Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

Teraz tak sobie myślę, że może te nagłe ataki na KATa z Twojej strony biorą się z tego, że C_M podjudza Ciebie na Priv. Nie wiem.. głośno myślę i szukam logiki skąd 90% Twoich ataków w BeGM dotyczy dziwnym trafem tylko moich graczy. 

haha

zara bedzie nowa spoldzielnia, ktorej nadrzednym celem jest jebanie townsa 

zapraszamy jakby co, miejsca wolne jeszcze sa

Edytowane przez człowiek...morza

10 minut temu, Alonzo napisał(a):

eraz tak sobie myślę, że może te nagłe ataki na KATa z Twojej strony biorą się z tego, że C_M podjudza Ciebie na Priv.

zdradzę Ci pewien sekret

mamy pewną grupę, na której jest kilku obecnych i byłych userów z forum i wszyscy ciśniemy po Townsie, przeceniasz możliwości CMa, jeśli dalej myślisz, że to też jego zasługa

8 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

zapraszamy jakby co, miejsca wolne jeszcze sa

ja na kierownicy a Ty w foteliku

37 minut temu, Alonzo napisał(a):

sprawdzę tego Micah Pottera jeszcze dzisiaj w historii BeGM i jak faktycznie by się nie kwalifikował u nas na 2way to dam znać.

Również życzę Wszystkim miłego dnia:) 

To jeszcze raz proszę o prostą odpowiedź, jak sprawdzić staż gracza, który jest u kogoś na two wayu a ta osoba nie napisała opisu.

Godzinę temu, Tecu napisał(a):

To jeszcze raz proszę o prostą odpowiedź, jak sprawdzić staż gracza, który jest u kogoś na two wayu a ta osoba nie napisała opisu.

Umowy z FA i 2way trzeba sprawdzić z danych sezonów - ja tak zawsze robię. 

@MarcusCamby @Tecu

Zgadza się Panowie:

1. Knicks nie mogą podpisać Jemisona - brak $

2. Micah Potter może u nas grać na 2way - nie było go u nas w jego pierwszym sezonie w rl 21/22.

Edytowane przez Alonzo

1 godzinę temu, Tecu napisał(a):

Jak ktoś jest na twoway to się liczy do stażu. By podpisać kogoś na twoway to trzeba to napisać gdzieś, więc w historii to jest.

3 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

I mieliśmy ustalić co z tym Hifi. Czy tutaj może zajść casus Bogdanovic, Vezenkov? @january

Jakim Hifi xd? 

4 godziny temu, Reikai napisał(a):

Tez nie czaje co to za jakis dziwny trik

Trzeba cenić swe stare gwiazdy. Właśnie zaoferowałem mu 31.5 mln na sezon '28, gdy będzie miał 39 lat:)

1 minutę temu, january napisał(a):

Jak ktoś jest na twoway to się liczy do stażu. By podpisać kogoś na twoway to trzeba to napisać gdzieś, więc w historii to jest.

Tecu ma na myśli sytuacje, gdy ktoś nie zagra ani minuty, chociaż jest podpisany. Wtedy jego exp się nie zmienia. To właśnie casus Jontaya Portera. 

3 minuty temu, january napisał(a):

Jakim Hifi xd? 

Młoda gwiazda z Europy, która właśnie dostała nagrodę najlepszej wschodzącej gwiazdy Euroligi. Teoretycznie nie jest chroniony w ten sam sposób co swego czasu Bogdanovic czy Vezenkov. Z drugiej by podpisać go w NBA trzeba by go wykupić z obecnego klubu. Tu stawiam wątpliwość czy Nadir Hifi mógłby tak po prostu podpisać kontrakt two-way z klubem?

Po prostu mówimy o gwieździe w Eurolidze zarabiającej ponad milion, która podobno latem ma spore szanse na angaż w NBA z kontraktem powyżej minimum.

6 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Po prostu mówimy o gwieździe w Eurolidze zarabiającej ponad milion, która podobno latem ma spore szanse na angaż w NBA z kontraktem powyżej minimum.

sciagnalem juz tak balcerowskiego wiec o czym dyskusja?

ponitka tez u nas byl

jakies nowe zasady to mozna wprowadzac post factum a nie przed

Edytowane przez człowiek...morza

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Tecu ma na myśli sytuacje, gdy ktoś nie zagra ani minuty, chociaż jest podpisany. Wtedy jego exp się nie zmienia. To właśnie casus Jontaya Portera. 

Młoda gwiazda z Europy, która właśnie dostała nagrodę najlepszej wschodzącej gwiazdy Euroligi. Teoretycznie nie jest chroniony w ten sam sposób co swego czasu Bogdanovic czy Vezenkov. Z drugiej by podpisać go w NBA trzeba by go wykupić z obecnego klubu. Tu stawiam wątpliwość czy Nadir Hifi mógłby tak po prostu podpisać kontrakt two-way z klubem?

Umowa = staż u nas.

Hifi może podpisać, może odrzucić. Kwestia argumentacji przy głosowaniach, odgórnie się tu nic nie zrobi.

2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

sciagnalem juz tak balcerowskiego wiec o czym dyskusja?

ponitka tez u nas byl

jakies nowe zasady to mozna wprowadzac post factum a nie przed

Ja po prostu nie byłem pewny czy można go tak przejąć, tak oprócz Vezekova przypomniały mi się też przepychanki o Micica i wydaje mi się, że ktoś próbował to rozegrać podobnie jak Ty i został zablokowany.

Podejrzewam, że da radę to odkopać.

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Ja po prostu nie byłem pewny czy można go tak przejąć, tak oprócz Vezekova przypomniały mi się też przepychanki o Micica i wydaje mi się, że ktoś próbował to rozegrać podobnie jak Ty i został zablokowany.

Podejrzewam, że da radę to odkopać.

chyba ja probowalem micicia xd

Teraz, człowiek...morza napisał(a):

chyba ja probowalem micicia xd

Było trochę inaczej:

Karpik pisał tak:

Cytat

No jak uj. Micic podpisał kontrakt w realu na prawie 17 mln euro, ale ja oszukałem, bo byłem przeciwko temu, żeby u nas grał za minimum. Skandal, że wciąż masz z tym problem.

A Ty sam grzmiałeś tak:

Cytat

Czemu Micic podpisał za tak małą sumę z 76ers?

Przecież on by w życiu za taką kasę nie przeniósł się do NBA.

Także tak... :)

52 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Powołując się na casus Micica jestem za zablokowaniem tego podpisu, a także każdego kolejnego potencjalnego stealu z Euroligi, gdy zawodnik może dostać dużo wyższy kontrakt

@Alonzo @Szulim @ernie9005 @january @Reikai @Braveheart22

Gracz ewidentnie spoza puli. Do zablokowania.

2 godziny temu, january napisał(a):

No jednak wydaje mi się, że sam podpis nie świadczy o stażu a rozegrane mecze. Oczywiście mogę się mylić.