Reikai Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, Tecu napisał(a): Bo nie możesz mieć ich więcej niż trzech oraz mogą to być gracze ze stażem maks bodajże dwa lata. Co do tej pół osoby to nie przesadzaj, bo sam brałeś w tym udział a jak brałeś to pewnie czytałeś króciutki regulamin. Jest bardzo prosty. To miala byc zabawa, dodatek, a nie tworzenie prawa wazniejszego niz glowny regulamin. Dla mnie to wyrownywanie to absurd i to powinno byc do kasacji przy takiej liczbie bawiacych sie w exibit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Wyrównanie jest przecież ok. Ale jak nie ma miejsca to nie można wyrównać. Oraz ofk jak nie można podołać z umową. Przecież exhibit w dowolnej porze można było zmienić na two-way. Kto nie zmienił jakiegoś spoko ziutka i teraz z różnych powodów go straci ten frajer Exh10 jest super dodatkiem, ale nie ma co dodatkowo przeciągać w tą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @Reikai @MarcusCamby Temat Exhibit 10 funkcjonuje u nas od poprzedniego sezonu: i przecież było wiadome, że w którymś momencie pojawią się rzeczy, które będzie trzeba doprecyzować i teraz właśnie jak mamy konkretne przypadki - Dylan Cardwell i Pat Spencer możemy na ich przykładach to wspólnie doprecyzować. Jestem pewien, że @Tecu skoryguje Regulamin Exhibit 10, bo przecież chodzi o to, żeby to przejrzyście funkcjonowało. Może dzięki temu więcej GMów, będzie chciało wziąć w wyborze Exhibit 10 udział. ja osobiście jestem zdania, że od kolejnego okienka przed FA powinny być deklaracje jak ktoś chce podpisać swojego Exhibit 10 i dopiero wtedy rusza FA, gdzie już nie ma możliwości wyrównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 14 minut temu, january napisał(a): Wyrównanie jest przecież ok. Ale jak nie ma miejsca to nie można wyrównać. Oraz ofk jak nie można podołać z umową. Przecież exhibit w dowolnej porze można było zmienić na two-way. Kto nie zmienił jakiegoś spoko ziutka i teraz z różnych powodów go straci ten frajer Exh10 jest super dodatkiem, ale nie ma co dodatkowo przeciągać w tą stronę. To w ogole nie jest ok, ze zabawa z ktorej korzystaja 2-3 osoby sprawia, ze mozna wyrownywac graczy i jest to bardziej wiazace niz glowny regulamin. Taki Pat Spencer trenowal sobie nawet nie na two way z rezerwami G League Kings. Przychodza Heat i chca go na two way. Wtedy Kings mowia "eee jednak zostan z nami". Pat Spencer mowi wtedy "pierdolcie sie, mieliscie slot na two wayu i mnie olaliscie, ide do lepszego zespolu Wy wstretne tankery". W tym systemie exibit > regulamin, taki Pat nie ma nic do powiedzenia. 5 minut temu, Alonzo napisał(a): @Reikai @MarcusCamby Temat Exhibit 10 funkcjonuje u nas od poprzedniego sezonu: i przecież było wiadome, że w którymś momencie pojawią się rzeczy, które będzie trzeba doprecyzować i teraz właśnie jak mamy konkretne przypadki - Dylan Cardwell i Pat Spencer możemy na ich przykładach to wspólnie doprecyzować. Jestem pewien, że @Tecu skoryguje Regulamin Exhibit 10, bo przecież chodzi o to, żeby to przejrzyście funkcjonowało. Może dzięki temu więcej GMów, będzie chciało wziąć w wyborze Exhibit 10 udział. ja osobiście jestem zdania, że od kolejnego okienka przed FA powinny być deklaracje jak ktoś chce podpisać swojego Exhibit 10 i dopiero wtedy rusza FA, gdzie już nie ma możliwości wyrównania. Nikt nie czyta regulaminu martwej zabawy, gdzie nawet Tecu zapomnial wyslac zgloszenia o czym sam pisal. A juz na pewno nie powinna martwa zabawa byc bardziej wiazaca niz regulamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, Reikai napisał(a): To w ogole nie jest ok, ze zabawa z ktorej korzystaja 2-3 osoby sprawia, ze mozna wyrownywac graczy i jest to bardziej wiazace niz glowny regulamin. Taki Pat Spencer trenowal sobie nawet nie na two way z rezerwami G League Kings. Przychodza Heat i chca go na two way. Wtedy Kings mowia "eee jednak zostan z nami". Pat Spencer mowi wtedy "pierdolcie sie, mieliscie slot na two wayu i mnie olaliscie, ide do lepszego zespolu Wy wstretne tankery". W tym systemie exibit > regulamin, taki Pat nie ma nic do powiedzenia. Nikt nie czyta regulaminu martwej zabawy, gdzie nawet Tecu zapomnial wyslac zgloszenia o czym sam pisal. A juz na pewno nie powinna martwa zabawa byc bardziej wiazaca niz regulamin. A gdzie byłeś jak podczas FA Clippers wyrównywało ofertę która Memphis złożyło dla Willa Richarda bo miało go na exhibit? To przecież nie pierwszy raz kiedy ktoś korzysta z tego że ma gracza w exhibit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 36 minut temu, Tecu napisał(a): Bo nie możesz mieć ich więcej niż trzech oraz mogą to być gracze ze stażem maks bodajże dwa lata. Ale ja wymyslam dodatkowa zabawe. Staz moze byc wiekszy niz 2 lata, mam jeden slot na t3, podpisuje na exibit 11 wszystkich wolnych FA. Oznajmiam, ze mam prawo ich wyrownac, bo tak. 1 minutę temu, kuba2419 napisał(a): A gdzie byłeś jak podczas FA Clippers wyrównywało ofertę która Memphis złożyło dla Willa Richarda bo miało go na exhibit? To przecież nie pierwszy raz kiedy ktoś korzysta z tego że ma gracza w exhibit. Zapewne mialem to w dupie, bo nie dotyczylo to mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, kuba2419 napisał(a): A gdzie byłeś jak podczas FA Clippers wyrównywało ofertę która Memphis złożyło dla Willa Richarda bo miało go na exhibit? To przecież nie pierwszy raz kiedy ktoś korzysta z tego że ma gracza w exhibit. Ale to było w trakcie offseason i pisaliśmy o tym oraz o możliwości podpisywania graczy przed kolejnością w wężyku jako korzyść z exibit. Teraz powstał jakiś chochoł. Ja bym w ogóle zamknął temat exibit wraz z początkiem sezonu, bo to miał być dodatek do gry, a nie nakładanie sobie ochrony na zawodników do podpisu. Zaraz się okażę, że trzeba jeszcze teamami w G-League zarządzać, bo zawodnicy są gdzieś chronieni. Absurd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a): Ale to było w trakcie offseason i pisaliśmy o tym oraz o możliwości podpisywania graczy przed kolejnością w wężyku jako korzyść z exibit. Teraz powstał jakiś chochoł. Ja bym w ogóle zamknął temat exibit wraz z początkiem sezonu, bo to miał być dodatek do gry, a nie nakładanie sobie ochrony na zawodników do podpisu. Zaraz się okażę, że trzeba jeszcze teamami w G-League zarządzać, bo zawodnicy są gdzieś chronieni. Absurd. Word Miala byc zabawa dla chcacych szukac nowych graczy, mamy panstwo w panstwie, gdzie dziala sie poza regulaminem gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Reikai napisał(a): To w ogole nie jest ok, ze zabawa z ktorej korzystaja 2-3 osoby sprawia, ze mozna wyrownywac graczy i jest to bardziej wiazace niz glowny regulamin. Taki Pat Spencer trenowal sobie nawet nie na two way z rezerwami G League Kings. Przychodza Heat i chca go na two way. Wtedy Kings mowia "eee jednak zostan z nami". Pat Spencer mowi wtedy "pierdolcie sie, mieliscie slot na two wayu i mnie olaliscie, ide do lepszego zespolu Wy wstretne tankery". W tym systemie exibit > regulamin, taki Pat nie ma nic do powiedzenia. Nikt nie czyta regulaminu martwej zabawy, gdzie nawet Tecu zapomnial wyslac zgloszenia o czym sam pisal. A juz na pewno nie powinna martwa zabawa byc bardziej wiazaca niz regulamin. Czyli rozumiem, że to moja wina, że jako jeden z nielicznych czytam Regulamin Exhibit 10, który przecież jest ogólnie dostępny (na równanie w dół nie ma i nigdy nie będzie mojej zgody) i każdy w dowolnym momencie mógł wziąć w nim udział, zadać pytanie, złożyć oferty itp. ? Właśnie może dzięki takiej sytuacji, która wymusza nam dyskusję więcej osób na przyszłość będzie chciało podpisać graczy na Exhibit 10. A odnośnie Pata Spencera - przecież każdy go mógł podpisać na Exhibit 10 - o to chodzi w tej zabawie, że każdy ma równe szanse, żeby przystealować. Po prostu zmodyfikujmy te zasady na przyszłość - ja się dostosuję do przepisów, ale nie róbmy tak, że nagle się ktoś obudził i cofamy coś, co funkcjonuje od 2 lat tylko dlatego, że komuś się nie chciało przeczytać. To nie był kruczek napisany małymi literami, tylko oddzielny temat, gdzie Tecu napisał zasady w pierwszym poście i można było swobodnie dyskutować. Zmieńmy to teraz od okienka po 2T - to chyba najbardziej fair rozwiązanie. 6 minut temu, Reikai napisał(a): Zapewne mialem to w dupie, bo nie dotyczylo to mnie. I to jest właśnie kluczowe zdanie Reikai w tej dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Alonzo napisał(a): Czyli rozumiem, że to moja wina, że jako jeden z nielicznych czytam Regulamin Exhibit 10, który przecież jest ogólnie dostępny (na równanie w dół nie ma i nigdy nie będzie mojej zgody) i każdy w dowolnym momencie mógł wziąć w nim udział, zadać pytanie, złożyć oferty itp. ? Właśnie może dzięki takiej sytuacji, która wymusza nam dyskusję więcej osób na przyszłość będzie chciało podpisać graczy na Exhibit 10. A odnośnie Pata Spencera - przecież każdy go mógł podpisać na Exhibit 10 - o to chodzi w tej zabawie, że każdy ma równe szanse, żeby przystealować. Po prostu zmodyfikujmy te zasady na przyszłość - ja się dostosuję do przepisów, ale nie róbmy tak, że nagle się ktoś obudził i cofamy coś, co funkcjonuje od 2 lat tylko dlatego, że komuś się nie chciało przeczytać. To nie był kruczek napisany małymi literami, tylko oddzielny temat, gdzie Tecu napisał zasady w pierwszym poście i można było swobodnie dyskutować. Zmieńmy to teraz od okienka po 2T - to chyba najbardziej fair rozwiązanie. I to jest właśnie kluczowe zdanie Reikai w tej dyskusji. Przeciez gdyby sytuacja byla odwrotna, to bys tu szaty darl. Powtorze, w ta zabawe graja 3 osoby moze, nie moze byc tak ze zabawa ktora miala byc dodatkiem jest NAD REGULAMINEM, a do tego jeszcze chcesz to zmieniac dopiero od nastepnego okienka, bo przeciez teraz na tym skorzystasz. No lol. Nikt nie bedzie sie sugerowal, czytal regulaminu zabawy, ktora ma gdzies. Chyba, ze wskazesz punkt regulaminu begm, ktory odnosi sie do tej DODATKOWEJ zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 13 minut temu, Reikai napisał(a): Przeciez gdyby sytuacja byla odwrotna, to bys tu szaty darl. Powtorze, w ta zabawe graja 3 osoby moze, nie moze byc tak ze zabawa ktora miala byc dodatkiem jest NAD REGULAMINEM, a do tego jeszcze chcesz to zmieniac dopiero od nastepnego okienka, bo przeciez teraz na tym skorzystasz. No lol. Nikt nie bedzie sie sugerowal, czytal regulaminu zabawy, ktora ma gdzies. Chyba, ze wskazesz punkt regulaminu begm, ktory odnosi sie do tej DODATKOWEJ zabawy. No to jak ktoś ma gdzieś Regulamin Exhibit 10 to niech później nie ma pretensji, że coś się dzieje, a on tego nie rozumie. I nie - ja w odwrotnej sytuacji nie miałbym problemu - bo jak w czymś biorę udział, to się do tego zwyczajnie stosuję. I mi nie chodzi Reikai o Pata Spencera, a o samą zasadę, a zasad nie zmienia się w trakcie gry tylko dlatego, że komuś to jest na rękę. Najrozsądniejszym rozwiązaniem jest teraz po prostu wprowadzić odpowiednie korekty, które weszłyby od następnego okienka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, Alonzo napisał(a): I nie - ja w odwrotnej sytuacji nie miałbym problemu - bo jak w czymś biorę udział, to się do tego zwyczajnie stosuję. Problem polega na tym, ze nikt nie bierze w tym udzialu i jest to martwa zabawa. I przede wszystkim, po raz setny - nie ma nic w regulaminie begm o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 52 minuty temu Udostępnij Opublikowano 52 minuty temu 5 minut temu, Reikai napisał(a): Problem polega na tym, ze nikt nie bierze w tym udzialu i jest to martwa zabawa. I przede wszystkim, po raz setny - nie ma nic w regulaminie begm o tym. Do tego stopnia nikt, że tegoroczny temat ma 6 stron + iluś graczy podpisało kontrakty Exhibit 10, czy też zostali wyrównani. ja też powtórzę po raz enty i ostatni - rozumiem Reikai, że akurat na Ciebie trafiło, że nie wygrywasz gracza przez Exhibit 10 - przykro mi bardzo. Wprowadźmy odpowiednie korekty od kolejnego okienka, @Tecu wprowadzi zmiany i gramy dalej - bo idea jest taka, żeby udoskonalać to co może lepiej działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 49 minut temu Udostępnij Opublikowano 49 minut temu 1 minutę temu, Alonzo napisał(a): Do tego stopnia nikt, że tegoroczny temat ma 6 stron + iluś graczy podpisało kontrakty Exhibit 10, czy też zostali wyrównani. ja też powtórzę po raz enty i ostatni - rozumiem Reikai, że akurat na Ciebie trafiło, że nie wygrywasz gracza przez Exhibit 10 - przykro mi bardzo. Wprowadźmy odpowiednie korekty od kolejnego okienka, @Tecu wprowadzi zmiany i gramy dalej - bo idea jest taka, żeby udoskonalać to co może lepiej działać. Jedyne udoskonalenie, to wyjebanie tego jak pisal @MarcusCamby lub dodanie to do regulaminu glosami wiekszosci. Inaczej to macie sobie zabawe gdzie 3 osoby wysylaja oferty, dzialacie sobie poza regulaminem gry i jest fajnie. Dlatego dobrze, ze od t3 jedziemy z exibit 11 I wyrownywaniem FA, ktorym nie zlozono oferty. Na pewno sie przypomne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 33 minuty temu Udostępnij Opublikowano 33 minuty temu @Tecu To co wyłapałem z dyskusji, a warto zmodyfikować: 1. Terminy - do kiedy możemy podpisywać graczy Exhibit 10 - czy dopuszczamy termin z początku sezonu? 2. Czy podpisujemy przed FA po poszczególnych trymestrach (1T i 2T), czy zostajemy z opcją, że można wyrównywać? 3. 3 dni na wyrównanie to za dużo - terminy nie pozwalają - raczej 24h - czyli dzień do północy po zakończeniu głosowania 4. Trzeba mieć wolny slot i ofc $$ jeżeli to normalny kontrakt, a nie 2way. 5. Faktycznie pasowałoby dotać to jako Punkt w naszym Regulaminie - gdzie odsyłamy do corocznego tematu z Exhibit 10 zakładanym przez Ciebie w okolicach końca draftu. Zmiany do wprowadzenia od kolejnego okienka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 9 minut temu Udostępnij Opublikowano 9 minut temu 1 godzinę temu, kuba2419 napisał(a): A gdzie byłeś jak podczas FA Clippers wyrównywało ofertę która Memphis złożyło dla Willa Richarda bo miało go na exhibit? To przecież nie pierwszy raz kiedy ktoś korzysta z tego że ma gracza w exhibit. Ale to trochę inaczej, bo przed sezonem jeszcze i to nie w ostatniej turze FA + miałem wolny slot @Alonzo Cardwell rozumiem u mnie na two-way? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano teraz Udostępnij Opublikowano teraz 5 minut temu, Braveheart22 napisał(a): Ale to trochę inaczej, bo przed sezonem jeszcze i to nie w ostatniej turze FA + miałem wolny slot @Alonzo Cardwell rozumiem u mnie na two-way? Z Cardwellem najlepiej, żeby się @ernie9005 jako GM u którego Cardwell jest Exhibit 10 i @Tecu jako pomysłodawca i twórca Exhibit 10 wypowiedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi