Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

po prawej na zdjęciu to jak jakiś żul z dworca wygląda

ale z Biyombo to wiesz, że on może mieć 35 lat, w Afryce to nigdy nie wiesz - trzeba by sprawdzić na plecach bo im podobno odliczają wiek robiąc jakieś podłużne blizny naostrzonym kamieniem [tak przynajmniej Manute Bol twierdził or so the legend says :)]

Nie mogę znaleść w regulaminie.

Czy dopuszczone jest to o czym rozmawialiśmy, czyli jak ktoś nie ma cap space to może złożyć ofertę, ale mieć od razu pewnego ewentualnego trada czyszczącego salary do wysokości przynajmniej potrzebnej do przejęcia tego FA?

Czy dopuszczone jest sign and trade?

na McCawa jest widzę gruba przyczajka - ciekawe ile dostanie za rok, osiem cyferek może wjechać ;)

Bo to rewelacyjny gracz jest. 

Rzuca, aystuje, rozgrywa, pull up, stepback, trójka, wjazd, broni, instynkt mordercy. 

Zapraszam z ofertami jak coś, ale no wiadomo, cena musi być adekwatna + 20%, bo potencjał :)

Bo to rewelacyjny gracz jest. 

Rzuca, aystuje, rozgrywa, pull up, stepback, trójka, wjazd, broni, instynkt mordercy. 

Zapraszam z ofertami jak coś, ale no wiadomo, cena musi być adekwatna + 20%, bo potencjał :smile:

mogę dać McConella - ma taką zaletę że nie trzeba mu płacić dużo i do systemu Warriors jest idealny bo nie holuje piłki i lubi podawać

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

2.2 Wszystkie wymiany muszą być przeprowadzane zgodnie z zasadami SC. 

Ekipy płacące podatek (będące po wymianie powyżej 120% SC) przyjąć mogą 125% wartości oddanych umów +100k$

Ekipy będące poniżej 120% SC po wymianie mogą przyjąć : 125% oddanych umów+100k$ lub 100% oddanych umów + 5,1 mln $ ( lub 175% oddanych + 100k$ jeśli jest to kwota niższa niż 100% oddanych umów + 5,1mln $)

Ekipy mogą przyjąć znacznie większe umowy, jeśli po wymianie wciąż będą poniżej SC.

Albo to jest napisane tak zawile, że mój rozum tego nie ogarnia albo tu jest błąd. Nie może być normalnie? Tzn jak jesteś pod podatkiem to w wymianach do kwoty 6,5 mln możesz zgarnąć 175% + 100k, 6,5-19,6 mln 100% oddanych umów + 5,1 mln, a ponad 19,6 mln - 125% + 100k.

Albo to jest napisane tak zawile, że mój rozum tego nie ogarnia albo tu jest błąd. Nie może być normalnie? Tzn jak jesteś pod podatkiem to w wymianach do kwoty 6,5 mln możesz zgarnąć 175% + 100k, 6,5-19,6 mln 100% oddanych umów + 5,1 mln, a ponad 19,6 mln - 125% + 100k.

noo tak jak pisałem w maju coś tam wyciągnąłem na żywca z CBA ale to było z błędem - trzeba się zawsze słuchać Larego Coona jednak a nie samemu jak jakiś masochista przedzierać prez CBA ;)

Co do trzeciej rundy i wyjątków to kilka cytatów, które mogą się przydać, niech będzie.

In other words, when a team is below the Apron and uses its Bi-Annual exception, receives a player who is signed-and-traded, or uses its Mid-Level exception to sign a player to a contract larger than allowed by the Taxpayer Mid-Level exception, the team becomes hard-capped at the Apron for the remainder of that season. This eliminates any potential loophole where a team could first use one of these exceptions and subsequently add salary to go above the Apron, since the reverse -- adding salary first and then using the exception -- would be illegal.

If a team is hard-capped, it cannot exceed the Apron under any circumstance.

If a team is below the cap, then its Disabled Player, Bi-Annual, Mid-Level (either the Taxpayer or Non-Taxpayer Mid-Level, whichever applies to the team) and/or trade exceptions are added to their team salary

For example, assume there is a $100 million salary cap, and during the offseason a team has $80 million committed to salaries, along with a Non-Taxpayer Mid-Level exception for $9 million, a trade exception for $5 million, and an unrenounced free agent whose free agent amount is $10 million. The team's salaries and exceptions total $104 million, or $4 million over the cap. What if the free agent signs with another team? The $10 million free agent amount comes off the team's cap, leaving its team salary (including their remaining exceptions) at $94 million. This total is below the cap so the team loses its Non-Taxpayer Mid-Level and trade exceptions  
A team's exceptions may be lost entirely, or the team may never receive them to begin with. This happens when their team salary is so low that when the exceptions are added to the team salary, the sum is still below the salary cap. If this happens when the exceptions arise on July 1, then the team doesn't get their exceptions at all. If the team salary ever drops below this level during the year, then the unused portions of any remaining exceptions are lost (and do not return if the team salary later increases). 
Edytowane przez Tomek9248

Jeżeli jestem poniżej salary cap, przykładowo tak jak ja, to czy jest sens używać MLE jak mogę kogoś podpisać po prostu za salary space? Jest jakaś różnica czy MLE mogę użyć jak dobiję do salary cap i wtedy mogę wyjść ponad?

No na moje jeśli masz potrzebę wydania całego cap space załóżmy na dwóch graczy a chcesz podpisać w sumie trzech no to korzystasz z tego wyjątku który podał MarcusC na trzecim grajku. Poprawcie mnie jeśli coś źle napisałem

Jeżeli jestem poniżej salary cap, przykładowo tak jak ja, to czy jest sens używać MLE jak mogę kogoś podpisać po prostu za salary space? Jest jakaś różnica czy MLE mogę użyć jak dobiję do salary cap i wtedy mogę wyjść ponad?