Skocz do zawartości

beGM - Random shit.

january

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, ignazz napisał(a):

@człowiek...morza proszę nie eskaluj konfliktu tylko doprowadźmy to do końca. Bo ja już sam nie wiem czy to nie są żarty czasem 

ja w żadnym razie nie chce eskalować. zadałem jedynie pytanie, bo podana postawa wydaje się mocno absurdalna.

jestem jak najbardziej za konsensusem i mam nadzieje, że zainteresowani schowają dumę w kieszeń dla dobra ligi. 

szanuję radę i jej decyzje. mam tylko nadzieje, że ten szacunek idzie też w drugą stron do uczestników gry. 

Edytowane przez człowiek...morza

17 minut temu, ignazz napisał(a):

@Qcin_69

pare razy były dosyć dziwaczne powroty synów marnotrawnych i rozumiemy że w obliczu słabości komuś mogły puścić nerwy i w złości zrobił coś głupiego. A takowym jest rezygnacja z tej wspaniałej gry. 
w twoim przypadku akurat o ile pamiętam okoliczności odbyło się bez dramy. Ot taka decyzja znużenia gra. Bez czarnego tła. 

Jak sam wiesz gra przy twojej decyzji odejścia straciła sporo na dynamice i kolorycie. 
Musisz jednak pamiętać że poza rozrywkowym aspektem jest też kwestia stabilizacji rozrywki. 

Sam gorąco namawiałem i dalej namawiam do powrotu bo widzę wyraźny zysk dla samej gry i myślę że nikt tu tego nie kwestionuje. 
to co może martwić:

* styl powrotu niezależnie od tego kto zawinił w tej utrudnionej komunikacji mocno zdestabilizowało sytuację paru zespołów. Tu negocjowałeś. Tu odwołano Tecu z funkcji a tam niczego nie potwierdzono. Trochę zabrakło przejrzystości. 
* ostatecznie i tak dalej mamy dobry moment aby z powrotem ustawić set up fabryczny i nic nie stoi na przeszkodzie abyś wrócił. 
* to co może nie pomaga w tej zaistniałej sytuacji to obecna próba ( zamiast konstruktywnego planu przeprowadzenia powrotu) dyskusji na tematy poboczne w kontekście do powrotu. 
* żart a prowokacja - w chwili obecnej wpisy wprowadziły tylko i wyłącznie zamieszanie co do przyszłości powrotu. Nie pomaga ani milczenie na otwartym temacie Rady jakiś czas temu ani twoja zmiana decyzji. Gram. Nie gram. Razem z @M czy osobno ( do czego namawiam aby z osobna), 76ers czy Kings czy minny. Ja poprzez te dyskusje do końca nie wiem jaka jest chęć. Mając maksimum dobrej chęci co do twojego powrotu te zdania że „nie chce już wrócić” traktuje jako droczenie się. I tyle. Jednak bałagan jest z tak prostej sprawy spory. A szumu jeszcze więcej. 

a to jest dziecinnie prosta kwestia. Nie róbmy z tego jakiegoś Mount Everestu 

ja gorąco zachęcam aby salomonowym rozwiązaniem rozdzielić Wasze zasoby i z mojej perspektywy dla dobra gry ale i sprawiedliwości społecznej:

@mac bral 76ers z Dylanem Harperem jeżeli jeszcze raz warto zapytać @Tecu potwierdzi pracę w Phoenix Suns 

alternatywnie Kings z #1 

@Qcin_69 przywróci świetność priojektowi pod nazwą Minnesota bo przez wielu graczy jest z nimi zupełnie słusznie utożsamiany

tym jednym prostym ruchem gra zyskuje świetną głębię, dwa sympatyczne czysto ludzko charaktery i 2 znowu w pełni aktywne zespołu.

Co ważne nie robi zamieszania bo ja nadal kojarzę Q z Wilkami i nie chciałbym skakać po szablonie i szukać innego zespołu przypisanego do usera a i ten aspekt sprawiedliwości pokazania że można oczyścić finanse które się samemu podpisało dosyć fajny i przejrzysty.  

@człowiek...morza proszę nie eskaluj konfliktu tylko doprowadźmy to do końca. Bo ja już sam nie wiem czy to nie są żarty czasem 

Wtedy przede wszystkim pozyskanie nowej osoby dla Kings i #1 draftu byłby priorytetem i każdy z nas by skupił się na robieniu swojej roboty 

Dodatkowo nie chciałbym aby jakiekolwiek pyskówki zniweczyły plan szybkiej i prostej odbudowy gry. 

Już dosyć tych wygłupów i jałowych dyskusji. 
@Alonzo świetnie pilnujesz terminów w grze i wielu detali których postronny gracz może nie doceniać a co jest twoją mocną stroną więc tu nie dyskutujmy już na kwestie poboczne kto co komu i kiedy. 

Iggy,

Nowych GMów ogłasza Rada w temacie z Komunikatami, czy Media Room. Procedury są od zawsze bardzo przejrzyste - należy zgłosić się do Rady i ustalić szczegóły dołączenia i teamu który ma się prowadzić. Nikt z Radą nic nie konsultował, nikt się nie zgłaszał - po prostu na forum były jakieś dziwne posty wprowadzające tylko zamęt i do tego szkalujące głównie mnie.  Jak tak to ma wyglądać, to ja chętnie zrezygnuję z pilnowania w naszej grze fundamentalnych zasad i niech robią to osoby, które mają energię i czas na imby. ja naprawdę ledwo znajduję czas na pilnowanie terminów i prowadzenie w dużym stopniu gry. Gdyby nie praca pozostałych członków Rady, pilnowanie wielu rzeczy, w tym finansów przez Januarego oraz wykonywanie co rok naprawdę ciężkiej pracy przez Ozzyego jakim jest zrobienie Moratorium - nie wiem, czy dalibyśmy radę to wszystko ogarnąć. Nie jesteśmy już na studiach, gdzie mamy multum wolnego czasu, chcemy w naszym gronie, gdzie znamy się od lat wspólnie dzielić naszą pasję jaką jest koszykówka i ta świetna gra wymyślona przez Januarego i jest i zawsze będzie tu miejsce dla każdego, kto chce rozwijać naszą grę i wspólnie uczestniczyć w tym przedsięwzięciu. Jak Mac i Qcin naprawdę chcą dołączyć - to zgłoszą się na Priv. 

Tyle ode mnie. Mam nadzieję, że wyjaśniłem wszystkim zainteresowanym stronom sytuacje z mojego punktu widzenia. I nie uzurpuję sobie żadnych praw do niczego. Jak jest osoba chętna do prowadzenia gry - chętnie przekażę stery.  

46 minut temu, ignazz napisał(a):

Czy taki consensus byłby możliwy do wypracowania? 

myślę, że oboje widzimy, iż jest duzo złej woli po obu stronach i pozostaje duzo nieścisłości, których nie wyjaśnimy bez wglądu do samej konwersacji (nie chcę zgadywać dlaczego wszystko jest ukrywane).

Proponouje w takim razie w ramach konsensusu proste głosowanie z udziałem wszystkich gm'ów - Czy jesteś za przejęciem Philadelphii76ers przez @Qcin_69? Tak/Nie.

Oczywisce @Qcin_69 musi publicznie zadeklarować najpierw chęć przejęcia.

4 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

myślę, że oboje widzimy, iż jest duzo złej woli po obu stronach i pozostaje duzo nieścisłości, których nie wyjaśnimy bez wglądu do samej konwersacji (nie chcę zgadywać dlaczego wszystko jest ukrywane).

Proponouje w takim razie w ramach konsensusu proste głosowanie z udziałem wszystkich gm'ów - Czy jesteś za przejęciem Philadelphii76ers przez @Qcin_69? Tak/Nie.

Oczywisce @Qcin_69 musi publicznie zadeklarować najpierw chęć przejęcia.

ale ja nie jestem zainteresowany już xd u mnie nie było złej woli, tylko chęć działania. Spotkałem się z hipokryzją i kłamstwami. To nie mój styl gry

9 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

ale ja nie jestem zainteresowany już xd u mnie nie było złej woli, tylko chęć działania. Spotkałem się z hipokryzją i kłamstwami. To nie mój styl gry

Nie chce być nieuprzejmy ale o ile osobowo jesteś fajnym human being to styl twojej gry oparty na multi wymianach gdzie solą jest niedomówienie, niedoinformowanie innych i korzystanie w sposób niepohamowany z korzyści „składacza” nie potwierdza tak w pełni tego charakteru baranka ;)

nieprzypadkowo masz ksywę Ciechocinski Cygan. 
tu przecież nie chodzi o to że sprzedałbyś wszystko i wszystkich w tym Matkę. Chodzi o to że byś namawiał kontrahenta że to twoja Siostra. 
* osoby występujące o łzawej historii powyżej są osobami fikcyjnymi 

Szarość niedopowiedzenia niedomówienia wytwarzanie presji czasowej i wymagania szybkiej decyzji opartej na czasem nie do końca potwierdzonych informacjach to twój chleb powszedni. Czyli po części twój niepowtarzalny styl. 

Różnica nie polega w innym postrzeganiu czy występuje to zjawisko. Różnice jedynie istnieją w definicji danego użytego słowa opisującego ten styl. Niepowtarzalny. Nietuzinkowy. Niepodrabislny. 

Lekkość w jaki sposób przekonasz innych do wymiany kultowe. I zawsze z zyskiem dla Ciebie. 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Nie chce być nieuprzejmy ale o ile osobowo jesteś fajnym human being to styl twojej gry oparty na multi wymianach gdzie solą jest niedomówienie, niedoinformowanie innych i korzystanie w sposób niepohamowany z korzyści „składacza” nie potwierdza tak w pełni tego charakteru baranka ;)

nieprzypadkowo masz ksywę Ciechocinski Cygan. 
tu przecież nie chodzi o to że sprzedałbyś wszystko i wszystkich w tym Matkę. Chodzi o to że byś namawiał kontrahenta że to twoja Siostra. 
* osoby występujące o łzawej historii powyżej są osobami fikcyjnymi 

Szarość niedopowiedzenia niedomówienia wytwarzanie presji czasowej i wymagania szybkiej decyzji opartej na czasem nie do końca potwierdzonych informacjach to twój chleb powszedni. Czyli po części twój niepowtarzalny styl. 

jest trochę różnica między byciem przebiegłym i cwanym w wymianach, a bycie kłamcą, płaczkiem i szantażystą ;) 

Pierwsze doceniam, drugim gardzę 

1 minutę temu, Qcin_69 napisał(a):

jest trochę różnica między byciem przebiegłym i cwanym w wymianach, a bycie kłamcą, płaczkiem i szantażystą ;) 

Pierwsze doceniam, drugim gardzę 

No i są osoby stojące wyżej niż te małostkowe. Dlatego moja gorąca prośba o dołączenie do gry. Przecież w innym przypadku by tej prośby nie było. 

Nie jest dla mnie istotne co piszesz. Co deklarujesz. Tylko co robisz. 

Jeżeli uznasz że masz grę gdzieś rozumiem ale wtedy daj sobie spokój z pisaniem górnolotnych haseł.  Jak chcesz działaniem pokazać że jesteś ok gość to inna sprawa. Jasne że trudniej działać niż obiecać. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

No i są osoby stojące wyżej niż te małostkowe. Dlatego moja gorąca prośba o dołączenie do gry. Przecież w innym przypadku by tej prośby nie było. 

Nie jest dla mnie istotne co piszesz. Co deklarujesz. Tylko co robisz. 

odrzucam Twoją prośbę, ale dziękuję!