Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

Temat był już poruszany. 

Cała ocena graczy włącznie z proponowanymi im pieniędzmi, możliwościami kontraktowymi i grą (a co za tym idzie bilansami) opiera się na ich grze rl NBA, stąd nagrody też opierają się na rl NBA. 

Pytanie, czy macie zamiar cokolwiek w tym kierunku podziałać po wyborach nowej Rady?

Nie widzę w tych nagrodach nic umilającego i wyjebanego :smile:

Bo nie masz nikogo kto by się łapał do all-star/nba allteam. Jak będziesz miał to i narracja się zmieni :).

Nie widzę w tych nagrodach nic umilającego i wyjebanego :smile:

na rookasow tez bysmy głosowali i przysłowiowe 300 tys dolcow do finansow byś dostał.

Jak na moje pomysł zacny, i miło byłoby jakby większość graczy się wypowiedziała, a rada nie torpedowała ewentualnej dyskusji i wprowadzenia pomysłu w życie. 

Przejdźmy na PM ;)

Ale czemu mamy robić coś, co liga robi za nas?

Bo wolę sam decydować o czymś o czym mam własne zdanie i można je bez problemu przełożyć na naszą ligę.

Oczywiście nie ma to sensu, jeśli to w żaden sposób na finanse nie będzie wpływało. 

Ale czemu mamy robić coś, co liga robi za nas?

bo my mamy własną ligę gdzie tylko grajkowie są Ci sami, przede wszystkim mnie chodzi o bonifikaty czy to za sprzedaż koszulek czy nagrody nieważne, za rok będę płacił dwa maxy + jeden kontrakt 20 baniek, w normalnym świecie nawet taki totalny zgred jak Kreonke zapłaciłby podatek i elo skoro biletów kupić nie można a gadżety idą jak woda

nie chcę być nachalny zbytnio, ale o to będę cisnął

Ale nie musimy z tego powodu urządzać dodatkowego głosowania. Wystarczy wziąć wyniki głosowania z RL, tak jak bierzemy występy zawodników.

Bo wolę sam decydować o czymś o czym mam własne zdanie i można je bez problemu przełożyć na naszą ligę.

Oczywiście nie ma to sensu, jeśli to w żaden sposób na finanse nie będzie wpływało.

Ty wolisz sam decydować, a ja wolę po prostu obiektywne wyniki.

Edytowane przez karpik

Tylko to trzeba wprowadzać powoli

Nie może być tak ze przykładowo opłacałoby mi się trzymać Leonarda w spurs na sile podczas gdy za mvp i koszulki zarobiłbym krocie.

To zrobi u nas rewolucje w strategii.

Wiec nie widzę tej zmiany nawet w następne lato.

Bo decyzje poszły na dzisiejsze zasady

Znając projekty zmian inaczej byśmy podeszli do wymian.

Wrzucę jakiś kształt, aby było nad czy dyskutować wraz z LUŹNĄ propozycją bonusów.

MVP RS: 2M

DPOTY: 1,5M

ROTY: 1M

All NBA beGM 1st team: 5 nagród po 1M

All NBA beGM 2nd team: 5 nagród po 750k

All NBA beGM 3rd team: 5 nagród po 500k

All NBA  beGM rookie team: 5 nagród po 500k

All NBA beGM 1st DEF team: 5 nagród po 750k

All NBA beGM 2nd DEF team: 5 nagród po 500k

Łączna pula nagród 24,5M czyli bardzo bardzo nie dużo.

Powtórzę jeszcze raz. Luźna propozycja.

Dodatkowo można dorzucić po 500k za nominacje do all-star game ( ale bez jakiś 3pt contest czy slamdunk ).

Oczywiśćie, Ingazz. Tym bardziej, że już kiedyś było to poruszane i chyba karpik ładnie wyjaśnił wtedy. System finansowy jest ustawiony i każdy wiedział jak wygląda.

Prosty przykład Tatuma. Grając nawet na poziomie ~MVP u nas nie miałby żadnej gratyfikacji i okazałoby się, że wcale nie należy mu się próg 30% salary musiałby grać za 25% po czym zaraz wyszłoby, że Qcin kończy tank i ma MVP bez MVP :smile: No nie, obiektywne wyniki ściągamy z NBA tak samo jak z NBA ściągamy formę graczy. 

LBS, wydajesz tak luźno licząc jakieś 32 mln więcej na drużynę niż Kroenke.

Edytowane przez Tomek9248

Nie może być tak ze przykładowo opłacałoby mi się trzymać Leonarda w spurs na sile podczas gdy za mvp i koszulki zarobiłbym krocie.

Jedno nie wyklucza drugiego. Każdy by na siłę trzymał Leonarda w takiej dyspozycji, niezależnie czy bonus będzie czy nie. Nic to nie zmienia.

Moim zamysłem nie są sumy takiego rzędu, że mogłyby wpływać na strategię w jakimś znacznym stopniu.

Przysłowiowy milion za mvp dla Leoanrda w żaden sposób by Cie nie ustawił. 

Ale nie musimy z tego powodu urządzać dodatkowego głosowania. Wystarczy wziąć wyniki głosowania z RL, tak jak bierzemy występy zawodników.

Ty wolisz sam decydować, a ja wolę po prostu obiektywne wyniki.

no to jest 1:1 :smile:

No i ogólnie takie głosowanie nad mvp i piątkami to de facto 5 minut. Dużo mniej niż na bilansy

Edytowane przez człowiek...morza

Moim zamysłem nie są sumy takiego rzędu, że mogłyby wpływać na strategię w jakimś znacznym stopniu.

Przysłowiowy milion za mvp dla Leoanrda w żaden sposób by Cie nie ustawił.

no to jest 1:1 :smile:

No i ogólnie takie głosowanie nad mvp i piątkami to de facto 5 minut. Dużo mniej niż na bilansy

Ale cena za potencjał koszulkowy i mvp pozwoliłby mi spokojnie poprosić o 2 mln GM Nix który w tym elemencie wyszedł by na zero w jednym roku.

nie róbcie sobie jaj z tymi koszulkami Milion za gracza wybranego do ASV i pierwszych piątek NBA są spoko, ale nie róbmy sobie żartów ze teraz jak juz liga jest tak spolaryzowana będziemy wprowadzać jakieś mega zmiany.

System finansowania był znany wszystkim od dawna, jeśli mają jakieś zmiany w tej kwestii nastąpić to na pewno nie przed końcem pierwszego 3lecia

Ale cena za potencjał koszulkowy i mvp pozwoliłby mi spokojnie poprosić o 2 mln GM Nix który w tym elemencie wyszedł by na zero w jednym roku.

Jest to jakiś argument za tym by zmianę wprowadzić dopiero od 2020. 

Choć w dealu dostałeś całkiem dużo, więcej niż raptors w realu :P

Jak na sytuacje ze byłem w dupie to zgodzę się ze wyszło niezłe.

Tym bardziej ze nie było gwarancji co leonard będzie grał i czy ogóle wyjdzie.

Takie 50/50 było.

Dziś z perspektywy gry w Toronto wszyscy byliby mądrzy ale ofert było dobrych niewiele.

Najlepsza z Tatumem strasznie dociążana sałary.

Gdybym nie brał Millsapa / próba walki o zatrzymanie Leonarda i LMA / brałbym ofertę z nim

A i uwielbiam Nowy York

LBS, wydajesz tak luźno licząc jakieś 32 mln więcej na drużynę niż Kroenke.

no gdyby Kreonke pozyskał kogoś takiego jak KP to pewnie też by sakiewy nie chował, trzeba taki team z aspiracjami odpowiednio wzmacniać, a przecież ja nie mam praktycznie żadnego złego kontraktu poza Iggym który za chwile schodzi, zresztą nie mam pretensji do systemu płac, bo jest równy dla wszystkich, chciałbym aby kluby, które robią wszystko aby walczyć o najwyższe cele były choć ciut bardziej doceniane, zwłaszcza te z małych marketów gdzie szanse na topowych FA zawsze są mniejsze jak Denver czy Milwaukee