Skocz do zawartości

beGM - Random shit.

january

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, january napisał(a):

@Alonzo Team option i player option mam gotowe, jak cos moge wrzucic.

Super January 👍

To załóż jak możesz w wolnej chwili oba tematy. Terminy do końca czerwca. Przy braku reakcji GMa na TO, gracz staje się FA lub UFA dokładnie o północy 1 lipca. 

1 minutę temu, 24kobe8 napisał(a):

Z czego wynika ze tak wcześnie TO player option muszą podejmować?

Gracze mogą jeszcze zapracować na lepsze kontrakty ? Trwają playoffs u nas 

Terminy do końca czerwca Kobe ;) ale już można głosować jak będą tematy. 22 teamy mają już offseason w oczekiwaniu na draft. 

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

Super January 👍

To załóż jak możesz w wolnej chwili oba tematy. Terminy do końca czerwca. Przy braku reakcji GMa na TO, gracz staje się FA lub UFA dokładnie o północy 1 lipca. 

Wrzucę TO wieczorem.

Natomiast co do PO - robimy w tym roku, to co już było w planach, czyli że do 15.06 teamy mogą przedstawić takim swoim graczom oferty i jest potem głosowanie TAK/NIE/oferta klubu?

2 minuty temu, january napisał(a):

Wrzucę TO wieczorem.

Natomiast co do PO - robimy w tym roku, to co już było w planach, czyli że do 15.06 teamy mogą przedstawić takim swoim graczom oferty i jest potem głosowanie TAK/NIE/oferta klubu?

Tak 👍

Właśnie na Radzie temat extension przy PO podnieśliśmy.

Teraz, mac napisał(a):

a kiedy na radzie podniesiecie temat powrotu @Qcin_69 i @mac ?

Zgłoście się do rady na priv, jak wszyscy, którzy chcą dołączyć do gry, chętnie pogadamy o Waszym powrocie.

Rozmawiałem wczoraj z Qcinem, który oświadczył, że nie wraca, więc trudno coś jednoznacznie ustalić.

Godzinę temu, ernie9005 napisał(a):

Zgłoście się do rady na priv, jak wszyscy, którzy chcą dołączyć do gry, chętnie pogadamy o Waszym powrocie.

Rozmawiałem wczoraj z Qcinem, który oświadczył, że nie wraca, więc trudno coś jednoznacznie ustalić.

szkoda, jak @january mnie namawial na powrot to myslalem, ze na powaznie :(

7 godzin temu, mac napisał(a):

roziumiem aluzje

Jeżeli mac faktycznie chcesz/chcecie wrócić do gry w BeGM, to zapraszam na Priv, gdyż doświadczeni i wartościowi GMowie są w grze potrzebni i mile widziani. 2 lata temu kilku GMów łącznie ze mną założyło Radę żeby ratować grę, która była w opłakanym stanie, od tamtej pory staramy się na tyle ile potrafimy prowadzić grę w odpowiednim kierunku, natomiast trollowaniu mówimy stanowcze NIE (mignęło mi coś ostatnio o beAlonzo i czarnych listach itp.) takich rzeczy tu naturalnie nikt z Rady nie będzie komentował. Zatem jeżeli to nie jest jakaś imba z nudów dla beki, to odezwij się mac na Priv. 

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Jeżeli mac faktycznie chcesz/chcecie wrócić do gry w BeGM, to zapraszam na Priv, gdyż doświadczeni i wartościowi GMowie są w grze potrzebni i mile widziani. 2 lata temu kilku GMów łącznie ze mną założyło Radę żeby ratować grę, która była w opłakanym stanie, od tamtej pory staramy się na tyle ile potrafimy prowadzić grę w odpowiednim kierunku, natomiast trollowaniu mówimy stanowcze NIE (mignęło mi coś ostatnio o beAlonzo i czarnych listach itp.) takich rzeczy tu naturalnie nikt z Rady nie będzie komentował. Zatem jeżeli to nie jest jakaś imba z nudów dla beki, to odezwij się mac na Priv. 

dlaczego kłamiesz?

1 minutę temu, Qcin_69 napisał(a):

dlaczego kłamiesz?

Odpowiem Tobie Qcin tylko ten jeden jedyny raz - do żadnych imb i jakiegoś przerzucania się mięsem mnie nie wciągniesz, bo nie mam na te Twoje maskarady czasu.

Chcesz grać fair - zapraszamy na Priv

Nie - to dziękujemy.

I nie pisz do mnie na ogólnym, bo już nic Tobie więcej nie odpiszę. 

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Odpowiem Tobie Qcin tylko ten jeden jedyny raz - do żadnych imb i jakiegoś przerzucania się mięsem mnie nie wciągniesz, bo nie mam na te Twoje maskarady czasu.

Chcesz grać fair - zapraszamy na Priv

Nie - to dziękujemy.

I nie pisz do mnie na ogólnym, bo już nic Tobie więcej nie odpiszę. 

nie lubię jak ktoś kłamie, a to robisz. 

Postawiłeś ultimatum, że jak wrócę do gry i wezmę 76ers to odejdziesz. 

Splakales się, że jak wrócę to mam zakaz głosowania na bilanse Orlando i że wyrażasz zgodę tylko na przejęcie Minnesoty. 

Byłem na jakiejś czarnej liście. 

Nie musisz się odnosić, odkleiłeś się totalnie, mam tylko nadzieje, że obsesja begmowa nie wpływa na życie prywatne, trzymaj się ciepło i faktycznie nie odpowiadaj

@Qcin_69

pare razy były dosyć dziwaczne powroty synów marnotrawnych i rozumiemy że w obliczu słabości komuś mogły puścić nerwy i w złości zrobił coś głupiego. A takowym jest rezygnacja z tej wspaniałej gry. 
w twoim przypadku akurat o ile pamiętam okoliczności odbyło się bez dramy. Ot taka decyzja znużenia gra. Bez czarnego tła. 

Jak sam wiesz gra przy twojej decyzji odejścia straciła sporo na dynamice i kolorycie. 
Musisz jednak pamiętać że poza rozrywkowym aspektem jest też kwestia stabilizacji rozrywki. 

Sam gorąco namawiałem i dalej namawiam do powrotu bo widzę wyraźny zysk dla samej gry i myślę że nikt tu tego nie kwestionuje. 
to co może martwić:

* styl powrotu niezależnie od tego kto zawinił w tej utrudnionej komunikacji mocno zdestabilizowało sytuację paru zespołów. Tu negocjowałeś. Tu odwołano Tecu z funkcji a tam niczego nie potwierdzono. Trochę zabrakło przejrzystości. 
* ostatecznie i tak dalej mamy dobry moment aby z powrotem ustawić set up fabryczny i nic nie stoi na przeszkodzie abyś wrócił. 
* to co może nie pomaga w tej zaistniałej sytuacji to obecna próba ( zamiast konstruktywnego planu przeprowadzenia powrotu) dyskusji na tematy poboczne w kontekście do powrotu. 
* żart a prowokacja - w chwili obecnej wpisy wprowadziły tylko i wyłącznie zamieszanie co do przyszłości powrotu. Nie pomaga ani milczenie na otwartym temacie Rady jakiś czas temu ani twoja zmiana decyzji. Gram. Nie gram. Razem z @M czy osobno ( do czego namawiam aby z osobna), 76ers czy Kings czy minny. Ja poprzez te dyskusje do końca nie wiem jaka jest chęć. Mając maksimum dobrej chęci co do twojego powrotu te zdania że „nie chce już wrócić” traktuje jako droczenie się. I tyle. Jednak bałagan jest z tak prostej sprawy spory. A szumu jeszcze więcej. 

a to jest dziecinnie prosta kwestia. Nie róbmy z tego jakiegoś Mount Everestu 

ja gorąco zachęcam aby salomonowym rozwiązaniem rozdzielić Wasze zasoby i z mojej perspektywy dla dobra gry ale i sprawiedliwości społecznej:

@mac bral 76ers z Dylanem Harperem jeżeli jeszcze raz warto zapytać @Tecu potwierdzi pracę w Phoenix Suns 

alternatywnie Kings z #1 

@Qcin_69 przywróci świetność priojektowi pod nazwą Minnesota bo przez wielu graczy jest z nimi zupełnie słusznie utożsamiany

tym jednym prostym ruchem gra zyskuje świetną głębię, dwa sympatyczne czysto ludzko charaktery i 2 znowu w pełni aktywne zespołu.

Co ważne nie robi zamieszania bo ja nadal kojarzę Q z Wilkami i nie chciałbym skakać po szablonie i szukać innego zespołu przypisanego do usera a i ten aspekt sprawiedliwości pokazania że można oczyścić finanse które się samemu podpisało dosyć fajny i przejrzysty.  

@człowiek...morza proszę nie eskaluj konfliktu tylko doprowadźmy to do końca. Bo ja już sam nie wiem czy to nie są żarty czasem 

Wtedy przede wszystkim pozyskanie nowej osoby dla Kings i #1 draftu byłby priorytetem i każdy z nas by skupił się na robieniu swojej roboty 

Dodatkowo nie chciałbym aby jakiekolwiek pyskówki zniweczyły plan szybkiej i prostej odbudowy gry. 

Już dosyć tych wygłupów i jałowych dyskusji. 
@Alonzo świetnie pilnujesz terminów w grze i wielu detali których postronny gracz może nie doceniać a co jest twoją mocną stroną więc tu nie dyskutujmy już na kwestie poboczne kto co komu i kiedy. 

Edytowane przez ignazz