Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Teraz, człowiek...morza napisał(a):

JA pi****leEEEEEEEEE

With the Defensive Player of the Year award, Mobley's five-year rookie extension jumps from $224 million to $269 million.

Ale to u Ciebie nie, skoro nie miales takiego zapisu przy skladaniu oferty.

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Reikai po opuszczeniu rady widzę stałeś się czołowym smerfem marudą :)

E tam, po prostu punktuje beznadziejne, niejasne zapisy.

Raz liczymy z automatu co w rl, raz trzeba przy ofercie dopisac bonusy, raz liczymy tak, raz srak.

4 godziny temu, january napisał(a):

Nie mamy, ale CM jak składał ofertę extension dla Mobleya to napisal 'max jak w RL', więc będzie 30% max tu po DPOY.

Trzeba będzie uważniej się przyglądać ofertą maxów w takim razie na FA, gdyż w pewnych przypadkach wręcz nie wypada, żeby nie było tych bonusów.

• 2 miesiące temu...

FA 2025 

Jeszcze nie mamy ogłoszonego oficjalnie salary cap na nowy sezon, nadal jeszcze nie są rozstrzygnięte wszystkie opcje w kontraktach graczy. Oczywiście też salary jakie będą miały przysłowiowego 1 lipca poszczególne teamy jest jeszcze płynne, ale można już wstępnie zobaczyć na czym stoimy.

1. Wygląda na to, że cap space w wysokości maxa mogą mieć Hawks @24kobe8 i Rockets @Regis - i to te dwa kluby mogą odegrać kluczową rolę w tych FA. I o ile w Hawks nowy GM może chcieć powalczyć o wzmocnienie Wembyego już teraz, to plany GMa Rockets ciężko przewidzieć - czy zaatakuje jakiegoś max playera, czy też za assety będzie znów przejmował niechciane kontrakty.

Ponadto jeszcze jednym graczem mogą tu być Spurs, którzy potrzebują kreatora do s5, a mając około 25mln$ cap space mogą na rynku FA takowego znaleźć. Podobnym cap space mogą dysponować Wizards, którzy również mogą mieć ochotę już w tym sezonie włączyć się w walkę o playoffs, co zasygnalizował nam GM wybierając w drafcie dwóch ciekawych graczy i pozyskując w wymianie D. Vassella.

2. Druga grupa teamów, które powinny odegrać również kluczowe role na FA, to drużyny, które będą miały prawa birda do swoich max playerów - Wolves, Lakers, Bucks, Suns, czy też Nets i Clippers oraz Jazz. Tych ostatnich czeka trudna decyzja odnośnie Giddeya, natomiast Clippers żeby podpisać Cunninghama będa musieli dokonać istotnego ruchu kadrowego. Nets i Suns wydają się kontrolować sytuację swoich wysokich All Starów, ale  nie powinni ryzykować rozdrażnienia swoich Gwiazd jakimiś niepoważnymi propozycjami. W Lakers sytuacja z opcjami LeBrona i Duranta jest cały czas jeszcze nierozstrzygnięta, ale ciekawe jak rozegra FA swoich ikon niekonwencjonalny GM Lakers. Trudne decyzje czekają też Wolves. Obaczymy też czy Bux uda się utrzymać Bridgesa. Tu moja dygresja - czy BeGM pójdzie w offseason w s&t, QO i 1+1PO? -  bo nie wyobrażam sobie szantażowania uznanych Gwiazd  tym, że na rynku nikt nie ma cap space. To co się stało w poprzednim sezonie z Ballem było niepoważne, bo gracz zwyczajnie wymusiłby trade lub maxa.. Pytanie jak to będzie u nas wyglądało w to offseason?

3. Oczywiście wymiany oraz stretch graczy mogą zwiększyć możliwości co poniektórych klubów, ale raczej zanosi się na to, że większość pozostałych teamów będzie operowała na wyjątkach i prawach do swoich graczy. Hard capy będą wymuszały też różne ruchy których GMowie by nie wykonywali gdyby właśnie nie trudne sytuacje finansowe. Ciekawe moga być losy Kumingi z Warriors i jego QO, co Celtics zrobią z Gaffordem? Jak Knicks wykorzystają swoją elastyczność do wymian? Jakie zmiany szykują się ostatecznie w Nuggets? Jak drużyny (tu nie będę wymieniał) rozwiążą swoje problemy z hard capami, oraz z 1st i 2nd apron, które kilka już teraz przekracza lub jest tego bliskie, a trzeba jeszcze uzupełnić skład do końca FA do 13-14 graczy na kontraktach. 

Przy okazji - Kings mają fajne spadające kontrakty Fultza, czy Landale które najprawdopodobniej będą mogły posłużyć gdzieś pod wymianę i np stretch Fultza. 

Szykuje nam się naprawdę ciekawe FA Panowie :) 

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

W Lakers sytuacja z opcjami LeBrona i Duranta jest cały czas jeszcze nierozstrzygnięta, ale ciekawe jak rozegra FA swoich ikon niekonwencjonalny GM Lakers

Zobaczymy:) W RL ponoć LJ ma podjąć opcję gracza, więc wkraczamy na niezbadane tory jak u nas odrzuci:)

W dniu 14.01.2025 o 09:09, january napisał(a):

Wyniki:

Josh Okogie -> Lakers 1y min
Thomas Bryant -> Cavaliers 1+1 min PO
Jamison Battle -> Raptors two-way
Tyrese Martin -> Timberwolves 1y min
Brandon Boston -> Pacers 5,6/1+1 PO
Garrison Mathews -> Mavericks 1+1 PO min
Tosan Evbuomvan -> Timberwolves two-way
Moussa Diabate -> Pelicans two-way
Ryan Rollins -> Heat 1y min
Micah Porter -> Cavaliers two-way
Ibou Badji -> Thunder two-way
Hason Ward -> Thunder two-way

FA -> Alex Len, Tristan Thompson, Pat Connaughton, Seth Curry, DeAndre Jordan, Quenton Jackson, Isaac Jones

Extension

Podpisują

Jalen Green (Trailblazers) 140 250 000 / 4+1PO
Jalen Suggs (Trailblazers) 140 250 000 / 4+1PO
Corey Kispert (Trailblazers) 50/4
Alperen Sengun (Nets) 185/4+1 PO
Fred VanVleet opt-out + 78/2+1 PO
Jarrett Allen 110/4
Jose Alvarado 9/2
Kyle Kuzma opt-out + 60/3

Odrzucają

Giannis Antetokounmpo
Clint Capela
Miles McBride

Prosiłbym o uwzględnienie extension Senguna, które zostało zaakceptowane w połowie stycznia a nie widzę go w excelu 

Ja w tym sezonie nie zajmowałem się arkuszem jakby co @january. Zaraz to dodam @kolader

Ale to już było mówione, że oferta była po terminie na składanie ofert extension po rookie umowach. I trąbiłem radzie, żeby wprowadzić dodatkowy termin na takie podpisy biorąc pod uwagę, że extension wlatują nawet ostatniego dnia.

Tak przecież straciłem Avdije bo według niektórych moja oferta była za słaba a była lepsza w porównaniu do RL NBA. 

Także @kolader Sengun czeka na ofertę podczas Free Agency

37 minut temu, ozzy110 napisał(a):

Ja w tym sezonie nie zajmowałem się arkuszem jakby co @january. Zaraz to dodam @kolader

Ale to już było mówione, że oferta była po terminie na składanie ofert extension po rookie umowach. I trąbiłem radzie, żeby wprowadzić dodatkowy termin na takie podpisy biorąc pod uwagę, że extension wlatują nawet ostatniego dnia.

Tak przecież straciłem Avdije bo według niektórych moja oferta była za słaba a była lepsza w porównaniu do RL NBA. 

Także @kolader Sengun czeka na ofertę podczas Free Agency

Z tego co pamiętam to pojawiła się informacja o podpisie Senguna w rl (na stronie NBA to 22.10.2024) i w pierwszym możliwym terminie złożyłem mu takie samo. Wtedy nikt nie poruszał kwestii że jest po terminie i oferta jest nie ważna tylko zostali to poddanie pod głosowanie i ogłoszono że podpisał extension.

Ale to z tego wynika że nie tylko Sengun nie podpisał extension. Bo czym się różni jego extension od extension dla Greena, Suggsa czy Kisperta czyli gości podpisanych w tym samym terminie, będących z tego samego draftu a ich nowe kontrakty są wpisane w excelu?

2 minuty temu, kolader napisał(a):

Z tego co pamiętam to pojawiła się informacja o podpisie Senguna w rl (na stronie NBA to 22.10.2024) i w pierwszym możliwym terminie złożyłem mu takie samo. Wtedy nikt nie poruszał kwestii że jest po terminie i oferta jest nie ważna tylko zostali to poddanie pod głosowanie i ogłoszono że podpisał extension.

Ale to z tego wynika że nie tylko Sengun nie podpisał extension. Bo czym się różni jego extension od extension dla Greena, Suggsa czy Kisperta czyli gości podpisanych w tym samym terminie, będących z tego samego draftu a ich nowe kontrakty są wpisane w excelu?

Już nie są