Skocz do zawartości

Ile razy mam ci mowic?! Atakujemy na tamten kosz!

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

No też odkrywcze, to tak jak zagorzały fan City miałby być wielkim kibicem talentu Rooneya, oczywistym jest, że nienawidzi jego piegowatej mordy czy coś tam. ;)

Choć fakt, Clippersi stają się coraz mniej lubianą drużyną i z tych "fajnych" stają raczej nielubiani. No i mamy nową, chwytliwą nazwę - "Flop City".

nie masz za co dziękować. błędy jakie nadarzyły się podczas procesu Twego wychowania praktycznie są nieodwracalna i ja niestety nic nie wskóram. ale oczywiście możesz nabrać umiejętności tuszowanie pewnych zachowań tym bardziej ,że przez klawiaturę o to łatwiej.

pozdrawiam

Wieśniak (za sjp.pl)

1. przestarzałe: mieszkaniec wsi trudniący się rolnictwem; chłop, rolnik, włościanin;

2. pogardliwie: człowiek pochodzący ze wsi lub mieszkający na wsi; wsiok;

3. pogardliwie: człowiek nieumiejący się odpowiednio zachować w towarzystwie; wsiok

tego rodzaju "wieśniaka" miałem na myśli, a jak sie ktoś obraził to ja go z kompleksów nie mam zamiaru leczyć

napisałem przekornie oczywiście ale znając trochę historię Polski zdanie podtrzymuję nie chcąc nikogo obrazić....

w sumie u nas strasznie dużo buractwa "i tu i tu" ale wielopokoleniowy mieszkaniec wsi poprzez historyczne uwarunkowania a przede wszystkim celowe działania zaborców a potem okupantów miał pod górkę i nie jego do końca wina ze promowano "ogłupianie luda" na szeroką skalę jako wzorzec życiowy

głupia niekoszykarska prowokacja padła na podatny grunt :frown:

w ostatnich dekadach szansę poprzez łatwiejszy dostęp do wszystkiego się znacznie wyrównują ale nie uważam za stosowne udawać że 'problemu" nie było a tym bardziej w jakiś sztuczny sposób przyznać, że nieokrzesany i zagubiony gość ze wsi jest lepszy lub równy bo tak kurtuazyjnie wypada....

to nie zarzut w stosunku do ludzi ze wsi a raczej atak na gówniany system społeczny hodowany przez dekady.... a do tego to SPORE UPROSZCZENIE

seria na youtubie wiejskich mistrzów wina pokazuje te ciekawostki z przymrużeniem oka ale problem pozostaje problemem bo to przeważnie rodzice kolejnych Orłów którzy znów mają pod górkę i tu wydaje mi się, że tego rodzaje problemy są dużo głębsze niż w miastach akademickich jak Lublin, Kraków, Wrocław, Toruń

są wyjątki i tu i tu ale mówimy o średnich? tak?

a na Pis głosowała "Polska B" łącznie z większymi miastami wschodu jeżeli dobrze pamiętam wyniki wyborów a i sporo Warszawy więc to nie ten klucz