karpik Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 I tak jest, spróbuję niedługo w wolnym czasie napisać tutaj co można a czego nie, z jakimiś przykładami. Ogólnie jestem zwolennikiem jak najmniejszych ilości zakazów i jak najbliższego systemu do reala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 z MLE, Bi-Annual i kontraktów za minimum można korzystać będąc powyżej salary cap. Ale czy wszystkie te opcje wliczają się później pod luxury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Pewnie chodzi Ci o Trade Exception. Wydaje mi się, ze u nas też działa, choć nikt nie używał i chyba nawet nie wpisywał czy jakieś ma. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez Tecu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Ile wynosi MLE i Bi-Annual dla drużyn powyżej limitu ? Dla luxury 5 z malutkim hakiem i 0, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Bardziej o taką sytuację czy zespół może więcej przyjąć niż oddać gdy jest pod limitem. Tak, może. Ja mogę przykładowo przyjąć więcej o prawie 40 baniek niż wyślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Możesz MLE podzielić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Czy jeżeli jakiś zespól jest pod limitem i zrobiłby transfer który wniósłby go ponad limit to może ? Nie. Musi sie zmieścić pod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Mam pełne MLE. Wykorzystuję je na 2 graczy dając 10/2 i 6/2. Koncze FA w luxury. Czy to w jakikolwiek sposób wpywa na to MLE czy już jest "zaklepane"? Tak samo BAE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Wyjątki są ustalane teraz, nie możesz ich stracić. Oczywiście u Nas jeszcze po trade można skończyć z innym wyjątkiem. Np. Boston miał MLE i Bi Annual, ale pozrzucał capholdy, uwolnił środki i ma Room MLE. Czyli ma więcej kasy, ale też gorszy finansowo wyjątek. U Ciebie nic się już w 99% nie może zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Wybrany w 1rd zawodnik, którego chcę zestashować ( Yabusele) wlucza się do salary przed FA czy nie. Z tego co czytałem na temat zrobienia miejsca dla Haywarda w real NBA to nie wlicza się, ale wolę się upewnić, żeby potem nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Wybrany w 1rd zawodnik, którego chcę zestashować ( Yabusele) wlucza się do salary przed FA czy nie. Z tego co czytałem na temat zrobienia miejsca dla Haywarda w real NBA to nie wlicza się, ale wolę się upewnić, żeby potem nie było. Według CBAFAQ się wlicza "If a first round pick signs with a non-NBA team, his scale amount is excluded from the team salary on the date he signs his non-NBA contract or the first day of the regular season, whichever is later." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 nie wlicza się, jak stash zostaje w europie to nie ma opcji żeby był w salary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 nie wlicza się, jak stash zostaje w europie to nie ma opcji żeby był w salary Mogę się mylić ofc, nie jestem nieomylny z jakiegoś powodu, ale czy może tu chodzić o to, że on grał dla C's w D-League? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 To nie mam znaczenia. Wszelkie artykuły, jakie na temat zrobienia miejsca dla Hayward'a w NBA czytałem, zakładają że w przypadku stashu Yabu jego kontrakt się nie wlicza, więc u Nas powinno być tak samo. Ale chcę się upewnić bo to dla mnie dość istotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 jak to mógł grać w D-leuague? z tego co kojarzę grał w chinach, ew. w lidze letniej - teraz chyba dogadują czy przyjdzie do NBA w tym roku czy następnym. Na moje Regis może stashować go i nie wliczać do salary na luzie - zwłaszcza, że przyjęliśmy, że u nas powołanie stasha do NBA może mieć roczny poślizg. Zapraszam do czytania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) To nie mam znaczenia. Wszelkie artykuły, jakie na temat zrobienia miejsca dla Hayward'a w NBA czytałem, zakładają że w przypadku stashu Yabu jego kontrakt się nie wlicza, więc u Nas powinno być tak samo. Ale chcę się upewnić bo to dla mnie dość istotne. jak to mógł grać w D-leuague? z tego co kojarzę grał w chinach, ew. w lidze letniej - teraz chyba dogadują czy przyjdzie do NBA w tym roku czy następnym. Na moje Regis może stashować go i nie wliczać do salary na luzie - zwłaszcza, że przyjęliśmy, że u nas powołanie stasha do NBA może mieć roczny poślizg. Zapraszam do czytania! Okej, spoko. Po prostu tak mi się ten fragment przypomniał i fakt, że grał w D-League, bo sezon w Chinach się skończył w marcu jakoś mu. Dlatego zapytałem, czy to może mieć wpływ, nawet bardziej pod kątem zasad samych w sobie, niż naszej gry. PS Hurd, jeśli tam miał być jakiś hiperlink, to go nie ma Edytowane 7 Lipca 2017 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Rozumiem więc, że zgadzamy się co do tego że jego cap hold nie wlicza się do salary. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Okej, spoko. Po prostu tak mi się ten fragment przypomniał i fakt, że grał w D-League, bo sezon w Chinach się skończył w marcu jakoś mu. Dlatego zapytałem, czy to może mieć wpływ, nawet bardziej pod kątem zasad samych w sobie, niż naszej gry. PS Hurd, jeśli tam miał być jakiś hiperlink, to go nie ma o kurde to nawet nie zauważyłem, że Yabu grał w d-league w marcu no zobacz...Pewnie chciał sobie trochę popykać i przypomnieć o sobie, ale dla jego statusu nie ma to znaczenia. Jeśli nie podpisuje z celtics i wraca do chin czy europy, to go w rosterze i salary nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 o Hurd, czy jeśli gracz dostaje maks kontrakt to można takie coś frontloadować? Bo mi się wydaje, że to nielogiczne. Chodzi mi tu o Indianę, w której Millsap miałby w nadchodzącym sezonie zarabiać 33 mln, gdzie jego maks to 30 % salary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 tak chyba nie można, frontload musi się zmieścić pod maksem w 1szym roku z tego co kojarzę, ale jeszcze sprawdzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi