Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Reikai napisał(a):

Tbh nie mam czasu dzis kompletnie. Na wymiany tym bardziej.

Moja propozycja:

1. Zmiana kontraktu Bricka na 1y min - wtedy w salary powinno byc mniej, a to jest jego jedyna umowa wiec chyba duzej roznicy to nie robi.

2. Anulowanie Bricka, zostawienie Treya

3. Robta co chceta, nie robi mi roznicy 14 I 15 zawodnik w rosterze.

To obaj lecą na FA po północy. Przykro mi Reikai..

Panowie,

Wyliczajcie sobie te minima w zależności od experence jak dajecie opcje do kontraktu bo wtedy jest wyższy. Policzcie sobie salary swoich graczy jak operujecie w okolicy hard capów. Z tym będzie więcej problemów podczas sezonu jak będzie się chciało zrobić wymianę i w kolejnych sezonach - ale taki urok tych przepisów. 

https://basketball.realgm.com/nba/info/minimum_scale/2023

11 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Nikola Jovic has agreed to a four-year, $62.4MM rookie scale extension with the Heat,

A u nas 60mln/4 to zdecydowanie za malo, wg agentow 😅

Było 8-10 co w sumie odzwierciedla, że było blisko. Powtórzysz ofertę i podpisze. U mnie też chciał podpisać, ale mogę zrozumieć też głosy na nie.

Orlando Magic udało się zrealizować plan dotyczący młodych graczy walczących o miejsce w składzie. Drużyna zacznie z 12 graczami z regularnego rosteru oraz z 3 tymi samymi graczami 2way. Odeszli: Haywood Highsmith i dwaj weterani - PJ Tucker i Joe Ingles. Cała trójka graczy wybranych w tegorocznym drafcie będzie aktualnie stashowana ( Bogoljub Markovic cały sezon, a Tyrese Proctor i Jamir Watkins najprawdopodobniej przez część sezonu). 

Drużyna rozpoczyna sezon z 14 gwarantowanymi kontraktami i zamierzam obserwować całą piątkę - Nae'Qwana Tomlina, Christiana Koloko, Lukea Traversa, Tyrese Proctora i Jamira Watkinsa, gdyż jeden z tej grupy zostanie podczas sezonu podpisany na standardowy kontrakt. Wczesnym moim faworytem jest Nae'Qwan Tomlin, który ma największe szanse przebić się do rotacji jako wing juz od samego startu sezonu. Wnikliwie tez będę obserwował grę Proctora i Koloko, z których być może jeden również taką szanse otrzyma przy bardzo dobrej grze w rl. - będzie to z kolei uzależnione od gry Kevina McCullara Jr. i Dru Smitha z którymi to z jako jedynymi nowymi graczami Magic podpisali kontrakty. Docelowo albo po 1T, albo najpóźniej po 2T planuję podpisać Proctora i Watkinsa na 2-letni 2way (o ile gra Proctora nie wymusi na mnie podpisanie go na gwarantowanej umowie). 

Zatem właściwie cała w/w 7 graczy będzie rywalizowała o to, czy będę podpisywał tylko jednego gracza podczas sezonu, czy też dwóch (sprzedając lub zwalniając kogoś z zapewne dwójki McCullar/D. Smith). 

Magic nie planują żadnych poważniejszych ruchów kadrowych poza opisanymi wyżej, ale juz kontuzja rok temu Granta Williamsa wymusiła na mnie ruch, którego rok temu o tej porze sam się nie spodziewałem, więc nie należy niczego wykluczać. 

Magic dysponują na papierze najsilniejszym s5 w swojej historii IQ/Spida/Gordon/Dray/KAT i młodą bardzo perspektywiczną ławką. Słabą stroną jest zapewne ograniczona ilość sprawdzonych solidnych weteranów z ławki, ale w tym roku wyjątkowo mocno brakuje dla tego rodzaju graczy miejsca w rosterze. Większość składu stanowią gracze wydraftowani przez Magic i ciekawie będzie obserwować jak ci gracze będą rywalizowali pomiędzy sobą o minuty. 

Planowana rotacja:

pg I. Quickley/ K. Lowry/ J. Shead/ D. Smith

sg D. Mitchell/ T. Mann/ M. Branham/ K. McCullar Jr

sf A. Gordon/ J. Jaquez Jr./ (J. Champagnie)/ L. Travers(2way)

pf. D. Green/ (A. Gordon)/ J. Champagnie/ N. Tomlin (2way)

c KAT/ Y. Missi/ (D. Green)/ Ch. Koloko (2way)

2 minuty temu, Tecu napisał(a):

Pytałem się rady czy mogę, to jest zwolniony przez Suns gracz.

Jeżeli to problem to oczywiście mogę odstąpić, nie ma problemu 🙂 

Potwierdzam, że Tecu ma tu zgodę Rady, gdyż pytał się  i rozmawialiśmy o takich sytuacjach, co 1min. temu napisałem w temacie 2way.

10 minut temu, january napisał(a):

Ale jak zwolnisz swojego gracza i wypłacasz mu dead money to chyba nie możesz w tym samym sezonie co waive podpisać go na żadną umowe - w tym na twoway.

Z pamięci pisze, nie mam czasu szperać.

Przy stretchu nie można. 

Przy zwykłym zwolnieniu chyba to nie koliduje - przynajmniej nic takiego żaden z nas w Radzie nie kojarzy. Ale jeżeli jest inaczej to oczywiście dostosujemy do przepisów.

Godzinę temu, january napisał(a):

Ale jak zwolnisz swojego gracza i wypłacasz mu dead money to chyba nie możesz w tym samym sezonie co waive podpisać go na żadną umowe - w tym na twoway.

Z pamięci pisze, nie mam czasu szperać.

In the NBA, if a player is waived, they are released by their team and placed on waivers, where other teams have a 48-hour window to claim their contract. If no other team claims them, the player becomes an unrestricted free agent and is free to sign a new contract with any team, including potentially returning to the team that waived them. 

Co oczywiście nie przesądza czy mogę go podpisać.

Jeżeli jest jakaś wątpliwość, to po prostu nie będę go podpisywał.

Miłego weekendu 🙂