Skocz do zawartości

beGM - Random shit.

january

Rekomendowane odpowiedzi

@ozzy110

+3mln do budzetu Orlando

Magic 104 400 000/5 (4+1PO) + 15% Trade Kicker + bonus 1 mln za final konferencji + bonus 2 mln za final beGM

i tak na marginesie ktos to bedzie sprawdzal 3 lata wstecz? Moze ktos jeszcze by byl trzeba by dokladnie sprawdzic

Edit

+1mln Dallas

Extension Herb Jones

Mavericks: 60,000,000/3+1 PO + 15% TK + 1,000,000 za półfinały konferencji

:)

kolejny gagatek

Lakers 56/3+1 PO podstawa + 11,2 mln (20% umowy) w corocznych bonusach za awans do playin lub PO. Plus 15% Trade kicker . Łącznie 67,2/3+1 PO.

Tutaj TK - nie wiem czy uwzglednione

zapłacone 20% od jego występów w PO?

Edytowane przez bogans2

35 minut temu, bogans2 napisał(a):

@ozzy110

+3mln do budzetu Orlando

Magic 104 400 000/5 (4+1PO) + 15% Trade Kicker + bonus 1 mln za final konferencji + bonus 2 mln za final beGM

Jeżeli mowa o Quickleyu to dopiero od przyszłego sezonu ten bonus @ozzy110

I nie 3 a 2mln$ - podwójne wprowadzenie w błąd @bogans2 :)

Kontroluję bonusy Orlando Panowie - spokojnie :) 

• 1 miesiąc temu...
Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Dopiero teraz to doczytałem. To omijanie regulaminu przez radę to jest skandal.  za dużo sobie wkręcacie z tym dobrem zawodnikow, zadna krzywda im się nie dzieje, dla mnie skoro regulamin określa co się dzieje to nie może być takich sytuacji że się tworzy nowe wyjątki, bo nie chcemy karać wirtualnych  graczy . 

Żądam od rady aby zweryfikowali wyniki drugiej tury, bo Okoro oraz Achiuwa należą się drużynom które zajęły drugie miejsca w głosowaniu. 

32 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Dlaczego Aichuwa i Okoro mają iść gdzie indziej skoro dla nich kasa była, jedynie dla Browna nie starczyło więc podpis został cofnięty i dostal bana na IV turze, więc jest git :)

11 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ponieważ regulamin tak mówi. Jasno i wyraźnie. 

Po ogłoszeniu wyników głosowania drużyna ma 48h na dopięcie ewentualnych wymian w celu wyczyszczenia cap space i stworzenia sobie możliwości podpisania gracza. Jeśli ktoś wygra głosowanie, a potem nie zdąży w 48h zrobić niezbędnego cap space, to dostaje ban na następną rundę FA oraz nie podpisuje żadnego gracza w bieżącej. Gracz podpisuje wtedy umowę z następnym na liście zespołem, który posiada odpowiedni cap space.

Kilka lat temu, gdy doszło w realu do absolutnie bezprecedensowej sytuacji, że Aldridge skończył karierę, bo miał problemy z sercem i u nas miał dłuższy kontrakt, to nikt nie chciał iść na rękę i dać mi ulgi w postaci anulowania kontraktu u nas, bo regulamin wyraźnie mówił ze bierzemy wszystkie niejasne sytuacje z CBA w realu. Słyszałem tylko w kółko „regulamin to regulamin” lub „nie możemy tworzyć precedensów”. Mimo że absolutnie nie miałem na takiego pecha ani żadnego wpływu, ani zadnej własnej winy. A teraz mam się zgadzać na to, że ktoś dał ciała i nie można go ukarać, żeby nie skrzywdzić uczuć wirtualnych graczy? Dobre sobie. 

ładna dziecinada, ta gra to niezła karykatura już od dawna, ale takiej akcji się nie spodziewałem. 

Po pierwsze Panowie - Temat z Komunikatami to Temat z Komunikatami i nie służy do dyskusji. Od tego są inne tematy. Walczysz Ronnie o przejrzystość przepisów, a ignorujesz dość fundamentalną kwestię by dyskusję prowadzić w odpowiednich tematach.

@Reikai @Szulim - prosiłbym o przeniesienie ostatnich kilku postów, któr nie są komunikatami do tego tematu.

Druga kwestia Ronnie - odnosząc się to meritum tematu, który poruszasz - W ostatnim sezonie z powodu ciągłych roszad w Radzie i różnych problemów, które pojawiały się na bieżąco - zwłaszcza w offseason - byliśmy zmuszeni jako Rada działać w dość trudnych warunkach i interpretować niektóre rzeczy z duchem gry, co wynikało czasami z dość późnego zauważenia problemu i powodowałoby więcej zamieszania niż pożytku. Doszły jeszcze zmiany w CBA od tego sezonu - na które też musieliśmy reagować na bieżąco + z dnia na dzień odeszli ot tak Reikai i Karpik którzy cały sezon kontrolowali wszelkie kwestie w Radzie. Dopiero zaczynamy wychodzić na prostą ze spora ilością różnych kwestii i ostatnią rzeczą, której teraz chcemy to kłótnie i roszczenia - choć sam bym pewne rzeczy inaczej rozegrał. Jednak dobro gry jest na pierwszym miejscu, więc tam gdzie się da - nie komplikowaliśmy - a szliśmy na rękę tam gdzie było to możliwe. Nie będę wchodził w szczegóły - rozumiem Twoje niezadowolenie, ale jeżeli dysponujesz wystarczająco dużą ilością czasu, żeby tworzyć teraz niepotrzebne problemy (choć oczywiście nie odmawiam Tobie słuszności w niektórych sprawach, które poruszasz) to zapraszamy do Rady - z tej perspektywy te problemy wierz mi wyglądają nieco inaczej. :) 

Po okienku po IV turze FA planujemy jako Rada wrócić do sztywnego trzymania się terminów oraz jak najprzejrzystszych przepisów. Jednak, żeby tu być konsekwentnym potrzebna jest stabilizacja w Radzie - czego ostatnio nie było i mam nadzieję, że najbliższy sezon uda nam się już rozegrać bez gaszenia pożarów na bieżąco by ograniczyć straty jak miało to miejsce ostatnio. 

Gdybyś chciał kontynuować dyskusję, to jako doświadczonego GMa zapraszam do Rady :) 

W takim razie ja stawie sprawę jasno i krótko.

albo trzymamy się regulaminu albo szukajcie se siódmego czy któregoś gma na zastępstwo. 

PS. Niezle się bawicie w tej radzie ze wybraliście na swojego rzecznika Alonzo xd 

Edytowane przez RonnieArtestics

Z całym szacunkiem, ale na takie przedszkolne szantaże to się nikt nie złapie. Rozmawiać możemy jak dorośli.

Ja rozumiem rozgoryczenie Aldridge, chociaż ta sytuacja jest zupełnie nieporównywalna, ale sam jestem chyba najbardziej pokrzywdzony ze względu na status odrzucenia ubezpieczenia kontraktu John Walla, który był w RL NBA, a mnie nie obowiązywał przez co tkwiłem w finansowym gównie przez lata. Do tego dodajmy sytuacje z wymuszeniem przez radę dealu Griffina z Pablo, gdzie straciłem dwa assety, a przecież wymian iście haniebnych przez lata gry było dużo więcej i żadna nie została w ten sposób rozwiązana.

Ale jeśli gra ma przetrwać w jakimkolwiek kształcie, biorąc coraz niższe zainteresowanie grą, brak czasu do ogarniania tego bałaganu i faktu, że przez lata powstała masa precedensów to zostaje tylko podejmowanie decyzji w ogólnie pojętym gronie.

Swoją drogą moim zdaniem kontrakt Achiuwy jest źle rozpisany, bo jest spadający i zakończony opcją gracza @ozzy110 @ignazz

Sorki ale serio nie mam ochoty uczestniczyć w czymś takim. Jak jesteś mniej lubiany to ci zablokują coś przez minute spóźnienia i trzymają się regulaminu  ( patrz słynne akcje z Qcinem na FA czy ze mną w transferach) a jak masz sympatie u Alonzo to on udzieli ci dyspensy i wszystko ok. 

7 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

W takim razie ja stawie sprawę jasno i krótko.

albo trzymamy się regulaminu albo szukajcie se siódmego czy któregoś gma na zastępstwo. 

PS. Niezle się bawicie w tej radzie ze wybraliście na swojego rzecznika Alonzo xd 

7 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Sorki ale serio nie mam ochoty uczestniczyć w czymś takim. Jak jesteś mniej lubiany to ci zablokują coś przez minute spóźnienia i trzymają się regulaminu  ( patrz słynne akcje z Qcinem na FA czy ze mną w transferach) a jak masz sympatie u Alonzo to on udzieli ci dyspensy i wszystko ok. 

Zapraszamy do Rady, bo zwyczajnie nie bardzo najwyraźniej rozumiesz co piszesz. 

34 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Zapraszamy do Rady, bo zwyczajnie nie bardzo najwyraźniej rozumiesz co piszesz. 

Dołączę do rady, pod warunkiem że tez będę mógł kiedy zechce naginać regulamin na którym jest napisane czarno na białym. zgadzasz się ? Pierwsze co chciałbym ustanowić jako radny to brak kar finansowych dla ludzi na minusie, tym sposobem nasi wirtualni gracze będą szczęśliwsi, bo gmowie będą mogli wydać więcej. 

7 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Z całym szacunkiem, ale na takie przedszkolne szantaże to się nikt nie złapie. Rozmawiać możemy jak dorośli.

No ale ja próbowałem rozmawiać jak dorośli i wkleiłem zapis z regulaminu mówiący o tym co się dzieje, gdy ktoś nie zrobi miejsca na swoje zakupy podczas FA. Dostałem informacje zwrotną ze regulaminu nie należy się trzymać sztywno, bo były zmiany personalne w radzie! Taki okres przejsciowy, w którym nie trzeba się trzymać regulaminu. Czy to jest wg ciebie dorosła postawa ? 

Edytowane przez RonnieArtestics

Ronnie, tak tylko dodam przy Twoich atakach na Alonzo, że ta decyzja w równej mierze jest moja. A chyba oczywiste jest, że majac swap picku Spurs u siebie akurat najkorzystniejsze dla mnie byłoby ścięcie wszystkich ofert SAS. 

Decyzja trudna, taka została podjęta z kilku powodów, w naszym formacie nie pierwsza kontrowersyjna. Mam nadzieję, że zostaniesz w Indy, miast jak inni GMowie z trudną sytuacją (karpik, Pablo, Qcin) się ewakuować i nie pić nawarzonego przez siebie piwa. 

Kto wie, czy nie będzie zmiany przy takich decyzjach, że zamiast głosowania w Radzie będzie się odbywało zawsze głosowanie ogółu w takich nietypowych kwestiach. Coraz bardziej taki kolegialny pomysł mi się podoba.

Piateczkowe pozdrowienia dla Pacers i zgrzyt zębów, że nie miałem w LAL hajsu dka Sharpea:)

15 minut temu, january napisał(a):

Ronnie, tak tylko dodam przy Twoich atakach na Alonzo, że ta decyzja w równej mierze jest moja. A chyba oczywiste jest, że majac swap picku Spurs u siebie akurat najkorzystniejsze dla mnie byłoby ścięcie wszystkich ofert SAS. 

Decyzja trudna, taka została podjęta z kilku powodów, w naszym formacie nie pierwsza kontrowersyjna. Mam nadzieję, że zostaniesz w Indy, miast jak inni GMowie z trudną sytuacją (karpik, Pablo, Qcin) się ewakuować i nie pić nawarzonego przez siebie piwa. 

Kto wie, czy nie będzie zmiany przy takich decyzjach, że zamiast głosowania w Radzie będzie się odbywało zawsze głosowanie ogółu w takich nietypowych kwestiach. Coraz bardziej taki kolegialny pomysł mi się podoba.

Piateczkowe pozdrowienia dla Pacers i zgrzyt zębów, że nie miałem w LAL hajsu dka Sharpea:)

fajnie A kiedy ignazz wypije piwo ktore nawarzył ? 

PS czy w tej turze tez nie trzeba robić miejsca na kontrakty które się zaproponuje ? Dajcie znać czy ja tez mogę czy tylko ignazz ma taryfę ulgowa