Skocz do zawartości

Sezon 2016/17 Liga II West

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28.10.2016 o 15:45, barcalover napisał(a):
Podzielicie wszystkie budżety na pół i wyjdzie dokładnie to samo.

Nie wychodzi to samo, bo jak ktoś miał równe 100 to ok, ale jak miał np. 110 bo mu 10 zostało z draftu to normalnie powinien mieć 60 (50+10) a nie 55$ (110/2) prawda?

Więc pierwsze zaburzenie jest takie, że przez budżet 100$ stratni są Ci co specjalnie negocjowali ostrożnie żeby mieć więcej na W budżet.

Dlatego ja uważam, że powinna być korekta bazowych 100$ na pół i dodana reszta z draftu, żeby było fair play.

Żeby nie byli stratni Ci co zaszaleli już na W to wg mnie powinna być od 50$ odejmowana połowa że stawki W w zaokrąglenia od 0,5 do 1 (tzn. ze takie 41$ będzie rownoważne 21$ bo te jedynki to standard w dodawaniu na licytacji W bez względu na budżet.)

W dniu 29.10.2016 o 09:51, dannygd napisał(a):

Nie wychodzi to samo, bo jak ktoś miał równe 100 to ok, ale jak miał np. 110 bo mu 10 zostało z draftu to normalnie powinien mieć 60 (50+10) a nie 55$ (110/2) prawda?

Więc pierwsze zaburzenie jest takie, że przez budżet 100$ stratni są Ci co specjalnie negocjowali ostrożnie żeby mieć więcej na W budżet.

Dlatego ja uważam, że powinna być korekta bazowych 100$ na pół i dodana reszta z draftu, żeby było fair play.

Żeby nie byli stratni Ci co zaszaleli już na W to wg mnie powinna być od 50$ odejmowana połowa że stawki W w zaokrąglenia od 0,5 do 1 (tzn. ze takie 41$ będzie rownoważne 21$ bo te jedynki to standard w dodawaniu na licytacji W bez względu na budżet.)

Słuszna uwaga. 10 minut roboty komisza.

W dniu 28.10.2016 o 14:17, wiLQ napisał(a):

A jak to wyglada z Waszej perspektywy?

Moje prognozy wyglądają tak:

1. Walka o podium: Gerard, Wolves, sama-sama, FC Siner, Kolek's

Generalnie mamy tu do czynienia z 3 ekipami, które mają największy potencjał (Gerard, Wolves, Fc Siner) ale i największe ryzyko związane z kontuzjami/pozycją w klubie oraz 2 stabilne (sama-sama i Kolek's), ale bez fajerwerków. Kolek's - to chyba jeden ze spokojnieszych draftów dla osób tankujących FT, bo tylko Ty i L'e szliście od poczatku tą strategią bo Ferajna i Dragons trochę niekonsekwentni byli.

2. Środek tabeli: Dziki, BC Dzidzia, Alphabet, MKA, Love's, Gilusie, HuWDu, Dragons

Duża ekipa, z tym, że Dziki, Alphabet, Gilusie i BC 1 trejdem mogą spokojnie wskoczyć na podium, a reszta bez trejdu może szybko znaleźć się w strefie spadkowej.

3. Najsłabsze: January i Ferajna

Ogólnie widać, że największą rozbieżność mamy w ocenie teamów January i Gerard, z pierwszym miałem największy problem z oceną, bo zanim nie wrzuciłem z tabelką to miałem wrażenie, że będzie pewniakiem do walki o awans, ale potem wyszło, że w 5 kategoriach (FG, PTS, REB, AST i STL) potracił po 3-4 punkty i raptem zamiast na podium, jest pod koniec tabeli. 

Podsumowując: Największy potencjał na wzrosty ma January i L'e (rozmienienie Brody będzie strzałem w 10), a Gerard i ja mamy dużo zagrożeń z kontuzjami. Faworytami do awansu wydają sie być sama-sama, Kolek's i FC.

Co do mojej ekipy i draftu powie krótko - byłbym zadowolony, gdybym zamiast 1 PG miał solidnego i niekontuzjogennego C ;)

Dzięki wiLQ, ja będę miał ciężko ocenić realną siłę zespołów gdyż nie dysponowałem w tym roku żadnymi dodatkowymi narzędziami i draftowałem trochę na wyczucie. Na pewno podobają mi się zespoły, MKA, Gerarda i Mentora, January też fajną pakę uzbierał. O Kolku nie wspominam bo team nudny i w cholerę stabilny, jego awans zależy wg. mnie od tego ile inni uzbierają punktów.

Głownym faworytem mianuję MKA, o ile Davis się nie połamie za szybko. Swoją drogą planowałem składać skład dokładnie tak samo, Kyrie, AD i Klay. No cóż, wybrałem punt fg i tov, niestety przez ceny na drafcie mam zbyt słabe blk i rebs żeby coś zawojować.

Późno się odzywam bo ostatnie 2 dni spędziłem na wyjeździe. Zapomniałem ustawić waivery na 50$ przed startem ligi i wyszedł z tego mały problem, jak się okazuje. Oczywiście przepraszam za to niedopatrzenie, ale u nas szybko datę draftu ogarnęliśmy, więc skupiłem się na innych ligach. Nie chcę łamać regulaminu, który jasno twierdzi, że być powinno 50$, a nie 100$ jak u nas oraz nie chcę tworzyć jakiegoś niebezpiecznego precedensu, że komisz sobie ustawienia ligi zmienia jak chce. Lecz uważam, że nie powinniśmy jednak tego zmieniać...

W dniu 29.10.2016 o 09:51, dannygd napisał(a):

bo u nas z draftu nic nikomu nie zostało, więc dobre rozwiązanie, które napisał Danny, nie jest potrzebne bo nikt nie zyskał, nikt nie stracił w lidze przez mój błąd. Natomiast ewentualne inne rozwiązania komuś zaszkodzą.

Edytowane przez Lew

W dniu 31.10.2016 o 11:17, washko napisał(a):

To nowatorski sposób dbania o kolano: jak rozjebię je sobie dokumentnie, to dostanę nowe.

Nie wiedziałem, że Favor ma kolana jeszcze na gwarancji. Na pierwszy rzut oka wyglądało to na starą metodę: "lubię pączki, a pączki lubią mnie". ;)

W dniu 29.10.2016 o 14:14, dannygd napisał(a):

Ogólnie widać, że największą rozbieżność mamy w ocenie teamów January i Gerard, z pierwszym miałem największy problem z oceną, bo zanim nie wrzuciłem z tabelką to miałem wrażenie, że będzie pewniakiem do walki o awans, ale potem wyszło, że w 5 kategoriach (FG, PTS, REB, AST i STL) potracił po 3-4 punkty i raptem zamiast na podium, jest pod koniec tabeli. 

Podsumowując: Największy potencjał na wzrosty ma January i L'e (rozmienienie Brody będzie strzałem w 10), a Gerard i ja mamy dużo zagrożeń z kontuzjami. Faworytami do awansu wydają sie być sama-sama, Kolek's i FC.

Tak dla porownania, jakie przyjmujesz zalozenia wobec czesci skladu ponizej 10$ u Januarego i Gerarda?

[Nie]podobalo Ci sie co wydraftowali czy, ze to wymieni na lepsze modele?

W dniu 29.10.2016 o 19:51, Qooniu napisał(a):

Głownym faworytem mianuję MKA, o ile Davis się nie połamie za szybko. Swoją drogą planowałem składać skład dokładnie tak samo, Kyrie, AD i Klay. No cóż, wybrałem punt fg i tov, niestety przez ceny na drafcie mam zbyt słabe blk i rebs żeby coś zawojować.

To samo pytanie co wyzej, tak bardzo podoba Ci sie fundament czy te tanie uzupelnienia uznajesz za mocne? 

W dniu 31.10.2016 o 10:29, Leszczur napisał(a):

Favors wygląda jakby miał z 10 kilo nadwagi.

Tworzy kontrstrategie do smallball powiekszajac mase podkoszowa ;-) 

W dniu 1.11.2016 o 18:01, january napisał(a):

Zawsze to jakiś początek, szczerze mówiąc spodziewałem się większej liczby wymian.

No, ale z drugiej strony skoro Le z Drummondem, Youngiem, Wadem i Okafore ma na ten moment 13 pkt za FT to po co komu tu wymiany :grin:

Jednakże jakby ktoś coś ... :

TRÓJECZKI SPRZEDAJĘ.

Faktycznie mało tych punktów za FT, ale liczę że JRue wróci i pojadę po 15 :smile:

Początek sezonu - cuda się dzieją.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.