mayor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Pod względem wyszkolenia czy siły - być może. Ale porównując tempo i intensywność gry najmocniejszych turniejów FIBA 3x3 (z których rekrutują się reprezentancji na igrzyska) i big3 widać ogromną różnicę na niekorzyść big3 moim zdaniem... Za to technicznie wiadomo, gracze NBA to elita elit. Samo tempo to nie wszystko .,Nie wystarczy dobrze biegać,trzeba umieć biegać i żuć gumę jednocześnie.,W 2016 reprezentacja US doszła do finału MŚ FIBA 3X3 i nieznacznie przegrała z Serbami.,W składzie USA :Stefhon Hannah,Myke Henry,Kavon Lytch,Lonzo McKinnie .,zawodnicy na poziomie undrafted, D-League,Summer League,AZS Koszalin czyli praktycznie gracze ,którzy nawet w snach nie byli w stanie zagrać w NBA.,Co by było gdyby na Olimpiadę lub mistrzostwa FIBZ 3X3 pojechali najlepsi ? Przecież tacy Serbowie nie powąchali by nawet piłki.,Wystarczyło by trzech emerytów: Kobe,Pierce ,Garnet żeby wygrać taki turniej FIBA blindfolded Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Myślisz, że im by się chciało? Trójka Williams, Williams, Williams by stykła Mysle, ze mieli by spore szanse wygrac. Jacy Williams? Moze do tego czasu Ball brothers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Mysle, ze mieli by spore szanse wygrac. Jacy Williams? Moze do tego czasu Ball brothers Jacykolwiek z NBA i okolic. Chociażby Derick, Deron i Lou. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) ,W składzie USA :Stefhon Hannah,Myke Henry,Kavon Lytch,Lonzo McKinnie . ponoc wszyscy czterej zayebiscie biegali na 3KM z przeszkodami, stad tez m.in ich sukcesy w FIBA 3po3 Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jakby zayebiste bieganie gwarantowało sukces w koszykówce, to Usain Bolt by od dawna grał w Warriors., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Jakby zayebiste bieganie gwarantowało sukces w koszykówce, to Usain Bolt by od dawna grał w Warriors., mowie o FIBA 3po3, nie o normalnej koszykówce panie 'ale mu przywaliłem' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Josh Childres jest pierwszym graczem,który dzięki grze w BIG 3 wrócił do NBA https://clutchpoints.com/report-josh-childress-signs-with-nuggets-becomes-1st-player-from-big3-league-to-sign-with-nba-team/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyrie Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Zawsze lubiłem tego gracza, w sumie zastanawiałem sie gdzie sie podział po paru latach... a tu niespodzianka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Zawsze lubiłem tego gracza, w sumie zastanawiałem sie gdzie sie podział po paru latach... a tu niespodzianka Z całym szacunkiem, ale nie lepiej pisać ze starego konta? Wiem, wcześniejsze pisanie o ukochanych Nets i Heat trochę się gryzie z obecnymi preferencjami, ale i tak nikt by nie pamiętał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Z całym szacunkiem, ale nie lepiej pisać ze starego konta? Wiem, wcześniejsze pisanie o ukochanych Nets i Heat trochę się gryzie z obecnymi preferencjami, ale i tak nikt by nie pamiętał. dawwaj kto to jest może to jego brat? ostatnio wysyp takich jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Nikt znany, pięciopostowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzehu Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Odświeżając nieco temat... http://3x3basket.pl/2018/01/01/co-slychac-w-big3/ Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Amare Stoudemire w Big3 http://www.slamonline.com/nba/amare-stoudemire-joins-big3/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knt Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Greg Oden zgłosił się do draftu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 czekamy na Sheeda i Timmego Duncana : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzehu Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Przed nami pierwszy przypadek przejścia z PLK do BIG3 . Draft już za tydzień: http://3x3basket.pl/2018/04/04/draft-big3-juz-za-tydzien-a-w-nim/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzehu Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 I już po drafcie: http://3x3basket.pl/2018/04/15/big-3-raport-z-draftu/ Widać, że w cenie są głównie gracze młodzi i sprawni, a nie oklepane nazwiska - poziom sportowy ważniejszy niż show? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzehu Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Drugi sezon startuje już jutro - zapowiada się ciekawiej niż pierwszy. Ściągawka dla ciekawych: http://3x3basket.pl/2018/06/20/big3-drugi-sezon-skarb-kibica/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Na Fox Sports 1 jest transmisja na żywo z pierwszego wieczoru BIG3 w Houston Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 obejrzałem dzisiaj ze 3 mecze w formie 6-7 minutowych skrótów na youtube i całkiem fajnie, dużo lepiej niż 1 sezon. Przede wszystkim składy są znacznie mocniej przypakowane i jest bardzo mało noname'ów. Big Baby, Stat, Nate Krypto-nate, Baron DAvis, Ptasiek, a wszyscy w miarę żwawi i zadziorni. Nate Robinson jakąś ostrą zadymę probował rozkręcić po meczu, oczywiście skończyło się na pokrzykiwaniach i niczym więcej, ale i tak z jajem to wszystko. Don't get me wrong, jakby oglądać całe mecze to pewnie sporo złych rzutów itp, ale też nie czarujmy się, to nie jest i nie będzie zbliżone poziomem do NBA. Tak czy inaczej dla mnie znacznie lepsza rozrywka niż rozkminianie gdzie podpisze Kawahi albo kto miał kiedy lepszy support i dlaczego. p.s. Chciałbym żeby ktoś kiedyś zrobił jakiś mecz typu big3 vs Fiba 3on3 champs, coś mi się zdaje że już wiem jaki byłby wynik. tak, wiem że przepisy mocno się różnią i fiba 3on3 to jakby coś pomiędzy koszykówką a biegiem na 3000m z przeszkodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi