Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

Tak? :grin:

Jest to w regulaminie?

Nie wiem, czy jest, bo go nie czytam co dzień ;) Ale to chyba weszło "po drafcie" bo jak mnie nie było ten krótki czas to były takie wymiany i sam nawet aktualizowałem w związku z tym bilans $. Picku bezpośrednio nikt nie kupił, ale do wymian dorzucano gotówkę. 

Oczywiście możesz mieć rację. Jeśli nie ma to zaraz zaktualizuję ten zapis.

Edytowane przez Tomek9248

Nie wiem, czy jest, bo go nie czytam co dzień ;) Ale to chyba weszło "po drafcie" bo jak mnie nie było ten krótki czas to były takie wymiany i sam nawet aktualizowałem w związku z tym bilans $. Picku bezpośrednio nikt nie kupił, ale do wymian dorzucano gotówkę. 

Oczywiście możesz mieć rację. Jeśli nie ma to zaraz zaktualizuję ten zapis.

chyba nie ma

Skoro jest to gra 30 luda, a najważniejsze rzeczy zapadają poprzez głosowanie, stąd proponuję i w tej sprawie. Dwa pytania:

1. Czy jesteś za wprowadzeniem dodatkowych bonusów allstar/all nba team/mvp etc. TAK/NIE?

2. Czy chcesz aby zmiana zadziałała od tego sezonu, czy od sezonu 2019/2020.

Jawność wyników, albo najlepiej ankieta inna niż przez to forum z podaniem nicka ( coś na wzór Ravena i jego 4funtyper ).

Oj. Bym to ustawił raczej na 20/21

Wprowadzenie rewolucji już w najbliższe lato to jest szybka propozycja.

Tak sformuowane pytanie jest tendencyjne.

Dalej czepiam się w kontekście utraty superstara w okolicznościach mniejszej wartości według starych przepisów. 9 miesięcy do przodu to żadne vacatio Legis

Oj. Bym to ustawił raczej na 20/21

Wprowadzenie rewolucji już w najbliższe lato to jest szybka propozycja.

Tak sformuowane pytanie jest tendencyjne.

Dalej czepiam się w kontekście utraty superstara w okolicznościach mniejszej wartości według starych przepisów. 9 miesięcy do przodu to żadne vacatio Legis

Propozycja. Bardzo chętnie ustosunkował bym się do innych.

Skoro Suweren chce referendum to go nie ignoruj Rado ;).

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

szybkie pytanie o powrót gracza po wymianie i zwolnieniu czyli Brent barry rules

Kiedyś NBA dopuszczała że gracz z wymiany był zwalniany z klubu który go pozyskał i wracał na stare śmiecie.

Z tego co pamiętam pod starym CBA wprowadzono zakaz aby nie było skoczków i handlu na "przyszłość"

jak jest teraz?

jest 12 miesięczny zakaz powrotu z wymian?

• 4 tygodnie później...

Propozycja zmiany trybu opisów i głosowania.

Proponuję następnym razem po czasie na opisy, także czas przykładowo na pytania i odpowiedzi. W tym momencie ktoś wstawiający opis na samym początku, jest maglowany (na + i -) przez cały ten czas na opisy a ten kto zrobi to w ostatniej godzinie, zostaje niezauważony przynajmniej dla kogoś kto chce/musi zagłosować jak najszybciej.

Rozumiem, ze takim czasem na pytania jest też czas głosowania, ale może takie 3 dni na pytania, odpowiedzi i przemyślenia, pozwoli lepiej przygotować się do głosowania i wyrówna trochę różnicę tygodnia czasu pomiędzy niektórymi opisami.

Reflektuję za zmianą terminów okienek transferowych. W trybie pilnym. 

To jest kompletnie bez sensu, że ono trwa w czasie, gdy mija 1/3 trymestru, czy nawet więcej.

Tytułem przykładu January sobie może teraz szukać zastępstwa za Lebrona. LBS cały zeszły semestr nie miał możliwości zareagowania na sporą liczbę kontuzji. Nie są tu istotne oczywiście konkretne osoby, teoretycznie mogło być na odwrót,

natomiast aktualne przepisy umożliwiają tworzenie nierównych sytuacji.

I tworzą abstrakcję, bo reagujemy na coś o czym nie powinniśmy mieć wiedzy. 

Edytowane przez człowiek...morza

To jest kompletnie bez sensu, że ono trwa w czasie, gdy mija 1/3 trymestru, czy nawet więcej.

Tytułem przykładu January sobie może teraz szukać zastępstwa za Lebrona. LBS cały zeszły semestr nie miał możliwości zareagowania na sporą liczbę kontuzji. Nie są tu istotne oczywiście konkretne osoby, teoretycznie mogło być na odwrót, natomiast aktualne przepisy umożliwiają tworzenie nierównych sytuacji.

tez uważam ze okienko powinno być otwarte cały okres opisów + głosowania, w końcu wtedy jesteśmy bardziej aktywni. Popieram

Tytułem przykładu January sobie może teraz szukać zastępstwa za Lebrona. LBS cały zeszły semestr nie miał możliwości zareagowania na sporą liczbę kontuzji. Nie są tu istotne oczywiście konkretne osoby, teoretycznie mogło być na odwrót, natomiast aktualne przepisy umożliwiają tworzenie nierównych sytuacji.

Ta cała akcji Lakers rok temu, która przeszła niezauważona (sam też jestem winien), tj. oddanie assetów po kontuzji Butlera (o której de facto January nie powinien wiedzieć, zważywszy na moment w którym wchodziły transfery w życie) to już dobitny przykład za zmianą.

Popieram.

Rozwiązanie. Trady dogadywane do końca I trymestru, wrzucane do przykładowo Julka i ogłaszane po głosowaniach.

Tytułem przykładu January sobie może teraz szukać zastępstwa za Lebrona. LBS cały zeszły semestr nie miał możliwości zareagowania na sporą liczbę kontuzji. Nie są tu istotne oczywiście konkretne osoby, teoretycznie mogło być na odwrót,

natomiast aktualne przepisy umożliwiają tworzenie nierównych sytuacji.

I tworzą abstrakcję, bo reagujemy na coś o czym nie powinniśmy mieć wiedzy. 

Dokładnie, było już kilka patologicznych sytuacji związanych z tymi okienkami transferowymi

1) January i Butler case, gdzie January orze skład Lakers z powodu kontuzji Butlera, gdzie Butler się połamał teoretycznie już po zamknięciu okienka ( czyli w momencie wykonywania wymian Butler był zdrowy) i jakie to miałoby konsekwencje dla jego wolnej agentury

2) Ogłoszenia na trading blocku z wrzuconymi już statystykami za rozegrane mecze ( graczy, którzy pewnie nie dostaliby u kontenderów nawet szansy, a tutaj nagle wskoczą do składu po tym, jak już będzie wiadomo jak grają)

3) Bulls, którzy praktycznie przegrali przez to play-offs. Połamani wszyscy silni skrzydłowi i brak możliwości pozyskania kogokolwiek sensownego na to miejsce i granie z musu 89-kilowymi SF-ami kompletnie poza pozycją.

Myślę, że otwarte okienko tak jak w NBA byłoby o wiele korzystniejsze.