Skocz do zawartości

beGM - Random shit.

january

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

format tej dogrywki jest ogolnie z pizdy.

tworzy nierówności.

powinno byc po prostu dodatkowe 1-dniowe okienko

To jest pierwsza taka sytuacja więc nie chcemy też przesadzać w jedną albo drugą stronę. 

Każdy ma tak naprawdę szanse na deal z Pablo, choć hard capy i luxury tax ograniczają część teamów.

Po casusie Bulls z pewnością następnym razem doprecyzujemy więcej detali ofert w kopertach.

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

Każdy ma tak naprawdę szanse na deal z Pablo, choć hard capy i luxury tax ograniczają część teamów.

no wlasne. i to tworzy nierówności. zarówno dla kupujacych jak i sprzedajacego. wiec nie kazdy

przykladowo moglbym zejsc z shulgi i wtedy mialbym miejsce na deal z pablo

imo to jest spore wypaczenie gry. ja stanowczo protestuje przeciwko temu rozwiazaniu poki nie doszlo do oficjalnego dealU!!

hawks np. maja tera z dupy rotacje. sciagna jednego grajka i im z marszu w c*** problem odchodzi i wypacza to na maksa gre 

s t o p       

n i e s p r a w i e d l i w o ś c i

Edytowane przez człowiek...morza

5 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

no wlasne. i to tworzy nierówności. zarówno dla kupujacych jak i sprzedajacego. wiec nie kazdy

przykladowo moglbym zejsc z shulgi i wtedy mialbym miejsce na deal z pablo

imo to jest spore wypaczenie gry. ja stanowczo protestuje przeciwko temu rozwiazaniu poki nie doszlo do oficjalnego dealU!!

hawks np. maja tera z dupy rotacje. sciagna jednego grajka i im z marszu w c*** problem odchodzi i wypacza to na maksa gre 

s t o p       

n i e s p r a w i e d l i w o ś c i

ja tu nie będę z Toba prowadził polemiki, ale odpowiem:

1. Bulls muszą przystąpić do 3T z 14 graczami w rosterze bez przekroczenia swojego hard capu.

2. Deal - musi być zaakceptowany przez Radę - i wszystkie oferty idą przez Radę, żeby każdy widział później z czego Pablo wybierał. . Pablo decyduje oczywiście o jego kształcie i z kim, a my akceptujemy jak spełnia względy proceduralne i finansowe. 

3. Posiadanie wolnego salary żeby przejąć wyższy kontrakt to też asset;)

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie jest pierwsza, kiedyś też miałem za mało graczy po ostatniej rundzie FA

Mi nic o tym niewiadomo. Pamiętasz kiedy to było i w jakich okolicznościach? Przypuszczam, że tu chodziło o coś zupełnie innego, bo ofert w kopertach w naszej grze jeszcze nie było - raczej byłaby ta kwestia szeroko u nas komentowana. 

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

Mi nic o tym niewiadomo. Pamiętasz kiedy to było i w jakich okolicznościach? Przypuszczam, że tu chodziło o coś zupełnie innego, bo ofert w kopertach w naszej grze jeszcze nie było - raczej byłaby ta kwestia szeroko u nas komentowana. 

z 5 lat temu, gracze wybrali inną ofertę niż Nuggets i brakowało mi jednego gracza, komisyjnie został mi dodany, dostałem jakąś lajtową karę, ale też nie jestem pewien, bo niewiele pamiętam

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

z 5 lat temu, gracze wybrali inną ofertę niż Nuggets i brakowało mi jednego gracza, komisyjnie został mi dodany, dostałem jakąś lajtową karę, ale też nie jestem pewien, bo niewiele pamiętam

Mogło być w covidzie? Wtedy mieliśmy trochę lightowe podejście do uzupełnień. 

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Mogło być w covidzie? Wtedy mieliśmy trochę lightowe podejście do uzupełnień. 

mogło być, to taka sytuacja, że niewiele możesz zrobić, nie mogłem zostać z takim rosterem, a też nikomu za bardzo nie szkodziłem, ot niedopatrzenie i trochę pecha

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie jest pierwsza, kiedyś też miałem za mało graczy po ostatniej rundzie FA

Takie sytuacje, że ktoś nie dopełnił rosteru i rada robiła to za Niego zdarzały się wielokrotnie.

Ale tutaj mamy nie tylko sytuacje z brakiem rosteru, ale też ograniczenie hardcapu. Bulls zostało 25 tysięcy do hard capu i muszą uzupełnić roster jednym nazwiskiem. Pablo został poinformowany o sytuacji jeszcze na 2-3 dni przed końcem okienka, skoro nie udało mu się nic sformalizować to rada musi zareagować.

Edytowane przez MarcusCamby

48 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Przecież wiedziałem że góry, że nie dasz oferty.

Dlaczego takie założenie? W noc wymian nasi młodzi gniewni trochę mnie przyblokowali i ostatecznie nie zdarzyłem zrobić kolejnych wymian. Z tego powodu mam 14 slotów i w twoim przypadku nie mogę robić 2 za 1 no chyba że kogoś bym podpisał extra. 
1:1 na moje oko ciężko coś równego zrobić więc znając swoje alternatywny lepiej gdy widzisz potencjalną wymianę skalibrujesz dopłatę. Mnie to dodatkowe okienko zaskoczyło ale jak mogę to pomogę. 

No i tym bardziej zaskoczyła mnie już potwierdzona wymiana z 1 z oferentów gdzie ja nie do końca ( patrząc na rosnącą dyskusję vs decyzja rady) wiedziałem czy tu tak powinno się to odbywać. 

A że to mikrokorekta patrząc na układ sił to chętnie pomogę ale umierać za Gdańsk nie będę. 

Ale fakt. Cap space mam. 

I w sumie dalej nie wiem. Bo po ostatnim wpisie Alonzo wychodzi na to że musisz brać 2 za 1. A nie że zrobisz sobie finansowy zapas i kogoś podpiszesz za minimum. A to zmienia prawidłowe oferty. 

A komunikat poszedł niedawno.