goozman Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Gdy wszyscy (albo przynajmniej wiekszosc) oswoi sie z narzedziami wspomagającymi podejmowanie decyzji - wowczas pole rywalizacji przeniesie sie znowu na romantyczne "czucie" tematu. o tym godom, ja romantyk i czuję, że to już nie to samo, co parę lat temu.. ale może to starość może to starość i może ze starością i umiejętość słabnie jak i w innych dziedzinach.. niby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Swoją drogą, tak mnie naszło... co to jest umiejętność w tej zabawie?Jak najtrafniejsze szacowanie osiagniec/wartosci zawodnikow [co obejmuje zarowno draft jak i FAsow]. Ponadto dorzucilbym dobor odpowiedniej taktyki w budowaniu skladu draftem, a pozniej trejdami [tzn nawet z dobrymi/zlymi wycenami mozna spartolic/powalczyc] by maksymalizowac swoje wyniki w tabeli. Oczywiscie na to wszystko sklada sie sporo niewiadomych i zmiennych, ale gdyby to bylo proste pewnie zabawa bylaby mniej miodna ;-) jakby nie było Fantasy Basketball coraz mniej ma z fantasty - coraz więcej z automatyzmu podpartego przeróżnymi narzędziami.. o tym godom, ja romantyk i czuję, że to już nie to samo, co parę lat temu.. ale może to starość Hmmm, tzn co sie dla Ciebie zmienilo? Przeciez nikt Ci nie zakazuje draftowania na czuja/oko/nos/gut... Edytowane 8 Września 2016 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masud Opublikowano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Ja jako niemłody już GM - tradycjonalista z trudnościami w przyswajaniu sobie nowinek technicznych, nie używam przy drafcie żadnych BM ani Ninja. Oczywiście czytam, dowiaduję się ale mało biorę pod uwagę rankingi przedsezonowe. Uzupełniam excela w celu zbudowania taktyki draftowej i już. Połowę potrzebnych rzeczy i tak mam w staromodnym zeszycie. Dla mnie dużą częścią całego ubawu wynikającego z FB jest wlaśnie całe to notowanie, przeglądanie i dopasowywanie statystyk:] Tabelki, tabelki - jak mawia z przekąsem moja kobieta;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawekmroz Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Jak najtrafniejsze szacowanie osiagniec/wartosci zawodnikow [co obejmuje zarowno draft jak i FAsow]. Ponadto dorzucilbym dobor odpowiedniej taktyki w budowaniu skladu draftem, a pozniej trejdami [tzn nawet z dobrymi/zlymi wycenami mozna spartolic/powalczyc] by maksymalizowac swoje wyniki w tabeli. Oczywiscie na to wszystko sklada sie sporo niewiadomych i zmiennych, ale gdyby to bylo proste pewnie zabawa bylaby mniej miodna ;-) Czyli co - mamy 2 składowe dobrego manago: 1. umiejętność prognozowania wartości graczy lepiej niż konkurencja, czyli lepiej niż przeciętny poziom mocków, rankingów w necie. I tu jest właśnie ta magia zdaje się. Tu narzędzia niewiele pomogą, bo trzeba odgadnąć, co poeta (czyli trener) ma na myśli. Czasem nawet wbrew poecie, jak w przykładzie z eksplozją Draya Greena, dla którego podobno Kerr przed sezonem przewidywał rolę na 15 minut. Owszem, jest dużo informacji pomocnych do analizy, ale złapanie steala zdecydowanie udziału tejże magii potrzebuje. 2. budowanie drużyny, strategie doboru kategorii, tankowania, wymian adresujących konkretne potrzeby standingowe. Tu juz nie wyobrażam sobie zycia bez narzędzi i żadnej magii w bojkotowaniu urządzeń liczących nie dostrzegam. A czy ktoś używa w tym celu excela czy innych pomocy naukowych, to już indywidualna sprawa manago. Zresztą, nie bez powodu jest to gra mocno matematyczna i nie bez powodu w kierunku matematycznej złożoności ewoluowała. Bo przecież prostsze postaci gier fantasy sportowych istnieją, wręcz w nowych formułach czasem kwitną, jak daily. Są tez oczywiście jeszcze inne niuanse, jak chłodna głowa czy zdolności negocjacyjne. Tu też jest od cholery poetyki gry. Także dla mnie osobiście tej magiii nie brak ani trochę, ot szukam jej tam, gdzie jeste, w stanie ją dostrzec. W pozostałych aspektach staram sięiść na chłodno posiłkując się takim wsparciem, jakie mam do dyspozycji i potrafię sensownie wykorzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Tak trochę wracając do głównego tematu, ma ktoś ochotę dziś lub jutro wieczorkiem na mocka? Myślę najbardziej uniwersalną godziną jest 21, więc dam dziś ok. 20:30 linka do mocka. A co jutra, to możecie się zgłaszać i uzgadniać inną godzinę, jeśli wolicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Z dzisiejszego mocka nici... zapraszam jutro, pewnie na 21, podam linka jakby co ale pytanie podstawowe: Czy są chętni? Edytowane 13 Września 2016 przez MJ1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Tak, jak obiecałem, próbuję dziś ponownie z mockiem. Oto link: http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/mock_waiting?mlid=2155185&lobby=auction# Zachęcam do brania udziału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Widzę wszyscy zajęci: albo Legie oglądać będą albo Polaków w eliminacjach Jakby ktoś kiedyś jednak chciał mocka, niech pisze, bo dawno nie było, a październik tuż tuż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Jakby ktoś kiedyś jednak chciał mocka, niech pisze, bo dawno nie było, a październik tuż tuż... Napisane 14 wrzesnia ;-) Nie wiem jak Wy to robicie z mockami o tej porze gdy ja dopiero wchodze do lesu przygotowan, a wychodzenia to nawet na horyzoncie nie widac ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawekmroz Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Napisane 14 wrzesnia ;-) Nie wiem jak Wy to robicie z mockami o tej porze gdy ja dopiero wchodze do lesu przygotowan, a wychodzenia to nawet na horyzoncie nie widac ;-) Już to zdaje sie ustaliliśmy - dla wielu z nas przedsezonowe przygotowanie nie jest do mockowania warunkiem koniecznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Tu odpowiedź jest bardzo prosta: 1. Żeby nieco zamieszać w głowie tym którzy wierzą we wróżby z mocków. 2. Bo draftowanie to frajda. 3. Pogadać z kilkoma znajomymi na czacie. 4. Sprawdzić sobie na spokojnie ranking i wyceny yahoo. 5. Sprawdzić czy maszyna draftowa śmiga na naszym necie/kompie. 6. Sprawdzić UI i usability, czy nie zmieniły się w od czasu ostatnich draftów. 7. Powrócic do jako takiej wprawy w operowaniu aplikacją, żeby mieć wszystkie technikalia pod palcami podczas prawdziwych draftów i móc skupić się na faktycznym wyborze graczy. 8. Poczuć nieco klimatu (łapie się nieco pod p.2) po przerwie. 9. Pokazanie draftu nowej osobie, którą się namówiło do gry. Tak było w moim przypadku na ostatnim mocku np. Niestety mój kolega podbił Jasona Terrego za 2$ i cześć gośći opuściło po tym ruchu draft :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Dobra, październik się już zbliża, więc może zbierze się grupa do mocka ktoś jest chętny na mocka w nadchodzącym tygodniu? Proponuję środę o 21 piszę już dziś, aby zobaczyć, jak ten termin pasuje. Jeśli nie będzie chętnych, to może piątek, 21? Niech chętni się wypowiedzą, by było wiadomo, czy warto wrzucać linka i tu pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawekmroz Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Na piątek ostrożnie się piszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stryder Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 dla mnie i środa i piątek jest ok więc wstępnie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 środa POK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Środa powinna wypalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Ok, widzę jakieś zainteresowanie więc spróbujemy dam link w środę ok. 20:20 i zobaczymy, co z tego będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Nie obiecuję, ale postaram się być, któregoś z tych dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacobsman13 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Na piatek sie pisze. POZDRO 600!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Wstawiam link do dzisiejszego mocka: http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/1416/mock_waiting?mlid=2242545&lobby=auction# Mam nadzieję, że zbiorą się dziś chętni, bo w piątek ja raczej odpadam :/ więc ktoś inny musiałby zamieścić link, jeśli nadal są chętni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi