TuPalnik Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Witam wszystkich, Przejdę od razu do meritum bez zbędnych wstępów. Zdecydowałem się na wyjazd na narty między świętami a nowym rokiem. Z racji ograniczonego dosyć czasu nie chcę tym razem wybierać się w Alpy. Wolę tym razem odwiedzić Polskę lub Czechy/Słowację. Nie mam za bardzo rozeznania gdzie jeździć poza Białką. Doradziłby ktoś jakieś warte odwiedzenia miejsce? W razie czego mój poziom jazdy na nartach jest dosyć dobry jeśli to ma znaczenie. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Da sie pojezdzic w czarnej gorze ale podejrzewam ze beda tlumy. Ogolnie jesli chodzi o wszystko nie oplaca sie jezdzic w polskie gory. Taniej alpy wychodza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Da sie pojezdzic w czarnej gorze ale podejrzewam ze beda tlumy. Ogolnie jesli chodzi o wszystko nie oplaca sie jezdzic w polskie gory. Taniej alpy wychodza To ja wiem bo sam preferuję alpy. Tylko w tym roku nie mogę tak daleko wyjeżdżać z Polski z powodów zawodowych. Dlatego myślałem o Słowacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Velka Raca/Chopok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Jańskie Laznie - byłem mi się podoba i bywam często , jedne z dłuższych stoków w okolicy Szpindlerowy młyn - nie byłem, ale znajomi bywają i polecają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tłok Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Moja klasyfikacja: Slowacja: Chopok (jasna) 1st tier w Karpatach, tam jest z 50 km tras i przypomina to Alpy, niestety mogą być tłumy. z innych ośrodków Tatrzańska Lomnica, Velka Raca, Czechy: Spindlerowy Młyn 2 tier 3rd tier: Wierchomla- 2 Doliny, Jaworzyna Krynicka, Czarna Gora Białka dla mnie niżej że względu na słaba gorke- nawalili tam wyciagow ale brakuje fajnych urozmaicony tras Już lepiej pojechać gdzieś w okolicy na Podhalu. Np okolica Bukowiny.W ostatnich latach powstało tam dużo nowych krzesełek. Poprawiło się ostatnio w Szczyrku i Korbielowie. Tam są świetne górki tylko brakowało nowoczesności. Podobno jest lepiej. Chopok w terminie poza feriami polecam. Chociaż jak się już pakuje samochód i wsiada do niego to może dołożyć te 3h i skoczyć choćby do Schladming czy Obertauern. Edit. doczytałem że święta. No to dochodzi pogoda. Może być ciężko. Lepiej gdzieś wysoko. Łomnica. Szczyrbskie Pleso. W Polsce Jaworzyna Krynicka. Podhale zawsze można na Łomnice skoczyć jak będzie ciepło. . Albo coś kameralnego z dobrą historia mikroklimatu. Kluszkowce.Małe Ciche. Edytowane 20 Listopada 2016 przez Tłok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi