Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się w sumie w 100 % z postem bulka, więc nie będe powtarzał tego samego co on, też mogłem wziąć jeszcze warriors jak się zgłaszałem, ale stwierdziłem że nie będzie tam co po prostu robić a dwa że nie bardzo się znam na salary rules i dlatego nie chcialem brać teamu z takim payrollem.. 

w ogole nie rozumiem idei zmieniania totalnie kluczowej zasady gry, w trakcie jej trwania. wchodząc tu wszyscy mieliśmy świadomość jakie są zasady, niektórzy pobudowali się tak żeby nie przekroczyć limitu, a niektórzy tak jak ja wysprzedali wszystko żeby mieć czystki w salary na najbliższe lata, a wy teraz chcecie dodać wzmiankę, że można jednak przekroczyć limit jak jest się w top ileś...

Edytowane przez RonnieArtestics

w ogole nie rozumiem idei zmieniania totalnie kluczowej zasady gry, w trakcie jej trwania. wchodząc tu wszyscy mieliśmy świadomość jakie są zasady, niektórzy pobudowali się tak żeby nie przekroczyć limitu, a niektórzy tak jak ja wysprzedali wszystko żeby mieć czystki w salary na najbliższe lata, a wy teraz chcecie dodać wzmiankę, że można jednak przekroczyć limit jak jest się w top ileś...

Musiałeś źle zrozumieć regulamin, skoro nie wiedziałeś że można przekroczyć luxury, dość powiedzieć, że 3 kluby już go przekraczają. Mało tego, mogłeś je przekraczać o 100mln i konsekwencje były takie same jak przy 5.

Ronnie, powiem Ci, co się stanie bez tej zmiany. Zwizualizuję Ci to:

Podpiszę Duranta, Currego, przedłuże Iggyego, Livingstona, mam do tego Crowdera, prawa do Zazy, JMG, Westa. Mam 8 mln do wydania na MLE. Może jakiś Zach Randolph albo Dedmon na 2 letniej umowie?

Za rok dostanę -1 Fa. Będe mial 2. W 1 turze dam maxa Averemu Bradleyowi, drugą sobie odpuszczę. A w 3 i 4 do mojego core KD, Curry, Bradley, Iggy, Shaun, Crowder, Dedmon dodam jakiś łapserdaków za minimum. I wciąż nie będę za to cierpiał, bo czy przekroczę o 1 mln czy o 100, to nikogo w tym układzie nie interesuje.

Właśnie tę lukę teraz łatamy. 

ok to czy propozycja, ze wogole nigdy nic nie mozesz przekroczyc nie bedzie dobra??? ta kasa tylko to wydluzysz o 2 lata jak Camby napisal

wiem, ze w ten sposob topowi gracze beda musieli czesciej zmieniac kluby i isc do gorszych druzyn ale na poczatku gry wlasnie myslem, ze na tym bedzie to polegac 

Ronnie, powiem Ci, co się stanie bez tej zmiany. Zwizualizuję Ci to:

Podpiszę Duranta, Currego, przedłuże Iggyego, Livingstona, mam do tego Crowdera, prawa do Zazy, JMG, Westa. Mam 8 mln do wydania na MLE. Może jakiś Zach Randolph albo Dedmon na 2 letniej umowie?

Za rok dostanę -1 Fa. Będe mial 2. W 1 turze dam maxa Averemu Bradleyowi, drugą sobie odpuszczę. A w 3 i 4 do mojego core KD, Curry, Bradley, Iggy, Shaun, Crowder, Dedmon dodam jakiś łapserdaków za minimum. I wciąż nie będę za to cierpiał, bo czy przekroczę o 1 mln czy o 100, to nikogo w tym układzie nie interesuje.

Właśnie tę lukę teraz łatamy.

Dzieki za skrót ;)

Przez jakiś czas się nie odzywałem, wakacje i takie tam, tylko czytałem co tam porabiacie.

Mam kilka uwag.

1. Przydałby się temat - tablica. Tam można wrzucać propozycje zmian, ogłoszenia. Bez dyskusji, bo robi się chaos. Dla tych co mają akurat mniej czasu, byłoby to miejsce by znaleść najważniejsze newsy w skondensowanej formie. Absolutny zakaz dyskusji w tym temacie. Przydałyby się też uprawnienia moderatorskie dla kogoś z nas lub pomoc moderatora forum.

2. Odnośnie zmian hard capu, kasy itd. Jestem za zrobieniem konkretnych zasad, podobają mi się Wasze pomysły, ale:

- nie róbmy nic na chybcika, pomysły na to by skończyć to głosowaniem przed niedzielą, są z kosmosu

- ogłośmy coś co jest chyba oczywiste, że będą zmiany, uporządkowanie regulaminu odnośnie salary, by nie było możliwości tworzenia hegemona i by zabawa byla jeszcze ciekawsza i realniejsza i że coś w stylu hard cap lub podatku będzie w takiej lub innej formie, by nie było krzyków, że nie wiedzieli składając oferty na FA.

- nad zmianami zastanówmy się po FA, zakładam, że do końca lipca ogarniemy FA a potem będzie plaża i jakieś dwa miesiące by się nad tym zastanowić, dopracować, przemodelować i takie tam. Szacunek za pomysły, są ciekawe, ale nie róbcie tego w kilka osób, jednocześnie się kłócąc, bo to może zniechęcić innych do gry.

Pozdrawiam i miłych łowów na FA życzę ;)

Może coś w tym być. Nikt się do tego nie odniósł z reformatorów. Szkoda, wystarczyłoby napisać, że bzdury, albo w sumie nie ma do czego się odnosić. Trudno.

Napisałeś, żeby wprowadzić zmiany po FA, ale powiedzieć ludziom przed FA, że jakieś zmiany będą, żeby nie narzekali na to, że ich w jakiś sposób, za jakieś wykroczenia, można jakoś ukarać.

Tak jest ;)

Czyli coś na zasadzie, że słyszysz w TV, że będą zmiany w kodeksie drogowym. Wsiadasz w samochód, jedziesz do pracy 50 km/h w terenie zabudowanym, łapie Cię policja i mówi, że nie można już 50 tylko 45 i za to trafiasz do burdelu dla gejów na tydzień? :D Ale mówili, że zmienią.

Spoko. Piękne porównanie. Jak znajdziecie 15 osób do niedzieli by przegłosować to na chybcika to chylę czoła.

Mi się podoba wszystko co zaproponujecie, bo szanuje Wasz wysiłek. Tylko martwi mnie, że 5 osób się wypowiada - jak myślicie dlaczego?

Spoko. Piękne porównanie. Jak znajdziecie 15 osób do niedzieli by przegłosować to na chybcika to chylę czoła.

Mi się podoba wszystko co zaproponujecie, bo szanuje Wasz wysiłek. Tylko martwi mnie, że 5 osób się wypowiada - jak myślicie dlaczego?

Nie wiem dlaczego. Według Ciebie jaki jest powód?

Kontrakty są 4/5 letnie. Więc chyba chciałbyś wiedzieć jak i z jakiego progu zostaniesz rozliczony. 

Chodzi mi tylko, że to trochę na łapu capu i dyskusja o tym już jest taka długa, że jak ktoś na bieżąco tego nie czyta to może być trochę zagubiony i ciężko będzie to wprowadzić w życie by wszyscy przed niedzielą wiedzieli o co chodzi. Ja akurat na wakacjach i mimo tego, że to czytam to nie do końca rozumiem wszystkie niuanse. Rozumiem, że dobrze by było wprowadzić to przed niedzielą, ale po prostu tego nie widzę. Dlaczego ludzie tego nie komentują? Myślę, że dlatego że pomysły zostały już przykryte 100 postów i ciężko wychwycić o co chodzi. Dlatego postulowałem tablicę.

Dostalem informacje, ze ktos tam, kto prowadzil wczesniej Kings, chce wrocic. Z tego co wiem, to Portland jest aktualnie wolne, jednak przez ostatnie dni przygladalem sie rozgrywce tutaj i niestety moje zainteresowanie NBA, znacznie spadlo w ostatnich 2-3 latach,. Zeby tutaj grac z powodzeniem, trzeba wiedze o zawodnikach, ich kontraktach, dokladnych zasadach panujacych w managmencie, miec w malym palcu, ja niestety tego nie mam. Dlatego pasuje i rezygnuje.

Jest tu wielu uzytkownikow, znacznie bardziej ogarnietych niz ja, na pewno ktorys w najblizszych dniach, a moze i godzinach przejmie druzynie. Zycze powodzenia i przepraszam, jesli wywolalem jakies zamieszanie lub inne komplikacje.