Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Spada po sezonie sporo niekorzystnych kontraktów oraz co roku wzrasta SC więc będzie uwolnione sporo gotówki i te 7mln to dostanie z palcem w dupie😉

uwielbiam tego typu argumenty, gość odrzuca 7 baniek bo przecież w życiu zarobił już tyle, że może sobie na to pozwolić...

tego typu argument można zastosować do wszystkich graczy w 3 turze, każdy powinien zażądać 1+1PO bo przecież MOŻE zagrać świetny sezon albo za rok będzie sporo gotówki i dostanie więcej

nie chciałbym mieć takich doradców inwestycyjnych Panowie :) 

Edytowane przez 24kobe8

15 minut temu, Tecu napisał(a):

Zdecydowanie się z tym nie zgadzam.

To co opisane to jest prawo zespołu, Team option gdzie gracza nie pytasz się o zdanie.

To jest extension na które może się zgodzić, ale nie musi.

Nie roszczę sobie żadnych praw do podpisania go. Proponuję mu kontrakt w ramach ectension.

I to wszystko. Nie jest to jakiekolwiek wyważanie drzwi czy cwaniackie zagranie. To gracz decyduje. Nie ma o tym nawet słowa w regulaminie, że nie można przedstawiać extension graczowi. Jest to normalna praktyka jak w NBA, dlatego nie widzę jakiejkolwiek możliwości by ta oferta była zdjęta, ponieważ, żadnego punktu regulaminu nie łamie, nie jest to żadne wykorzystanie luk, decyduje nasze zwyczajowe głosowanie z punktu widzenia gracza. Może się po prostu nie zgodzić i grać dalej na two way.

Jeżeli nikt wcześniej nie proponował to nie oznacza, że jest to nielegalne, nie dajmy się zwariować.

Ja nic złego nie robię, daję zwyczajnie propozycję graczowi z której może skorzystać albo nie. Może też dać znać ile by chciał. Negocjuję.

Wrzuciłem temat na Radę - obaczymy jaka będzie decyzja.

Natomiast jak najbardziej wywarzasz drzwi Tecu. Nawet nie wiadomo jak taką ofertę Twoją zaliczyć - gracz jest na 2way i możesz go normalnie przeconvertować, a Ty - nawet nie wiem, czy to zaliczyć do extension, czy też do propozycji kontraktu dla FA, nie rozpisałeś z jakiego to wyjątku. I właściwie dopiero teraz pisząc tego posta dotarło do mnie, że musisz korzystać z jakiegoś wyjątku - a mając RoomMLE - możesz mu zaproponować max 3-letni kontrakt - więc w sumie tak czy inaczej oferta jest nieprawidłowa - co zamyka nam temat Georgea w tej turze z takim kontraktem.

Daj mu 1+1TO przeconvertowując jak chcesz go podpisać. 

5 godzin temu, 24kobe8 napisał(a):

uwielbiam tego typu argumenty, gość odrzuca 7 baniek bo przecież w życiu zarobił już tyle, że może sobie na to pozwolić...

tego typu argument można zastosować do wszystkich graczy w 3 turze, każdy powinien zażądać 1+1PO bo przecież MOŻE zagrać świetny sezon albo za rok będzie sporo gotówki i dostanie więcej

nie chciałbym mieć takich doradców inwestycyjnych Panowie :) 

Tylko to Ty powinieneś przekonać agenta dlaczego już teraz powinien przyjąć tak skonstruowany kontrakt a nie próbować negocjacji np. 2+1PO. Myślę że dla większości na chwilę obecną jest to do odrzucenia.

Moim zdaniem oponenci tego snt wychodzą ze złego założenia. Powinniście zaczac od tego, gdzie podczas 3 tury znalazł sie ZC, tzn otrzymał jedną, jedyną ofertę na 7 mln co patrząc na rynek i to jacy gracze dostali takie kontrakty jest dobrą wartością dla gracza.

Idąc dalej, co moze sie wydarzyć odrzucając ten kontrakt?

To, ze moze dostać jakies 5mln lub nawet minimum w nast turze. I jest to prawdopodobny scenariusz, bo jak wcześniej padało sa nieźli gracze a nie ma hajsu. 

Więc jaki macie plan odrzucając te pieniądze? Na co liczy zawodnik, nie biorąc 7mln i przechodząc do 4 tury? 

Bo na pewno nie moze liczyc na rozwoj finansowy 

@kuba2419 @Braveheart22 

Edytowane przez 24kobe8

@Tecu

Możesz dać 4-letni z cap space. 

Przywróciłem tego Georgea - bo nie mam pojęcia co z nim zrobić, a w temacie Rady też nie wypracowaliśmy jednolitego stanowiska. Sam nie chce tu decyzji podejmować, więc niech głosowanie zadecyduje. I ja już Georgea z lSzablonu nie będę usuwał. 

4 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

@Reikai dlaczego Zach Collins odrzuca?

Bo to jest jego pierwsza oferta, a dostal w pysk 3 latami ung. Troche imo przegiecie.

Jak nie bedzie nic lepszego, to pewnie to klepnie w czwartej, ale i on i agent musza negocjowac taka bieda oferte, pierwsza ich reakcja jest imo "negocjuj, bo to jest slaby kontrakt".

9 minut temu, Reikai napisał(a):

Bo to jest jego pierwsza oferta, a dostal w pysk 3 latami ung. Troche imo przegiecie.

Jak nie bedzie nic lepszego, to pewnie to klepnie w czwartej, ale i on i agent musza negocjowac taka bieda oferte, pierwsza ich reakcja jest imo "negocjuj, bo to jest slaby kontrakt".

to dlaczego takiemu np. adamsowi nie każesz negocjować? xd

Ty Jerome?

Moody?

jaylin williams mial gorszy sezon od collinsa? xd

4 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

to dlaczego takiemu np. adamsowi nie każesz negocjować? xd

Ty Jerome?

Moody?

jaylin williams mial gorszy sezon od collinsa? xd

Czym innym jest kontrakt 1+ 1 u Moodiego chociazby albo 2 letnie, a czym innym 4 lata z czego 3 ung lata dla Veta.

Wskazesz sytuacje gdy ktos z marszu zgadza sie w NBA na 3 ung lata majac 27 lat? Bo poki co ta oferta robi dobrze Knicks i Hawks, ale na pewno nie Collinsowi I zgadzam tu sie z @Braveheart22

2 minuty temu, january napisał(a):

Cp3 ma odejść na swój ostatni sezon i ostatnia szanse na tytuł z finalisty begm za 900k więcej ?

Tu jakas zajebka faktycznie, juz poprawiam.

2 minuty temu, Reikai napisał(a):

Czym innym jest kontrakt 1+ 1 u Moodiego chociazby albo 2 letnie, a czym innym 4 lata z czego 3 ung lata dla Veta.

Wskazesz sytuacje gdy ktos z marszu zgadza sie w NBA na 3 ung lata majac 27 lat? Bo poki co ta oferta robi dobrze Knicks i Hawks, ale na pewno nie Collinsowi I zgadzam tu sie z @Braveheart22

zyjecie w iluzji, ze dostanie wiecej. a jedyne co moze dostac to minimum dla veterana jako alternatywa

dobitnie o tym pokazuje brak zainteresowania.

i nie napisales nic a propos innych zawodnikow

uwalilo sie wam w glowie, bo jest dopisane sign-and-trade 💁‍♂️

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

zyjecie w iluzji, ze dostanie wiecej. a jedyne co moze dostac to minimum dla veterana jako alternatywa

Zdecydowanie jak Collins wole minimum lub bi annuala niz 3 ung sezony z TO.

Dajcie minimum 2 gwarantowane lata i jest git. Naturalna reakcja agenta przy tak ulozonym kontrakcie musi byc proba negocjacji.

4 minuty temu, Reikai napisał(a):

Bo poki co ta oferta robi dobrze Knicks i Hawks, ale na pewno nie Collinsowi

Ta oferta miała dobrze zrobić Collinsowi, bo tam spogląda widmo minimum w naszej grze.

Klepnięcie tego wydawało się naturalne i raczej nie wymagające "wojenki" na argumenty, ale jasne zawodnik woli negocjować, żeby dostać od kogos 8/2 w nast rundzie.

Brawo dla sztabu zawodnika

2 minuty temu, Reikai napisał(a):

Zdecydowanie jak Collins wole minimum lub bi annuala niz 3 ung sezony z TO.

Dajcie minimum 2 gwarantowane lata i jest git. Naturalna reakcja agenta przy tak ulozonym kontrakcie musi byc proba negocjacji.

w takim razie skoro odrzucasz ten deal, powiniensc isc za ciosem i zrobic odrzucenie horforda.

knicks w takim przypadku beda mu mogli zaproponowac wiecej siana, a chyba bez dyskusji, ze wolalby zostac w knicks 💁‍♂️

4 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

w takim razie skoro odrzucasz ten deal, powiniensc isc za ciosem i zrobic odrzucenie horforda.

knicks w takim przypadku beda mu mogli zaproponowac wiecej siana, a chyba bez dyskusji, ze wolalby zostac w knicks 💁‍♂️

No raczej nie widze powodu, zeby Horford mial zostac w Knicks.

1. Nie dostal oferty, dopiero poszla kontra wymuszona oferta, bo Lakers zaoferowali kontrakt.

2. Dostal 2x lepsze siano od zespolu z MVP, ktory ma dziure na centrze.

6 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

No tak Zach Collins zarobił tyle kasy w Nba, ze odrzuca 4 mln zeby zagrać za minimum 🤣🤣

@Reikai jakie 3 sezony UNG? 

Nie Odrzuca, tylko negocjuje poprawienie oferty w 4 turze.

2 lata ung*, tak czy siak naturalne wydaje sie tu proba zmniejszenia ung lat albo chociaz zeby czesc kwoty byla gwarantowana.

Teraz, Reikai napisał(a):

No raczej nie widze powodu, zeby Horford mial zostac w Knicks.

1. Nie dostal oferty, dopiero poszla kontra wymuszona oferta, bo Lakers zaoferowali kontrakt.

2. Dostal 2x lepsze siano od zespolu z MVP, ktory ma dziure na centrze.

co myslisz ze nie zlozylem bo nie bylem zainteresowany?

czy wynikalo to tylko z racjonalnego podejscia do sprawy skoro nie wiemy jak wyglada sytuacja w realu?

absurd

to ze january wyskoczyl jak krolik z kapelusza to idiotyzm, a rzetelne pdoejscie do sytuacji wymaga od nas zaczekania do tego co sie stanie (a moze skonczyc kariere)

i pwotorze raz jeszcze nic nie wskazuje z reala, ani jedno doniesienie, ze rozwazalby odejscie do druzyny typu OKC.

ale Ty wiesz lepiej od samego ala :)

17 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

co myslisz ze nie zlozylem bo nie bylem zainteresowany?

czy wynikalo to tylko z racjonalnego podejscia do sprawy skoro nie wiemy jak wyglada sytuacja w realu?

absurd

to ze january wyskoczyl jak krolik z kapelusza to idiotyzm, a rzetelne pdoejscie do sytuacji wymaga od nas zaczekania do tego co sie stanie (a moze skonczyc kariere)

i pwotorze raz jeszcze nic nie wskazuje z reala, ani jedno doniesienie, ze rozwazalby odejscie do druzyny typu OKC.

ale Ty wiesz lepiej od samego ala :)

Jestem Al Horford I przychodzi czas na skladanie ofert. Wczesniej w lato mowie, ze mam no plans to retire. Pojawily sie one dopiero jak.zaczelo sie przeciagac z GSW przez Kuminge.

1. Na poczatku dostaje oferte tylko od Lakers, w sumie dziwne ze Knicks sie nie zglosili...hmm sam nie wiem, niby tu znam system i miasto, w LA mam dom spokojnej starosci z big3, w Knicks w sumie tez mi spoko. 

2. Oo Knicks sie odezwali, mniejsze siano ale spoko.

3. Odzywa sie zespol z SGA ktory daje mi 2x lepsza kase.

Jakim cudem Horford ma isc do Knicks tutaj?

5 minut temu, Reikai napisał(a):

Jestem Al Horford I przychodzi czas na skladanie ofert. Wczesniej w lato mowie, ze mam no plans to retire.

caly czas jest mowa o retire. od poczatku

nie podpisze z gsw, bedzie retire. i co wowczas?

i puknij się w łeb a nie demagogujesz dlaczego knicks nie zlozyli oferty - masz to wytlumaczone czarno na bialym, wiec dorabianie ideologii to wyraz wyjatkoo zlej woli z twojej strony

7 minut temu, Reikai napisał(a):

3. Odzywa sie zespol z SGA ktory daje mi 2x lepsza kase.

po Ala odezwałyby sie wszsytkie druzyny w NBA, w tym typu OKC. z jakiegos powodu nie wyrazil nimi zadnego zainteresowania. masz to zero-jedynkowo

30 minut temu, Reikai napisał(a):

Nie Odrzuca, tylko negocjuje poprawienie oferty w 4 turze.

2 lata ung*, tak czy siak naturalne wydaje sie tu proba zmniejszenia ung lat albo chociaz zeby czesc kwoty byla gwarantowana.

..ale on dostał ofertę - Knicks robią wymianę z Wolves i Hawks. Potrzebne jest do jej spięcia kilka dodatkowych $$ i wtedy masz kontrakt z Hawks od nas za 7mln$ na kolejny sezon. 

Natomiast 3 lata to wymóg przy s&t - dlatego 2 i 3 rok sa niegwarantowane. 

Zach wg Ciebie odpowiedział - nie, dzięki! Nikt się mną nie interesuje, ale może dostanę w następnej turze coś lepszego niż te Wasze 7mln$ :P