Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Czy możemy już od kolejnego FA włączyć MLE oficjalnie w II turę FA, czy ktoś jeszcze chce tego bronic? 

@january @MarcusCamby ?

..bo później wychodzi mało ofert w I turze (dobrze, że dopuściliśmy dowolne oferty od macierzystych klubów), totalna nuda w II turze i zawalona III tura (tu odciążyliśmy że chociaż nie można minimum w ofertach). 

Teraz, ignazz napisał(a):

W innych latach może to naszej się układać więc dla mnie potencjalne przeciążenie dziś nie jest argumentem na jutro. 

Myślę że w świecie apronow te progi warto jeszcze raz przemyśleć, takie FA może być częściej niż rzadziej.

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

W innych latach może to inaczej się układać więc dla mnie potencjalne przeciążenie dziś nie jest argumentem na jutro. 

Ile tych MLE się podpisuje podczas FA? 

..a poza tym rzuć okiem Iggy na arkusz i salary poszczególnych teamów, i mówię o tych:

6 minut temu, ignazz napisał(a):

(...) innych latach (...)

Już rok temu pisałem:

1. Oferty w 2r z MLE.

2. Wywalić durny pomysł z rzucaniem dowolnych ofert typu minimum w 1R, co rozwala nasz system FA .

Zdania nie zmieniam i pisać o tym dalej mi się nie chce, więc już mnie nie oznaczajcie w temacie tych zmian.

18 minut temu, january napisał(a):

Już rok temu pisałem:

1. Oferty w 2r z MLE.

2. Wywalić durny pomysł z rzucaniem dowolnych ofert typu minimum w 1R, co rozwala nasz system FA .

Zdania nie zmieniam i pisać o tym dalej mi się nie chce, więc już mnie nie oznaczajcie w temacie tych zmian.

1. - pełna zgoda 👍 Mam nadzieję, że uda się to od przyszłego sezonu normalnie wprowadzić. 

2. - tu się z Tobą absolutnie nie zgadzam. To była bardzo dobra zmiana, ale odróżnijmy oferty poważne od niepoważnych. 

Swoja droga jak się zapatrujecie na te oferty dla nembharda ? Może mógłby spróbować to odrzucić i wymusić ciut więcej od Nets?  No bo co ma do stracenia? drugim Schroederem nie bedzie, bo ktoś mu zawsze da te full-MLE. A jakby odrzucił to jest jeszcze szansa ze ktoś z capspace się ocknie i zauważy, ze Nembhard ma piłkę na wyłączność w tym sezonie i robi pewnie sobie w RS breakout year ? 

Wg mnie 70/4 dla trzeciego najlepszego gracza niedoszłych mistrzów NBA to takie trochę naplucie w twarz, ale może jestem biased jako fan Pacers.. 

No ale dostał ofertę jakby był jakims Kumingą, chciałbym więc żeby ukrócić trochę takie cwaniactwo i bezczelne wykorzystywanie sprzyjającej sytuacji na rynku. 

Edytowane przez RonnieArtestics

21 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Swoja droga jak się zapatrujecie na te oferty dla nembharda ? Może mógłby spróbować to odrzucić i wymusić ciut więcej od Nets?  No bo co ma do stracenia? drugim Schroederem nie bedzie, bo ktoś mu zawsze da te full-MLE. A jakby odrzucił to jest jeszcze szansa ze ktoś z capspace się ocknie i zauważy, ze Nembhard ma piłkę na wyłączność w tym sezonie i robi pewnie sobie w RS breakout year ? 

Wg mnie 70/4 dla trzeciego najlepszego gracza niedoszłych mistrzów NBA to takie trochę naplucie w twarz, ale może jestem biased jako fan Pacers.. 

No ale dostał ofertę jakby był jakims Kumingą, chciałbym więc żeby ukrócić trochę takie cwaniactwo i bezczelne wykorzystywanie sprzyjającej sytuacji na rynku. 

Ale napisz kto niby mialby rzucić więcej? Czekać i promować olewanie ostatnio przez @Regis nikt więcej raczej nie są Nembhardowi więcej skoro teraz nie dostał.

Jeszcze @Tecu ma capspace i chyba @ignazz, ja tez nie wiem o co chodzi i czemu nie podbijali, zwłaszcza ze jest rfa i kolader na pewno jest gotowy by  wyrównać więcej. 
Nie chce wzniecać kolejnej burdy, ale Gm spurs jest naprawdę w mojej opinii fatalnym managerem. Od trzech lat nie umie wykorzystać dobrze capspace, bierze jakichś kasztanów sochanow za perełki, oddaje franza za og po to by stracić za darmo… 

Edytowane przez RonnieArtestics

Bywa i tak. 

Na każdego cudownego GM musi wypadać ktoś kto te cudowne ruchy kreuje będąc słaby. 

O moje cap space się nie martw. 

I nie mam aż tyle aby być w wyścigu po gracza który nie zmienia u mnie nic z bolączek klubu. Brak kotwicy i brak kreatora. 

To że go lubisz w RL IND nie jest dla mnie argumentem abym rzucał się akurat na niego. Nie mając aż tyle cap space bo mam jakieś grosze. 

To świetny gracz drugiej linii a ja takich mam aż za nadto. 

Mi brakuje kotwicy. I Franz takim graczem może też nie być. 

Nie mając 1 opcji nie chciałem dawać 300M na pomocników w RL których wam bym sprzedawał jako pierwszą opcję. Co bym dostał za te 300M? Play in?

Ile ja mam tłumaczyć te oczywistości? 

Szukam okazji pozyskania gracza na którym oprze całą grę spurs. Wtedy precyzyjnie przyjdzie czas na uzupełnienie składu takimi Andrew 

Oczywiście nie mogę nic obiecać zgodnie z regulaminem, ale czy mogę napisać tylko, że miałem złożyć ofertę dla Nembharda i Giddeya, ale niestety wyszło jak wyszło?

Tak swoją drogą to wydaje mi się, że ten zakaz obiecywania jest trochę zapisem przeciwko graczom.

Jestem stroną tego sporu ale patrząc z boku nawet nie chce odnosić się do Nembharda tylko do ogółu zawodników w odpowiedź do tego

2 godziny temu, Tecu napisał(a):

Oczywiście nie mogę nic obiecać zgodnie z regulaminem, ale czy mogę napisać tylko, że miałem złożyć ofertę dla Nembharda i Giddeya, ale niestety wyszło jak wyszło?

Tak swoją drogą to wydaje mi się, że ten zakaz obiecywania jest trochę zapisem przeciwko graczom.

Czy to nie będzie tworzyć precedensu że przegrywam gracza w 1 turze ale napiszę że innego gracza (nie maksowego ani nawet blisko) będę w stanie podbić wyżej w drugiej turze tylko zmieńcie głos na nie? Jak sami widzieliśmy było mało ofert w 2 turze, było sporo czasu na złożenie ofert, kontrofert. Teraz już konkretnie do Nembharda. Gracz dostał ode mnie uczciwą ofertę, więc nie widzę powodu by ofertę odrzucić. A co zrobilibyśmy gdyby Haliburton złapał kontuzję wczoraj? Też odrzucimy bo gracz może zacząć kręcić cyfry?

17 minut temu, kolader napisał(a):

Czy to nie będzie tworzyć precedensu że przegrywam gracza w 1 turze ale napiszę że innego gracza (nie maksowego ani nawet blisko) będę w stanie podbić wyżej w drugiej turze tylko zmieńcie głos na nie? Jak sami widzieliśmy było mało ofert w 2 turze, było sporo czasu na złożenie ofert, kontrofert.

Masz rację. Nikogo nie namawiam do odrzucania, ewentualnie zglaszam uwagę, że to nie jest dobry przepis. Nie jest dobry dla gracza i jego zarobków.

18 minut temu, kolader napisał(a):

Teraz już konkretnie do Nembharda. Gracz dostał ode mnie uczciwą ofertę, więc nie widzę powodu by ofertę odrzucić.

Teoretycznie nie jestem obiektywny, ale przytoczę tylko fakty, bez komentarza.

Nembhard podpisał przedłużenie za rocznie za średnio więcej niż dostał ofertę od Ciebie a do tego podpisał to przedłużenie rok temu a poszedł w górę jakościowo, więc można z dużą dozą pewności domniemywać, że w tym roku gdyby miał taką możliwość, chciałby i pewnie by dostał, nawet więcej niż rok temu. Też można stwierdzić, że nie miał innych ofert a jednak dostał więcej.

To wszystko.

26 minut temu, kolader napisał(a):

Czy to nie będzie tworzyć precedensu że przegrywam gracza w 1 turze ale napiszę że innego gracza (nie maksowego ani nawet blisko) będę w stanie podbić wyżej w drugiej turze tylko zmieńcie głos na nie?

Oj, procederów zmieniających zasady gry w tej grze było już sporo jak na przykład wprowadzenie samej właśnie opcji odrzucenia w trakcie FA.

Nie namawiam do takich zmian, tylko stwierdzam, że tego typu zmiany już u nas były nawet w trakcie samej tury.

13 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Jeszcze @Tecu ma capspace i chyba @ignazz, ja tez nie wiem o co chodzi i czemu nie podbijali, zwłaszcza ze jest rfa i kolader na pewno jest gotowy by  wyrównać więcej. 
Nie chce wzniecać kolejnej burdy, ale Gm spurs jest naprawdę w mojej opinii fatalnym managerem. Od trzech lat nie umie wykorzystać dobrze capspace, bierze jakichś kasztanów sochanow za perełki, oddaje franza za og po to by stracić za darmo… 

dla mnie easy ten nembhard do odrzucenia.

sugss rok temu ile dostal? 140 mln/5?

to jest imo wytyczna jaka oferta powinna byc

toz taki dort dostal 25 mln rocznie a jest duzo gorszy

Godzinę temu, człowiek...morza napisał(a):

dla mnie easy ten nembhard do odrzucenia.

sugss rok temu ile dostal? 140 mln/5?

to jest imo wytyczna jaka oferta powinna byc

toz taki dort dostal 25 mln rocznie a jest duzo gorszy

Podobnie jak z LaMelo Ball i maksem, nie było chętnych aby rzucić więcej.