Konto usunięte (BullsFaN) Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Celtics are now 2-7 against the Cavaliers, Raptors, and Wizards this season. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Czyli wszystko w normie. Jesteśmy 3 zespołem Wschodu, nie zagramy w ECF. Problemem Bostonu jest to, że tu liczy się walka o pierścień. Takich zespołów które mają walkę o tytuł wpisaną w nazwę jest kilka. Lakers i my, ze względu na MJ Bulls, Spurs bo tak to jakoś u nich samo z siebie, no i ewenement bo zasadniczo to ogórki (tak to widzę, żadna złośliwość) Knicks. Ja nastawiam się na dojście do 2 rundy i porażkę 4-2 z Raptors. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Już nie panikujcie. W Toronto nie grał Lowry, a w bostonie Bradley, czyli dwóch kluczowych graczy. Boston na dużo ofensywy gra przez Bradleya i jego tez brakuje w starciach z silniejszymi drużynami. Inna sprawa, że ten bilans z drużynami z czołówki też nie bierze się znikąd, bo, tak jak napisaliście, Horford robi dużo małych rzeczy, ale dużych rzeczy już raczej się nie tyka i jest bida na desce i w obronie obręczy. Ten Noel śmignął koło nosa i smuci mnie to bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 dokładnie, żal Noela. wiem, że to biznes, ale zawsze lepiej grać dla klubu któremu kibicujesz od dziecka. wtedy więcej daje się od siebie. było oddać Roziera, Yabusele/Younga i ewentualnie nasz wybór w 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StroSHow Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Wybieranie kogoś z dwójki Fultz-Ball w drafcie w roku kontraktowym Thomasa to będzie strzał w kolano jeśli chodzi o chemię w drużynie.Za rok trzeba będzie zdecydować co z Olynykiem,Bradleyem,czy Thomasem i zaraz payroll nię będzie już wyglądał tak ładnie a rok poźniej pewnie i Smart zawoła z 15 na sezon.Bez Thomasa to nadal jest team który miałby spory problem osiągnać 0.500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszf Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Bez Thomasa to nadal jest team który miałby spory problem osiągnać 0.500. Podobnie jak Cavs bez LBJ. Ogólnie te teamy są praktycznie w całości uzależnione od swoich liderów i ich aktualnej dyspozycji. Boston bez Thomasa mógłby nawet PO nie powąchać. Edytowane 25 Lutego 2017 przez mateuszf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 bez przesady, jak Detroit czy Chicago się łapią to Boston też byłby 7-8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszf Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 No tego Pistons to przeboleć nie mogę. To chyba najnudniejszy zespół obecnie w NBA. Myślałem, że Bucks ich wygryzą, ale to chyba niestety nierealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 tyle, że w wyniku dołka Raptors możemy skończyć na 2 miejscu i dokulać się do ECF. a tam w dupę od Cavs. bo z Wizards powinniśmy dać radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszf Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Spokojnie z tym kryzysem Raptors. Po Pierwsze do końca sezonu jeszcze bardzo dużo, a poza tym odbudowują się. Pokazały to ostatnie dwa mecze z Hornets i Celtics, w których wychodzili z mocnego minusa. Ostanie wzmocnienia są inplus i to mocno. Moim zdaniem Wizz i Cavs grają obecnie na bardzo zbliżonym poziomie. PO będą w tym roku bardzo ciekawe coś czuję. Edytowane 25 Lutego 2017 przez mateuszf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfin Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Jak dla mnie to sytuacja wygląda tak: - Thomas może i robi te 30 ppg,jest fun2watch,odpala jakieś circus shoty,3+1 itd,ale niestety ma takie warunki jakie ma,jest teraz w swoim prime,lepszy prawdopodobnie nie będzie.To czego nie poprawi to obrona,ma problemy z kryciem atletycznych PG,idą na niego przekazania silniejszych graczy(co by daleko nie szukać,DeRozan),jest łatwy do zablokowania przy wjazdach pod kosz,są takie mecze kiedy forsuje jakieś rzuty ze średnio wykreowanych pozycji,jest pierwszą opcją i to daje mu do tego prawo,ale z jakim skutkiem. - Za 2,3 sezony kończą się kontrakty Thomasowi,Bradleyowi i Smartowi.Na pewno chciałoby się zatrzymać każdego z nich,ale może się to okazać niemożliwe,ponieważ cały czas mówi się o zapolowaniu na jakiegoś topowego FA w najbliższym offseason(Hayward,Griffin).Smart jest absolutnie nietykalny i priorytetem powinno być jego zatrzymanie.Bradley to świetny,doświadczony two way guard i jeśli nie zażyczy sobie nie wiadomo jakich pieniędzy,to też powinien zostać.IT przy wszystkich swoich wadach i zaletach na pewno zażyczy sobie maxa albo coś około maxa,czyli notabene będzie najdroższy z całej trójki. - Przechodząc do meritum:Uważam,że Celtics z Thomasem,jako pierwszą opcją właśnie zderzyli się z sufitem,lub zaraz się zderzą(w PO).IT to fajna kinowa historia o przełamywaniu własnych barier,dokonywaniu niemożliwego,chłopaku 175cm który ledwo dostał się do draftu,żeby teraz walczyć o lidera PPG pod koniec sezonu.Ale kij ma dwa końce,Thomas jako pierwsza opcja nie ma szans na zapewnienie swojemu zespołowi niczego ponad 2 runde PO lub w ostateczności ECF,poza tym jest dziurą w obronie,którą rywale jeśli nie teraz,to w PO doskonale wykorzystają.I ja w tym momencie widzę 2 opcje: A: W drafcie bierzemy Fultza,Smitha jr lub Balla(choć niechętnie),Thomas w zależności od progresu rookie zgadza się na zostanie 6manem i pełni role Lou czy innego Crawforda czytaj wchodzę,rzucam 15-20pkt,schodzę.Oczywiście adekwatnie do jego roli w zespole obniża swoje oczekiwania co do nowego kontraktu,tak żeby to miało ręce i nogi. B: Thomas ma duże ambicje,dalej chce być numerem 1,liczy na maxa w FA.Wtedy handlujemy IT i dorzucamy do tego pick nets 2017(bo powiedźmy sobie szczerze,Thomas mimo wszystko nie ma wartości allstara z prawdziwego zdarzenia).Ale ale ale,tylko jeśli będzie to pick 2-4 i wtedy za paczkę z takim trzonem staramy się wyrwać jakąś bestie na PG(Westbrook,Lillard,Wall itd.).Jeśli będzie to 1st pick to zostawiamy go,do Thomasa dorzucamy inne assety tak,żeby udało się wyrwać kogoś sensownego pod kosz,a sami bierzemy Fultza który imo jest jednym z lepszych,jak nie najlepszym prospectem od czasów LBJ.W pierwszym przypadku skład na sezon 2017/2018 mógłby wyglądać tak Wall/Lillard itd-Bradley/Brown-Crowder-???-Horford lub w drugim przypadku Fultz-Bradley/Brown-Crowder-Aldridge/Favors/Love itd-Horford. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Z tym Lilardem to dajcie spokój, gość na chwilę obecną jest mniej wartościowym graczem niż IT. Edytowane 25 Lutego 2017 przez microlab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 ja widzę naszą s5 w przyszłym sezonie Thomas, Bradley, Brown/Crowder, Horford, Zizic. no chyba że ściągniemy jakiegoś superstara (CP3, PG13, AD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Co do tego przedłużania graczy to też zależy jakie podejście do IT ma Danny. W Massachusetts Thomas jest Bogiem, wyniki robi, bilety robi, więc w teorii powinien tego maxa dostać bez gadania. Edytowane 25 Lutego 2017 przez microlab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 ja bym mu nie dał. za to bym uderzył w reklamę, bo jak dla mnie koleś idealny, knypek, koleś z uicy a jest gwiazdą. na dodatek Celtics są medialni, to nie Utah, Minesota czy Denver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Ja widzę jeszcze co najmniej 1 scenariusz. 1. Wybieracie w drafcie PG - kim by nie był. 2. Podpisujecie Haywarda. To wymaga rezygnacji z kogoś z dwójki Crowder - Bradley i ze względu na konstrukcję umów ja zrezygnowałbym z Avery'ego. Myślę, że Hay z Jae by się dogadali. 3. Handlujecie Bradleyem za gotowego centra pasującego do Ala który gra na PF. Może warto wtedy dołożyć pick (nie od nets, jakiś inny) lub/i np. Roziera . Kto będzie na C dostępny to nie wiem. 4. Gracie piątką Thomas/Hay/Crowder/Horford/Center z wymiany Bradleya. Nowy PG gra minuty jako ważna(najważniejsza?) postać 2 unitu, a co z Isaiahem myślicie w trakcie/po sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iglo13 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Problemem Bostonu jest to, że tu liczy się walka o pierścień. gdyby tak było to picki nets juz dawno by gdzies powędrowały. Boston to w tej chwili nawet nie udaje(jak Raptors) ze stara sie powalczyć o coś w tym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 gdyby tak było to picki nets juz dawno by gdzies powędrowały. Boston to w tej chwili nawet nie udaje(jak Raptors) ze stara sie powalczyć o coś w tym roku To zależy jak planujesz Cavs ma BIG3 ale ich okienko się już powoli zamyka bo bez LBJ to nie to a jemu zostało góra 2 sezony. Toronto też za 3 lata będzie mieć starego Lowry. A Boston dzięki wyborom Nets mogą właśnie za 2-3 lata mieć najlepszą ekipę. Handel teraz to duże ryzyko że i tak nie mają argumemtów na LE Brona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 gdyby tak było to picki nets juz dawno by gdzies powędrowały. Boston to w tej chwili nawet nie udaje(jak Raptors) ze stara sie powalczyć o coś w tym roku Raps nie udają, tylko próbują wyciągnąć ile się da z posiadanego duetu Rodzyn - Lowry bo czas leci, i szkoda aby za 2-3 lata pluć se w brodę, że się nie zaryzykowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi