Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Spada po sezonie sporo niekorzystnych kontraktów oraz co roku wzrasta SC więc będzie uwolnione sporo gotówki i te 7mln to dostanie z palcem w dupie😉

uwielbiam tego typu argumenty, gość odrzuca 7 baniek bo przecież w życiu zarobił już tyle, że może sobie na to pozwolić...

tego typu argument można zastosować do wszystkich graczy w 3 turze, każdy powinien zażądać 1+1PO bo przecież MOŻE zagrać świetny sezon albo za rok będzie sporo gotówki i dostanie więcej

nie chciałbym mieć takich doradców inwestycyjnych Panowie :) 

Edytowane przez 24kobe8

15 minut temu, Tecu napisał(a):

Zdecydowanie się z tym nie zgadzam.

To co opisane to jest prawo zespołu, Team option gdzie gracza nie pytasz się o zdanie.

To jest extension na które może się zgodzić, ale nie musi.

Nie roszczę sobie żadnych praw do podpisania go. Proponuję mu kontrakt w ramach ectension.

I to wszystko. Nie jest to jakiekolwiek wyważanie drzwi czy cwaniackie zagranie. To gracz decyduje. Nie ma o tym nawet słowa w regulaminie, że nie można przedstawiać extension graczowi. Jest to normalna praktyka jak w NBA, dlatego nie widzę jakiejkolwiek możliwości by ta oferta była zdjęta, ponieważ, żadnego punktu regulaminu nie łamie, nie jest to żadne wykorzystanie luk, decyduje nasze zwyczajowe głosowanie z punktu widzenia gracza. Może się po prostu nie zgodzić i grać dalej na two way.

Jeżeli nikt wcześniej nie proponował to nie oznacza, że jest to nielegalne, nie dajmy się zwariować.

Ja nic złego nie robię, daję zwyczajnie propozycję graczowi z której może skorzystać albo nie. Może też dać znać ile by chciał. Negocjuję.

Wrzuciłem temat na Radę - obaczymy jaka będzie decyzja.

Natomiast jak najbardziej wywarzasz drzwi Tecu. Nawet nie wiadomo jak taką ofertę Twoją zaliczyć - gracz jest na 2way i możesz go normalnie przeconvertować, a Ty - nawet nie wiem, czy to zaliczyć do extension, czy też do propozycji kontraktu dla FA, nie rozpisałeś z jakiego to wyjątku. I właściwie dopiero teraz pisząc tego posta dotarło do mnie, że musisz korzystać z jakiegoś wyjątku - a mając RoomMLE - możesz mu zaproponować max 3-letni kontrakt - więc w sumie tak czy inaczej oferta jest nieprawidłowa - co zamyka nam temat Georgea w tej turze z takim kontraktem.

Daj mu 1+1TO przeconvertowując jak chcesz go podpisać. 

5 godzin temu, 24kobe8 napisał(a):

uwielbiam tego typu argumenty, gość odrzuca 7 baniek bo przecież w życiu zarobił już tyle, że może sobie na to pozwolić...

tego typu argument można zastosować do wszystkich graczy w 3 turze, każdy powinien zażądać 1+1PO bo przecież MOŻE zagrać świetny sezon albo za rok będzie sporo gotówki i dostanie więcej

nie chciałbym mieć takich doradców inwestycyjnych Panowie :) 

Tylko to Ty powinieneś przekonać agenta dlaczego już teraz powinien przyjąć tak skonstruowany kontrakt a nie próbować negocjacji np. 2+1PO. Myślę że dla większości na chwilę obecną jest to do odrzucenia.