ely3 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 1) Rox i Hawks. 2) Start 3Q to z obu stron była jakaś zapaść pod względem TO straszliwa. Btw Ely nie uważasz, że Jazz przegapili moment na wymianę Favorsa? Ad 1 Atlante oglądałem - dziwaczny to był mecz bo jak nigdy broniliście dobrze wjazdy . Nie tylko Randle ale w ogóle każdy dawał radę Ad 2 - Favors jest na mega korzystynym kontrakcie i myślę że zawsze znajdzie się kilka ekip które by go brały np takie Raptors bo oni potrzebują jakiekolwiek rim protection. Czy np jako drugi obok Davisa w NOP. Oczywiście Jazz ryzykuje bo jego kontuzje są coraz dłuższe. Niby popierdółki bo żadna nie wymaga operacji na kolano czy stopy Wiesz mimo wszystko on niewiele Jazz kosztuje a potencjał defensywny ma ogromny.. Nie oddajesz łatwo zawodnika na tak promocyjnym kontrakcie tylko dlatego że łapie kontuzje. Jest ryzyko ale mimo wszystko i tak lepiej go mieć niż oddać i patrzeć jak daje komuś TOP 5 obronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zwłaszcza, że Favors to gość niezwykle lojalny wobec Jazz, który zawsze podkreśla, że organizacja, stawiając na niego, przywróciła mu wiarę w siebie. A to ciągle w SLC coś znaczy.Nie gwiazdorzy, słucha trenera, lubi kolegów, robi swoje z naddatkiem. Czego chcieć więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Dziś Jazz wyszło jakieś zardzewiałę na ten mecz. Dużo głupich strat . Z linii byli w pewnym momencie 10-22. Nie trafaili prostych layupów . W obronie zero zaangażowania. Po czym przychodzi 4 kwarta i robią 21-2. Dając blok za blokiem do tego każdy rzut dobrze bronony a sami trafiają każdy praktycznie rzut. Tylko biedny Rudy na którego w końcówce grali nie ma kolejnego DD ale sam sobie jest winien nie trafiając 7 pod rząd rzutów wolnych A Hill +31. Co za powrót Favors to na razie tylko obrona bo w ataku jest strasznie mało dynamiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 A co do wygranej ja nigdzie nie napisałem że wygrana była łatwa . Niestety Jazz ma dziwną tendencje w takich meczach. Z Lakers mieli tyle dziwacznych strat ( chyba mieli 6 strat w pierwsze 7 posiadań drugiej połowy z czego jedna wymuszona przez Lakers a reszta to idiotyczne kroki albo Gobert z odległości 1 metra z całej siły wrzucający Haywardowi piłkę w bok . Tak jakby Jazz miało problemy z koncentracją na takie mecze. Z Suns był remis choć było plus 20. Z Mavs oba mecze podobnie. Czy z Sotą na wyjeździe. . Wolałbym by tak jak Houston roznosili rywali którzy są słabsi ale z dwojga złego wole mocne zwycięstwo z takimi Thunder i na styk z Lakers niz odwrotnie bo ci pierwsi moga wyrwać zwycięstwo w takiej sytuacji A nawet obrona w 4 kwarcie była fatalna nie licząc ostatniej minuty. No kurde patrz, a rok temu jakoś potrafili się na słabszych Lakers mobilizować. Tajemnicza sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) co to za argument z tym Hill 80 spotkań? z 7 "pełnych" sezonów rozegrał 6 z ponad 74 mecze na 82 a jeden 50 spotkań to przypomnę był 66 meczowy sezon..... czyli miał jeden sezon z kontuzją w sumie Edytowane 2 Stycznia 2017 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zastanawiam się co Earl ma do Jazz , że tak nastawia swoich graczy, W pierwszym meczu tak długo przewracali Hooda że mu sie w końcu odnowiła kontuzja. Teraz walili łokciami kilka razy po twarzach aż Hill ma 18 szwów założone. Suns z nikim nie gra z taką zacietością jak z Jazz. Rzucają się na parkiet, grają mega fizycznie. Gdyby tak grali zawsze to pewnie by nie byli na samym dnie tabeli. Booker miał 18 pkt w pierwszej kwarcie a potem miał 1-9 z czego ten jeden to przechwyt i kontra na pusty kosz. Hood go praktycznie wyjął z gry. Odcinał od podań , świetnie go bronił. Ani jednej czystej pozycji nie miał . Dziś Brooklyn - Hill zgodnie z zasadami NBA opuszcza mecz ale z tego co mi wiadomo na Boston ma być Alec możliwe że dziś już zagra bo trenuje na pełnej prędkości i kontakcie i to tylko decyzja trenera w którym meczu wyjdzie na parkiet Favors nadal nie ma tego dynamizmu który miał choćby rok temu ale jego gra wygląda zdecydowanie lepiej w porównaniu z okresem przedświątecznym Hood fizycznie czuje się bardzo dobrze i nie ma śladu choroby Najbliższy tour to masakra 5 meczów w 7 dni dwa razy dwa mecze pod rząd z czego zawsze ten drugi mamy trudniejszy 3-2 będę zadowolony 4-1 to moje marzenie A potem od razu mistrzowie w Salt Lake - styczeń zapowiada sie bardzo trudny dla Utah. Ale zero wymówek - muszą wygrywać wygrywać wygrywać bo dawno nie byli tak zdrowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zastanawiam się co Earl ma do Jazz , że tak nastawia swoich graczy, Nie wiem, może nas nie lubi A poważnie, to z Watsonem zawsze miałem problem. Właściwie od początku jego kariery gdzieś się słyszało/czytało, że "oj jak świetni by pasował do Jazz". A nic z tego nie wychodziło, bo facet bronił się "nogyma i ręcami", żeby do SLC nie trafić, trochę jak Dre Miller czy - onegdaj - Elden Campbell. W końcu, kiedy trafił do Jazz to wyglądał ma meganieszczęśliwego i wkurwionego na to, że musi tu grać. I może mu tak zostało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truth Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Dobra wiadomość dla fanów Jazz. Alec Burks dzisiaj wraca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Dobra wiadomość dla fanów Jazz. Alec Burks dzisiaj wraca Dzięki ci nosicielu dobrej wiadomości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Eee tam, to gość na którego nie czekam. Jonasz i tyle. Co wracał - to ekipa grała gorzej. I tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 co to za argument z tym Hill 80 spotkań? z 7 "pełnych" sezonów rozegrał 6 z ponad 74 mecze na 82 a jeden 50 spotkań to przypomnę był 66 meczowy sezon..... czyli miał jeden sezon z kontuzją w sumie ok, może trochę przesadziłem. Niemniej, dwa lata temu 39 opuszczonych meczów, w poprzednim sezonie 8 i teraz znowu kontuzja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 ok, może trochę przesadziłem. Niemniej, dwa lata temu 39 opuszczonych meczów, w poprzednim sezonie 8 i teraz znowu kontuzja. Ale to są kontuzje takie wiesz z serii pech a nie słabe ciało bo kciuk mu w meczu Knicks wyrwali naprawdę mega przypadkowo. Łokieć w twarz od Lena był ostry ale też przypadkowy. To nie przypadek Favorsa któy nabawił sie kontuzji pleców bo spał na niewłaściwym materacu ( jego zdrowie to dla mnei znak zapytania niestety) Jazz zawsze jak ma mecz pierwszy z serii dwa mecz w dwie noce to odwala kaszanę i robi zryw na jedną kwartę ( tak było np Sota-Houston , gdzie z Sotą mecz że bolały oczy a potem super z Rockets, czy w Nowym Jorku gdzie leniwie zaczęli mecz) Alec jak na razie jest koszmarnie zardzewiały. Widać że nie czuje gry i zagrywek Favors wciąż się męczy w ataku dlatego dziś długo szukał Snyder ustawienia aż w końcu zaczął grać small ballem z Inglesem na 4 i Favorsem na 5 oraz JJ na 4 i Gobert na piątce i to było cholernie skuteczne. Ciekawe czy tak wyjdzie na Boston i ciekawe czy w Bostonie tez beda tak pudłować z czystych jak dziś Hood z Diaw w 3 kwarcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Tak ostatnio z ciekawości zrobiłem sobie opcje jak gra Ingles % rzutów 0-3 Feet 3-10 Feet 10-16 Feet 16-23 Feet Rzut za 3 2016-17 0.175 0.084 0.028 0.112 0.601 Career 0.129 0.069 0.034 0.136 0.632 Normalnie marzenie dla Houston.. Do tego ma najlepszą skuteczność za 3 . Coraz lepiej broni. Do tego Ingles to świetny podający. Ma dużo podań na alleyoop do Gordona. Jest w TOP 50 w przechwytach ( procentowo) i TOP 100 w DBM Ciekaw jestem czy latem ktoś go przepłaci ( ech mam nadzieje że Brooklyn naprawdę zgłupiej i woli dać maxa Porterowi i nikt nie zauważy że Ingles to taki 3&D z ławki - na startera hmm w sumie miał mecze gdzie grał rewelacyjnie jako starter) Chyba ciut przesadziłem pisząc że takich się łatwo wyciąga - niemniej trzeba isć drogą Spurs nie przepłacać takich graczy szukać ich i rozwijać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Smykło się chłopakom dziś z Sotą. Nie wiem czy zadyszka jakaś czy co ale jak pisał Ely3, to bardzo trudny tour. Z pozytywów - wreszcie dobry mecz Favorsa i - znów - Inglesa. Hill swoje, Hayward swoje (aczkolwiek w stanach niskich), Hood słabo. No i jednak Gobert, który zaczyna być powoli twarzą drużyny i jej największą gwiazdą. To symptomatyczne, że relacje z meczów wyjazdowych Jazz coraz częściej zaczynają się od słów "Rudy Gobert & Utah Jazz" etc. BTW - Wolves, tam rok w rok jest taka masa talentu, że naprawdę trudno ich nie lubić ale to ciągłe szorowanie dna mnie zadziwia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Smykło się chłopakom dziś z Sotą. Nie wiem czy zadyszka jakaś czy co ale jak pisał Ely3, to bardzo trudny tour. Z pozytywów - wreszcie dobry mecz Favorsa i - znów - Inglesa. Hill swoje, Hayward swoje (aczkolwiek w stanach niskich), Hood słabo. No i jednak Gobert, który zaczyna być powoli twarzą drużyny i jej największą gwiazdą. To symptomatyczne, że relacje z meczów wyjazdowych Jazz coraz częściej zaczynają się od słów "Rudy Gobert & Utah Jazz" etc. BTW - Wolves, tam rok w rok jest taka masa talentu, że naprawdę trudno ich nie lubić ale to ciągłe szorowanie dna mnie zadziwia... Dziś Thibs myślałem , że pozabija swoich graczy.. Za ich błędy. Wigginsa Blejlicę jak podał durnie do Shabazza Jednak z Hillem mamy ten spokój w 4 kwartach bo jednak z Toronto przegraliśmy bo w pewnym momemcnie Snyder grał bez rozgrywających .Jazz powoli gra w pełni sił Alec wyglądał dziś naprawdę przyzwoicie po obu stronach parkietu Favors też się odradza/ Nie wiem co z Hoodem ale od czasu tej grypy żołądkowej gra nijako . Jeden mecz na kilka mu wychodzi. Fakt ,że odpalili dziś obronę na końcu ale trzeba przyznać że Sota spanikowała i te rzuty nie zawsze były najlepsze. Z tym że Jazz regularnie tak gra w pierwszych meczach noc po nocy. Tak jakby byli pewni , że i tak w końcu dopadną rywala i wygrają. PRawie zawsze 3 kwarty takie sobie i potem 4 odpalają . No ale dziś ryzyko było duże. Sota wybitnie nam pomogła wygrać ten mecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 jest moc. Cavs w końcu wchodzą w trudniejszy okres. Bo przecież oni mieli najmniej wyjazdów w lidze. Dotychczas mieli 5meczow z czołówka Zachodu z czego dwa z Memphis Hospitals. I pierwszy test oblali. Dobra obrona praktycznie zdlawila Kevina czy Irvinga. Jazz dzis zagralo naprawdę dobrze w obronie. W ataku ilość nietrafionych osobistych wkurza. nietrafione niebronione trojki też ale i tak były długie okresy ,w których Cavs byli bezradni. Choc ten zryw LeBrona na początku trzeciej sprawił, że bylem pewien że Cavs to wygrają. No ale potem Jazz zacieśniło obrone. W ataku ogarneli panikę i zrobili 14-0 i już Cleveland ani razu nie zagroziło potem Hill niby nie miał swego dnia ale z nim jesteśmy diametralnie inną ofensywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 ogladalem 2 polowke, czuje ze hayward spierdoli do bostonu, idealna sytuacja brakujacy puzzle, zajebiscie gra ogolnie jazz rozpykali cavs dobry spacingiem, cavs slabo rotowali, nic wielkiego, no i irving zapomnial w pewnym momencie ze gra z lebronem i odcial go totalnie od gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 ogladalem 2 polowke, czuje ze hayward spierdoli do bostonu, idealna sytuacja brakujacy puzzle, zajebiscie gra ogolnie jazz rozpykali cavs dobry spacingiem, cavs slabo rotowali, nic wielkiego, no i irving zapomnial w pewnym momencie ze gra z lebronem i odcial go totalnie od gry Crowder na 4 czy gruby deal Crowder plus pick Nets za jakiegos wysokiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 ogladalem 2 polowke, czuje ze hayward spierdoli do bostonu, idealna sytuacja brakujacy puzzle, zajebiscie gra ogolnie jazz rozpykali cavs dobry spacingiem, cavs slabo rotowali, nic wielkiego, no i irving zapomnial w pewnym momencie ze gra z lebronem i odcial go totalnie od gry A chociaż jeden argument dlaczego by miał to zrobić? Przecież Irving często tak gra jeśli Cavs muszą gonić wynik. Tak było chociażby w 4 kwarcie w meczu z Golden Jazz zagrało poniżej swojej ofensywy - mecz 106 normalnie mają 108 a dla meczów z Hillem 110 ale Ty Kubbas uważasz że zabiliśmy ich ofensywą ( ba Jazz zagrało na takie ORTG jak Cavs ma DRTG czyli rzekłbym norma dla Cavs taka obrona) A nie obroną choć zatrzymali Cavs na 96 ortg co jest ich najgorszym wynikiem w całym sezonie kiedy grało BIG3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Wow jednak to Jazz jest for real. Nie mam czasu ogladac zachodu i nie zaluje ze wczoraj sprobowalem obejrzec pozny mecz. Obejrzalem prawie 2 sze kwarty wczoraj I bylo widac, ze cavs beda miec problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi