LeweBiodroSmoka Opublikowano Piątek o 15:19 Udostępnij Opublikowano Piątek o 15:19 18 minut temu, Reikai napisał(a): Tatum ostatnie 4 RS: 76, 74, 74, 72. Jak dobrze, ze nie grozi mu zadna kontuzja, skoro nie opuszczal ostatnie 4 lata meczow. no tak, teraz posługujmy się tym przykładem przy każdym extension, przecież wiadomo, że takie akcje dzieją się co chwilę chwilę temu pisałeś, że Kuminga to już Ci nie jest potrzebny, to dlaczego teraz chcesz oszczędzać na najlepszym graczu, przecież żaden gracz z pogranicza top15 nie przyjmie argumentacji o paycut'ie w swoim prime w ramach zabezpieczeniu na wypadek zerwania achillesa, to jest totalny nonsens już nie mówiąc o tym, że ostatnim białym wysokim, którego to spotkało był Okur 15 lat temu, w 90%+ przypadków spotyka to czarnoskórych i to najczęściej z pozycji 1-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano Piątek o 17:19 Udostępnij Opublikowano Piątek o 17:19 1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no tak, teraz posługujmy się tym przykładem przy każdym extension, przecież wiadomo, że takie akcje dzieją się co chwilę A nie dzieja?Mecze NBA to wieczny injury report, co chwile ktos lapie krotsza, dluzsza kontuzje, acle srele. Przyklad Tatuma mial pokazac, ze generalnie c*** wie kto sie komu co odjebie. Skoro mowisz, ze takie rzeczy w prime sie nie zdarzaja, to co z Tatumem, ktory jest w prime i Haliburton, ktory jeszcze nie wszedl w prime. My point is: c*** wie co sie zdarzy komu. 1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): chwilę temu pisałeś, że Kuminga to już Ci nie jest potrzebny, to dlaczego teraz chcesz oszczędzać na najlepszym graczu, Czy Ty wlasnie stwierdziles, ze Kuminga i Sabonis graja w tym samym zespole, skoro laczysz dwa rozne kluby w jedna sytuacje? 1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): przecież żaden gracz z pogranicza top15 nie przyjmie argumentacji o paycut'ie w swoim prime w ramach zabezpieczeniu na wypadek zerwania achillesa, to jest totalny nonsens Przyklad z Achillesem to byl tylko przyklad, jeez. Sa ACL'e I inne duperele, ktore co roku wypierdalaja z zawodnikow z gry na miesiace. Przeciez to NBA to wieczna liga polamancow. Jedyne co oferuje Sabonisowi, to ze skoro nie ma PO bedzie FA, to po sprowadzeniu go do klubu oferuje extension, zeby nie musial w przyszlym sezonie w razie czegos martwic sie, ze wchodzisz polamany w rynek FA. I jaki Paycut?? U nas Sabonis w tym sezonie konczy czteroletni kontrakt i zarabia 34.5 mln. Ja mu oferuje 40 mln plus PO, ktorego nie podejmie. W RL ma inny kontrakt podpisany niedawno, 2 lata temu podpisal extension w 2023.W tym sezonie bedzie zarabial 42 mln. Gdzie tu paycut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Piątek o 18:19 Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:19 48 minut temu, Reikai napisał(a): A nie dzieja?Mecze NBA to wieczny injury report, co chwile ktos lapie krotsza, dluzsza kontuzje, acle srele. Przyklad Tatuma mial pokazac, ze generalnie c*** wie kto sie komu co odjebie. Skoro mowisz, ze takie rzeczy w prime sie nie zdarzaja, to co z Tatumem, ktory jest w prime i Haliburton, ktory jeszcze nie wszedl w prime. My point is: c*** wie co sie zdarzy komu. to tak każdy może sobie teraz napisać, ale dla graczy nie ma to znaczenia, chcą pieniędzy, które odpowiadają jego statusowi w lidze, a Sabonis jest w wąskim gronie, który spokojnie ma prawo żądać supermaxa, a nie kontraktu, który wziął przed chwilą stuletni Harden 52 minuty temu, Reikai napisał(a): Czy Ty wlasnie stwierdziles, ze Kuminga i Sabonis graja w tym samym zespole, skoro laczysz dwa rozne kluby w jedna sytuacje? tak:D no pojebały mi się drużyny, ciężko już nadążyć czasem, kto gdzie przeszedł jesłi jakiś GM ma dwie ekipy 53 minuty temu, Reikai napisał(a): Przyklad z Achillesem to byl tylko przyklad, jeez. Sa ACL'e I inne duperele, ktore co roku wypierdalaja z zawodnikow z gry na miesiace. liczyłem, że tego nie napiszesz, bo rozumiem, że tak jak nam, tak samo Sabowi byś najpierw powiedział o achillesie, potem dopiero o ACLu, biodrze, chorobie pocałunków...? jak pisałem on jest w praktyce turbozdrowy, nie ma żadnego powdou by zakładać u niego taką kontuzje 55 minut temu, Reikai napisał(a): jaki Paycut?? U nas Sabonis w tym sezonie konczy czteroletni kontrakt i zarabia 34.5 mln. Ja mu oferuje 40 mln plus PO, ktorego nie podejmie. W RL ma inny kontrakt podpisany niedawno, 2 lata temu podpisal extension w 2023.W tym sezonie bedzie zarabial 42 mln. Gdzie tu paycut? to co w realu nie ma znaczenia, skoro oferujesz mu nową umowę musisz mu dać wypłatę życia, na którą od zawsze czekał mogłeś spróbować uargumentować, to czymkolwiek innym, nie mówię, że to by się udało, ale wybrałeś raczej najgorszą drogę i uwierz, nikt tego nie kupi, a w zasadzie, to chyba na pewno będziesz zmuszony do wyłożenia maksymalnych pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu O co chodzi z głosami na tak przy Turnerze i Poeltlowi znacznie niżej od tego co dostali w RL? I Giddey w rl też nie klepie sobie z marszu niskiej oferty. Za bardzo u nas te extension lekko wchodzą z marszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 9 minut temu, january napisał(a): O co chodzi z głosami na tak przy Turnerze i Poeltlowi znacznie niżej od tego co dostali w RL? I Giddey w rl też nie klepie sobie z marszu niskiej oferty. Za bardzo u nas te extension lekko wchodzą z marszu. a ile turner dostal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 20 minut temu, january napisał(a): O co chodzi z głosami na tak przy Turnerze i Poeltlowi znacznie niżej od tego co dostali w RL? I Giddey w rl też nie klepie sobie z marszu niskiej oferty. Za bardzo u nas te extension lekko wchodzą z marszu. Poeltl dostał tyle w realu bo to Toronto i oni przez wyższy podatek muszą zawyżać oferty. Moje oferta w ogólnym rozrachunku jest niższa 2,6 mln rocznie w przedziale tych7 lat. Ja też w pierwszej umowie dałem 10 mln więcej w ciągu tych pierwszych 3 lat. Pokazuje to choćby przypadek Quickleya. Oni za te same umowy dostają o wiele mniejsze pieniądze niż jakby grali w USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 35 minut temu, january napisał(a): O co chodzi z głosami na tak przy Turnerze i Poeltlowi znacznie niżej od tego co dostali w RL? I Giddey w rl też nie klepie sobie z marszu niskiej oferty. Za bardzo u nas te extension lekko wchodzą z Turner w takim samym czasie zarobia podobne pieniądze co w Bux, jakieś 1.5mln różnicy na sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Na starcie gry nie było mówione że wszystkie miasta są u nas równe? Druzyny z Teksasu i Florydy będą mieć handicap, jeśli mamy nawet podatki brać pod uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Odwieczna dyskusja o tym. Lakers mogą sobie do woli korzystać z plusów Hollywood ale jak już piszemy o podatkach to nagle wszyscy są równi. Nowe nie znałem. Było założenie równości które jest wygodne dla wszystkich którzy korzystają z nierówności w RL NBA. Ze względu na pewne nierówności RL NBA gwiazdy idą w różne strony i my robimy często kalkę tych ruchów. Jest to łamaniem zasady równości poprzez fakt tej kalki. Vide syn Brona i liceum. Jak nie ma u nas podatków to tym bardziej nie powinno być szkół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 2 godziny temu, LONGER01 napisał(a): Na starcie gry nie było mówione że wszystkie miasta są u nas równe? Druzyny z Teksasu i Florydy będą mieć handicap, jeśli mamy nawet podatki brać pod uwagę No były. Dlatego pokazuję dlaczego Poeltl tyle dostał i że w Stanach dostałby mniej. Czyli tyle ile dostanie ode mnie "Playing for the Toronto Raptors, a Canadian team, results in higher overall taxes for American NBA players compared to playing for a US team, due to Canada's tax system. While US players for the Raptors are taxed on their income earned in Canada, they also face US federal and state taxes on their worldwide income. This contrasts with playing for a US team, where they'd only be taxed by the US federal and state governments." Dlatego Poeltl dostał ode mnie mniej. Realnie zarobi tyle samo co w Kanadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, ozzy110 napisał(a): No były. Dlatego pokazuję dlaczego Poeltl tyle dostał i że w Stanach dostałby mniej. Czyli tyle ile dostanie ode mnie "Playing for the Toronto Raptors, a Canadian team, results in higher overall taxes for American NBA players compared to playing for a US team, due to Canada's tax system. While US players for the Raptors are taxed on their income earned in Canada, they also face US federal and state taxes on their worldwide income. This contrasts with playing for a US team, where they'd only be taxed by the US federal and state governments." Dlatego Poeltl dostał ode mnie mniej. Realnie zarobi tyle samo co w Kanadzie. Poeltl nie jest Amerykaninem chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Austryjak. Jakby grał w USA by go deportowano u nas mistrza robi Toronto Zbiera ludzi z zagranicy i płaci im mniej bo i tak zarobią więcej. Tak pisał GM. Ten fikołek jest najlepszą rzeczą jaką czytałem w begm od afery spółdzielni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi