to też wpływ na postrzeganie przez gracza swojego klubu. Tu moim zdaniem to wrzucanie bonusa do salary pomaga graczom podpisywać umowę bo zmienia się optyka klubowa. Warto to rozstrzygnąć zanim pojedziemy ze Stew. Którego oferta jest ok moim zdaniem. 

Dałem mu jeszcze dodatkowy bonus TK i max 15% żeby wiedział że chcemy go tu na długo, a mam nadzieję, że przez cała karierę i w naturalny sposób będzie mógł przejać rolę Draymonda.

Edytowane przez Alonzo

18 minut temu, Alonzo napisał(a):

Isaiah Stewart - extension Orlando Magic

To okienko było ostatnim momentem, gdzie miałem jakąś elastyczność, żeby wykonać jeszcze jakiś poważny ruch wzmacniający to moje core, gdyż od przyszłego sezonu Magic najpewniej będą już powyżej 2nd apron tax. Dalej nawet nie próbuję kalkulować jak będą wyglądały finanse, gdyż jest zbyt wiele zmiennych.

Pozyskując Isaiah Stewarta, oddałem GMowi Spurs kontrolę nad swoimi pickami w kilku najbliższych latach idąc va banque z tym core po Beef Stew jako ostatni element mojej drużyny walczącej tu i teraz o mistrzostwo BeGM. Sama konstrukcja bonusów w kontrakcie, w jasny sposób pokazuje jak bardzo w Orlando liczymy na Stewarta nie tylko w tym sezonie, ale i w przyszłości. 

Kontrakt gracze będzie rozłożony tak, że startuje powyżej prognozowanego MLE i ma wynosić odpowiednio: 16mln$/17mln$/18mln$/19mln$ (PO). Ponadto w każdym z lat jego obowiązywania, gracz może otrzymać bonus po 1mln$ za awans odpowiednio do II rundy playoffs, do Finału Konferencji oraz Finału BeGM - aktualnie duża część tych bonusów ma bardzo duże podstawy, by się zrealizowała. Gdyby bonusy się zrealizowały w pełni, to kontrakt wyglądałby tak - 19mln$/20mln$/21mln$/22mln$. Kluczowe są oczywiście 3 pierwsze lata obowiązywania kontraktu, gdyż później zawodnik będzie miał możliwość przetestowania swojej wartości na rynku jeżeli tak postanowi. 

Dodatkowym bonusem jest Trade Kicker wynoszący maxymalnie 15% i płacony przez klub, który ewentualnie by gracza wymieniał - czyli przez moje Orlando Magic. Bonus ten daje - poza polityką klubową prowadzoną przez Magic od wielu lat - duże prawdopodobieństwo stabilizacji i możliwość gry w contenderze podczas jego obowiązywania. 

Rola gracza w Magic, również wydaje się dość oczywista - gdyż aktualnie przejmie role pierwszego podkoszowego z ławki i mam nadzieję, że z czasem jego rola będzie rosła i będzie mógł przejąć funkcje jaka aktualnie pełni Draymond Green, grając obok KATa w s5.

Mam nadzieję, że moja dotychczasowa polityka kadrowa, jaką prowadzę w Orlando, w wystarczający stopniu przekona Was do głosowania na TAK przy mojej ofercie dla gracza.

Dziękuję za przeczytanie. Liczę na Wasze głosy na TAK. Pozdrawiam

moim zdaniem klepanie oferty na tym etapie nie ma sensu.

taka oferte dostanie rowniez w lato,

a play-offami i mozliwym runem pistons w realu może sobie ta wartość podbic