Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

W I rundzie na pewno będzie mało ofert, a na pewno mało zawodników. Bo kto jest do wzięcia tu? Durant, Curry, Lowry, Hayward, może Otto Porter, Ibaka, Sap? To pójdzie szybko. Dlatego proponuję oficjalnie, żeby głosowanie na I turę trwało w poniedziałek i wtorek, a od środy zacząć turę numer II.

Dolary przeciw orzechom, że w poniedziałek to jeszcze nie będzie wszystkich ofert złożonych i czekanie na spóźnialskich.

Nie ma czegoś takiego.

O 23;59 są wszystkie oferty złożone. Jak nie ma jej do 23:59 to nie istnieje. Trochę odpowiedzialności. 

Edytowane przez Tomek9248

NBA Worlds Champions - 40% cap

Finały ligi - 35%

WCF/ECF - 30%

2 . runda - 25%

1. runda - 20 %

------------------------

Drużyny z miejsc 17-24 - 10%

Bottom 6 - 0% (ograniczenie do poziomu luxury tax)

to w końcu odnosi się ta tabela do tax czy do cap?? bo z tego wyliczenia to nie wiadomo, zgaduję, że Warrioirs dostają 60 baniek w tym roku, a moi nędzni 28 wins Suns 10 milionów żeby nie było im smutno?

kiedy ktoś qrwa ostatnio płacił tax za drużynę z 28 zwycięstwami? 

druga rzecz - jeśli dacie hajs 80% drużyn to nikt nie będzie sprzedawał picków bo wszyscy będą chcieli kupować - tak jak Wam pisałem, handel pickami nie ma absolutnie żadnego związku z wynikami sportowymi i finansowymi drużyny, ale jest to oderwana od nich metoda alokacji zasobów w uzależnieniu od wolnych roster spotów w danym roku  

kolejna rzecz - różnica finansowa w tym pomyśle między 60 win warriors a 40 win hawks jest taka sama jak między 40 win hawks a 30 win suns [20 mln], co jest trochę absurdalne

aha, no i o co chodzi z tymi 3-letnimi okresami? że jak nie wydam wszystkiego przez trzy lata to mi będzie zabrane? jak w jakimś prlowskim kołchozie? :)

ja tam głosuję na nie i na razie to proszę o sprecyzowanie tych zasad bo są niespójne

Nie wiem, czemu próbujesz nam pokazać, że nie umiesz czytać. Jest napisane 40 % cap, a Ty pytasz czy cap, czy tax. Youre better than that :D 

Nie widzę tu opcji głosowania na nie. 

Imho to możemy zabrać i wszystkim c***owym drużynom wszystko. Mój podział na dziś:

Nie-c***owe drużyny: Golden State

Drużyny c***owe tylko troszkę: Cavs, Spurs

Reszta drużyn.

kto jest za, proszę o posmyranie się lewą stopą po lewym uchu. 

Nie wiem, czemu próbujesz nam pokazać, że nie umiesz czytać. Jest napisane 40 % cap, a Ty pytasz czy cap, czy tax. Youre better than that :grin:

nie, to raczej autorzy pomysłu nie potrafią liczyć, bo jeśli zaczniesz od 40% cap, przy warriors to wylądujesz przy drużynach 25-30 na poziomie salary cap a nie tax line, jak jest napisane

pisałem Wam że to jest jakiś matematyczny wygibas i nie da się tego jak gumy od gaci rozciągnąć, ale nikt nie chciał słuchać 

nie, to raczej autorzy pomysłu nie potrafią liczyć, bo jeśli zaczniesz od 40% cap, przy warriors to wylądujesz przy drużynach 25-30 na poziomie salary cap a nie tax line, jak jest napisane

pisałem Wam że to jest jakiś matematyczny wygibas i nie da się tego jak gumy od gaci rozciągnąć, ale nikt nie chciał słuchać 

Matematyka na maturze była, czy się trafiło w okres, gdy nie obowiązywała?

"Możliwość dodatkowego wydatku w zależności od wyniku:

NBA Worlds Champions - 40% cap

[...]

Powyższe % zostają przekazane z dniem zakończenia finałów do GM drużyn w formie KONKRETNEJ KWOTY W GOTÓWCE.

Nie wiem, jak w Twoim świecie, ale jak dla mnie tutaj jest wyraźnie napisane, że GM wygrywającej drużyny dostaje możliwość dodatkowego wydatku w fomie konkretnej kwoty gotówki = 40 % salary cap, czyli +/- 40 mln na ten moment.

Masz rację, że w akapicie wyżej jest napisane salary, a nie luxury i to jest błąd.

Ale dalej nie wiem, czemu masz taki ból 4 liter, że dla zabawy w modelu druzyny z miejsc 9-12 dostają 5 mln do rozdysponowania, lub zachowania na lepszy czas. Przepraszam, jeśli w Twoim idealnym modelu odzworowania RL nie ma na to miejsca. Nie wiem, może jednak wrócimy do tej koncepcji z punktami karmy, żebyśmy mogli sobie na wzajem odejmować wygrane albo anulować trejdy osobom trzecim. Dodajmy do tego proporcjonalnie odwrotne do wygranych punkty many, żeby można było powodować kontuzje zaklęciami, albo przywołać na parkiet gracza z przeszłości.