RappaR Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Znacie jakieś fajne, proste przepisy albo gotowe produkty? Ja ze swojej strony się podzielę bardzo prostym przepisem rodzinnym, co jednak jak dałem posmakować kilku kumplom, bardzo się spodobało. Robimy kanapkę z chlebem, serem i szynką i co tam chcecie wedle uznania, rozbijamy jajko i maczamy z dwóch stron w nim i następnie na patelnię na kilka minut. Wiem, że brzmi banalnie, ale naprawdę smaczne i fajne urozmaicenie w kuchni od czasu do czasu. Tutaj też nie szukam czegoś na 3 godziny roboty, bo mieszkam sam i naprawdę jak gotuję tylko dla siebie, to nie chce mi się siedzieć w kuchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 No generalnie gotowanie, jak już przełamiesz takie pierwsze wtf, to jest bardzo łatwa rzecz. Oczywiście mówię tu o takim poziomie, że ma być smaczne i oryginalne, a nie tworzenie od zera jakiś stu smaków świata. Coś prostego na szybko. Zajmie ze 20 minut. Kup piersi z kurczaka, przetnij w sznycle i wrzuć na 10-12 minut do piekarnika na 180 stopni. W tym czasie siekasz cebulę wrzucasz na ogień, najlepiej na maslo rozgrzane. Kroisz grubo pieczarki i dorzucasz do zeszklonej cebuli. Jak się kurczak już zrobi to wyciągasz, wrzucasz na niego pieczarki z cebulą, przykrywasz mozarella i jeszcze na 2-3 minuty to zostawiasz. Dobierz makaron czy ziemniaki wedle uznania i gotowe. Zdejmij fartucha . Ja lubię do tego kupić świeża bagietkę, pokroić wszerz, obsypać czosnkiem i to jeszcze w maśle podsmażyć chwilę. Pamiętaj o soli i pieprzu do mięsa i pieczarek wedle uznania. Daj znać czy kuchnia cała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 No akurat to jest tak podstawy posiłek, że nawet nie chciałem o tym wspominać chociaż ja wolę wszystko najpierw pokroić wymieszać w misce i potem na patelnię razem. Jedynie marchew się dłużej smaży to ją daję pierwszą. Podobna wersja z karczkiem, chociaż więcej zabawy by najpierw zrobić mięso, a potem warzywa Jeszcze mi się przypomniało "sos curry", czyli do śmietany dodać trochę czosnku i dużo curry i wychodzi też bardzo prosty i bardzo smaczny sos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qooniu Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 1. Nakrać cheleba według uznania.2. Kupic wuszty, pokrać. 3. Nałożyć pokrojone wuszty na chleb. Jak za trudne to przegryzać jedne drugim. Piwko do smaku i vuala, amaro klęka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Polecam kabanosy. Wystarczy wyjac z opakowania i danie gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 1. Szklanka z wódką. 2. Bierzesz kiełbasę i kroisz jak tam sobie Pan życzy. Bierzesz cebulę i kroisz w grube piórka. Masło/olej + patelnia + kiełbasa. Jak się trochę usmaży to sypiesz jakimiś przyprawami żeby wchłonęły się razem z tłuszczem do kiełbadrona. Potem dorzucasz cebulę i nakurwiasz, aż zmięknie. Sypiesz ostrą paprykę (ważne żeby była sypka) i mieszasz. Dolewasz do tego trochę piwa i czekasz aż wyparuje i zrobi razem z papryką fajną glazurę na cebulę i kiełbasę. Możesz do tego piwa dodać przecieru z chili jak nie masz sypkiej papryki. Do miski i wpierdalasz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 ech k**** panowie ale sie glodny zrobilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentor Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 1. Nakrać cheleba według uznania. 2. Kupic wuszty, pokrać. 3. Nałożyć pokrojone wuszty na chleb. Jak za trudne to przegryzać jedne drugim. Piwko do smaku i vuala, amaro klęka. Potwierdzam. Spróbowałem wczoraj i niebo w gębie. Mało tego! Dziś powtórzyłem plan z lekką tylko modyfikacją, zignorowałem punkty 1-3 i ciągle jest w dechę, dzięki Koniu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 21 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) NIe wiedziałem, który temat wybrać. Czeka mnie szybciutka wizyta w Warszawie. Potrzebuję rady od warszawiaków. Gdzie blisko centrum można tanio i dobrze zjeść (jakiś Bar Mleczny, dobry "chińczyk", jakaś dobra zupa typu Gulasz Węgierski). Wszelkie stołówki w Żłotych Tarasach odpadają. Z kilka lat temu była fajna wietnamska knajpka przy Placu Konstytucji, z tego co w necie szperałem, to chyba jej nie ma. Jest tam teraz sexy duck. Jakieś większe sklepy typu : Tesco, Careffour, Leclerc blsko centrum są, czy najbliższe molochy za Dworcem Zachodnim dopiero? Edytowane 21 Października 2018 przez DeltaCenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 21 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Jakieś większe sklepy typu : Tesco, Careffour, Leclerc blsko centrum są, czy najbliższe molochy za Dworcem Zachodnim dopiero? Carrefour jest w Złotych Tarasach. Duże Tesco jest na Kabatach, z centralnego to ~25 minut (metrem). Nie wiem gdzie będziesz, ale generalnie google map mówisz masz. Co do jedzenia to nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Znacie Proper Tasty? Chyba wszyscy znają, problem taki, że oni lubią masło smażyć na maśle i polewać olejem, zna ktoś jakąś alternatywę ale z fit przepisami? Nie musi być nawet bardzo podobne, po prostu jakiś fanpage z przepisami, gdzie podają gramaturę, kaloryczność i pokazują na krótkich filmikach w jakości lepszej niż kręconej kalkulatorem jak to się robi. Omlety zagryzane kurczakiem z ryżem są passe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 za 88 zeta w Lidlu można kupić toster z wymiennymi wkładami na gofry grill i tosty kupiłem oczyściłem zgodnie z instrukcją i daje radę choć brzydkie to jest z wyglądu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 za 88 zeta w Lidlu można kupić toster z wymiennymi wkładami na gofry grill i tosty kupiłem oczyściłem zgodnie z instrukcją i daje radę choć brzydkie to jest z wyglądu Robiłeś gofry? Pamiętam że rodzicom takie coś kupiłem i o ile grzanki i tosty ogarniał, tak gofry miały konsystencję gdzieś pomiędzy tym co w misce, a tym co powinno być na talerzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Szczypta soli i łyżka proszku do pieczenia plus olej reguluje konsystencje. Ile mleka jajka czy maki znajdziesz w necie Jakoś mąki decyduje. Weź najlepsza i dopłać te 50 gr )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Szczypta soli i łyżka proszku do pieczenia plus olej reguluje konsystencje. Ile mleka jajka czy maki znajdziesz w necie Jakoś mąki decyduje. Weź najlepsza i dopłać te 50 gr )) Z tego co pamiętam to raczej chodziło o to, że nawet 20 minut nic nie dało, po prostu moc wystarczała na tosty, ale nie na gofry, a może faktycznie masa była do dupy, nie wiem. Uraz sprzed lat do takich urządzeń pozostał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 4 minuty i było jedzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 (edytowane) Odświeżam. Cos gotujecie? Jakiś fajny przepis, po ktorym gosciom opara kopara? Ulubiona kuchnia? Wczoraj byłem z @ely3 w Malika w Gdynii i polecam bardzo, jadlem pyszne bavette wołowa. Ale burgerem z McDonalda też nie pogardzę. Ogólnie kto nie lubi jesc, temu nie ufam. Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, Reikai napisał: Cos gotujecie? Jakiś fajny przepis, po ktorym gosciom opara kopara? Ulubiona kuchnia? Od wizyty w Korei zakochałem się w ich kuchni. To chyba jedna z najmniej znanych w Polsce kuchni z tej części świata, królują pad thaie, tom yum/tom kha czy inne chow mein, z Japonii głównie miso i sushi, a Korea jakoś tak po macoszemu, a gdy się dostosuje poziom ostrości z koreańskiego na europejski to jest mnóstwo potraw. Tteokbokki czyli kluski ryżowe z ciastkami rybnymi w ostrym sosie Ramyeon czyli kluski instant, jednak nieco inne niż nasze knorry i amino, no i nie zalewane gorącą wodą tylko gotowane w garnku przez 4-6min Rabokki czyli połączenie obu powyższych Bulgogi - wołowina krojona w cienkie paski w charakterystycznej marynacie Kimchi jjigae, budae jjigae, wszystkie inne jjigae w zależności od preferencji Ale absolutną perłą w koronie jest ich smażony kurczak Sprawił, że omijam KFC szerokim łukiem. Dzięki obecności LG pod Wrocławiem i mini Koreatown w okolicy tej fabryki mamy tu kilka lokali i jako że prowadzą je koreańczycy to smak z knajpy wrocławskiej i tej z Seulu mocno się nie różni, mają tu też swój sklep, więc tteok nie trzeba zastępować gnocchi, a pasty gochu.jang jakimś dziwolągiem z papryki chili zarówno w knajpach jak i gotując jedną z tych potraw w domu. https://www.youtube.com/c/AsKitchen polecam kanał Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Reikai napisał: Odświeżam. Cos gotujecie? Jakiś fajny przepis, po ktorym gosciom opara kopara? Ulubiona kuchnia? Wczoraj byłem z @ely3 w Malika w Gdynii i polecam bardzo, jadlem pyszne bavette wołowa. Ale burgerem z McDonalda też nie pogardzę. Ogólnie kto nie lubi jesc, temu nie ufam. inne potrawy z kanału również polecam! Magda Gessler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 wszystko zależy od podanego alku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się