kuba2419 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca 9 minut temu, człowiek...morza napisał(a): predzej mi kutas trzeci urosnie niz janis wygra misia z grizzlies Czy wygra to zobaczymy ale na pewno powalczy jak będzie zdrowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2 minuty temu, kuba2419 napisał(a): Czy wygra to zobaczymy ale na pewno powalczy jak będzie zdrowy. predzej mi trzeci kutas urosnie niż realnie powalczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia JA pi****leEEEEEEEEE With the Defensive Player of the Year award, Mobley's five-year rookie extension jumps from $224 million to $269 million. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Teraz, człowiek...morza napisał(a): JA pi****leEEEEEEEEE With the Defensive Player of the Year award, Mobley's five-year rookie extension jumps from $224 million to $269 million. Ale to u Ciebie nie, skoro nie miales takiego zapisu przy skladaniu oferty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 11 minut temu, Reikai napisał(a): Ale to u Ciebie nie, skoro nie miales takiego zapisu przy skladaniu oferty. Przecież maxy mamy takie jak w rl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 17 minut temu, Alonzo napisał(a): Przecież maxy mamy takie jak w rl. przy all-nba jeszcze może wzrosnąć, right? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 1 godzinę temu, Alonzo napisał(a): Przecież maxy mamy takie jak w rl. To po co te dodatkowe zapisy przy kontraktach, skoro raz ich nie ma, a raz z automatu przypisujemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 6 minut temu, Reikai napisał(a): To po co te dodatkowe zapisy przy kontraktach, skoro raz ich nie ma, a raz z automatu przypisujemy? Reikai po opuszczeniu rady widzę stałeś się czołowym smerfem marudą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Teraz, MarcusCamby napisał(a): Reikai po opuszczeniu rady widzę stałeś się czołowym smerfem marudą E tam, po prostu punktuje beznadziejne, niejasne zapisy. Raz liczymy z automatu co w rl, raz trzeba przy ofercie dopisac bonusy, raz liczymy tak, raz srak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2 godziny temu, Alonzo napisał(a): Przecież maxy mamy takie jak w rl. Nie mamy, ale CM jak składał ofertę extension dla Mobleya to napisal 'max jak w RL', więc będzie 30% max tu po DPOY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Teraz, january napisał(a): Nie mamy, ale CM jak składał ofertę extension dla Mobleya to napisal 'max jak w RL', więc będzie 30% max tu po DPOY. No I wyjasnione i to ma sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 4 godziny temu, january napisał(a): Nie mamy, ale CM jak składał ofertę extension dla Mobleya to napisal 'max jak w RL', więc będzie 30% max tu po DPOY. Trzeba będzie uważniej się przyglądać ofertą maxów w takim razie na FA, gdyż w pewnych przypadkach wręcz nie wypada, żeby nie było tych bonusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca FA 2025 Jeszcze nie mamy ogłoszonego oficjalnie salary cap na nowy sezon, nadal jeszcze nie są rozstrzygnięte wszystkie opcje w kontraktach graczy. Oczywiście też salary jakie będą miały przysłowiowego 1 lipca poszczególne teamy jest jeszcze płynne, ale można już wstępnie zobaczyć na czym stoimy. 1. Wygląda na to, że cap space w wysokości maxa mogą mieć Hawks @24kobe8 i Rockets @Regis - i to te dwa kluby mogą odegrać kluczową rolę w tych FA. I o ile w Hawks nowy GM może chcieć powalczyć o wzmocnienie Wembyego już teraz, to plany GMa Rockets ciężko przewidzieć - czy zaatakuje jakiegoś max playera, czy też za assety będzie znów przejmował niechciane kontrakty. Ponadto jeszcze jednym graczem mogą tu być Spurs, którzy potrzebują kreatora do s5, a mając około 25mln$ cap space mogą na rynku FA takowego znaleźć. Podobnym cap space mogą dysponować Wizards, którzy również mogą mieć ochotę już w tym sezonie włączyć się w walkę o playoffs, co zasygnalizował nam GM wybierając w drafcie dwóch ciekawych graczy i pozyskując w wymianie D. Vassella. 2. Druga grupa teamów, które powinny odegrać również kluczowe role na FA, to drużyny, które będą miały prawa birda do swoich max playerów - Wolves, Lakers, Bucks, Suns, czy też Nets i Clippers oraz Jazz. Tych ostatnich czeka trudna decyzja odnośnie Giddeya, natomiast Clippers żeby podpisać Cunninghama będa musieli dokonać istotnego ruchu kadrowego. Nets i Suns wydają się kontrolować sytuację swoich wysokich All Starów, ale nie powinni ryzykować rozdrażnienia swoich Gwiazd jakimiś niepoważnymi propozycjami. W Lakers sytuacja z opcjami LeBrona i Duranta jest cały czas jeszcze nierozstrzygnięta, ale ciekawe jak rozegra FA swoich ikon niekonwencjonalny GM Lakers. Trudne decyzje czekają też Wolves. Obaczymy też czy Bux uda się utrzymać Bridgesa. Tu moja dygresja - czy BeGM pójdzie w offseason w s&t, QO i 1+1PO? - bo nie wyobrażam sobie szantażowania uznanych Gwiazd tym, że na rynku nikt nie ma cap space. To co się stało w poprzednim sezonie z Ballem było niepoważne, bo gracz zwyczajnie wymusiłby trade lub maxa.. Pytanie jak to będzie u nas wyglądało w to offseason? 3. Oczywiście wymiany oraz stretch graczy mogą zwiększyć możliwości co poniektórych klubów, ale raczej zanosi się na to, że większość pozostałych teamów będzie operowała na wyjątkach i prawach do swoich graczy. Hard capy będą wymuszały też różne ruchy których GMowie by nie wykonywali gdyby właśnie nie trudne sytuacje finansowe. Ciekawe moga być losy Kumingi z Warriors i jego QO, co Celtics zrobią z Gaffordem? Jak Knicks wykorzystają swoją elastyczność do wymian? Jakie zmiany szykują się ostatecznie w Nuggets? Jak drużyny (tu nie będę wymieniał) rozwiążą swoje problemy z hard capami, oraz z 1st i 2nd apron, które kilka już teraz przekracza lub jest tego bliskie, a trzeba jeszcze uzupełnić skład do końca FA do 13-14 graczy na kontraktach. Przy okazji - Kings mają fajne spadające kontrakty Fultza, czy Landale które najprawdopodobniej będą mogły posłużyć gdzieś pod wymianę i np stretch Fultza. Szykuje nam się naprawdę ciekawe FA Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2 godziny temu, Alonzo napisał(a): W Lakers sytuacja z opcjami LeBrona i Duranta jest cały czas jeszcze nierozstrzygnięta, ale ciekawe jak rozegra FA swoich ikon niekonwencjonalny GM Lakers Zobaczymy:) W RL ponoć LJ ma podjąć opcję gracza, więc wkraczamy na niezbadane tory jak u nas odrzuci:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca W dniu 14.01.2025 o 09:09, january napisał(a): Wyniki: Josh Okogie -> Lakers 1y min Thomas Bryant -> Cavaliers 1+1 min PO Jamison Battle -> Raptors two-way Tyrese Martin -> Timberwolves 1y min Brandon Boston -> Pacers 5,6/1+1 PO Garrison Mathews -> Mavericks 1+1 PO min Tosan Evbuomvan -> Timberwolves two-way Moussa Diabate -> Pelicans two-way Ryan Rollins -> Heat 1y min Micah Porter -> Cavaliers two-way Ibou Badji -> Thunder two-way Hason Ward -> Thunder two-way FA -> Alex Len, Tristan Thompson, Pat Connaughton, Seth Curry, DeAndre Jordan, Quenton Jackson, Isaac Jones Extension Podpisują Jalen Green (Trailblazers) 140 250 000 / 4+1PO Jalen Suggs (Trailblazers) 140 250 000 / 4+1PO Corey Kispert (Trailblazers) 50/4 Alperen Sengun (Nets) 185/4+1 PO Fred VanVleet opt-out + 78/2+1 PO Jarrett Allen 110/4 Jose Alvarado 9/2 Kyle Kuzma opt-out + 60/3 Odrzucają Giannis Antetokounmpo Clint Capela Miles McBride Prosiłbym o uwzględnienie extension Senguna, które zostało zaakceptowane w połowie stycznia a nie widzę go w excelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2 minuty temu, kolader napisał(a): Prosiłbym o uwzględnienie extension Senguna, które zostało zaakceptowane w połowie stycznia a nie widzę go w excelu @Alonzo @ozzy110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Jeszcze by pomóc to brzmiało to tak Brooklyn Nets Oferuję extension dla Senguna na warunkach jakie ma w rl NBA czyli 185mln/4+1PO (33 944 954 / 35 642 202 / 37 339 450 / 39 036 697 / 39 036 697 - opcja zawodnika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Ja w tym sezonie nie zajmowałem się arkuszem jakby co @january. Zaraz to dodam @kolader Ale to już było mówione, że oferta była po terminie na składanie ofert extension po rookie umowach. I trąbiłem radzie, żeby wprowadzić dodatkowy termin na takie podpisy biorąc pod uwagę, że extension wlatują nawet ostatniego dnia. Tak przecież straciłem Avdije bo według niektórych moja oferta była za słaba a była lepsza w porównaniu do RL NBA. Także @kolader Sengun czeka na ofertę podczas Free Agency Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 37 minut temu, ozzy110 napisał(a): Ja w tym sezonie nie zajmowałem się arkuszem jakby co @january. Zaraz to dodam @kolader Ale to już było mówione, że oferta była po terminie na składanie ofert extension po rookie umowach. I trąbiłem radzie, żeby wprowadzić dodatkowy termin na takie podpisy biorąc pod uwagę, że extension wlatują nawet ostatniego dnia. Tak przecież straciłem Avdije bo według niektórych moja oferta była za słaba a była lepsza w porównaniu do RL NBA. Także @kolader Sengun czeka na ofertę podczas Free Agency Z tego co pamiętam to pojawiła się informacja o podpisie Senguna w rl (na stronie NBA to 22.10.2024) i w pierwszym możliwym terminie złożyłem mu takie samo. Wtedy nikt nie poruszał kwestii że jest po terminie i oferta jest nie ważna tylko zostali to poddanie pod głosowanie i ogłoszono że podpisał extension. Ale to z tego wynika że nie tylko Sengun nie podpisał extension. Bo czym się różni jego extension od extension dla Greena, Suggsa czy Kisperta czyli gości podpisanych w tym samym terminie, będących z tego samego draftu a ich nowe kontrakty są wpisane w excelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2 minuty temu, kolader napisał(a): Z tego co pamiętam to pojawiła się informacja o podpisie Senguna w rl (na stronie NBA to 22.10.2024) i w pierwszym możliwym terminie złożyłem mu takie samo. Wtedy nikt nie poruszał kwestii że jest po terminie i oferta jest nie ważna tylko zostali to poddanie pod głosowanie i ogłoszono że podpisał extension. Ale to z tego wynika że nie tylko Sengun nie podpisał extension. Bo czym się różni jego extension od extension dla Greena, Suggsa czy Kisperta czyli gości podpisanych w tym samym terminie, będących z tego samego draftu a ich nowe kontrakty są wpisane w excelu? Już nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi