Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, january napisał(a):

Szablon (jak się gdzieś machnąłem/ coś zgubiłem to dajcie znać)

Bruce Brown

Hawks 1+1 PO min
Bucks 8,6/1+1 PO
Knicks 1+1 PO min
Heat 1+1 PO min
Grizzlies 10,5/1+1 PO min
Celtics 1+1 TO min
Nuggets 1+1 PO min
Wizards 18/2
Timberwolves 1y min
Głos:

Tim Hardaway

Hawks 1+1 PO min
Mavericks 1+1 PO min
Heat 1+1 PO min
Nuggets 1+1 PO min
Wizards 18/2
Bulls 8/1
Timberwolves 1y min
Głos:

Buddy Hield

Hawks 1+1 PO min
Bucks 8,6/1+1 PO
Mavericks 1+1 PO min
Heat 1+1 PO min
Głos:

Kevin Huerter

Hawks 1+1 PO min
Bucks 8,6/1+1 PO
Heat 1+1 PO min
Raptors 1y min
Wizards 18/2
Bulls 24/3
Głos:

Amir Coffey

Hawks 1+1 PO min
Lakers 1+1 PO min
Głos:

Gary Payton II

Hawks 1+1 PO min
Lakers 1y min
Głos:

Dru Smith

Magic 1+1 TO min
Głos:

Isaac Jones

Kings 1+1 TO min
Głos:

Mo Gueye

Hornets 9/3
Lakers 11/2
Celtics 1+1 TO min
Głos:

Chris Boucher 

Hornets 1+1 PO min
Lakers 1+1 PO min
Knicks 1y min
Mavericks 1+1 PO min
Raptors 1y min
Sixers 1y min
Trailblazers 1y min
Głos:

Xavier Tillman

Hornets 1+1 PO min
Głos:

Dwight Powell

Hornets 1+1 PO min
Głos:

James Wiseman

Hornets 1+1 TO min
Głos:

Luke Kennard

Bucks 8,6/1+1 PO
Knicks 9.2/1+1 PO 
Bulls 24/3
Timberwolves 1+1 PO min
Głos:

Vince Williams Jr

Bucks 8,6/2
Sixers 1+1 PO min
Głos:

Kevon Looney

Lakers 11/2
Knicks 9.2/1+1 PO
Bulls 15/3
Timberwolves 1+1 PO min
Głos:

Nic Batum

Lakers 1y min
Mavericks 1y min
Sixers 1y min
Głos:

Nigel Hayes-Davis

Lakers 1+1 TO min
Raptors 1y min
Głos:

Mason Plumlee

Knicks 1y min
Bulls 5/1
Głos:

Jaxson Hayes

Knicks 1+1 PO min
Timberwolves 1y min
Trailblazers 1y min
Głos:

Guerschon Yabusele

Knicks 9.2/1+1 PO
Sixers 1+1 PO min
Bulls 15/3
Trailblazers 8/1+1 TO
Głos:

Keinrich Williams

Mavericks 1+1 PO min
Celtics 1+1 PO min
Sixers 1y min
Głos:

Ryan Rupert

Mavericks 1+1 TO min
Głos:

Malcolm Brogdon

Heat 1+1 PO min
Raptors 1y min
Głos:

Julian Philips

Raptors 1y min
Głos:

Gabe Vincent

Raptors 1y min
Pacers 1y min
Nuggets 1y min
Timberwolves 1+1 PO min
Głos:

Ziaire Williams

Grizzlies 10,5/2+1 PO
Głos:

Kobe Brown

Celtics 1+1 TO min
Głos:

Will Richard

Celtics 1+1 TO min
Głos:

Keyshawn George

Suns 16/3+1 TO
Głos:

GG Jackson

Suns 12/2+1 TO
Głos:

Haywood Highsmith

Sixers 1y min
Głos:

Naeqwan Tomlin

Sixers 1+1 TO min
Głos:

Dante Exum

Sixers 1y min
Nuggets 1+1 PO min
Głos:

Isaiah Jackson

Pacers 19/2+1 PO
Pistons 16/2+1 TO
Głos:

Collin Gillespie

Pacers 1y min
Głos:

Caleb Houstan

Pacers 1y min
Głos:

Andre Drummond

Bulls 5/1
Timberwolves 1y min
Głos:

Landry Shamet

Timberwolves 1y min
Głos:

Kris Murray

Trailblazers 8/1+1 TO
Głos:

Kevin Love

Trailblazers 1y min
Głos:

brakuje robinsona w szablonie

11 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

New York Knicks

2. Duncan Robinson

Prawdopodobnie nie ma gracza w naszej lidze, ktory zawdzieczalby tyle swojemu gm'owi i organizacji co Duncan Robinson. Duncan Robinson to gracz, który pamięta jeszcze mistrzostwo New York Knicks z sezonu 19/20. To gracz po którego specjalnie wykonałem transfer, gdy szlajał się po obrzeżach ligi w g-league ( @Alonzo potwierdzi). To w Knicks postawili na jego talent i wypłynął na szerokie wody NBA ustawiając się zarobkowo na całe życie (gdzie przed Knicks było niewiadoma czy zostanie na dluzej profesjonalnym koszykarzem). Potem znowu do Knicks wrócił, gdzie spedził wiekszosc swojej kariery. Z powyzszego jasno wynika, ze lacza Robinson z Knicks szczególne więzi. Teraz stoi przed niepowtarzalna szansa powtorzenia sukcesu z sezonu 19/20 i znowu grania o mistrzostwo. Jeżeli istnieje cos takiego jak lojalnosc, to wlasnie tu ona powinna dac wyraz. Naprawdę przeprowadzka do Bucks w imie jednej bańki wiecej (to jest jak nic)? To by się nie wydarzło. To są koszty jakie musialby ponieć na same czynnosci ze swoja przeprowadzka. Podsumowujac Duncan Robinson to niejako Knicks. To są dwa nierozwiązalne byty!!!

Jak Kyle Lowry opuścił swój drugi dom(magic) dla kilku mln to pewnie i Duncan mize to zrobić ( @Alonzo potwierdzi) 😉

1 minutę temu, kuba2419 napisał(a):

Jak Kyle Lowry opuścił swój drugi dom(magic) dla kilku mln to pewnie i Duncan mize to zrobić ( @Alonzo potwierdzi) 😉

no ty to tam wiem, ze zaglosujesz jak zawsze przeciw knicks. inni mam nadzieje, ze jednak podejda do tematu rozsadnie

2 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Ja nie mogę głosować na Duncana 😉 dam mu złożyłem ofertę xD

chwała Panu. jednego zawistnika (ktory nie potrafi zrozumiec, ze kierujemy sie interesem gracza, a nie wymyslonymi animozjami z innymi gm'em) mniej

Edytowane przez człowiek...morza

Godzinę temu, Tecu napisał(a):

Phoenix 

Keyshawn George 

zgodnie z komentarzami, podwyższona kwota i gwarantowany trzeci rok.

To jest kwota znacznie wyższa niż to co ma w realu, kwota jak dla gracza z nastym pickiem i dużo więcej gwarantowanej kasy.

GG Jackson nikt chyba nawet nie złożył oferty 

Jak dla mnie K. George - ok oferta, natomiast GG Jacksonowi nikt nie złożył bo wszyscy wiedzieli, że byś wyrównał;) 

@january

9 godzin temu, january napisał(a):

Gary Payton II – wiele lat już gra w Lakers (mistrz w LAL z 2022 i 2024). Gdyby ktoś dał mu więcej niż minimum to możnaby dyskutować, ale no nie widzę opcji, by odszedł dla oferty też za minimum do Atlanty. Co rok dostaje roczne minimum od LAL, co daje mu również NTC, więc ma pewność, że nie będzie przerzucony jak worek ziemniaków

nie noooo, gracz mówi "enough".

Gra w Lakers od wielu lat jak piszesz, i "Co rok dostaje roczne minimum od LAL" to może warto go wynagrodzić ?

Trochę żerowanie na braku innych ofert i wykorzystywanie gracza.

Cały powyższy wpis to raczej powód do wstydu.

Nawet GM nie dał 1+1 tylko samo minimum, a to wieloletni zawodnik i MISTRZ z Lakers nie może dostać choćby 8/1+1 i ciupie za minima od wielu lat 🙄 

No ale gra u boku wielkiej trójki, no tak...

ENOUGH 😉

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Jak dla mnie K. George - ok oferta, natomiast GG Jacksonowi nikt nie złożył bo wszyscy wiedzieli, że byś wyrównał;) 

Nie wiem jakie były motywacje innych, fakt jest, że nikt nie złożył. Czy to zmienia jego chęć podpisania? Nie wiem.

1 godzinę temu, 24kobe8 napisał(a):

@january

nie noooo, gracz mówi "enough".

Gra w Lakers od wielu lat jak piszesz, i "Co rok dostaje roczne minimum od LAL" to może warto go wynagrodzić ?

Trochę żerowanie na braku innych ofert i wykorzystywanie gracza.

Cały powyższy wpis to raczej powód do wstydu.

Nawet GM nie dał 1+1 tylko samo minimum, a to wieloletni zawodnik i MISTRZ z Lakers nie może dostać choćby 8/1+1 i ciupie za minima od wielu lat 🙄 

No ale gra u boku wielkiej trójki, no tak...

ENOUGH 😉

Ty chcesz wyrwać do ekipy, ktora jeszcze nic nie osiągnęła Paytona grającego od 3.5 roku w Lakers rzucając mu minimum vs moje minimum. Serio, tu trzeba coś pisac:)?

Przecież to jest częste w NBA, że tacy gracze co rok podpisują roczne minimum - maja pewność braku bycia wymienionym, a dzieki temu klubowi w salary nalicza sie mniej. GP2 się nie opłaca Twoja oferta pod żadnym względem przecież (sama przeprowadzka to dodatkowe koszty i niedogodności), ja bym tu ostro walczył nawet jakby Twoja oferta nie była minimalna tylko większa.

Payton i w RL się dogadał w GSW na minimum i spokojnie czrka sobie z podpisem na rozwiązanie RFA Kumingi, a tu u nas jest dłużej w moich Lakers niż w Warriors w RL.

Tekst, że to Lakers mieli dać więcej niż inne teamy to jakieś wtf jednak :)

No nie ma tu żadnego argumentu za Hawks, bo wyrywać takich zakorzenionych w danym teamie graczy ofertą minimum vs minimum to się u nas najmocniejszym zespołom w historii begm nie udawało, a co dopiero (z całym szacunkiem) naszym Hawks, którzy jeszcze absolutnie nic, nawet playinow nie osiągnęli.

Nigdzie nie użyłem stwierdzenia, ze ma wybrać Hawks w swoim komentarzu.

Nawet rozumiem, ze wybierze Lakers ale nie znowu za minimum. Niech dostanie cos godnego, a nie, ze GM sie chełpi ze chlop wygrał 2 mistrzostwa z klubem, juz X lat w zespole i daje mu co rok minimum 😅 tylko o to mi chodzi.

Daj mu cos godnego i mimo, ze nie moge to zagłosuje za Lakers.

To, ze złożyłem oferte nie ma nic do tego, nawet o tym nie wspominałem 😎

@człowiek...morza jesteś zwycięzca w kategorii kto zrobi najbardziej pojebane protekcje:

3. Kevon Looney 9.184/1+PO (mid-level) 
4. Jaxon Hayes - min vet/1+PO (jeżeli nie podpiszę łącznie 1 oraz 3)
5. Luke Kennard 9.184/1+PO (mid-level) (jeżeli nie podpisze 3 albo łącznie 1 i 4) 
6. Guerschon Yabusele 9.184/1+PO (mid-level) (jeżeli nie podpisze 3 albo 5 albo łącznie 1 i 4)
7. Bruce Brown min vet/1+PO (jeżeli nie podpiszę  łącznie 1 i 3 albo łącznie 3 i 4 albo łącznie 1 i 5 albo łącznie 4 i 5 albo łącznie 1 i 6 albo łącznie 4 i 6)
8. Chris Boucher - vet/1 min (jezeli nie podpisze łącznie 1,2,4,7)

A mógłbys to teraz rozpisać po polsku?

Przykładowo: 

Yabusele podpisujesz jeżeli nie podpiszesz kogokolwiek z grupy - Duncan Robinson/J. Hayes, Looney i Kennard, czy też jak podpiszesz Looneya  to nie podpisujesz Kennarda i jak to się ma do Duncan/Hayes? 

Translejt mnie to bo dla mnie to niejednoznaczne.

Rozumiem że jak podpisujesz X to nie podpisujesz Y - tak?

Edytowane przez Alonzo

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

@człowiek...morza jesteś zwycięzca w kategorii kto zrobi najbardziej pojebane protekcje:

3. Kevon Looney 9.184/1+PO (mid-level) 
4. Jaxon Hayes - min vet/1+PO (jeżeli nie podpiszę łącznie 1 oraz 3)
5. Luke Kennard 9.184/1+PO (mid-level) (jeżeli nie podpisze 3 albo łącznie 1 i 4) 
6. Guerschon Yabusele 9.184/1+PO (mid-level) (jeżeli nie podpisze 3 albo 5 albo łącznie 1 i 4)
7. Bruce Brown min vet/1+PO (jeżeli nie podpiszę  łącznie 1 i 3 albo łącznie 3 i 4 albo łącznie 1 i 5 albo łącznie 4 i 5 albo łącznie 1 i 6 albo łącznie 4 i 6)
8. Chris Boucher - vet/1 min (jezeli nie podpisze łącznie 1,2,4,7)

A mógłbys to teraz rozpisać po polsku?

Przykładowo: 

Yabusele podpisujesz jeżeli nie podpiszesz kogokolwiek z grupy - Duncan Robinson/J. Hayes, Looney i Kennard, czy też jak podpiszesz Looneya  to nie podpisujesz Kennarda i jak to się ma do Duncan/Hayes? 

Translejt mnie to bo dla mnie to niejednoznaczne.

Rozumiem że jak podpisujesz X to nie podpisujesz Y - tak?

mialeś logikę na studiach?

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

To lub jest niejednoznaczne i musze liczyć slary żeby Twoje pi****lenie miało sens - a nie o to chodzi. 

Odpowiesz mi czy mam głosować przy wszystkich ofertach Knicks na NIE? 

ja twojego pytania nie rozumiem szczerze mowaic - "

Yabusele podpisujesz jeżeli nie podpiszesz kogokolwiek z grupy - Duncan Robinson/J. Hayes, Looney i Kennard, czy też jak podpiszesz Looneya  to nie podpisujesz Kennarda i jak to się ma do Duncan/Hayes? "

ale odpowiadajac i powielajac to co napisalem wczesniej

yabusele podpisuje, jeżeli nie podpisalem looneya albo kennarda, a także jeżeli nie podpisałem robinsona i hayes'a razem (czyli ich dwoch jednoczesnie. jezeli podpsize jednego z tej dwojki, to yabusele takze podpisuje. no chyba, ze podpisalem looneya lub kennarda, to wtedy nie)

Edytowane przez człowiek...morza

Teraz, człowiek...morza napisał(a):

ja twojego pytania nie rozumiem szczerze mowaic - "

Yabusele podpisujesz jeżeli nie podpiszesz kogokolwiek z grupy - Duncan Robinson/J. Hayes, Looney i Kennard, czy też jak podpiszesz Looneya  to nie podpisujesz Kennarda i jak to się ma do Duncan/Hayes? "

Ostatni raz- odpowiesz czy nie?

Twoje numerki przełożyłem na nazwiska więc jak Ty tego nie rozumiesz, to kto qurwa ma to rozumieć co poeta miał na myśli?