ozzy110 Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 32 minuty temu, Tecu napisał(a): True. Ale ile razy był odrzucany? 2 albo 3 razy nie? Tam nie było jeszcze oferty extension po drodze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 16 godzin temu, Tecu napisał(a): Masz rację. Nikogo nie namawiam do odrzucania, ewentualnie zglaszam uwagę, że to nie jest dobry przepis. Nie jest dobry dla gracza i jego zarobków. Teoretycznie nie jestem obiektywny, ale przytoczę tylko fakty, bez komentarza. Nembhard podpisał przedłużenie za rocznie za średnio więcej niż dostał ofertę od Ciebie a do tego podpisał to przedłużenie rok temu a poszedł w górę jakościowo, więc można z dużą dozą pewności domniemywać, że w tym roku gdyby miał taką możliwość, chciałby i pewnie by dostał, nawet więcej niż rok temu. Też można stwierdzić, że nie miał innych ofert a jednak dostał więcej. To wszystko. Oj, procederów zmieniających zasady gry w tej grze było już sporo jak na przykład wprowadzenie samej właśnie opcji odrzucenia w trakcie FA. Nie namawiam do takich zmian, tylko stwierdzam, że tego typu zmiany już u nas były nawet w trakcie samej tury. Nie śledziłem mocno jakie zmiany padały w ostatnich latach ale jestem zwolennikiem tego by zmiany wchodziły dopiero od nowych sezonów (chyba że ktoś zauważa ewidentny błąd mogący wypatrzeć rozgrywkę ale wtedy byłbym za głosowaniem czy wprowadzamy zmianę od teraz czy od nowego sezonu. Dodatkowo jestem osobą która jeżeli znalazłaby jakąś lukę w regulaminie/rozgrywce to zgłaszam ją do osób zarządzających grą a nie próbuje ją wykorzystać do własnych korzyści). Tyle że to jest mój jeden głos. Szczerze to nawet nie sprawdzałem czy i jakie zarobki ma obecnie Nembhard. Rozmawiając z jednym userem rzuciłem kwotą i jak by on ocenił tą propozycję. I mimo pozytywnej oceny moja pierwsza oferta była wyższa niż ta z rozmowy. Reoferta została jeszcze przeze mnie podbita tak by mieć pewność że 3mln różnicy na całym kontrakcie względem oferty Bucks nie zostanie uznane za nic i stracę gracza. Rok temu nie mogłem dać zawodnikowi korzystnej oferty bo podpisałem go z wyjatku i ograniczały mnie maksymalne kwoty jakie może dostać. Nawet w tym roku w 1 turze byłem przekonany że mogę mu dać ograniczony hajs a inni mogą mnie przebić. No i najważniejsze: skoro widzieliście że zawodnik dostaje nieuczciwą ofertę to można było złożyć kontrofertę jak to zrobiło Bucks. Teraz to chcecie zrobić reasumpcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) ta oferta jest na tyle c***owa, ze jezeli cos teraz ma byc przeglosowane to tylko QO i tyle za rok bez problemu sobie to nadrobi z nawiazka. dlatego akceptacja oferty tupu mid-level od bucks nie ma zadnego sensu dla niego. przypominam, że on extension z pacers podpisał rok temu na 20/rocznie, a od tego czasu jego wartosc mocno wzrosła. tu powinna paść oferta min. zaczynajaca sie od 25 mln rocznie @RonnieArtestics jako fan indiany chyba przyklaśnie Edytowane 12 Sierpnia przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia Ile straci biorąc QO? Aby nadrobić? Chciałbym wiedzieć po prostu ile potem musi ktoś podbić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia Godzinę temu, ignazz napisał(a): Ile straci biorąc QO? Aby nadrobić? Chciałbym wiedzieć po prostu ile potem musi ktoś podbić. A po co ci ta wiedza w II turze FA ? odrzucajac bawimy się w dobrego agenta, który probuje wymusić od klubu więcej. W realu tez trwają czasem dłuższe negocjacje między zawodnikiem a klubem i polegają na tym samym - agent odrzuca pierwsza ofertę a potem są dalsze negocjacje. Dla mnie w tym przypadku to jest prosty wybór i oczywisty, jak kolader się obrazi i nie zlozy oferty to ktoś i tak rzuci mu te full-MLE, więc straci maks 5 mln w 4 lata. Nie wiem po co rozmydlanie tego zagadnienia jakimis opowieściami o QO w drugiej turze FA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia Wszystko ok? 2 godziny temu, człowiek...morza napisał(a): Bam Adebayo: Wolves - 207 845 568$/3+1 PO (max) Suns - 160mln$/ 3+1 PO Odrzuca Głos: Odrzuca Bo nie potrafię znaleźć argumentu na odrzucenie 4 letniego maksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a): A po co ci ta wiedza w II turze FA ? odrzucajac bawimy się w dobrego agenta, który probuje wymusić od klubu więcej. W realu tez trwają czasem dłuższe negocjacje między zawodnikiem a klubem i polegają na tym samym - agent odrzuca pierwsza ofertę a potem są dalsze negocjacje. Dla mnie w tym przypadku to jest prosty wybór i oczywisty, jak kolader się obrazi i nie zlozy oferty to ktoś i tak rzuci mu te full-MLE, więc straci maks 5 mln w 4 lata. Nie wiem po co rozmydlanie tego zagadnienia jakimis opowieściami o QO w drugiej turze FA. To nie ja zacząłem z tym QO. Wręcz był to argument aby nie brał oferty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 12 godzin temu, ozzy110 napisał(a): Wszystko ok? Bo nie potrafię znaleźć argumentu na odrzucenie 4 letniego maksa a to max? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 1 godzinę temu, człowiek...morza napisał(a): a to max? No dla niego maks. Bam nie łapie się na supermaxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia nie no was poyebalo tym nembhardem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia (edytowane) 17 minut temu, człowiek...morza napisał(a): nie no was poyebalo tym nembhardem Grono wzajemnej adoracji i cwaniaczków, którzy głosują za takim beznadziejnym kontraktem po to by w przyszłości mieć argumenty jak sami Brda chcieli taka lipę komuś wcisnąć. bez jaj, gdyby to był january, lub ty ( patrz lamelo rok temu) to juz widzę jaka byłaby afera i jazda na całego @Szulim i inni, przypominam ze macie sie wcielać w role agentów tutaj a nie kolegów managerów, lol. Nie istnieje świat w którym agent Nembhardta podpisuje kontrakt na kwotę podobna do tego co dostał Precious fuckin Achiuwa rok temu. Bez podjęcia żadnej próby negocjacji? Ja jako agent chce conajmniej 80/4 w następnej turze. Edytowane 13 Sierpnia przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia @Pablo81 @Szulim @bogans2 @Reikai @ernie9005 @Sylvinho. @24kobe8 @Alonzo @ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia @RonnieArtestics masz rację - ja swój głos zmieniam źle spojrzałem na ofertę, byłem przekonany że to 70/3 co bym klepał z zamkniętymi oczami 70/4 nie jest wystarczające dla mnie jako cząstka agenta tegoż zawodnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia Tez zmienilem, ale ogolnie wkurwiajace jest to FA gdzie ludzie z cap space nie skladaja ofert. Rockets to o co kaman w ogole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 27 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): Grono wzajemnej adoracji i cwaniaczków, którzy głosują za takim beznadziejnym kontraktem po to by w przyszłości mieć argumenty jak sami Brda chcieli taka lipę komuś wcisnąć. @RonnieArtestics wypraszam sobie, proszę nie wrzucać wszystkich do jednego worka btw. zmieniłem głos po analizie sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia (edytowane) 20 minut temu, Alonzo napisał(a): Dla mnie Nembhard to gracz na MLE. Trzeci najlepszy gracz finalistów NBA ? Wśród drugiego finalisty wszyscy trzej najlepsi dostali właśnie maxa, Nembhard jest dla mnie bliżej maxa niż MLE. Edytowane 13 Sierpnia przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 17 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a): A po co ci ta wiedza w II turze FA ? odrzucajac bawimy się w dobrego agenta, który probuje wymusić od klubu więcej. W realu tez trwają czasem dłuższe negocjacje między zawodnikiem a klubem i polegają na tym samym - agent odrzuca pierwsza ofertę a potem są dalsze negocjacje. Dla mnie w tym przypadku to jest prosty wybór i oczywisty, jak kolader się obrazi i nie zlozy oferty to ktoś i tak rzuci mu te full-MLE, więc straci maks 5 mln w 4 lata. Nie wiem po co rozmydlanie tego zagadnienia jakimis opowieściami o QO w drugiej turze FA. Raczej 9 z groszem straci bo taka jest różnica między ofertami. 20 godzin temu, człowiek...morza napisał(a): ta oferta jest na tyle c***owa, ze jezeli cos teraz ma byc przeglosowane to tylko QO i tyle za rok bez problemu sobie to nadrobi z nawiazka. dlatego akceptacja oferty tupu mid-level od bucks nie ma zadnego sensu dla niego. przypominam, że on extension z pacers podpisał rok temu na 20/rocznie, a od tego czasu jego wartosc mocno wzrosła. tu powinna paść oferta min. zaczynajaca sie od 25 mln rocznie @RonnieArtestics jako fan indiany chyba przyklaśnie Gość już rok temu zagrał dobre PO. I jakoś nie widziałem huraganu ofert. Choć nie było ich do przeczytania kilkadziesiąt a raptem parę. Można było kontrować. Może wtedy było podnosić alarm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 3 minuty temu, Alonzo napisał(a): Sam bardzo lubię Nembharda, ale nie wiem, czy to nie jest trochę overhype po tym jak Indy grała w Finale. Zobacz też na rozwój i grę Nesmitha, a do tego paru innych graczy się fajnie pokazało (sam mam w Kings Bena Shepperda, ktory tez powinien w najbliższym sezonie zyskać na roli i minutach). Coach obiecał podobno Mathurinowi miejsce w s5 więc Nembhard pewnie będzie startującym pg (na sf Nesmith). Obaczymy jak w tym sezonie poprowadzi Indy Nembhard, ale nadal nie widzę w nim gracza pokroju Brunsona - a tak musielibyśmy patrzeć widząc w nim gracza na maxa. Przy rosnącym salary może faktycznie te śr. 20mln$ byłoby ok, ale to też nam dopiero zweryfikuje najbliższy sezon. Kolader jednak dał mu kontrakt zamiast min. dla 2ndrundera, to po śr. 2,5mln$ (jak dobrze kojarzę). I Nembhard tez nie jest graczem, który licytowałby się jak Kuminga strasząc QO i po prostu wziąłby jakąś dobrą ofertę którą by mu agent wywalczył. Trochę niefajne jest to co zrobił Tecu, że złożyłby mu ofertę gdyby nie.. no właśnie co? Terminy są naprawdę długie i każdy może złożyć ofertę, czy nawet później kontrofertę. - ja miałem swojego czasu związane ręce z Lowrym, któremu nie mogłem obiecać, że chce go do końca kariery w moich Magic jako mentora i straciłem go na 2 sezony na rzecz Nets - co było wtedy wyjątkowo nierealistyczne. No i C_M który odrzucał mi supermaxa dla Mitchella, a później nie dał maxa Ballowi (to było wyjątkowo słabe) - teraz walczy o lepsze $$$ dla Nembharda xD Może się przeniesiecie do właściwego tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, Reikai napisał(a): Rockets to o co kaman w ogole? @Regis Rada chętnie by się dowiedziała coś o zarysie planów Rockets na to offseason, bo trochę niewykorzystanty cap space rynek psuje, a nie chcemy ingerować i składać jako Rada ofert - choć jak nic się nie ruszy, to możliwe że w III turze będziemy zmuszeni. 15 minut temu, kuba2419 napisał(a): Może się przeniesiecie do właściwego tematu? Słusznie Nie spojrzałem - a byłem przekonany że to temat FA Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a): Trzeci najlepszy gracz finalistów NBA ? Wśród drugiego finalisty wszyscy trzej najlepsi dostali właśnie maxa, Nembhard jest dla mnie bliżej maxa niż MLE. Sam bardzo lubię Nembharda, ale nie wiem, czy to nie jest trochę overhype po tym jak Indy grała w Finale. Zobacz też na rozwój i grę Nesmitha, a do tego paru innych graczy się fajnie pokazało (sam mam w Kings Bena Shepparda, który tez powinien w najbliższym sezonie zyskać na roli i minutach). Coach obiecał podobno Mathurinowi miejsce w s5 więc Nembhard pewnie będzie startującym pg (na sf Nesmith). Obaczymy jak w tym sezonie poprowadzi Indy Nembhard, ale nadal nie widzę w nim gracza pokroju Brunsona - a tak musielibyśmy patrzeć widząc w nim gracza na maxa. Przy rosnącym salary może faktycznie te śr. 20mln$ byłoby ok, ale to też nam dopiero zweryfikuje najbliższy sezon. Kolader jednak dał mu kontrakt zamiast min. dla 2ndrundera, to po śr. 2,5mln$ (jak dobrze kojarzę). I Nembhard tez nie jest graczem, który licytowałby się jak Kuminga strasząc QO i po prostu wziąłby jakąś dobrą ofertę którą by mu agent wywalczył. Trochę niefajne jest to co zrobił Tecu, że złożyłby mu ofertę gdyby nie.. no właśnie co? Terminy są naprawdę długie i każdy może złożyć ofertę, czy nawet później kontrofertę. - ja miałem swojego czasu związane ręce z Lowrym, któremu nie mogłem obiecać, że chce go do końca kariery w moich Magic jako mentora i straciłem go na 2 sezony na rzecz Nets - co było wtedy wyjątkowo nierealistyczne. No i C_M który odrzucał mi supermaxa dla Mitchella, a później nie dał maxa Ballowi (to było wyjątkowo słabe) - teraz walczy o lepsze $$$ dla Nembharda xD 2 godziny temu, człowiek...morza napisał(a): @Pablo81 @Szulim @bogans2 @Reikai @ernie9005 @Sylvinho. @24kobe8 @Alonzo @ignazz Dla mnie Nembhard to gracz na MLE. (nie ta kolejność - ale przeniosłem swój post). Edytowane 13 Sierpnia przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 13 minut temu, Alonzo napisał(a): Trochę niefajne jest to co zrobił Tecu, że złożyłby mu ofertę gdyby nie.. no właśnie co? Masz rację, biję się w pierś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi