Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn :

1. Umowy w trakcie sezonu nie licząc CBA i tak były dla mnie logiczne, że nie może być wolnej amerykanki i to akurat nie ma związku z floor.

2. Co do zwolnień - o tym zacząłem myśleć sezon temu, gdy GM NYK zwolnił Rose'a, że potrzebne są tu ograniczenia, by nagle GM jakiś nie zwolnił całego rosteru niemal pod tank.

3. Nie chcę aberracji na zasadzie zespołu z 15 rookie contracts, bo to za bardzo premiuje dziwny, długoletni tank.

1. Moim zdaniem skoro dzielimy sezon na 3 części, to FA powinno móc się podpisywać właśnie 3 razy. 

2. Ale przecież to są normalne, praktykowane nacodzień akcje, 2 lata temu Knicks zwolnili Amare i nikt jakoś nie burzył się. Zresztą jeśli taki zawodnik ma wartość sportową, to można go wymienić i dostać coś w zamian ;]

3. Myślę, że to co Ty chcesz nie powinno mieć w tym przypadku znaczenia. GMowie powinni mieć wolną rękę w budowaniu drużyny i jeśli ktoś uzna, że droga do sukcesu prowadzi przez posiadanie 15 rookiech, to niech tak będzie. Nie można ograniczać z góry ludzkiej kreatywności.

10.33 Salary floor. Każda ekipa ma teoretycznie obowiązek dobić do progu salary floor (90% SC) wydatków. Ekipy mają prawo być poniżej tego progu, jednakże :
10.33a Do progu 15% SC różnica ta jest liczona odwrotnie. (np. 86% SC jest liczone jak 94% SC).
10.33b Powyżej progu 15%SC niedobór przestaje się naliczać (np. 65%SC = 105% SC, 40% SC = 105% SC).
10.34 Dead money nie może przekroczyć 20% SC

Serio? Dajesz różne przykłady, które mają wyeliminować patologie, ale jednocześnie dostaje się obuchem niewinnym ludziom.

Co ja takiego robię źle, że chcesz mnie karać? To, że nie mam beznadziejnych umów to jest coś złego? Nie tankuję, chcę iść minimum na play offy, mam młody skład i jak nikogo nie zatrudnię to będę miał koło 60% salary tylko a możliwe, że nikogo już nie zatrudnię, bo nie chcę przepłacać. Rozsądnie wydaję kasę by za parę lat nie płacić podatku. I będę za to karany? !!! Za to, że nie dałem 30/1 jakiemuś bolkowi? Serio?

z fonu polspiac pisze wiec na szybko.

chcialem ogarnac dw realiow nba, ale nie da sie tego zrobic, wiec wywale jutro salary floor po prostu,

Weź się szybciej zdecyduj mości Panie co do kolegi od Bulls. Nie ma żadnego powodu chyba, żeby mu utrudniać start i zwlekać z FA. Niech sobie złoży swoje oferty. Nie jest to przecież żadna decyzja życiowa, tylko forumowa gierka.

znowu bierzemy kogos kto zalozyl konto 5minut temu?

beggars can't be choosers ;)

a serio to dla mnie że ktoś ma mało postów to nie znaczy, że fejk konto, zresztą można to u modów sprawdzić - niektórzy po prostu wolą czytać sobie na forum a nie napierdalać posty w tysiącach

dla mnie najważniejsze żeby nowe osoby miały chęć na ogarnianie zasad i były rozważne jako GM - tj. nie robiły głupich trejdów i nie robiły scen, że znowu to CBA takie trudne ałała 

BTPH zrobił ponad 1200 postów w trochę ponad dwa miesiące :smile: Także to przykład, że debiutantom też trzeba dać szansę. Ja jak przychodziłem to miałem jakieś 150 z czego zdecydowana większość to nabite w roto.

ale już mi się nie chce

natłukłem tyle, bo myślałem, że od 1000 będę mógł sobie ustawić nad obrazkiem "Jebać LeBrona"

ale w sumie po finałach mi przeszło, leżącego się nie kopie :D 

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

beggars can't be choosers ;)

a serio to dla mnie że ktoś ma mało postów to nie znaczy, że fejk konto, zresztą można to u modów sprawdzić - niektórzy po prostu wolą czytać sobie na forum a nie napierdalać posty w tysiącach

dla mnie najważniejsze żeby nowe osoby miały chęć na ogarnianie zasad i były rozważne jako GM - tj. nie robiły głupich trejdów i nie robiły scen, że znowu to CBA takie trudne ałała

Po pierwsze to szukajcie zastępcy dla Regisa, ja byki poprowadze jak będzie trza do końca FA. Z Regisem chyba gorzej. ☺

Ogólnie bez sensu jest system zbierania i rozliczania pieniędzy. Jeśli już w takiej wersji to powinno do bilansu liczyć się to, co w ostatnich trzech latach, ale kasa nie znikać, bo jaki to ma sens wtedy?

Tylko, że to prowadzi do kolejnego absurdu, bo przecież żaden właściciel nie odkłada 3 czy 5 lat pieniędzy na drużynę, tylko jak jest jakiś tam zysk niewielki na bieżąco to łapie do kieszeni i puszcza w obieg, kupuje k**** jakiś start up czy buduje se burdel. 

Dlatego wyższością nad tym pomysłem była propozycja Hurda, żeby wynik z sezonu X określał hardcap na sezon X+1. Ewentualnie wstecznie X-1 i X. I cała filozofia. 

no wiadomo, musi być ruchomy ten okres trzyletni i odcinanie ostatniego roku, bo jak będą jak w kołchozie trzylatki i w 2020 wszystkim fiskus zabiera to nie będzie zabawnie ;)

ja ogólnie to jestem cały czas sceptyczny, ale sobie obiecałem, że nie będę otwierał puszki pandoru i robił gnoju - może jednak się to jakoś uda i nie wyjdzie żadna afera

aha,btw będzie to kupowanie/sprzedawanie picków?